Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Многу ми е жал што ве оставив, ама гаснев жед со кока кола и правец кревет.
    Денови не се прескокнуваат, редовно конзумирам освен секако кога е црвено :)
    И на време де прекинува со пиење кога дете не се сака :)

Добар ден и од мене,
    Сабајле од 7 станати, кафе млеко и до сега во сити мол по поклон за вселување за братучед ми.
    Сега накај дома, ручек правење нема денес. :)

Ano, Ane-Goki1, Barbie20 and 24 others like this.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Поздрав друштво!

Макало сакам и јадам, ама не знам да го правам, тајна бил рецептот ;) ама ете Бубале кажа... не го правам дома, оти мм ќе ме разведе, ете до толку не сака лук. Иако си јадам, па младиов од бавча греота е така да пропадне :P

Со стари броеви ќе се послужи :D

За кока кола, јес, без заштита, деца планирани, ама не се фатија од прва, ни едното, ни другото. Како тргнало, да не се фати трето, пошто сосем изгубив ред во евиденцијата :tmi: ту мач инфо, знам :tmi:

И јас сакам одмор... од понеделник слободни денови ќе користам, од први на работа. За море до август ќе чекам, освен ако не улета некој продолжен викенд.

И така...

Ano, Ane-Goki1, elena.mak and 26 others like this.
  3. mami blue

mami blue Форумски идол

Денес дојдов подоцна на работа, имав некои приватни работи за завршување
    Ваљда побргу ќе летне денов, дома ми се седеше, а денови више нема
    се тешам утре петок, а јас сама, пола колеги си заминаа на одмор, ама па и не се жалам, сама ми е поарно8)
    викенд резервиран за роднини и матурски, мм па закажал скара праење у недела со друштво кај нас у двор, реков НЕ, нема шанси цел ден скари, па вечер на матура да одам, треба ли бањање, средување .... така да скарата ќе почека за други денови

4. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Здраво женски.

Трчаници од сабајле,ама завршив работа.

И јас се потпишувам за одмор во јуни.И за јули ќе се потпишам,ако може;).
    Не ја оставаме темава празна,свежа крв имаме.:D

Ane-Goki1, VladeMila, JuLleE and 14 others like this.
  5. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Ве читнувам и го чекам мм,вети до кај соседите,у Лерино ќе сме шетнеле.И ете си седам,скоцкана :makeup:(hollest)и си седам...Ако воопшто појдиме чудо ќе е.А и убаво ми е вака скоцкана,па макар и дома(facepalm),одамна било,сум заборавила.

Ane-Goki1, Barbie20, M&M and 23 others like this.
  6. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

eb39061321391a6e726550054ab4364e.jpg
    Добро ќе биде ако успееме пред септември да отидеме на одмор, се некои непредвидени давачки за летово никако да се собере залиха евриќи за одмор!

7. Annath

Annath Форумски идол

@mami blue и твојот ко мојот. Си закажува скари без да ме праша. И уште ми вели, "ти кажав". Ми кажа, ама рече не е сигурно, вчера ми вели, на 24 скара, ќе доаѓале од кај него на работа сите фамилијарно. Не ми смета, ако е како лани :D Се' сами си направија, мене ми остана само садови во машината да наредам. Е годинава не знам дали ќе ме поштедат, не сум трудна :lol:

Val-Dim, Ane-Goki1, Barbie20 and 16 others like this.
  8. mami blue

mami blue Форумски идол

Таков си е, без да се конслултира си закажува, после јас искачам лошата :)
    Не , и мене ми годи дружбата, кој не сака, само ептен ми е кнап денот, скара не се тера за еден саат, па мезе па дур се направи, си треба буквално време да си поседиш, да ја осетиш:D, заборавил дека сме на матура, до душа незнам ни дали знаел дека сме:rofl:

9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Ете го на муабетот и мојот, другарите сакале кафана утре... Па кога,па како,па и малиот да сме го земеле... Јас им реков во 7,ама другите госпоѓи имале обврски (немаат деца)
    Им с'ржав,ако сакате да иде и малиот во 7,ако не одете кога сакате... И мојов мене ми се пушта :@

10. Arendelle

Arendelle Популарен член

Леле и јас со мојот се расправам за гости. Малку од малку се доведе во ред. Не дека не сакам гости и да одам и да доаѓаат ама треба да си има ред. За еден празник не ми текнува кој баајги се скаравме. Во пет до дванаесет ми кажува ќе дојдат тие и тие, нешто да сум спремила. Децата квичат, нешто не беа погодени и јас таква глава не знам кај ми е не ми беше до ништо. Ама ај веќе кажал да дојдат во ред се беше ок, е кога си отидоа си кажав што имав за кажување. Сега внимава повеќе прашува, кажува ама и пак изненадува чат пат.

11. Jas!

Jas! Популарен член

Добар ден, девојки. Како сте ми?

Не знам колку пати ви имам кажано колку е убав мојот град и колку си го сакам....денес пак :lol: Сонце, народ, насмевки.... штета што од канцеларискиот прозор ги набљудувам, не можам да слезам да сум дел од нив :(
    Немам натрупани обврски, ама имам некои што сакам предвреме да ги завршам за да сум слободна викендов... имам две матури и веридба, треба спремање, трчање, итн. Ама само за убаво да си се спремаме сите секогаш :inlove:
    Имам еден фустан, кој си го чувам за една свадба идниот викенд, а за овој поим немам што да облечам, не ми се купува, од една страна, а од друга, скоро се ми е износено веќе, тоа што не ми е не ми се бендисува, затоа останало во плакар. Вечер ако имам време да отворам плакарите да комбинирам нешто оти кратко ми е времево веќе. Изумив да си закажам фризура и шминка и додека го пишувам ова ми текна, да ѕвонам одма оти ќе си останам грда :rofl::rofl:

Поздрав до следно читање, имајте убава вечер и уште поубава ноќ :hai:

Val-Dim, Ane-Goki1, Barbie20 and 18 others like this.
  12. Petar80

Petar80 Форумски идол

13. Sunshine_1979

Да го пофалам моето животно сопатниче, после 2-3 опасни закачки околу правење планови за дружби без моја согласност, сега ме прашува и сам кога треба да излезе, да не сум имала други планови!!!
    После второво дете, станав многу асоцијален тип за дружби по дома, коса ми се крева кога ќе ми се најават гости! Средувај пред нив, средувај по нив...и смести ги у 45 м2...ич не ми е по ќеиф, почнав западњачки - ај да пиеме кафе некаде надвор!

14. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Тука сум,да не ме мислите:D,Останав дотерана не целивана,што би се рекло.Се мислам дали да сржам или не,ама ај не,греота е да го нервирам,е па затоа ми е вака:tmi:.:?:

15. Annath

Annath Форумски идол

А бе ради такви работи се караме некогаш, последниов викенд голема кавга имавме... бевме поканети на прослава со повод, мене не ми се одеше, дека секој викенд се гледаме со тие луѓе, си ги сакам многу, ама што е претерано, претерано е, бидејќи секој викенд тие си бараат повод за такви седенки, башка што се без осет кога се во прашање такви работи. Јас сум со мало дете, нивните се веќе пркнати. Отидов за атер на мм, ама ич не ми беше денот, големиот падна и си го одра грбот, малото плачеше, ништо не му беше погодено, јас само го м'кнев наваму натаму да го смирам во гужвата, и уште јас крива, па и претерано сум изреагирала кога големиов се удрил. Си отидов порано, мм се налути дека сум била без осет. А тие не беа без осет кога на славата дојдоа во 12 на пладне, си отидоа во 10 вечерта. Никогаш досега мм не изреагирал вака, и го сфаќам дека само сакаше да се опушти, оти не е тип што излегува нонстоп, ама па со мало дете си ограничен, заборавил како е.

Val-Dim, Ane-Goki1, Barbie20 and 27 others like this.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Мојот во изроди ставете го.:D
    Ич не е по седенки, штрклица го фаќа. По кафани па ич. Секогаш бираме мирни места ,затоа и изборот ни се сведува на две исти места и еден кафич. Како инвентар оти и работата му е поврзана со нив.
    Ама па и мене ми е убаво таму.
    И кога одиме на некоја слава или што и да е, секогаш сме последни,а први си одиме. Ептен треба нешто да се деси па да седиме.
    Главно телефонот секогаш ѕвони, интернет достапен секогаш му треба и лаптоп или таблет. И се тоа го макнеме со нас.

Val-Dim, Ane-Goki1, Barbie20 and 19 others like this.
  17. Sunshine_1979

При седенки и гости имам една пријателка што неможам да ја смислам - секогаш доаѓа со мажот и а си оди сама, де имала работа, де им се спиело на децата, де уморна била - остава маж и пријатно
    Ич не можам да со сварам тоа и неубаво ми изгледа - дојдоа кај нас на слава, поседе пола саат и наеднаш скокна од стол собра детето и вика „ај пријатно, јас си одам“ а надвор истура, грми они без чадор, мажот и си седи, газот не го мрдна а она па ниту мој чадор не прифати!!! И секое видување каде и да било исто реагира, и од по куќи и од кафана...у минута станува и си оди, дури ни не го вика заедно да си одат?1?

Ane-Goki1, VladeMila, Lejla8 and 9 others like this.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

@duffi браво за маж ти. Мојот сака постојано гости и само ми вика- а да ги викнеме тие и тие на кафе, само му текнуваат ги реди сите што ги знаеме :D И секогаш сака да се спреми нешто, стално се нарачува де пици де нешто друго. Јас не сум по гостите ич. Сакам кратко да седам на гости и кратко да ми седат :D Последен рекорд негови роднини дознаа за бременоста и да ме виделе |( (т.е испрашаат) се најавија, мојот ги викна на ручек. Седеа од 17ч до 1 по полноќ. Се здрвив со стомакот на стол и ми потекоа нозе раце. Овие без осет . После му беше криво и ме масираше8-| па може ќе му дојде малце памет. @Petar80 види дали имаат од големите огледала по 600 што се, бели :wasntme:

Val-Dim, Ane-Goki1, Barbie20 and 17 others like this.
  19. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Највише мразам коа на седенка мажот постојано нешто бара и заповеда на жената. Кај вакви пријатели ја учевме лекцијата дека коа идат гости и двајцата сме домаќини на тие гости, а и двајцата сакаме да седиме, да се дружиме, мезиме и пиеме. Така да двајцата спремаме пред да дојдат, двајцата служеме од коа ќе дојдат.
    Исто мразам коа жената постојано мрчи за нешто, ситница, ама колку да биде центар пажња. На пример мажите гледаат фудбал, ние муабетиме. И она упорна ајде јас до сега го молев да јаде детето, сега ти, па и ти си му родител. Ајде еднаш јас го носев у вц, сега ти,па не е само мое. Ако до тогаш не сте се организирале, нема ни пред луѓе да го научиш, уште на инат се фаќа.
    #траумиодсобиранки #сеелекцијавоживотот

ова неколку пати го имаше, секој пат за различно место беше а сликата иста, кој знае од кај е накопана
    И џабе го избриша постот сеа сите по нешто ќе ти порачаме од џамбо :D цена да видиш само и дали има сеуште :D

Last edited: May 18, 2017
    Val-Dim, Ane-Goki1, Barbie20 and 17 others like this.
  20. referentka

referentka Moderator Staff Member

Јас на сакам долги седенки по дома.
    Се знае ,2-3 часа е доволно.
    Со "седачите" раскрстив и имам мирен живот.
    Сега пак со мало дете,кога ќе прашаат кога сме слободни,да речам ОД 19.30 ДО 22 часот.
    Кога се ближи 22 ,ако се од оние без усул,си го облакам детето во пижами,го мијам,топлам млеко...

Thread Status:
Not open for further replies.