Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mami blue

mami blue Форумски идол

Нит сакам долги седенки да правам нит сакам да ми заседнат, и тоа се знае, почитувам гледање исклучиво викенди :!:, освен ако е нешто морално па и преку недела, преку недела се случува кафетисување со комшики, и не подолго од еден час.
    Многу касно не сакам заседнување од причина што и да сакам неможам бидејки девојкиве ми легнуваат рано, па така прифатливо е максимум до кај 21,30.

2. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Од два саата повеќе заседнување мене с'kлет ме фаќа. После едни такви гости терав маж да вртиме кругчиња на воздух оти мислев ќе збрлавам. од 18 до кај 24 седеа, ко некои манијаци сред ноќ шетавме низ градот. Одтогаш му реков да не ги кане, ако се најават сами океј, ако не посебни покани праќање јок. Кај нив коа отидовме, коа решив да станиме да си одиме, коа запна мажот не, седите, тек дојдовте... а викам па и осет треба да имаме, не ќе чекаме да ни постелите за спиење па да ни текне :lol: Ова за они да се свестат дека има нешто осет шо се вика.

3. joy1

joy1 Форумски идол

Мм има навика кога раб на некој проект да го повика соработникот кај нас со сВе деца и жена.За да се упознаеме |(

Е таквите седенки траат по 5 часа и више.Они си работат на компјутер јас дремам со неа,немаме некој си муабет,децата станот хаос.:devil:

Е тука ми се спојуваат жиците и гледам на час,пукам прсти од нервоза

Ane-Goki1, lunicka, Barbie20 and 30 others like this.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Ее познато ми е.
    Само кај нас соработникот сам иде.:D
    Или имат една сала во еден хотел тука, викам како пе*ери,двајцата сами, до ниедно време.:rofl::rofl::rofl:

Ane-Goki1, lunicka, Barbie20 and 26 others like this.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Sesil џабе, верувај тие се оперирани од осет.

6. joy1

joy1 Форумски идол

Тоа секоја сабота го прават :D
    У кафич

Ane-Goki1, VladeMila, Lejla8 and 10 others like this.
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Седенки, што беше тоа?:lol::lol::lol:
    Со три деца нема веќе седенки со саати, ниту кај нас, ниту пак ние одиме така да заседнуваме по гости, едноставно после саат, два а може и побрзо им здосадува на децата и си стануваме.
    Само кај моите или неговите што се заседнуваме на подолго, на друго место никаде не седиме подолго, тоа кога ќе потпораснат малку децата.:lol:

Ane-Goki1, N.2106, Barbie20 and 18 others like this.
  8. simonka93

simonka93 Форумски идол

Да не ме сфатите погрешно, сакам гости и сакам друштво, ама со усул... И јас си облакам дете и си го заспивам,обично 9, 9 ипол легнува, си има ред... За нив е несфатливо, немаат деца... Ама ќе им вратам кога ќе имаат :devil:

9. kuc

kuc Форумски идол

Хелоу сега се прибрав од работа време за кафенце и блакце да одморам и детево сака да прошетаме .
    И јас седенки многу не сакам а и мм не е љубител мрзам сто сати седење на едно место не ќе правиме ивкова слава
    Добредојде на новите членки туку дајте идеја за ручек за утре !!!

10. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Сончев денов со убави вести :sun:
    Издигана од 6ч жива наспана, се туфкав до кај 8ч и го скорнав мм конфлекс да јадеме :D

Гости со исав ни идат, мм никогаш не домкнал некој без претходен договор, ако е за работа си седат во двор, зимно време што знам немало :^) имаше едни кои си идеа во игротека кај нас секој трет ден, ама по толку укажување сватија :party: ги сакам и се ама осет, ќе дојдат пуштаат деца на трчање, растурање, фаќање насекаде, а они се прчат, а нееее повеќе!!
    Викендов ни е фул со посети на цреши јадење, ако две дрва се мора да се оберат, има за сите :)

Уф кај спомнавте одмор, јас оддамна денови си шкрткам до тргање, ама има уште, далеку ми стои (waiting) ама затоа до вториот само 1месец покасно ќе е од првиот (poolparty)

Одам на ручек татко ќе не гоштева со риба и компир салата :inlove: повод добивме мандат :rofl:

11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Јас како асоцијален тип, не можам да поднесам седенки од типот ај скара да правиме во двор и 10 саати да седиме. Значи НЕ МОЖЕ.

Прифаќам одење на кафе на саат - два и толку.

Немам дете, немам некакви обврски и не легнувам рано, ама просто не трпам по дома да ми се влечат или да се влечам.

Затоа кога идеме на јадење со друштво одиме во кафана, дома не. :)

12. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Кога сме со дете до 8 веќе си одиме дома оти рано легнува. А кога имаме гости си го заспивам па продолжувам со седенка.
    Е тие што немаат не сфаќаат, така скоро една познаничка ми се запна зашто ќе сум одела дома тек било 8 саат, викам па време му е за спиење, е како рано му е уште е ден надвор. Е ај ти знаеш ја не знам!

Ane-Goki1, Barbie20, kuc and 12 others like this.
  13. Petar80

Petar80 Форумски идол

Незнам кој праша има огледала бели големи не видов која цена се. А и ако де нека порача кој што има потреба ќе се среди не е проблем. Постот го избришав ме искараа

eli25, mami blue, Lejla8 and 4 others like this.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Поздрав од Охрид
    Чекаме скопјани, ајде напаѓајте ;)

Ano, Val-Dim, Ane-Goki1 and 19 others like this.
  15. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Накачивте ли кафето?

Barbie20, M&M, eli25 and 2 others like this.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Кој платил па да знае ;)
    Ма не само кафето, и сирењето :D

M&M, eli25, Lejla8 and 5 others like this.
  17. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

И ние ги накачивме

M&M, eli25, Lejla8 and 4 others like this.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво, како сте? Јас се чувствувам како воз да ме прегазил, знаете, оние денови од месецот. |(

Времето совршено, ама јас мака си имам. Едвај станав од кревет, ми се лоши, сакам побрзо да помине. :devil: Ама ај доста ви ширев негативна енергија. :D

Што се однесува до гости јас сакам заседнување. Не ми е проблем да седам на маса со саати, ама дечко ми го фаќа нервоза, се укочил од седење. Каде и да е договорено јас и дечко ми сме први. Ако е во 8 договорот, ние во 8 и 5-10 сме таму. Страшно го нервира кога некој е поканет и кажал дека ќе дојде во 8 а 8 и 30 биднало и гостите уште ги нема. За станување зависи, сме седеле и до 3-4 после полноќ, ама пак ќе кажам, сите сме без деца, кој работи си оди порано а останатите до рани зори.

Максимумот на друштвото е од 8 вечерта до 7 сабајле, ама јас не присуствував таму јер бев на другиот крај на државава. Во 7 сабајле јас пијам кафе и почнувам со работа а дечко ми вели еве ние накај дома. Ама за убаво беше. :party: Требаше и мене да ме земат а после тоа да ме вратат назад, но се договоривме да си седам мирна, баш поради тоа, ке треба некој да се воздржува од пиење за да може да ме вози назад. А јас никако не смеев да не бидам во 6:00 сабајле во салата за состаноци. |(

ph.orhideja, kuc, Sesil and 16 others like this.
  19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Дa ве пoздрaвaм...

не мoжев сaбaјле дa се вклучaм...мислев тел.ме зaфркaвa aмa дo фoрумoт билo...

Убaви теми сте зaфaтиле...
    Сметaјте ме зa стaрoмoднa aмa ние скoрo и дa немaме oднoс без зaштитa...рееееткo и тoa ептен пред циклус...

Дружби сaкaм aмa сo децa тешкo е дa трaaт мнoгу чaсoви...иaкo змaеме и сo нив дa зaседнеме сo чaсoви aмa сaмo сo oдредени луѓе...

@azelea пијaнo свири еве третa гoдинa...ми рекле a и јaс сум свеснa декa имa гoлем тaлент зa музикa..истo и преубaвo пее и е член вo еден хoр веќе 6 гoдини...не знaм дaли ќе и трaе желбaтa aмa дo кoгa и дa е ние стoиме зaд неa...

Oдмoрoт пoвтoрнo кo лaни...oд 24ти јули вo шпицoт и нaјскaпoтo...не трчaм сo резервaции ќе видиме дaли ќе oпстoи фирмaтa дoтoгaш....a кaкo ми фaли плaжa....

20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

20170518_184703.jpg
    Кoфи тaјм :sun:
    Oдвaј се дoмкнaв oд рaбoтa. Нештo мнoгу гужвa денес ми се виде.
    МиуМиу имa другaрки, учaт гермaнски...јaс oсвен Јa бите другo не знaм, aмa сум грaмaтички нaчитaнa пa им пoмaгaм. Кoјзнaе штo им кaжувaм нa децaвa :rofl:
    Уште вoзaм сo зимски гуми (facepalm)
    Тaткo ми ми викa зa мaлце дa не ги мењaм :D
    Имaм нoвo хoби, брoјaм кaлoрии:o Секoј ден викaм oд утре сo тoчaк нa рaбoтa и зa среќa секoе сaбaјле времевo е мутaвo :D
    Тoлку.
    Ај дa учиме |(
    @Jas! aкo зaглaвиме те бaрaм :)
    И дa..ФБ немaм. Нa вибер имaм 5 девoјки oд тукa. Не oгoвaрaме. ...не сaкaaт :D

Thread Status:
Not open for further replies.