Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mira.mira

mira.mira Популарен член

Za gosti ne mozam so saati da sedam.Ke postavam se .No ako e sedenjeto dolgo jas si zaspivam vo fotelja. Ne e bitno dali na gosti sum ili doma.
    Koj saka neka se luti , ako im e ubavo neka si sedat...ponekogas se izvinuvam i si odam vo spalna na spienje .Izdrzuvam do 12 posle spijam.
    A koga doagjaat gosti ili koga idam na gosti mrazam koga se karaat mazot i zenata i aj sega ti daj pienje aj sega jas postaviv ili deteto i tboe e zemi go...ne se cuvstvuvam ubavo ko na teret da sme im.Na takvi gosti ne idam .A koga ke dojdat kaj mene im vikam tie raboti doma raspravajte gi, dosta so raspravanje.So edni takvi prestanavme da se druzime zasto me napnuvaat.
    Za odmor uplaten vo fevruari, klasika grcka , apartman nekoe mesto prv pat odime.Vazno na more da sme.

Last edited: May 18, 2017
    Ane-Goki1, bittersweet, Jas! and 11 others like this.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Конечно го фатив креветот.
    Масата уште стои нераскрената,кој како стане или се прибере нека јаде.

За гости мм е тип кој само кани гости и не му е проблем до кога седат а нему речи му за некаде тогаш го мрзи...Јас порано можев и повеќе да си седам со друштво а не ми беше проблем и дома да си ги чекам иако и со мали деца и во мал простор бев тогаш,незнам поиздржлива и подруштвенеа бев.Во последнои јас постанувам мрзоволна во поглед на такви седенки со друштво во кое барем некој си прави меѓу себе лице.

Јас сум се изјаснила дека во последно си сакам женско одбрано друштво каде не мора да се думам за мезиња,каде можам што сакам да си кажам,да не се думам дали ми е суредено или не....
    Одењето по кафани со друштво во последно е поретко,искрено финансисиките можности на сите ни се ограничени и насочени кон други приоритети:станбени кредити,школување деца ,лекување стари...

Затоа одете шетајте,дружете се додека сте млади и сте во можност,децата ќе си пораснат и ако не легнат точно во 10 некогаш...

Ano, Val-Dim, Ane-Goki1 and 23 others like this.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Дечки го најдов рајот
    IMAG1104.jpg

Ano, Hipster, Val-Dim and 47 others like this.
  4. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Гости повеќе сакаме да ни идат,него ние да одиме.Мм беше на работа по цели денови,па повеќе му одговараше гости кај нас,ни јас немав против,сега послабо,секој со свои проблеми,и иако децата големи,помалку време за дружење.Фб имам,исто ко да немам,не го користам,од форумот што би рекол Пецо никого не знам,само со неколку членки по лп,баш ми се милички,можеби некогаш и ќе ги запознаам-не оговараме :!:,лично за себе сме контактирале :hug:.На одмор нема исто ко и лани,а ми фали брчкање во море,здравје само.Отидовме до комшии преку граница,небаре вода земавме и назад,потрошив конечно дури 15е,си купив сандалки,на плута рамна пета,височки,не многу,ама совест ме грицка оти потрошив(facepalm),манавме по едно кафе,доволно колку од дома да се излези.На царина ме изнарвира цариникот,не познава иначе,се знаееме,зошто ни бил багаж од кола празен(facepalm).Па на кафе бевме,од дома не сме излезени повеќе од година дена-што има чудно,луѓе од градов секој ден се на кафе таму,аман,или чудно е оти ние не сме од тие што се редовни.еее заминав со реферати

Val-Dim, Barbie20, mira.mira and 23 others like this.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

И јас Божице
    Ама не е локација, личност е! ;)
    Слико не давам 8)

sweet-cherry, Ano, Val-Dim and 26 others like this.
  6. dunika

dunika Форумски идол

IMG_1306.JPG Гости заборавив што беа:^).Во Мк на моменти се претерува,ама тука па со термини рокови чуда,се да ти одмили.Дури и на кафе седам често сама8).Земете да Ве освежам :d:

Ano, Val-Dim, Barbie20 and 22 others like this.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Кутраков не ми е арен :( таман мачорчето го опраивме, од утре пак на вет ќе џмиеме изгледа.
    Значи нерв ме фати.

Jas!, duffi, kuc and 10 others like this.
  8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

@CameliaMiller тoa нa К oдвaј гo прoчитaв :)

@Bozica1980 Бoшке тoa личнa фoткa ли е? Ми личи нa еднo хoтелче вo Гр., нa втoриoт крaк

Бубaле, штo би реклa теткa ми - лaкo зaљубливе прирoде :lol:

9. referentka

referentka Moderator Staff Member

Леле бе тоа на Камелија и јас така го прочитав:|
    Да не сме загрозени во некоја сфера,па така што ни се чита наопачки:^)

Веќе сум во пиЏами.
    Во последно време си легнувам спастрена,за во случај на земјотрес ако се бега,да не се резилам пред комшилук8-|.

Значи ако нешто ми е смешно кај возрасни луѓе,тоа е кога врз база на "патки" сакаат да постигнат некој ефект т.е. да разберат што се дешава некаде...сака да чуе,ама неќе директно да праша..па наивен кога се прави.
    Незнам дал да се смеам или да плачам.

10. joy1

joy1 Форумски идол

Жими еден ручек денес што направив и деца избањав.Цел ден скитаме наваму натаму ,а станот ке прооди ама буквално.

Нали утре е петок па не му се секирам мн (y)

Ane-Goki1, bittersweet, Jas! and 24 others like this.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Заборавив да кажам, ептен ми е непријатно од луѓе кои се караат пред други луѓе. Си отишол на гости или ти дошле на гости и тие си ржат меѓусебно. Сега ти си на ред, ајде оди ти. |( :devil: Премолчете па дома ако сакате и очите извадете си ги или карајте се пред доаѓање.

Имав пријателка и мајка и ја караше без да избере место или прилика. Еднаш и на улица ја искара за некоја нејзина тинејџерска глупост. А тоа кога јас сум била на гости не се ни важи, што на ум - тоа на друм.

Јас никогаш не сум се карала пред други луѓе. Ниту моите ме карале, ниту пак дечко ми има таква навика. Поарно ќе глумам ама нема да реметам мир на други луѓе, домаќини, гости.

sweet-cherry, Ane-Goki1, kuc and 18 others like this.
  12. Ariel

Ariel Форумски идол

Ама се напнав...
    Пред месец и пол не удри камион. Тој беше крив, европски записник, колата на поправка. Колата еве ја готова, а осигурувањето на камионот ја оспорува штетата. Возачот дал изјава дека не е он крив. А има и фотографии и се.

Утре као ќе ја давале на вештачење. Дека не знаеме сите дека се е тука исповрзано.

Мојата чудесна земја Македонија, каде што плаќа тој што не е крив.

13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

@Ariel чим он не прифаќа вина, мора да се вештачи. Не се нервирај и јас имав таква сообраќајка, со европски, кога го пишувавме прифаќаше вина, отидовме во осигурителна, а не е така извадил слики А4 формат во боја :rofl: првин во правна служба и цело бранење му беше дека он има повеќе штета и дека 20год така си вртел (facepalm) па пишувавме изјави и за 30мин откако си заминавме се јавија дека е во наша корист :)

Ме лајкна @VladeMila па ми текна на колор шампонот. До толку ништо не фати?? Што колор стави??
    Ги гледам оддамна во ДМ па се се пружам да испробам, не дека ми е неопходно, бајалажов ми е уште супер ама да си пробам нели :lol:

Ane-Goki1, Rebecca_R, kjukli and 14 others like this.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Абе јас мака си имам, вие безобразни едни :D

Ај кажете тоа колор шампони, јас користам еден лиљаков и еднаш месечно растварам Екотон голубје сиво ( @referentka тенк ју) со 2 лажици маска и го држам на глава 1 саат, па ја мијам косата.

Ane-Goki1, Jas!, duffi and 10 others like this.
  15. PUPICA

PUPICA Форумски идол

И денес се тркна до ЗОО,случајно минус да не ни пишат(facepalm)
    И до лекар.Мали пак кашла.Грло ок,надоле чист,нема мрсули...врти сучи,алергиски ќе да е.Нема спас од нездравово Скопје:sweat:
    Можеби треба на викендица да се преселиме:D

Да запеглам рувата свечена:D,туш и конечно сите у вис.
    И денес денов турбо...

Ane-Goki1, bittersweet, Jas! and 19 others like this.
  16. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Ќе те молам "еХотон голубово сива":!:;)
    Баба,Бог да ја прости,го користеше.
    Ќе ме пратеше да и купам,па се кикотев кога ќе го изговорев.Дете.
    Во последно време често си спомнувам случки од младоста,да не речам минатото.Или обратно:rock:
    Денес пресметав дека ми поминале 18 год од матура(facepalm):sweat:

Sunshine_1979, Jas!, duffi and 15 others like this.
  17. VladeMila

VladeMila Популарен член

Бaш тие oд ДМ,купив плaвa,a јa инaче сум плaвa oд прoшлиoт месец пoчнaв дa јa зaтемнувaм aмa фризеркaтa нештo ми пoгреши и испaднaв пoртикaлoвa..и си рекoв сo шaмпoнoв мaлку ќе пooплaви aмa јoк,дури и тaму кaј штoми е пoдникнaтa не ми фaти...незнaм нa субринa кaкви се aмa нa кoлешкaтa гледaм убaвo и фaќa...

Jas!, kuc, Bozica1980 and 7 others like this.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Уф едвај ве дочитав. Сабајле со кафе на работа сакав да си читам не работешњ форумот сега ми се собра. Добро е ја расчистив дилемата со кока колата да не се чудам многу :D
    Мм е како на дафи мажот изгледа, ич не сака гости, јас и така и така ама без многу заседнување. Може да заседнаѕ обично кога ќе се собереме со неколку луѓе што ни се во странство па се дојдени во мк. Многу блиски а ретко ги гледаме па и мерак да ти е да заседнеш. Порано повеќе де собиравмее сега со децава слабо.
    Денес не сум застаната дојдов ос работа ручав и биз врата со децава. Нека е мива и зфраца малава ажа е сто на саат ме умори. Почнав пламенка да си ја викам дека е жив оган :)
    Јас ептен ситно до пролетен однор уште утре на работа сабота да се спремаме и недела шибаме. После наредниот крај на август. У меѓу време ќе паднат неколку викенди во охрид сигурно, бубале (не можам па да те тагнам) можит примате Скопјани ;) . Сме праеле и др пат муабет ние често дека ви доаѓаме.
    Ај да го остаам малово во креветче конечно заспа мада после толку трчање мислев пред 9 ќе заспие ама ме зезна, и да седнам да јадам мм гиро донел ммм

Ane-Goki1, bittersweet, Jas! and 14 others like this.
  19. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Кoјa кoмпaнијa е негoвa oсигурителнa?

20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Одмор ќе нема летово највероватно,по некој ден и викенд колку да не сме без ич ама тоа нели не е одмор :D прифаќам и ич да не одиме никаде само да се средиме малку :)

Мм не сум го видела 3 дена абе со душа чекам да си дојде од работа :inlove:

Одење на гости ич несакам,сакам да се дружам да заседнуваме ама не по куќи,неможам да се опуштам како шо треба.
    И мм не е многу по гости,па и дома не ми вика така да немам проблеми и од таа страна,се надевам и во иднина ќе е така :DСекогаш кога треба да се договара некоја седенка се консултираме обавезно еден со друг,сами да договараме и кажување во последен момент нема шанси.

За пазење за време на кока кола мислам дека мажот е тој кој треба да ја пази и чува жената :angel: неможе да е случајно или грешка.
    Не дека не се случува,не дека немало такви случки 'по грешка' ама останувам на тоа дека мажот е одговорен.

Val-Dim, Ane-Goki1, Barbie20 and 20 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.