Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Не им се зборува за СБ :D

Ај прашај ги што јадат :rofl:

На Barbie20, green.eyes, Lejla8 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    Пишете и мене во незадоволни во СБ, мислам дека некогаш како криминалци третираат не нивни клиенти. Кај мм пари секогаш внесувам јас, он не е слободен во нивното работно време.
    Прво прашање и е, ама не сте ажурирана во банката со кисели фаци и тон како да стане и да ме тепа?
    Не сакам.
    Да се понашаа културно и пристојно немаше да правам проблеми, ама они се дрски и јас со нив.

На green.eyes, azelea, wannaBeMomma и 11 други им се допаѓа ова.
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.636
    Допаѓања:
    152.680
    Немa дa слaви пoлумaтурa девoјчевo aмa јaс сaкaм дa и купaм нештo...и ги сaкaм и пoчитувaм рoдителите...девери им сме пa мислaм и ред ме нoси дa пoдaрaм нештo...зa нaкит е мaлa си велaм a и не е некoј тип штo сaкa тaкви нештa...пижaми и дaдoв зa н.гoдинa...пaри нејќaм дa дaдaм....
    Ми oстaнувa дa смислaм нештo другo...

Дефинитивнo нaпaди зa јaдење дoбивaм oкoлу пoлнoќ...квики гриц нaчекaв...не сум јaделa ммoгу одамна...мoжaм уште еднo дa јaдaм aмa немa пoвеќе....

Убaв трилер имa нa тв1000...

На Barbie20, green.eyes, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    Некое интересно ташниче?

На azelea, wannaBeMomma, Chantal и 4 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.354
    Допаѓања:
    278.807
    Се прибрав,бев на матура кај првото дете што сме го крстиле,ех кога се роди студентка бев...

Убаво си поминав на мојата матура,а уште поубаво на апсолеветска.Јас поубави спомени имам од студенските денови одколку од средношколските.
    На 10 годишница не бев оти бев пред три дена породена ,а пред две години бев на 20 годишница,само 5 души бевме од мојот клас.Ама ако, се видов и со од другите класови.И сама да сум од класот пак би одела ќе си седнам со некои други,дружељубива сум си јас.
    Ние пред 2-3 години направивме собиранка со колегите од факс.Се организиравме на фб ,ама мал одзив имаше ,околу 20 души.Само јас од подалечните градови бев и две од соседен град.Ние си бевме убава компактна генерација на факс и последната година многу се дружевме...

Со стопанска раскрстивме уште пред 6 години и со години знаеја да се јават зошто сме заминале...

На Barbie20, green.eyes, ph.orhideja и 20 други им се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    Бев и јас на матура. Втора год по ред сама со свекор и свекрва.
    Пристојна матура, без свирки и плус дома. Само нај најблиски. Не сакав да одам,а немаше смисла, ама си поминав убаво. Иако сама, кај кумата секогаш ми е убаво.
    Шири позитивна енергија само со нејзината појава.

На green.eyes, ph.orhideja, azelea и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    137.259
    ааа и со ВИП си пропатив од повици...фини им се вработените, ама една што им работи таму ]:) да ти е мерак да ја отепаш

Матури немам оваа година.

На wannaBeMomma, Annath, eli25 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    @Ane-Goki1 ти благодарам многу и имај убав викенд со момчето:hug:

@WORRIED.BT филмот е одличен, ако го пратиш и ако не си го гледала предходно, крајот ќе те запрепасти, неочекувана завршница има :)

На wannaBeMomma, Annath, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    137.259
    шо ќе прашува, лук се натискани сите, по цел ден макала прават , сеа паднат им е претисокот и спијат :D

На Ano, Barbie20, green.eyes и 14 други им се допаѓа ова.
  10. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714
    Не спомнувајте јадење болна ќе легнам вечерва по скарата и мезето од кафана ;(

На Barbie20, green.eyes, Lejla8 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.001
    Бев со плишаниве деци на вет, повеќе јас се истрауматизирав.
    Ова мачорчево во зен мод ми е, се дружи со сите, нема гајле, а кутраков од 35 кила не можеме да го смириме. 3ца го држеа за една инекција, кога го боцнаа зацвиле мислиш сабја му брцнаа. Тој плаче, јас плачам. Па уште мачорчево оди и му се пика, го теши :inlove:
    После кутраков фитиљ фати во кола да влезе, да можеше и врата сам ќе си отвореше.

И така сега го гледам у ќош лут легнал, си потцивнува, не ми се верува дека такво лигле е.

И така. Сега мене ми треба нешто за смирување.

Кога сме кај јадење си се почастив еден клуб сендвич у 12, на душава напатена малку спокој да и' дадам :lol:

Леле исто, се пари јас на дм му уплаќам кај нив, кои дебили човече. Па имаш ебана лична карта, не, не сакам да бидам кај вас во систем.
    Среќа јас сум на Тутунска и се', ама се' полесно завршувам. А во СБ идам само во сабота, немам нерви после работа со нив да се оправам.

Последна измена: 20 мај 2017
    На sweet-cherry, azelea, didi1982 и 14 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.636
    Допаѓања:
    152.680
    @elimkd филмoт лудилo...мoј тип нa филм ептен...a крaјoт ствaрнo кo шo рече...непредвидлив скрoз...

Фaќaм кревет јaс...

Дoбрa нoќ

На Lejla8, wannaBeMomma, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    Фала ти Ели :hug:
    Воедно и најубав помин на @Bozica1980 ,местото е прав рај, уживај и за нас :hug:

На Lejla8, WORRIED.BT, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.294
    Допаѓања:
    92.018
    Пишете ме во тие што неможат да разберат славење матура,посебно не последниве неколку години кога средно образование е задолжително и мора да се заврши па нема некој повод за славење :D

Не славев ни матура ни дипломска со гости како свадба да се прави.
    За матура тие од генерација што не сакавме да славиме шетавме во Турција недела дена а дипломска прославив со најблиски 5-6 колеги од факултет и мм тогаш дечко :lol:
    Дома прослави со многу гости несакав да се собира и да се спрема.
    Може и оваа мое размислување не е океј ама така ми беше убаво тогаш и не жалам :)

Да ви се заблагодарам сите кои ми го направивте денот поубав со вашите честитки и желби.Од срце ви посакувам да ви се враќа се со убаво и многу здравје.

На sweet-cherry, green.eyes, Mr. Right и 24 други им се допаѓа ова.
  15. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Готови се намирниците за торта и баклава, сѐ исецкано, сомелено, утре само да ги скоцкам!
    Добро, ај да се пофалам благодарејки на мм и големото ќере, ептен сложно ги завршивме работите!
    Утре, непланирани гости :x:@, ептен свои па нема откажување.- се надевам само дека нема да заглават на ручек, оти планирам утре некоја лајт варијанта да биде за да ми остане повеќе време за подготовките за славата!
    Јас отидов да спијам, добра ноќ

На Barbie20, ph.orhideja, Lejla8 и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Јас се скоцкав, бев, играв, јадев, пиев, се вратив, се бришев, туширав и се заморив. Прво тешко ми е на стомакот јер јадев месо толку доцна а се навикнав тоа време само краставица. Сега офкам. Ако ми е.
    Најнапорен дел од секоја веселба ми е бришењето шминка. Прво со влажни, па миење лице, па крема/масло.

Јас сум во Тутунска и сум задоволна. Стопанска ми е најокеј ради ниска провизија, ама за ниски суми и во ТТК им е 35, па кај нема гужва - таму одам. Во тутунска ако имаш сметка и од таму ако повлекуваш пари е 35 ама некогаш немам, а вака е 50.

Можно е, далеку поголема сума беше. :drunk: Ја би ја пишала на ливче и би дала, не мора сите да слушнат дека вадам толку илјади евра. :drunk:

На mareane, green.eyes, didi1982 и 10 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.001
    Гледам сте се размуабетиле за матури. Мојата беше пред 8 години.
    Мајка ми си купи фустан за 1500 денари, онака, од што и се бендисал. Тој стана мојот фустан за матура :) после ми купи и штикли за некои 1200-1300 денари, не ги ни видов :) фризура ме кошташе 300 денари, сама се шминкав :)
    Еве една делумна сликулка од тогаш, згодна и неопходна :) IMG_20170520_013146.jpg

Инаку ич нејќам свадбарски матури, јас правев коктел забава во кафич. Во ресторанот умрев од досада, многу беше сељачко.

На sweet-cherry, Kitten, Barbie20 и 24 други им се допаѓа ова.
  18. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.050
    Пред малку перев... На рака :!:
    Некои парчиња облека никогаш не ги ставам во перална...нежни кошули, свилени марами... и две-три маици што пуштаат боја. Полесно ми е да ги исперам на рака отколку да ги мислам додека се вртат во машината.

Сегааа... Денешните теми... За си напишам домашно :)

Моето искуство со банките... Па и немам некое искуство... Кредит никогаш не сум земала, не одам во минус, трошам колку што заработувам... Автоматот почесто го користам од шалтерот, па не можат да ме изнервираат шалтерските шизли што додека работат читаат Фемина ]:)... Мала шала :D
    Но, пред некој ден бев пријатно изненадена од вработените во Фондот за здравство... Ми недостасуваше стажот од периодот кога сум била на трудничко боледување со помалиот син, пред дваесет години. Отидов после работа, во 16 часот и бев изненадена и пресреќна што со документот излегов за 5 минути! Никогаш плесно не сум завршила некоја работа на шалтер :clap:

Седенки... Кога бевме штотуку венчани со мм многу често правевме седенки со друштвото, до сабајле... И тоа, најчесто кај нас, имало место (facepalm) Еден куп пици и пастрмајлии има направено мм во тој период, се правеше велемајстор во кујна :!: ... Јас по седенките имам измиено илјадници чинии и чаши, а за чистење да не кажувам... Знаете :tmi:
    Возвратно од „седаџиите“ немаше многу, ниту со простор, ниту со трпеза. Со текот на годините, друштвото се стеснуваше и постепено седенките се проретчуваа... и проретчуваа. Сега се сведени на минимум, со мал дел од старото друштво... Со останатите, седенките се најчесто за дешавки...
    Нема време, а и времињата се променија, да не речам луѓето.

Екстерно... Немам веќе екстерно, пораснавме и го поминавме тој период 8)
    Според мене, тие испити и не се некаква „страва“ ... За тој што не учел цела година, нормално дека се тешки... Иии тие завршни испити не ги измисливме ние, ги има низ светот!!!

@VladeMila за тебе и синчето :hug:

@Peco не те познав со новиот аватар... Побрзо оздравување, не е време за болест... Време е за :beer:

@lovemme честитки :f:

@♡BuBaLe♡ честито правче :hug:

@Bozica1980 помисли на другарките од +/- 40 кога ке се брцнеш во океанот... Убаво да си поминеш :f:

@Cka никогаш со мм не сум била „онака“ во мотелче :D

Ова го гледам секој ден... На оваа тема друг пат (waiting)
    Отидов да читам... Добра ноќ :hug:

На VladeMila, Peco, mal.ecka и 26 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.378
    Допаѓања:
    261.971
    Се напив ко средношколка на матура. Добро ги погодив буквите таванов ми мрда :) на спиење ја затварам темата

На Ano, Barbie20, mareane и 23 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.362
    Допаѓања:
    259.737
    Журка? Навистина?
    Мене пост не ми се пишува, а не пак на журка да помислам. Пишувајте, муабетете, ваше право, но барем една недела да се има почит. Ајде и песни ставајте, може?
    Подобро да престанам со пишување оти ќе кажам нешто што не треба.

На Val-Dim, mal.ecka, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.