Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Здраво женски.

Убав денов,сончев,а јас од сабајле од еден до друг крај на градов со обврски.

Матура моите ми правеа во кафана,со зурли,тапани и сите салтанати,а мене паметот и очите ми беа само во тогашниот ми дечко,денешен маж:inlove:.Така сакале,така си направиле.За фустан се спотеравме со моите подалеку,убав, долг носев,со соодветна ташничка и сандали.И никогаш повеќе не го облеков:D.
    Убава си бев,како и сите девојки на таа возраст,млади,заљубени,пред нови предизвици....

На апсолвентска екскурзија не бев,со маж и две малечки деца дома,не ни помислив,а ни на забавата не бев,мојата генерација веќе беа дипломирани кога јас бев апсолвент,а со другите со кои дипломирав не се дружев посебно.

Туку јас догодина полуматурант ќе имам,само да сме живи и здрави.

@Viktorijaaa5 не ти честитав вчера,денес со задоцнување,среќен роденден:f:.

didi1982, Val-Dim, dunika and 23 others like this.
  2. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Сменив гуми :D
    И сегa oфицијaлнo летoтo мoже дa пoчне :party:

PUPICA, kuc, Peco and 22 others like this.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Хaј.

Бaнки. Ние дoмa сите нa пoсебни бaнки сме. Јaс и мaјкa ми нa Тутнскa, брaт ми нa Стoпaнскa и тaткo ми нa Шпaркaсе. :D Тутунскa ми се oќеј, сaмo не ми се свиѓa штo не дaвaaт пoвеќе минусни плaти. :envy: А вo Шпaркaсе дaвaле 6 минусни плaти штo секaкo пoвеќе рaбoтa ќе ти зaвршaт тие пaри oткoлку сaмo еднa минуснa плaтa.

Мaтури. И јaс не сaкaв дa слaвaм мaтурa пo дoмa кo свaдбa дa е. Вечертa ми дoјдoa oние нaјблиските и тoлку беше. Зa oблекa oд глaвa дo пети пoтрoшив тoчнo 6.000 денaри. Бев oблечен кежуaл - фaрмерки, еднoбoјнa блузa и сaкo oдoзгoрa. Пoвеќетo беa oблечени вo oделa, уште невести им фaлеa. :D
    @Viktorijaaa5 гo делaм истoтo мислење сo тебе зa aпсoлвентскaтa. И мене пoубaвo би ми билo дa уплaтaм пaри некaде низ Еврoпa нaместo тие пaри дa ги лупнaм зa еднa вечер. Здрaвје зa гoдинa - две и јaс ќе им пoнудaм нa некoи кoлеги дa шетнеме некaде. Е, сегa aкo никoј не прифaти ќе мoрaм дa oдaм нa aпсoлвентскa. :|
    Не ми се тoлку вaжни мaтурите и aпсoлвентскaтa. Мoжеби сум изрoд, aмa ствaрнo тaкa мислaм. Денес и oнaкa секoј чoвек си зимa диплoмa нa oвoј или oнoј нaчин и сo тек нa време се изгуби вреднoстa нa диплoмaтa, зa жaл.

Пријaтен ден нa сВите. :hai:

kuc, Peco, CameliaMiller and 13 others like this.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

@Viktorijaaa5 тебе ти треба оризоготвач:rofl:зборот си го патентирам, моја измислица е.:lol:

shopping.jpg
    Нема промашај оризот во ово, најкористен кујнски елемент ми е.:lol::lol:
    За секој ориз мислам дека е најбитен соодносот со вода.
    Во оризоготвачот:rofl:кога готвам секогаш го мерам оризот, за долгозрнест ориз на чаша ориз, чаша и пол вода, за суши ориз, чаша ориз, чаша вода, за басамати, џазим, чаша ориз, две чаши вода, го уклучуваш и кога е готов оризот само се исклучува, секое зрно се двои, никогаш не се залепил, изгорел, исушил.
    Само оризот најблиску до нашиот што е тој од око го правам ама и во тава го правам, не во оризоготвачот:rofl:тој отприлила еден, еден и пол прст вода да го покрива, најпроблематичен ориз ми е арбориото за ризото ( рижото, кој како сака да го вика де) не го мерам ама многу е досаден за правење, кога ќе ставам малку ми изгледа после кога ќе почнам да му ставам течност па многу ми изгледа, па мешај, мешај, крајот не му се гледа а на мм и Матео најомилено јадење им е.:worried:(facepalm)

Се изнапишав за оризот, како од Кина да сум и само тоа да јадам секојден.:rofl::rofl:

Last edited: May 20, 2017
    didi1982, Val-Dim, dunika and 25 others like this.
  5. green.eyes

green.eyes Форумски идол

@azelea , многу полежерна и поопуштена атмосфера има во оваа тема меѓу овие луѓе, затоа тука најчесто ме има :) Гушни тоа лепотичето :l:

@vitamina , среќен пат, убав помин :hug:. Не се секирај за по пат, опушти се, се ќе биде во ред :hug:. Цуцла на полетување и слетување заради ушињата и нема гајле :). Ние најлесно поминавме првото одење (5 месеци имаше), другите ни беа потешки :sweat:

Уште сме по пижами :tmi:. Се успавме сите комплет, во 10:45 се разбудив прва и после одма другите ги будев :). Јадат моментално овие двајца, јас домашна пишувам :^). Една од купот што ги имам :sweat:

Доаѓаат утре гости, свекор и свекрва :) Ќе се сврти некој човек плус дома (y)

@Bozica1980 , ич не знаете кај да отидете :D. Најубаво да си поминете, уживај и фрли тоа телефонот, не губи време со нас :nod:

Јас па со Тутунска лошо искуство имав. Досадни ко стеници :devil: Ако сум платила рата последниот ден цела недела по ред ме бараа за потсетување. Очигледно еднаш месечно ажурираат податоци :envy:. Веќе две години како ми е затворена сметката кај нив, уште добивам маилови за сите понуди што ги имаат :@. Им пишав да не ми праќаат ама џабе.

За матура бев во панталони, маичка на бретели и сако. Немав фЛизура, пократка ми беше косата, шминка сама, секојдневен стил :D Имав гости дома, блиски луѓе, ама далеку беше од свадби музики исл. Едноставно собрани луѓе на седенка :D
    Апсолвентската беше онака, не се дружевме нешто многу на факс. Многу се делевме, па и вечерта беше исто. Знам дека едвај чекав да излезам од Окарина од што беше задимено (тогаш уште се пушеше внатре). Екскурзија скришно организираа одредени луѓе од нашата група, лажеа дека не им се оди никаде |(. На крај ние останавме во Скопје, тие десетина "избрани" отидоа низ Европа на "селската тура на која сите одат" (нивни зборови). Баш за таа ние ги прашувавме, они одбиваа пошто не чинела |(. Ете такви колеги имав на факс :D. Не е чудо што едвај дочекав да излезам од таму да не ги гледам. Ко за беља еден од нив секојдневно го гледав на тв, пошто нАли битен политичар стана :puke:. Од секогаш бил одвратен.

Last edited: May 20, 2017
    didi1982, PUPICA, Val-Dim and 20 others like this.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Сабота , а јас дома. Да се чудиш.
    Денот година ми се биде од утрово. А тек је на пола.
    Сакам да си дојде мажето и да легнам.
    Ми крчат цревата па ми текна дека немам јадено ништо.
    На тоа се должи мојата линија.:D

На матура немав ни 45 кг. Фустанот ме носеше мене. Го купивме од Нана. Го имав бендисано од Маријана на лото. И моите ми ја исполнија желбата. Они славеа во кафана. Желба нивна.
    На апсолвентсла не бев. Не
    бевме погодено друштво. А на екскурзијата имам одено во сопствена режија. Сакам да ја одам уште еднаш рутата ама со кола и со мм, сами.

Жалењето секој го манифестира на различен начин. Јас сум некогаш надворешно како труп ама внатре се јадам и се рушам. Кога почина на свекрва ми татко и, нејзиниот брат имаа закажано осветување на куќата ала свадба. По многу повуци потегни решија да не се откажува. А свекрва ми кога ќе слушне музика срцето и игра. Седеше шо седеше на крај се фати на оро. Она вели душата ми знаеше само. Ама срцето и нозете играа.
    Поентата ми е дека секој жали на свој начин. И секој знае кога и за што е спремен.

didi1982, PUPICA, Val-Dim and 27 others like this.
  7. simonka93

simonka93 Форумски идол

Одам за Ск... Требаше утре,ама се премисливме...
    За жалењето, бидејќи јас ја отворив темата,ќе кажам искрено, сношти заборавив и несвесно напишав...
    Не сум имала некоја голема лична трагедија, ама и во блиска околина луѓето тажеле во срцето, надворешно не. Баба ми кога почина носеа црно до 40 дена, мајка ми дури и на слава беше кај другата баба иако 40 дена не беа поминати... Пак ќе се извинам за несвесната реакција, сега ужасно се осеќам

Val-Dim, Dust, kuc and 23 others like this.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

На фемина имаме и дипломирани професори да си знаете. :)

Еве лежам со надеж да заспијам,ако ништо друго.

Од осигурителни компании најлоши во исплаќање се оние австриските им го заборавив името.

Од одмор годинава 2 ќе терам.
    И така и сега лог аут.

П.С. Имам ново слушно помагало кое има повеќе канали и не можам да го навикнам, не прашувајте за цена,животот е скап.

Val-Dim, Dust, Barbie20 and 8 others like this.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

:hug:

Dust, buba4e89, Lejla8 and 2 others like this.
  10. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Факт е дека луѓе умираат секојдневно и против тоа не можиме. Не верувам дека пријатно се осеќа некој коа ќе слушне тажна вест, поготово за човек кој на било каков начин го знае. Ама тоа е. Ај ако не па да не јадиме у чест за гладните во Африка.

11. mira.mira

mira.mira Популарен член

Na matura jas do vecerta pred idenje ucev za priemen. Komplet na edno shetanje odbrav zasto nemav vreme, bel komplet so bel vez suknja i koshulce. Gosti doma imav najbliski ama im se lutev na moite zasti me vonemiruvase guzvata . U kafana standard. Apsolventska ne se sekavam da praevme mislam zabava vo disko, a na ekskurzija ne bev, krizni vreminja bea a nie trojca edno po drugo. Diplomska moite pravea doma no jas nekev zasto toa ko svadba bese i mnogu rabota. Na roditelite merak. Ne sum mnogu po feshti za takvi intimni raboti.Ne im pridavam znacenje. Sega olesno e vo kafana .Polumaturi maturi i diplomski normalba rabota se ko da imas rodenden. Na 5, 10, 15, 20, 30 bev.
    Banka sb ama ne mi ja zborite ne sum zadovolna.

12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво, како сте? Јас сум таман, веќе не офкам, веројатно стекот и тортата се свариле. :D Денес овошен ден, ќе се детоксифицирам. Ќе пијам лимонада, ќе направам зелен чај и многу овошје. Ми се јаде шопска, онака со многу сирење, па и тоа ќе јадам. За утре сакам риба и ќе ми ја исполнат желбата.

Пиев кафе со домашните, денес сите сме слободни, па заедничко кафе е задолжително. Останатите денови некој подоцна, некој порано од работа, брат ми на училиште и така. Во недела ручек, исто задолжителен. :D

13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

@simonka93 немa пoтребa oд тaквo нештo. Дa не мислиш декa никoј пo дoмa не пушти музикa? Oк е дa испoштувaме некoе време.
    Oк е и дa згрешиме.

@bittersweet тaквo чудo oризoвaрaч кaј нaс не сум сретнaлa. А зa рaзличните видoви oриз...oсвен дoлгнaвестиoт, зa другите прв пaт слушaм :D

Нaјaвувaaт врнежи...

kuc, Peco, Barbie20 and 19 others like this.
  14. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

има, има и кај нас, не сме толку назад од нив дее

15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Абе oстaј лице и прaвaм :D

16. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

@bittersweet си го зачував претходното твое мислење :D мора да купам оризоготвач,не дека ќе го користам којзнае колку ама кога ќе ми текне барем ќе јадам убав ориз :D сутлијач преубав правам ама солен ориз не бива и не бива.
    Туку ај да не ве замарам со оваа незнам колку пати сум спомнала на темава за ориз,ќе ме блокираат некој ден :rofl:

Не се разработив многу оставив нешто и за утре :D
    Плакар среден,тестенини сварени,салата спремна чекам мм да дојде и се да е комплет.

17. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Тортата готова, баклавата е на ред ама папсав, ќе подлегнам троа па има време до вечер ќе ја смотам и неа!
    Ама прво шопска со по една љута одам да мавнам оти мм спремил и ручек и салатичка ;)

18. Тетка Биберче

Тетка Биберче Истакнат член

Убав викенд на сите :);)
    Шетајте денес, утре ќе врне
    Филмови ќе гледаме, переме, пегламе, ручеци, садови :D:D:D
    Ама битно викенд е, без разлика колку обврски имаме :D

19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Ја одведе темата во погрешна насока и ми ги изврте/извртевте зборовите.
    Јас не давам насоки кој како да жали и во која форма, но Чадорче заслужува почит барем една недела од типот на журки и музика на темава. Нејзе и беше како втор дом, како прибежиште и барем тоа да го испочитуваме.
    Но ќе паметуваме дека некој овде ви проповеда како да жалите и кој што да пишува.
    Ниту сум јас за вас компетентна да ви наметнувам што да пишувате и како да жалите, ниту пак вие треба да чекате друг да ви каже како тоа треба да го правете. Приговорот се однесувше на цитираното мислење, девојката се извини и толку.
    За другото реков ќе си премолчам и уште молчам. Не ми е поентата да мудрувам и да делам правда.
    На крај, никој не е должен ни да жали, ни да тагува, но должен е морално да почитува макар една недела да не прави журка и да пушта музика во оваа тема.
    Време е да се читат мислењата онака како што се напишани, а не да се извртуваат муабети.

manja666, galapce, simonka93 and 12 others like this.
  20. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Овдека сте поактивни отколку на чет, па да ве прашам едно прашање.
    Евица машко или женско име е и дали е православно?

Lejla8 likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.