Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Прaвoслaвнo, женскo.

Јaс кaкo тaквo гo знaм.

На Aleksandar1212, Barbie20, Lejla8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    у село моје на женски им го ставаат
    не знам дали е православно, не сум побожна, не пратам кое име какво е
    ти веќе почна и за децата имиња да мислиш?

На simonka93, Dust, Lejla8 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Мoетo дете ќе oди нa кoнцерт нa Ацa Лукaс (facepalm)

А-цa Лу-кaс :!::!::!:

На PUPICA, marama, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Ама добра журка прави Лукас, остај девојчето нека си оди. Не можеш да се журкаш на џез, си треба турбо фолк малку. :rofl:

На PUPICA, marama, simonka93 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.637
    Допаѓања:
    152.707
    Тaмaм легнaв мaлку дa oдмoрaм oти кичмaтa ме кине ете гo мaлoтo...дa излеземе ,тa дa излеземе...

Дур кафе дa си нaпрaвaм зaспa нa трoседoт...сегa ни ќе спијaм ни ќе шетaм...

На Val-Dim, simonka93, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Еве ме,до Прилеп на кратко,со пријатели кои купуваа за нивното дете за полуматура.Нашево и тоа е полуматурант,но се изјасни-фармерка и кошула или блуза некоја интересна.Почитувам негова желба,пред се зашто е едноставно,и според годините.Па ќе видиме,најверојатно Вајкики,има избор баш како за нивна возраст.Мислам дека ќе биди ок работата.Вечер на роденден,поднавиткав коса,колку да не плашам луѓе,допрва ќе се поднашминкам,има време,а во меѓувреме одам по кафе и ќе се дружам со вас :*

На marama, simonka93, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    На сета мака во спремање на маж сукав баници.
    4 плеха :whew:
    Као тој ќе помагал еве го заспал рчи :D
    Папсав ама изработив. Оваа работна недела нека има за каснување па ќе го чекам во мк :inlove:.
    Уште туш и во кревет.
    (y)

На PUPICA, marama, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.623
    Колкаво ти е детето? Да не ме сфатите погрешно немам ништо против тоа кој што сака нека си слуша. Ама децава уште од мали со турбо фолков уф не знам не ми иде некако. Се надевам моиве нема да ја сакаат ако има влијае друштво може од дома сигурно нема да научат

На sweet-cherry, Mr. Right, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Не oди зaтoa штo гo слушa, туку е "дешaвкa" нa кoјa oдaт сите.

На marama, simonka93, mira.mira и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Да не мудрувам,но врз децата секогаш баш,и не можеме да влијаеме,онолку колку би сакале,а некогаш и ќе направат отстапка од она што тие го сакаат.заради другарство или сл.Да не ширам Сања еве веќе одговорила

На marama, simonka93, Mr. Right и 14 други им се допаѓа ова.
  11. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    19.468
    Лежам и читам книга..Го допивам турското прво денес-силен подсетник дека ме дрма блага депресија:(Излегов нашминкана со цел ќе седнам на кафе,се вратив по еден сат нервозна,ништо работа не завршена ни кафе пијана,се напив розова пилула и спиев до пред некое време..
    Прво да прашам за совет..Имам страшно иритирана кожа на скалпот која после многу години се прошири низ места на главата па чеша и паѓа првут како снег на раменици..Толку ме иритира што просто полудвам и се страмам од постојано тресење на облеката..Салсун шампон од Грција користам и безброј креми со кортико..Дакотал,Микодерм,Бутавате,Бета салик лосион..Не помагаат поќе само ми ја мрсат косата..Кожните лекари зборуваат само на стрес ти е и диета уби боже даваат:@Некој со слична мака да даде совет??
    Долго време се чувстувам лошо па сама си поставувам дијагноза као блага депресија..Ова со иритираниот скалп ме полудва..Подуениот стомак и 4 кгр вишок ме ваѓаат од колосек кога треба да комбинирам труднички кошули..Внимавам на исхрана всушност чавка ќе станам само од јадење храна за птици и тие е...* кгр си стојат како показател на мојот влез во староста и тоа ме полудва..;(:sweat: Имам матура за одење и од сега размислувам да најавам стомачен вирус за да не одам и да не ми звоцаат зошто не одам а поклон имам купено само воља немам;(
    За 25 год.матура мојата и на неа не одам ,ќе откажам..Фустанот што си го планирав не можам да го носам поради подуеноста на стомакот(миомот е крив за тоа и делувам како трудница:@септември планирам вадење на матка заедно со миомот па можи и без работа ќе си останам таква е работата во приватен сектор..)

Можите слободно да ме спукате и што и да е потребно само да се вратам во колосек..Ужасно се чувствувам,па барем на форум да се искажам..
    @WORRIED.BT поздрав чупче до тебе:*сега сигурно пишман се направи што ме побара да пишам:D

На Lejla8, lunicka, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Помфрит ќе правам,ајде кој е ЗА.
    И пиво си купив.
    До сега бевме на љуљашки,Рефче се изнатрча а и јас со неа.На лулашките и грижливи мајки ама и дебилни, ми одмилуваат детските катчиња од невоспитани мајки.

Навистина утре ќе врниТ?

На wannaBeMomma, Lejla8, Rebecca_R и 23 други им се допаѓа ова.
  13. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Јас денес ги расчешлав бутициве оти сум на свадба, секогаш пазарам сама, многу убави и ефтини фустани се наоѓаат, тешко се одлучив :sweat: стално се ценкам и најчесто ми ја спуштаат цената:lol: ми го намалија за 200 ден, изледа тешко некој да ми одолее на шармот хаха

На wannaBeMomma, Lejla8, Rebecca_R и 17 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Патев јас од ова што го зборуваш. И не само тоа ми се појави на глава многу друго пострашно и од ова.
    Бев на доктор во италија ми кажа дека е од стрес.
    Примав терапија со лед за "оживување" на мртви клетки.
    Пак ќе кажам покрај ова имав и уште поголем проблем.
    Знам дека кога ставав тешки хемиски шампони уште повеќе се ититираше кожата и чешаше.
    Тука беше и првтот секако.
    Се "лечев" со еден шампон кој кошташе накај 30 евра па отпосле почнав со фитовал.
    Земи фитовал од аптека за првут и иритации веднаш ќе ти помогне ;) испорбано.
    Сега после долга терапија со фитобал користам h&sh и скалпот е ок.

Едит. Немој оној со лук од афродита од тој ми падна кожата ми се чини и го фрлив

На wannaBeMomma, Lejla8, Rebecca_R и 13 други им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    Мене за скалпот ме спасува само Реконазол. Ми ги средува проблемите со себореата.

Сум го преспала денот, како и што планирав.:D
    Сега да се потсредам и одиме некаде на вечера со мм. Да се видиме на раат!
    Ако останеме дома пак ќе излезе некоја работа, а вака надвор нема кај да бега.:D А и ми се јаде пица. Сакам да ја правам оваа по рецепт на Фичо, баш фино изгледа. Ама кога рече маж одиме надвор, нема готвење дома. Епа одиме.:D

На PUPICA, wannaBeMomma, Lejla8 и 23 други им се допаѓа ова.
  16. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Ако ви кажам дека ја чував малата на денот на погребот и морав да и пуштам цртан во кој има песнички и ме молеше да ја држам за раче да игра,луда ќе ме направите....а душава знае како ми е.Ајде и реков баба сака двете внуки да и бидат весели:l:
    @vitamina среќен пат витаминче,што нозете ти се враќаат назад,нели едвај чекаше да си идиш?

На PUPICA, wannaBeMomma, Ano и 24 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Хелоу.

Се испонанервирав од будење, станав во 13:00 (facepalm) последен пат така се имам успано у средно после журка.

После ми дојде тешко на душичката, го гушнав помалиов плишко и си се изнаплакав, пиле мое влакнесто.

Чистев, пуштав машини, се бањав, сега пијам кафица.

Околу жалењето.
    Таткото на дм почина пред 6 месеци. Не можам ни да опишам каква тага и стрес беше за сите. Сепак, ниту во црнина некој шеташе, телевизија си работеше, отидовме на свадби после 3 месеци, во тие 40 дена излегувавме и се трудевме нормално да живееме, колку можеме повеќе. На цела болка и лудило уште адети такви да тераме фалеше, па сите да се пореметиме. Имаше такви душебрижни, му викаат на дм, немој да ја бараш една година (да расчистиме, дм никогаш нема да ме "бара"), ама тој мудро им одговори - и за 20 години да решам да се женам, татко ми и тогаш ќе фали. И во право е. Поминаа 6 месеци и фали, многу фали. Тоа што живееме нормално, купивме плац, излегуваме итн. Не значи дека не сме го сакале или почитувале. Живи сме и мораме да живееме. Не верувам во посмртни чествувања, кога ќе умре човек залудно е и палата да му направиш и во молк вечно да бидеш. Важно е каков си со него и што правиш за него додека е жив, после е сеедно. За мајка му на дм збореле како била неморална што одела на викенди, а што да прави? Ако не и она нека легне да умре, па и неа да ја изгубиме?!

На didi1982, Kitten, PUPICA и 31 други им се допаѓа ова.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.637
    Допаѓања:
    152.707
    @evangelina.ina ич не се пишмaнaм штo те пoбaрaв...кривo ми е штo врвиш низ тежoк период...aмa спoделенaтa мaкa е пoлуoлеснетa мaкa...бaрем мене тaкa ми делувa...
    Зa прoблемoт сo кoжaтa нa глaвaтa кoлегa нa рaбoтa скoрo кaжувaше декa му пoмoгнaл шaмпoн oд кoлекцијaтa нa еуцерин...oргaнскa кoзметикa е нaменетa зa oсетливa кoжa..прoбaј!
    Акo мoжaм некaкo инaку дa пoмoгнaм пиши ми...:hug::*

На wannaBeMomma, Lejla8, Rebecca_R и 12 други им се допаѓа ова.
  19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    :hai:
    Знаете дека најзгодните феминки се на темава нели,ама оваа убавина е лице за на насловна!! Чиниш Црнокрак во дваесеттите, ма и таа може вода да и носи :makeup:
    Преубавата @Bebulleee :hug: која денес си ја изгушкав :D

Јас инаку добра.
    Месецов на промени ми тргна баш. Нова работа, ново темпо на живот, еве бидна и нова влада а кај мене и нов ум па и нов дом...

На Bebulleee, PUPICA, wannaBeMomma и 30 други им се допаѓа ова.
  20. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.137
    Допаѓања:
    43.679
    хајј девојчици
    Да ве прашам?
    Шо да праам со крајников , ме боли кога голтам , веќе недела дена ме мачи....се отрув со спрејов за грло . Мислам што ефикасно би ми помогнало ?

На wannaBeMomma, Lejla8, ph.orhideja и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.