Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. N.2106

N.2106 Популарен член

Мм.. тенкју Bubale,баш уште денес ќе ги направам.А за темата "разведени"интересна тема.Познавам доста и немам негативно мислење.

2. vitamina

vitamina Форумски идол

Добро утро.
    Времево од убаво поубаво во катастрофа денес.
    До сабота ќе седиме дома гледам јас.
    Ладам глава малку на тераса бабите чуваат. :)
    Едвај чекам да одам маж од аередром да земам.
    Па трачаници па се надевам пак убаво време и се така во круг.
    Се поднавикнав вода дојде и сега убо е не се жалам :)

3. Тетка Биберче

Тетка Биберче Истакнат член

Убав ден на сите :) IMG_20170524_084058.jpg

4. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Добро утро и од мене
    Ги прочитав темите вчера,ама си легнав да одморам,па ај денес да пишам.
    Денес сум малце подобра,фала богу.
    Мафе кој иницира :?: Па некогаш јас,некогаш он,се надополнуваме,иако некогаш и јас не се трпам :$
    Најчесто секоја прилика кога сме заедно ја користиме,нема потреба некој да иницира :D
    За одбивање мафе,само кога сме уморни.
    За разведени жени мислам дека порано повеќе биле осудувани него денес.
    Денес секоја втора е разведена и мислам дека и подобро е така,отколку да живееш во лош брак.
    Кафе за сите,повелете
    10923612_639841799477154_6480391420788472160_n1.jpg

5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Ни мафе ни бутур, дете се разбуди коа го пренесував па уште пола саат се е.авав и на крај од нервоза си легнав.
    Утрово мм си стана со него јас поспав до сега и кафе на раат си пијам. Сакавме да прошетаме ама каде на времево баш ништо не ми се прави

Ве исчитав ша да се редактирам со време, иницитаме двајцата мада почесто он. Кога одвиба, одбива ради тоа што е нерасположен или нервозен. Па сега не си дозволувам да ме одбие, ако го видам накострешен ич не се ни обидувам :)

Ако некој покажува со прст кон разведена жена тогаш знајте дека е од оноа време, затуцано. Мене воопшто не ми се различни разведените со мажените. Жена си е жена. Во принцип многу мразам осудување.

Last edited: May 24, 2017
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Vtoro kafe...
    Srceto lupa ...lupa....
    Ili ke se smiri ili ke ,,prolupa".

7. Petar80

Petar80 Форумски идол

Добро утро и убав ден јас прво кафенце сега, сме поспале убаво со синко. Убави теми сте отвориле периодов од кафе мафе само кафе.

green.eyes, Lejla8, mareane and 20 others like this.
  8. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Дали до менталитетот е.... ама воопшто не ми е чудно да во денешно време се разведуваат луѓево. А тие епитети распуштеница ми се :puke:
    Зошто распуштеница? Да живееш во неслога, да те малтретира некој идиот , психички или физички? Ма ич
    Животот иде понатаму. Треба да се слави денот кога човек ќе стави точка на таков брак.
    Сите имаме еден живот и треба да го живееме како сакаме.

9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Втoрo кaфе и јaс пијaм...
    Дa прoфaтaм низ дoмa мaлку и ќе излезaм сo децaвa...мм пoкaснo ќе ни се придружжи и ќе терaме ручек негде...

Ми е мaкa некaкo...кo без енергијa сум целo време...мoрa еднa кoнтрoлa и крвнa сликa скoрo дa нaпрaвaм...пoчнa стрaв дa ме фaќa..

10. Ano

Ano Форумски идол

Добро утро.
    Кафе пијам, мафе нема.
    Временцево повторно ужасно. Станав пред два саати, ама како ми личи повторно ќе си легнам.|(

Инаку за разведени, секогаш сум викала, подобро сам и среќен отколку во брак тортуриран. Не е битно како работите изгледаат од страна, побитно е како се осеќаат партнерите и ако нема слога и љубов, заеднички живот само ќе им ги запре животите на двајцата и после некое време се појавуваат фрустрации и други проблеми. А уште по неубаво е седат во брак заради одредена причина, а на страна и двата партнери посебни животи, други партнери... Чудно, а познавам и такви.

11. azelea

azelea Популарен член

Добро утро :).
    Мафе а? Овие денови дека без дете има време за добро мафе, без штрецање да не те прекине:D
    Почесто он е иницијатор него јас, посебно откако станав мајка. Одбивам само ако сум преморена
    За разведени немам мислење дека се распуштеници, е сега има и такви ама не треба сите во ист кош да се стават, а баш во моментов имам блиски личности што се разведуваат, подобро сама ама среќна отколку заедно а да пати.
    Денес може да се шетне на раат, не сум се подновила одамна :)

green.eyes, Lejla8, mareane and 19 others like this.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Утро!:coffee::coffee:

Сепак планот си останува. Ќе ручаме со моите во едно ресторантче во природа.

Не е зло да си разведена жена. По мене зло е да си мажена во несреќен брак. Да се мачиш и измачуваш, а со тоа секако и децата не се среќни. Разводот можеби бил табу-тема пред 30год , ама не треба да е и сега. Младината е образована, со широки видици.

Баба ми и дедо ми се оставени во 70' некаде. Е тогаш тоа било најголемо зло. Со оговарања од сите страни,со етикети и што ли не. А реално никој не знае штонќ се случува во бракот зад затворени врати. Ама направиле како они сметале дека треба, не другите.

Среќен празник на тие кои слават!:f:

13. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Добро утро:)
    Сношти бидна матурата на едно многу мило дете(само поради него прифатив да одам и малиот потврди дека сака да ме дружи и тој па супер си поминав:D)..За разбивање на негатива си бев на шминкање,си платив 500 че ама се уверив дека годините и брчките со тие пари не се покриваат:PВажно си се сликавме низ хотелот благодарејќи на брачеда ми што работи таму и си напрајвме ќеф:D
    Е сега ....
    А таму во хотелот сместени куп унгарски полицајци па згодни, па навежбани , па насмеани..Со тројца се разминавме низ фоајето и парфеми на нив лудило...Ги гледам тие по некое време излегуваат надвор на цигара а едниот таман за мене..Така повозрасен а тело топ:inlove:Го мањачев низ прозорец ,си допив ракијата и сватив колкуууу ми фали мафе:devil:Толку многу што да бев под други околности ќе си напраев ќеф:inlove::inlove:Еве сабајлечки уште ме држи мислата:DПа да го видам во униформа-паѓам во несвест под обавезно:$:$Ова е во склоп на годините 40 и кусур;)
    Допивам турско,чекам малиот да се разбуди па да одиме кај големиот на кафе:)
    Разведена сум и јас го осеќам тој менталитет "разведена ко распуштена":@:@
    Пример седнувам на кафе во кафич што е во сопственост на едни од нашите "градски багабонти"...Тие си ја имаа репутацијата на бед бојс уште во "нашето"време:^)Е сега чудни погледи и коментари од тие што поминуваат има (facepalm)а појма немаат дека згодниот,крупен,висок,млад келнер што ме дружи и части кафе е всушност син ми:DПа fuck off со душегрижниците важно син ми е супер задоволен од дневницата и фер односот на газдите и не го фаќа аритмија како во скапаната фабрика за лешеви-Кромберт..:x
    Сеуште кружи и стои низ градот лажната причина за распадот на бракот, тоа најмногу благодарејќи на оговарањата на ех м(facepalm)(facepalm)Некогаш побудалвам од нерви ама се трудам почесто да игнорирам и за инат на СЕ и фб си отворив:Dпа тоа лајк на фотографија убаво делувало на психа:D
    Убав ден мои убави дами:*

14. kuc

kuc Форумски идол

Подобро среќно разведен отколку да живееш во лош брак како за себе така и за деца :!:
    Мафе,а има кој не сака ние си сакаме и двајцата ,а се нема кога сме уморни .....
    Честити имиња до тие што слават и денеска кај мајка на гости ќе се оди вечер на имендени само за убаво да е ....убав празничен ден со своите сакани да си имате !!!

green.eyes, Lejla8, mareane and 20 others like this.
  15. referentka

referentka Moderator Staff Member

Пазарено.
    Фриз-полн,решетките се гледаа неколку дена.

Купатило свети.

За да ме опорави од доместосот Рефо направил салатче и ме чека за "по една".. сиромашкиот,само ме кандисуе,а јас божем неќум..

Второ кафе ќе се пие.
    Во кафана не ми се оди, не се бендисувам како изгледам,ме нервира да се спремам..
    Некако дома во растегнативе стари треЊерки ми е најубаво.
    Ќе се пржат колбаси и помфрит.

Ќе врниТ???
    Ќе грмиТ?
    М'ња ќе м'ска ли?

16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Не се изјaснив зa темaтa рaзведени...требa време дa мине зa дa се искoренaт стереoтипите и сменa нa генерaциите ...
    Свекрвa ми се рaзвелa пред 40 гoдини..цел живoт и лепеле етикети...сaмo тaa знае кoлку сoлзи прoлеaлa oд нaвреди и непрaвди..

Вo денешнo време рaзвoдoт не е нештo чуднo и невooбичaенo...
    нaпрoтив кo штo пишaвте сите пoгoре...пoдoбрo дa си сaм и среќен oткoлку вo брaк и несреќен...
    Пoзнaвaм гoлем брoј жени кoи излегле oд несреќен и неуспешен брaк и сaми се бoрaт...
    зa мене се тoa жени бoрци,лaвици и херoи...жени сo гoлемa хрaбрoст и oдлучнoст...се пoклoнувaм пред тaквите...

17. Тетка Биберче

Тотално си во право
    За мене разводот е сосема нормален процес
    подобро среќно разведени него во нездрава околина да се живее

18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Да додадам, жена што ќе собере храброст да излезе од лош брак е ХРАБРА ЖЕНА.

19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Нека издржи времево, три машини имам за сушење. Пазар бидна, гужва ептен. Како да одолеам на кајсиите е прашање број еден. Во аптека земам фарба, ќерка-ѕверка вика ама земи ја онаа другата поубава е. Утре ќе ви кажам дал треба по детски памет да се оди :)

green.eyes, Lejla8, kuc and 26 others like this.
  20. Тетка Биберче

Вака кога ќе видам многу се нервирам
    Со прст може да покажуваат само несреќни луѓе што немаат поима за среќа, па се замараат за туѓ живот
    Јас те замислувам храбра, Среќна и жена полна со себе
    Разведена Среќна :*
    Горда Мајка!

green.eyes, Lejla8, kuc and 16 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.