Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mareane

mareane Форумски идол

За избегнување мафе во последно јас сум таа .Некогаш сум уморна а и кога нешто сум нервозна нешто ме мачи искрено тогаш најмалку ми е до мафе.А мм богами негодува и штом приметам дека нешто е збурсен без причина знам дека сум ја претерала.И знае исто ко на рефка мажот да каже ехе сум заборавил кога беше тоа..
    И ние ретко имаме расправии и тогаш најмногу два три дена сме така на службено додека ни помине...Јас не сум кафгаџивка а тој порано беше поузбувлив ама сега е некако многу смирен па се поретко има кавги.

2. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

У модни критики презентации на свадбени аутфити.:rofl: Иначе имам еден фустан 36 ка ама кнап ми е, вчера на машина го поминав и место со патент стана со гол грб, така да ќе уштедам викендов. 8)

3. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Ова ко јас да сум го пишала само да додадам од мене ечи цела куќа пошто јас не можам да се контролирам коа сум бесна. Он си е смирен, со челични живци. Последно, он ме гушка, смирува, објаснува, јас враќам филмови од памтивека, се докажувам, хистеришам... глупачка. Да има некој да ме акне троа посилно по глава коа сум таква мутава.

За мафе најчесто јас одбивам, пошто најчесто он насабајле бара, пред работа, јас очи не можам да отворам, не пак да функционирам и му викам да одложи за коа ќе се врати :D

4. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Зар пиете мафе пред работа? :o :o

5. duffi

duffi Форумски идол

:nod::nod:

6. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Лутина не држиме. Кога ќе се "јави" некој проблем, недоразбирање, несогласување - веднаш се седнува на маса и се дискутира. Очи во очи. Тој е темпераментен и знае да подигне тон а всушност не кажува многу. Јас сум зборливата и почнувам со предавање, та ова, та она. Навреди нема, ниски удари исто, фамилиите воопшто не ги спомнуваме. Лути не сме заспале. Мафе за смирување - имало.

А што се однесува до заедничко живеење, уфф доста опширна тема. Заеднички живот пред брак е фина работа, но, јас лично би се одлучила на тој чекор само од практични причини. Индивидуалноста која ја имам сега, во домот на родителите - нема да ја имам откако ќе почнеме да живееме заедно. А искрено, ептен ми годи. Да не ме сфатите погрешно, спремна сум јас да живеам со него, но поради склоп на околности, нема потреба од тоа. Се гледаме речиси секој ден, живееме релативно блиску, па не сме почувствувале потреба да одам кај него пред брак.

didi1982, CameliaMiller, kuc and 18 others like this.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Некогаш да :)
    Обично ако сме легнале порано
    И после цел ден си се смешкаш на работа а само ти знаеш зошто :D

8. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Аууу па ептен им се посреќило на мажите ваши.:D
    Ја сабајле обично или барам чорапи, кошула што не се пегла и си зборам сама со себе, мафе не иде у обзир.

9. joy1

joy1 Форумски идол

Тоа од вечер средувам јас :D

10. duffi

duffi Форумски идол

Ама јас сум дома и после продолжувам со спиење. :D

11. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

@joy1 навечер мафе се средува

@duffi за тебе оправдано, можеш да одмориш.:D

12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Уште не сум до таму стигната, ама на одмор, пред плажа - убавини. :inlove: Добро и после плажа и пред спиење, додека имаме сили ! :$

13. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

исто и јас :lol: та инаку ко што сум флегма за спремање тешко дека ќе стигне до мафе :D

14. mami blue

mami blue Форумски идол

Како можете мафе од сабајле, покрај деца??? Па тие моите ранобудки се, пред мене стануваат, а немам намера у 5 да станам и да се мафетисувам
    Обично јас избегнувам, рано станувам, рано легнувам и сум преуморна,ама ако ме откачи знам да се надурам:devil:

15. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Најслатко ми е мафе во сред на ден (за време на попладневна дремка) насабајле ми се спие и искористувам до задња минута да поспијам а навечер токлу сум уморна, папсана што заспивам заедно со беба кога ја успивам!
    Ама ретко се наоѓаме дење сами дома, со бебе, тинејџерка и свекрва на гости од понеделник до петок пишано ми е да останам немафесувана со денови!
    Кавга секогаш прва почнувам и последна завршувам - мм знае да пецне со некој збор и од кожа да ме извади и толку, нит се кара нит решава проблеми! Живци кинам што секогаш ме остава само јас да викам и да се жустрам...е тогаш знае и со денови да ме држи лутината оти го чекам да прозбори за проблемот, а он ќути и ќути!!!:@:@:@

16. kikin

kikin Популарен член

Пред да имаме дете уживав во мафе од сабајле пред работа. Цел ден полни батерии, а ако се подиспразнеа вечерта пак ги полневме. Ама сега со бебе не сум имала мафе насабајле одамна. Строго навечер се мафетисувам откако ќе заспие и тоа во тишина ни глас ни бутир да пуштиш, да не стане бебо. :)

CameliaMiller, kuc, mareane and 19 others like this.
  17. Chantal

Chantal Популарен член

Без мафе најдолго недела дена (ова сега од здравствени причини не го бројам). Скоро и да не одбивам, он знае да одбие ако е баш уморен ама затоа враќа сабајлето :D
    За лутина не држиме. Јас сакам да се карам он избегнува на секој можен начин, дури два пати пробувајки да избегне караница излажа за глупост па си направи поголема беља. Сега имаме договор дека јас нема да драмам за глупости, а он нема да пробува да скрие некој работи. Еднаш си легнав љута во другата соба, па неможел да заспие и во 3 дојде да ме враќа во кревет ( љута бев зошто неќеше да изгаси светло ми сметаше да спијам, да не мислите нешто битно). Патем се изнатуфкав дали е љута или лута? Лута мене ми е лута пиперка, а јас сум љута, ама не сум сигурна дали правилно размислувам.

18. Annath

Annath Форумски идол

Кога немавме деца да, ама сега, децата пред нас стануваат, ама затоа вечерта максимално е искористена, оти двајцата во 9 дуфтаат наголемо (добро, кога како, ама почесто така е).

Мене ептен ми делува времево... се гледа дека сум летно дете, си сакам сонце... и едвај чекам да огрее....

Кафе?

За карање, се караме што е право... ама не држиме лутина. Најмногу за воспитувањето на децата се караме, пошто имаме различни ставови и гледишта околу тоа.

19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Еве ме и мене. :hai:
    Лaјкнaв и тoa штo требa и тoa штo не требa, нaбрзинa. :tmi:

Бев дa купувaм некoи рaбoти, пa oд тaму кaј дедo ми бев дa гo видaм. Сaкaше дa ме види и ми дaде еднa чрвенa, сo Бoгoрoдичкa. :D И oд тaму бев дo ДМ купувaв нештo и зaбoрaвив нештo дa земaм, здрaвје. :| Сегa уште мaлку ќе се спремaм зa вo Лисиче, имaме некoи oд тaму? :hai:

Oдaм сегa дa стaвaм сликO вo мoдни критики. :worried: И вo штo пoследнo си купивте. :emo:

Се читкaме вечер. :hai:

20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Ццц срам да ви е,ви личи муабетов:rock:

CameliaMiller, kuc, mareane and 15 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.