Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    @Rebecca_R пoд клуч сум јaс, се спремив пред дa јa oбјaвaм сликaтa. (lalala)

Титo и тoaлетни хaртии не ме зaнимaaт. Другo шo имa? :emo:

@mareane вo брзaње зaбoрaвив дa гo честитaм рoденденoт нa твoетo нaјмилo. Нaјсреќен некa и е. :hug:

На didi1982, ♡BuBaLe♡, CameliaMiller и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    ГевгИличанки :lol:

На CameliaMiller, Annath, DVAANGELA и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    |(

На CameliaMiller, Lejla8, Rebecca_R и 3 други им се допаѓа ова.
  4. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    70.717
    Спиете бе?!

кажи,кажи колку лп доби денес :D

На ♡BuBaLe♡, CameliaMiller, Emy867 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Штo дa ти кaжaм кoгa не дoбив oд тебе. :P
    Инaку, не спиеме. Шo ќе се збoри? :talk:

На didi1982, ♡BuBaLe♡, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.
  6. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    70.717
    Епа не ме следиш и заклучен си :fubar:

Плус, сингл женски има,ја во сп си кажав мислење :lol:

На ♡BuBaLe♡, CameliaMiller, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Главата ме боли, времево многу лошо ми влијае. Утре имам неодложлива обврска на факултет, а уште сега ме нервира што ке одам по гужви. Ама после тоа ке одам до Мана, може има нешто интересно. :D

А сега лека ви ноќ, ке изгледам една серија и фаќам кревет. |-)|-)|-)

На didi1982, ♡BuBaLe♡, CameliaMiller и 13 други им се допаѓа ова.
  8. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    70.717
    која серија ја гледаш?

На ♡BuBaLe♡, CameliaMiller, Rebecca_R и 3 други им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Дете однесено на училиште, маливе со мене дома, не ги носам во градинка кога сум дома, веќе се научија и таму кога сум слободна дека децава не ги носам, дома си ги чувам.:lol:

Помина мојот викенд, вечер на работа, кога не си на работа деновите колку споро си поминуваат а кога работиш, викендот за миг поминува.;(

Оваа работа никогаш нема да можам да ја сфатам, тука викаш мајстор, му плаќаш и толку, ни кафе, ни сок, ништо, ако работат подолго време си носат храна, пиење со нив.:o
    Тетка ми беше кај нас на гости и имавме некој мајстори и таа ме репка мене во ребра као прашај што ќе се напијат, јас ја гледам бледо, таа пак прашај, та прашај и на крај она ги прашува и тие ја гледат бледо како да и пораснала втора глава, се погоди еден србин, се заблагодари и објасни дека тука нема таква практика како на Балканот да се служат мајстори.:lol:

Освен кога бевме одделени не сме се одбегнувале подолг период, бременост при крај исто ама тоа не е одбегнување и сам гледа дека ми било тешко, неудобно.:)

Да се испрати маж среќен на работа како права домаќинка.:rofl::rofl::rofl:

Ние баш тоа време стануваме околу 5, тогаш сите три спијат во најтежок сон и скоро да немало инциденти да се разбудат и да не прекинат, навечер скоро сме преморени па останува почесто насабајле, да не држи цел ден што вика Џој се смешкаш а само ти знаеш зошто.:lol::lol:

Леле мене истото ми се случи со банкомат на Стопанска, стискам да извадам 30.000, ми дава само 11.000, стојам, чекам уште, ништо не ми дава, стоеше еден од обезбедување тука и му кажувам што му се случува ми вика да влезам внатре и да им објаснам што ми се случило.
    Додека чекав ред отворив онлајн сметката и гледам мене ми покажува како да сум извадила 750 и кусур долари, дојдов на ред, таа ми ааааааа странска сметка, ние ништо не можиме, од кај да знаеме дека толку си извадила, бла, бла, бла, и покажувам сметката дека ми нема толку пари а они ми исплатиле само 300 и кусур долари, значи 400 и повеќе ми ги нема, аааааааааааа одете си во главната банка, не ми дреми тука на шалтер.:@
    И кажав да ми викне надреден и дека немам намера да мрднам ниту од шалтер, ниту од банката додека не ми ги вратат 19.000 денари кој што ми ги украле, место да ми викне надреден таа обезбедување ми вика.(facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Истиот дечко надвор што стоеше и виде дека само толку пари сум земала колку што им кажав дека сум земала, тој викна надреден, им објасни што ми се случило, се јавивме во мојата банка тука, и после многу чекање, перипетии и нервози ми ги вратија парите ама сум убедена дека ако си излезев тогаш од банката немаше да ги видам тие пари.:@

Залихи стално имам од работи кој што највеќе ги користеме, едно кога отварам, друго купувам надополнувам, не паметам да сум трчала по продавници во ниедно време по млеко, леб, пелени, тоалетна, зејтин, шеќер, кафе, цигари секогаш имаме резерви.

Мм вика најарно дома да си седам, непланиран мал шопинг, не оти ми треба нешто ама да се потроши некој доларче, да не стојат зијан.:rofl::rofl:
    IMG_20170525_160444.jpg

На didi1982, Val-Dim, ♡BuBaLe♡ и 33 други им се допаѓа ова.
  10. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Добро утро,
    Се осеќам како воз да ме прегазил, едвај гледам а будна сум веќе 1ч. Си пијам мннногу ладно кафе и со малиот 'ѕе' си правиме. Научил да се закача па жив среќен.
    Вчера пазаревме во Нептун арно ама ваучерот ми поминал, а ќе заштедевме некој денар :lol:
    Бидна и вчера мафе, да не ме мислите (знам дека не де)
    Сакавме викендов да го испечеме остатокот од велигденското јагне и во двор да правиме седенка со еден пар ама времево не е во наш прилог. Размислувам да предложам да седиме внатре, но знам дека потоа ќе биде свињарник иако се возрасни. Што предлагате вие?
    Истиве овие ни беа дома за нова година кај нас, луѓе не можам да ви објаснам што оставија после нив..ужас! И нормално се сама си чистев миев собирав итн.. и така е секогаш! Дали двор или дома. Јади, пиј и чао тути!
    Јас мислам кога се користи нечив простор дека треба сите да помогнат а кога ги викаш на гости нормално не. Вие каков став имате?

На didi1982, Val-Dim, ♡BuBaLe♡ и 27 други им се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.214
    Допаѓања:
    124.928
    Баш денес најдов да закажам фенирање:( Се мислам дали да одам. Виткана ми е , едно излегување од фризерница и отиде фенираното :doh:

На ♡BuBaLe♡, CameliaMiller, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.277
    Надвор за мантил, ме наврна за сите пари. Ни кафе ни ништо не се виде, пијам дома сама да се стоплам.
    Ели јас не би се фенирала по дождов ми нема поента особено ако ти е виткана косата.
    Гости место во двор дома сум пречекувала никој не оставил лом ама не ни раскревал со мене, нит па јас раскревам по гости.
    Толку ми функционира умов денес :|

На CameliaMiller, kuc, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  13. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Да појаснам, значи не се тераат гости туку сите купуваат јадење, пиење и просторот се користи кај едните. Гости се сосем друга ствар.

На ♡BuBaLe♡, CameliaMiller, Ane-Goki1 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Утепана утрово, ми се спие - ми се плаче!
    За викендот пак гости (facepalm)(facepalm)(facepalm) ама ме утепа мм со спомнување некои негови пријатели што биле 10 години во странство па сега се вратиле да ги викнеме на гости, и еве попуштив, ајде нека му биде! Ќе се обидам нешто набрзина да спремам

Залихи ? Нешто држам, нешто вечно фали, а у ствари секогаш појма немам што имам низ дома!
    Многу ми е мал просторот и што и да оставам, како од мене да си го сокријам!

Ај од мене по едно кафенце за расонување
    nes - kafe.jpg

На ♡BuBaLe♡, CameliaMiller, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  15. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    70.717
    Добар ден
    Уште еден ист ко останатите, шаблон. Се' околу и за детето и куќата... Времето за одмор и за себе во минус ми е отидено...
    И во целото сивило, позитивно е што куќата ни е скоро готова надворешно. Затоа давам пиење

На didi1982, Val-Dim, ♡BuBaLe♡ и 29 други им се допаѓа ова.
  16. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Секој ден едно исто. На работа, дојди дома, ручек, дете....време одвишок никако. Не се сеќавам кога последен пат сме пиеле со мм кафе сами, за излегување да не зборам. Се сам по сам едниот чува дете за другиот да се релаксира :). Се мислиме да уплатиме одмор, 11 ноќи и ми вика ќе треба наново да се запознаваме после 15 години :D. Ај да видиме дали ќе се бендисаме по вторпат :$

На ♡BuBaLe♡, CameliaMiller, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  17. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    @Mr. Right не ми кажа колку години имаш :lol:

На ♡BuBaLe♡, CameliaMiller, Dadusicka и 4 други им се допаѓа ова.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.968
    Хелoooу:)
    Јaс дoмa сум...oд 9-12 рaбoтевме скрaтенo денес...сaмa сум дoмче сегa ...убaвини...

Ќе пивнaм кaфенце ,ќе зaчистaм дoмa и утре aкo чини времето ќе шеткaм сo дечките..или сaмo сo еднoтo...гoлемoвo целa неделa гoдишни тестoви ќе имa пa имa купoви зa пoвтoрувaее и учење..

Пaк глaвa ме бoли...

На didi1982, DVAANGELA, ♡BuBaLe♡ и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Синоќа цел ден ветровито, дождливо а денес сонце пече. Човек да не знае како да се облече. Бар еднаш да се стопли и знаеме топло е. Вака земи џемперче за себе, за едното, за другото дете па ги метлееме и влечеме, добро што воопшто и ги вратеме.

На ♡BuBaLe♡, CameliaMiller, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Ја тек сега станав, синоќа се загледав серии на Фокс.
    Бидејќи јас пазарам по дома знам отплрика што колку време користиме и купувам кога знам дека е при крај. Кога ќе останеме без кафе очи си вадиме па гледаме тоа да не се случува :D
    Ели јас не би се фенирала, мене одма ми спадна косата и сега на ништо не личи.

На didi1982, ♡BuBaLe♡, CameliaMiller и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.