Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Зoштo oдмa се извртувa муaбет?
    Кoј дoшoл дoбредoшoл. Кoј си oди дoбрo oјде.

Присуствo нa фoрум пoдрaзбирa кaпaцитет дa прифaти чoвек рaзлични кaрaктери.
    Вo еднa темa ќе се кaрaме, вo другa ќе се смееме.
    Секoј сo свoетo.

Jas!, green.eyes, Annath and 27 others like this.
  2. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Вчера саботно мини ручече со големиот(низ нос ми го изваде да сум побрзала да не закаснел на работа(facepalm)Кој би рекол дека вака одговорно ќе си свати работа во кафич:x)Ни Цезар ми се фати за душа ама топеното сиренце му го дојадов јас иако малку чудно ме гледаа некои парови млади околу..па шо мајка му сум си можам да си јадам од неговиот ручек:!:Всушност спремна бев и да си останам и на рајат да си ручам:D
    Денес доручек домашни кори со новото овчко сирење и пак стандард-пола доручек го остави малиот и пак јас ќе го дојадам..А веќе си ручав сама...Тој се тегни фрапето не го испил,сок да се напиел,шопската што сношти му ја приготвив му тежела уште в стомак:^)Е мама си руча]:)
    Ете од кај се вишок 3-4 кгр;(

Од понеделник некој ден доаѓаат новите шкафови,биро,масички..
    Сите алишта на куп седат на кревет,џабе пеглани:(Важно прозори,врата избришани сега можи да заврни комотно:@
    Комшијата позади куќичката рекреативно цепи дрва во сабота и недела,време небитно-кога нему ќе му текни..Еве сега пак почнува пак а сабајле во 9 рекреираше:@..Ми иди да му одам и да му акнам едно поголемо од тоа глата проста:@Боже би го претепала а појма немам кој е:devil:
    Ќе си сварам турско..Ми се спие а спиена сум со 1.5 розева пилула цели 12 часа:|

Прв бакнеж со првата љубов 8 одд-катастрофа..Прво мафе со ех м..На форум сум од 2010 год во брак и сите таму теми...Големи и страшни проблеми преживеав и паметно одлучив во неколку премрежја баш благодарејќи на некои членки иако со никој не се познавам лично..

Среќен роденден прекрасна @joy1:*:hug:Нај,нај убавата декада,уживај:!:

Jas!, Barbie20, green.eyes and 27 others like this.
  3. mira.mira

mira.mira Популарен член

I ja bev golema imav skoro 18 god. Toj 5 god postar sve si znaese. Bese mnogu vnimatelen zasto znaese deka prvpat se baknuvam. Normalno toj instrukcii jas slusav...ubavo bese stom pametam.
    I skoro mi stana prijatel na fb.Mi dojde da mu se zablagodaram sto bese ok so mene. Posle mi tekna da ne me sfati pogreshno pa si pokutiv.

Jas!, Barbie20, Annath and 14 others like this.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Никој не спомна дека новите му пречат,тука дека нам ни треба време да се прилагодиме на нив.

Мене пак најмногу ми пречи,ми фали (незнам кој збор да го употребам) кога некои стални постари членки ги нема повеќе време,како подсвесно да се плашам дека нешто негативно им случува...

Јас стандард неделно: смукање,кување,нервирање со пубертетлии(леле,мислам при крај сум со нервите...),ама за приквечер договорив средба со двете другарки,да излезам малку оти ќе побудалам...

Jas!, green.eyes, Annath and 23 others like this.
  5. manja666

manja666 Популарен член

Дечки бе...
    Јас навистина сфаќам дека немавте лоша намера со пишаното, ама кога си нов на темава нормално дека ќе се сфати на некој друг начин.
    Буквално ко дека ви сметаат.
    Веќе многу членки ја напуштија темава од вакви или слични препукувања. Дај да не ја продолжуваме низата оти 5 души се на се ќе останат за некое време.

Jas!, Barbie20, Annath and 10 others like this.
  6. kikin

kikin Популарен член

Јас се чувствувам ко нова зашто во темава сега зачестив, ама не ми смета кој што вика, пак ќе си пишувам. :) ова е како во друштво кога ќе дојде некој нов, ама кога ќе видите дека е ок го прифаќате. И така,не се фаќам за збор/два некој нешто ако рекол, ќе продолжам да ве дружам... Да си знаете :)
    Среќен роденден @joy1 само убавини да те пратат.
    Ај сега ручек да се прави :)

Jas!, Barbie20, green.eyes and 21 others like this.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Малата заспа.Спремам салата и ке печам месо ,ке поминат неговите вечер на кафе и торта.

Секој еднаш бил нов на темата.И јас бев пред година и пол нова па еве ме сега сум секој ден тука :).Ми беше и мене чудно со куп нови никови наеднаш ,неможев да пофатам конци кој е кој но се навикнав.Тоа исто кога во нов клас ке дојде нов ученик замислете како му е нему со 30 нови лица :D

Dust, Jas!, Barbie20 and 29 others like this.
  8. mira.mira

mira.mira Популарен член

@Joy sreken najsreken rodenden! Zdrava ziva vesela !

Jas!, Lejla8, kuc and 3 others like this.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Финтата на форум е ништо да не си ставате на срце. Во една тема со некого 100% ќе се согласувате, во друга 100% ќе бидете на спротивни страни.
    На пример, @joy1 ми е еден од најкул ликовите на форумов, ама немаме допирни точки околу вакцините. Затоа скроз исто мислиме за свекрвите :D
    Со @vitamina ич не се наоѓаме околу религија, ама општо ми е многу драга.

Што значи, исто како и во реалниот живот, не можеме 100% исто да размислуваме како некој друг. Ако постојат такви двајца, се лажат меѓу себе :)

Со тоа што сме на форум и постои одредена анонимност, полесно ги кажуваме работите. Во реален живот на кафе би ги избегнувале "таквите" теми, заради взаемна почит.

Но, овде не сме на кафе и сме многу, да не зборам дека кој сака може да го чита форумов, само скриено катче не е достапно за тие што не се членови. Така што, што и да ви кажат, не ставајте на срце, скокнете мислење или сменете тема :)

Dust, Jas!, Barbie20 and 27 others like this.
  10. Arendelle

Arendelle Популарен член

Ние новите треба доправа да докажеме ;) @joy1 нека е среќен роденденот.

Jas!, Barbie20, didi1982 and 9 others like this.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

@CameliaMiller :hug:
    Одам на седенка.
    Од седенка и се вратив ..
    Нека е на арно :D

Jas!, Barbie20, green.eyes and 10 others like this.
  12. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

@Rebecca_R и кoгa ќе нaчукaм 40кa ќе бидaм дечкo. Фaлa мнoгу, пријaтнo. :makeup:

@joy1 Мaмaситa, нaјсреќен некa ти е рoденденoт. Ти пoсaкувaм сaмo среќa и убaвини вo секoе пoле вo живoтoт. :hug:

Зoштo се зaчленив? Пa, ве читaв дoлгo време. Уште кoгa беa aктуелни цветчињaтa и некoи стaри членки (Трендaфилкa, Слaвицa999...), aмa немaв хрaбрoст дa се зaчленaм зaштo мислев сaмo жени имa, сè дoдекa не ги прoчитaв @ninja35 и @Petar80 нa фoрумoв. И еве, вo септември ќе прaвaм две гoдини кaкo сум тукa. Зaпoзнaв личнo сaмo еднa личнoст. Сегa зa сегa. :)

Се прејaдoв и легнaв сегa. Ми се приспa и ќе прилегнaм мaлку. |-)
    Дaли јaс нa некoгo му сметaм нa темaвa или билo кoјa другa и дaли некoј требa дa се нaвикне нa мене или не, бoли ме дупе. Негoв прoблем. (mooning)

Ајде ќao. :emo:

mira.mira, Dust, Petar80 and 26 others like this.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Не откачија денес двете мајки, па киднавме надвор ручек.
    Па добро и тие имаат прво на одмор.:D

Сега ќе се тегаваме од кревет на кревет. Времето шантаво и денес, те врне, те не.
    Таман прострив заврна, на крај во сушара.

Ми се јаде некое кремасто блашко, со многу чоколаден фил.:smirk:
    Ама слаткарата не ми работи денес.;(

Колку и да се џанкаме наоколу низ темите, тука кога ќе си дојдам пак сме си ,,наши,, . :D

На Џој среќен да е !
    Да чува од тортата.:^::^:

Dust, Jas!, green.eyes and 26 others like this.
  14. Chantal

Chantal Популарен член

Добар ден :)
    Вчера бев турбо, па и не ве читав баш, фатив по нешто.
    Бебуле :hug:
    @joy1 среќен :)
    И јас сум нова и како што ми е тешко да се опуштам за некој работи така верувам и новите кога доаѓаат нови, ама тоа е едни си одат други доагаат:P

Jas!, green.eyes, didi1982 and 14 others like this.
  15. simonka93

simonka93 Форумски идол

Добар ден

Нормално и природно е да не се согласуваме за различни теми... Секој има различна перцепрција, искуство,мислење...
    На почеток и јас се плашев дека нема да бидам прифатена, бидејќи и во реалноста често сум несфатена и неприфатена...
    Но, мислам дека овде сите сме најискрени, сепак тешко дека пред други би признале кога ни бил првиот бакнеж, колку често имаме мафе и сл. Такви муабети сигурно не правите на кафе со пријатели :rofl:
    И подруго е тука, ако на некој не му се допаѓам, не ме боли, бидејќи не го знам кој е, а во реалноста боли...
    Филозофии во недела попладне, се гледа дека ми е досадно
    Убав остаток од денот :*

Dust, Jas!, Barbie20 and 27 others like this.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Јас во живо не сум вака отворена.Ретко зборувам за лични работи со било кого.Овде дека сум само Џои мн ми е полесно било што да кажам.Во живо дури ми велат дека сум арогантна,дива,не се дружам.Тоа е така затоа што лице во лице ми е неубаво пред секого да покажам солзи,тага,среќа и слично.

kukla21, Dust, Jas! and 29 others like this.
  17. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Може сме во иста фирма :)

EuHenIa and Lejla8 like this.
  18. Jacques

Jacques Истакнат член

@joy1 Среќен роденден! Во иднина што повеќе успеси на многу полиња.

kuc, Lejla8 and joy1 like this.
  19. kikin

kikin Популарен член

Многу ми е убаво кога во продавница на улица, на шнајдер ќе ми речат "повели девојче", "еве девојче" "извини девојче"...ДЕВОЈЧЕ....Девојчево од 30 години и дете дома. И им викам, ваљда сум жена, а они се смеат, и судат по изглед. Убаво ми е на душава што и покрај сериозна работа, маж, дете, години, не сум се "затеткила" уште....
    Вие како на тоа поле?

kukla21, Jas!, Barbie20 and 20 others like this.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво, како сте? Јас денес убаво се наспав. Ме разбуди дечко ми, јас реков ај уште 5 минути, ама тие 5 минути биднаа 2 часа. Убаво се одморив, добро ми дојде спиењето.
    Банана, кафе и сега ќе се спремам за во град. Симпатично е времето, планирам да го искористам. :D
    Мајка и татко излегле, немам поим каде, во прошетка, брат ми исто. Затоа и се успав, инаку мајка ке дојдеше да каже, ајде убавице, кафе ти направив. :inlove:

@Mr. Right и да бидеш таков, во душата секако. Сепак, брчките ќе те издадат, па рандом тинејџери ќе речат -чичко, чичко. :rofl:

@sanjaeva да знаеш дека го забележав твоето отсуство. :hug:

Jas!, green.eyes, didi1982 and 18 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.