Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.677
    Зoштo oдмa се извртувa муaбет?
    Кoј дoшoл дoбредoшoл. Кoј си oди дoбрo oјде.

Присуствo нa фoрум пoдрaзбирa кaпaцитет дa прифaти чoвек рaзлични кaрaктери.
    Вo еднa темa ќе се кaрaме, вo другa ќе се смееме.
    Секoј сo свoетo.

На Jas!, green.eyes, Annath и 27 други им се допаѓа ова.
  2. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    19.762
    Вчера саботно мини ручече со големиот(низ нос ми го изваде да сум побрзала да не закаснел на работа(facepalm)Кој би рекол дека вака одговорно ќе си свати работа во кафич:x)Ни Цезар ми се фати за душа ама топеното сиренце му го дојадов јас иако малку чудно ме гледаа некои парови млади околу..па шо мајка му сум си можам да си јадам од неговиот ручек:!:Всушност спремна бев и да си останам и на рајат да си ручам:D
    Денес доручек домашни кори со новото овчко сирење и пак стандард-пола доручек го остави малиот и пак јас ќе го дојадам..А веќе си ручав сама...Тој се тегни фрапето не го испил,сок да се напиел,шопската што сношти му ја приготвив му тежела уште в стомак:^)Е мама си руча]:)
    Ете од кај се вишок 3-4 кгр;(

Од понеделник некој ден доаѓаат новите шкафови,биро,масички..
    Сите алишта на куп седат на кревет,џабе пеглани:(Важно прозори,врата избришани сега можи да заврни комотно:@
    Комшијата позади куќичката рекреативно цепи дрва во сабота и недела,време небитно-кога нему ќе му текни..Еве сега пак почнува пак а сабајле во 9 рекреираше:@..Ми иди да му одам и да му акнам едно поголемо од тоа глата проста:@Боже би го претепала а појма немам кој е:devil:
    Ќе си сварам турско..Ми се спие а спиена сум со 1.5 розева пилула цели 12 часа:|

Прв бакнеж со првата љубов 8 одд-катастрофа..Прво мафе со ех м..На форум сум од 2010 год во брак и сите таму теми...Големи и страшни проблеми преживеав и паметно одлучив во неколку премрежја баш благодарејќи на некои членки иако со никој не се познавам лично..

Среќен роденден прекрасна @joy1:*:hug:Нај,нај убавата декада,уживај:!:

На Jas!, Barbie20, green.eyes и 27 други им се допаѓа ова.
  3. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    7.560
    I ja bev golema imav skoro 18 god. Toj 5 god postar sve si znaese. Bese mnogu vnimatelen zasto znaese deka prvpat se baknuvam. Normalno toj instrukcii jas slusav...ubavo bese stom pametam.
    I skoro mi stana prijatel na fb.Mi dojde da mu se zablagodaram sto bese ok so mene. Posle mi tekna da ne me sfati pogreshno pa si pokutiv.

На Jas!, Barbie20, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.639
    Допаѓања:
    283.163
    Никој не спомна дека новите му пречат,тука дека нам ни треба време да се прилагодиме на нив.

Мене пак најмногу ми пречи,ми фали (незнам кој збор да го употребам) кога некои стални постари членки ги нема повеќе време,како подсвесно да се плашам дека нешто негативно им случува...

Јас стандард неделно: смукање,кување,нервирање со пубертетлии(леле,мислам при крај сум со нервите...),ама за приквечер договорив средба со двете другарки,да излезам малку оти ќе побудалам...

На Jas!, green.eyes, Annath и 23 други им се допаѓа ова.
  5. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Дечки бе...
    Јас навистина сфаќам дека немавте лоша намера со пишаното, ама кога си нов на темава нормално дека ќе се сфати на некој друг начин.
    Буквално ко дека ви сметаат.
    Веќе многу членки ја напуштија темава од вакви или слични препукувања. Дај да не ја продолжуваме низата оти 5 души се на се ќе останат за некое време.

На Jas!, Barbie20, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  6. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.257
    Допаѓања:
    13.903
    Јас се чувствувам ко нова зашто во темава сега зачестив, ама не ми смета кој што вика, пак ќе си пишувам. :) ова е како во друштво кога ќе дојде некој нов, ама кога ќе видите дека е ок го прифаќате. И така,не се фаќам за збор/два некој нешто ако рекол, ќе продолжам да ве дружам... Да си знаете :)
    Среќен роденден @joy1 само убавини да те пратат.
    Ај сега ручек да се прави :)

На Jas!, Barbie20, green.eyes и 21 други им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.438
    Допаѓања:
    333.935
    Малата заспа.Спремам салата и ке печам месо ,ке поминат неговите вечер на кафе и торта.

Секој еднаш бил нов на темата.И јас бев пред година и пол нова па еве ме сега сум секој ден тука :).Ми беше и мене чудно со куп нови никови наеднаш ,неможев да пофатам конци кој е кој но се навикнав.Тоа исто кога во нов клас ке дојде нов ученик замислете како му е нему со 30 нови лица :D

На Dust, Jas!, Barbie20 и 29 други им се допаѓа ова.
  8. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    7.560
    @Joy sreken najsreken rodenden! Zdrava ziva vesela !

На Jas!, Lejla8, kuc и 3 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.084
    Допаѓања:
    276.742
    Финтата на форум е ништо да не си ставате на срце. Во една тема со некого 100% ќе се согласувате, во друга 100% ќе бидете на спротивни страни.
    На пример, @joy1 ми е еден од најкул ликовите на форумов, ама немаме допирни точки околу вакцините. Затоа скроз исто мислиме за свекрвите :D
    Со @vitamina ич не се наоѓаме околу религија, ама општо ми е многу драга.

Што значи, исто како и во реалниот живот, не можеме 100% исто да размислуваме како некој друг. Ако постојат такви двајца, се лажат меѓу себе :)

Со тоа што сме на форум и постои одредена анонимност, полесно ги кажуваме работите. Во реален живот на кафе би ги избегнувале "таквите" теми, заради взаемна почит.

Но, овде не сме на кафе и сме многу, да не зборам дека кој сака може да го чита форумов, само скриено катче не е достапно за тие што не се членови. Така што, што и да ви кажат, не ставајте на срце, скокнете мислење или сменете тема :)

На Dust, Jas!, Barbie20 и 27 други им се допаѓа ова.
  10. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Ние новите треба доправа да докажеме ;) @joy1 нека е среќен роденденот.

На Jas!, Barbie20, didi1982 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.195
    Допаѓања:
    222.271
    @CameliaMiller :hug:
    Одам на седенка.
    Од седенка и се вратив ..
    Нека е на арно :D

На Jas!, Barbie20, green.eyes и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.273
    @Rebecca_R и кoгa ќе нaчукaм 40кa ќе бидaм дечкo. Фaлa мнoгу, пријaтнo. :makeup:

@joy1 Мaмaситa, нaјсреќен некa ти е рoденденoт. Ти пoсaкувaм сaмo среќa и убaвини вo секoе пoле вo живoтoт. :hug:

Зoштo се зaчленив? Пa, ве читaв дoлгo време. Уште кoгa беa aктуелни цветчињaтa и некoи стaри членки (Трендaфилкa, Слaвицa999...), aмa немaв хрaбрoст дa се зaчленaм зaштo мислев сaмo жени имa, сè дoдекa не ги прoчитaв @ninja35 и @Petar80 нa фoрумoв. И еве, вo септември ќе прaвaм две гoдини кaкo сум тукa. Зaпoзнaв личнo сaмo еднa личнoст. Сегa зa сегa. :)

Се прејaдoв и легнaв сегa. Ми се приспa и ќе прилегнaм мaлку. |-)
    Дaли јaс нa некoгo му сметaм нa темaвa или билo кoјa другa и дaли некoј требa дa се нaвикне нa мене или не, бoли ме дупе. Негoв прoблем. (mooning)

Ајде ќao. :emo:

На mira.mira, Dust, Petar80 и 26 други им се допаѓа ова.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.833
    Допаѓања:
    145.549
    Не откачија денес двете мајки, па киднавме надвор ручек.
    Па добро и тие имаат прво на одмор.:D

Сега ќе се тегаваме од кревет на кревет. Времето шантаво и денес, те врне, те не.
    Таман прострив заврна, на крај во сушара.

Ми се јаде некое кремасто блашко, со многу чоколаден фил.:smirk:
    Ама слаткарата не ми работи денес.;(

Колку и да се џанкаме наоколу низ темите, тука кога ќе си дојдам пак сме си ,,наши,, . :D

На Џој среќен да е !
    Да чува од тортата.:^::^:

На Dust, Jas!, green.eyes и 26 други им се допаѓа ова.
  14. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.408
    Допаѓања:
    8.973
    Добар ден :)
    Вчера бев турбо, па и не ве читав баш, фатив по нешто.
    Бебуле :hug:
    @joy1 среќен :)
    И јас сум нова и како што ми е тешко да се опуштам за некој работи така верувам и новите кога доаѓаат нови, ама тоа е едни си одат други доагаат:P

На Jas!, green.eyes, didi1982 и 14 други им се допаѓа ова.
  15. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.283
    Допаѓања:
    70.906
    Добар ден

Нормално и природно е да не се согласуваме за различни теми... Секој има различна перцепрција, искуство,мислење...
    На почеток и јас се плашев дека нема да бидам прифатена, бидејќи и во реалноста често сум несфатена и неприфатена...
    Но, мислам дека овде сите сме најискрени, сепак тешко дека пред други би признале кога ни бил првиот бакнеж, колку често имаме мафе и сл. Такви муабети сигурно не правите на кафе со пријатели :rofl:
    И подруго е тука, ако на некој не му се допаѓам, не ме боли, бидејќи не го знам кој е, а во реалноста боли...
    Филозофии во недела попладне, се гледа дека ми е досадно
    Убав остаток од денот :*

На Dust, Jas!, Barbie20 и 27 други им се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.438
    Допаѓања:
    333.935
    Јас во живо не сум вака отворена.Ретко зборувам за лични работи со било кого.Овде дека сум само Џои мн ми е полесно било што да кажам.Во живо дури ми велат дека сум арогантна,дива,не се дружам.Тоа е така затоа што лице во лице ми е неубаво пред секого да покажам солзи,тага,среќа и слично.

На kukla21, Dust, Jas! и 29 други им се допаѓа ова.
  17. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.869
    Може сме во иста фирма :)

На EuHenIa и Lejla8 им се допаѓа ова.
  18. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    @joy1 Среќен роденден! Во иднина што повеќе успеси на многу полиња.

На kuc, Lejla8 и joy1 им се допаѓа ова.
  19. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.257
    Допаѓања:
    13.903
    Многу ми е убаво кога во продавница на улица, на шнајдер ќе ми речат "повели девојче", "еве девојче" "извини девојче"...ДЕВОЈЧЕ....Девојчево од 30 години и дете дома. И им викам, ваљда сум жена, а они се смеат, и судат по изглед. Убаво ми е на душава што и покрај сериозна работа, маж, дете, години, не сум се "затеткила" уште....
    Вие како на тоа поле?

На kukla21, Jas!, Barbie20 и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.719
    Здраво, како сте? Јас денес убаво се наспав. Ме разбуди дечко ми, јас реков ај уште 5 минути, ама тие 5 минути биднаа 2 часа. Убаво се одморив, добро ми дојде спиењето.
    Банана, кафе и сега ќе се спремам за во град. Симпатично е времето, планирам да го искористам. :D
    Мајка и татко излегле, немам поим каде, во прошетка, брат ми исто. Затоа и се успав, инаку мајка ке дојдеше да каже, ајде убавице, кафе ти направив. :inlove:

@Mr. Right и да бидеш таков, во душата секако. Сепак, брчките ќе те издадат, па рандом тинејџери ќе речат -чичко, чичко. :rofl:

@sanjaeva да знаеш дека го забележав твоето отсуство. :hug:

На Jas!, green.eyes, didi1982 и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.