Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Лапам чоколадо и барам што да гледам, дали филм или некоја нова серија да почнам а најпаметно ќе ми е да си легнам да спијам.:)

Не отидов на работа, спиев само во кола до кај свекорот и свекрвата, стомак, кичма се ме боли, втор ден добиено, ладно, истура дожд и си останав дома, маж спие од преска, не го будам дека нема можност за секси тајмс.:P:lol:

Се зачленив на форумот пред скоро 7 години кога бев заглавена во Мк, ми стана секојдневие и да не пишувам обавезно читам, поминав брак, три бремености и породување за ово време, туууу ама лета времето.:lol:

@joy1 најсреќен нека ти е роденденот.:party::hug:

Место да си се стуткам до мм си направив кафе, ајде повелете.:coffee:
    #несумбогаташкапијамкафевочашанемамфилџани
    :rofl::rofl::devil:

IMG_20170528_102713_507.jpg

На mira.mira, Jas!, Barbie20 и 31 други им се допаѓа ова.
  2. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Сањаева ајде со сваќата твоја и кај Јоу на торта одиме,да ни се разблажи малку скиснатото,а тортичето за мерак-на слика де,ќе ни чува Јоу по едно парче.МилаП :hug:,Бубале да напиши како е :hug::hug::hug:,од срце и посакувам се со добро да заврши.Отидов кафе и :smoke: на тераса-па нека врни колку сака.

На Jas!, green.eyes, didi1982 и 21 други им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    @joy1 Нека животот ти донесе безброј убави моменти, здравје, среќа и радост само, нека секој ден ти биде исполнет со мир и спокој и вечно да си убава, среќна, позитивна и насмеана. СРЕЌЕН РОДЕНДЕН 3f03ab3a1eb695f28b9038bc2e92808c.jpg

На Jas!, duffi, CameliaMiller и 11 други им се допаѓа ова.
  4. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    И од нашево шетање не испадна ништо се истури дожд аман до кога ќе врни,битно сега ќе пиеме кафе со мм и чоколадце со лешник ќе си отворам за инет на времево.
    @mal.ecka мислам дека погрешно те разбраа но нема потреба одма со препукувања еве на пример јас не пишувам тука долго време па не се осекам прозвана дека сум нова или не сум добредојдена затоа без кавги и раправии.
    Гледам на канал 5 некои деца пеат абе овие на 13год.изгледаат ко тетки кој ги облекува гледаат ли родителиве нивни (facepalm) колку сум се распишувала ,а и кифли сум во план да месам слика во соодветна тема
    Убаво ви попладне !!!

На Jas!, dunika, green.eyes и 23 други им се допаѓа ова.
  5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Јас не се расправам ниту пак имам намера. Темава ми е убава и пријатна, но начинот на кој што беа пишани двете мислења направи да се чуствувам не добредојдено. Може не сте мислеле така ама така сте напишале и мене така ми звучи. Јавен форум е и не ножете да спречите да ве читаат или да пишуваат. А ако некој сака т.е не сака да се отвори пред непозната маса на луѓе треба да го прави во реален живот. Овде таква контрола се нема.

На Barbie20, dunika, Kitten и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Кренавте муабет за староста. Од лични познанства со луѓе, а и од околината сум приметил дека човек е млад се дур држи млад дух во себе. Нормално дека генетиката и некои х услови во животот диригираат многу нешта, но генерално е така. Се дур се трудиш да го одржуваш тој млад дух, да не размислуваш за староста и генерално да ги правиш тие работи што те исполнуваат духовно мислам дека и те како би те одржувало да изгледаш младо и свежо.

Македонските жени генерално се многу убави и дотерани. Секој кој го негира тоа е крајно лицемерен и го прави од некои приватни Х причини. Мене кога ми доаѓале роднини од Хрватска на гости и кога сум ги шетал низ градот тие биле фрапирани и одушевени.

На Barbie20, Jas!, mira.mira и 17 други им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Мене никој не ми смета, нов, стар, и јас сум нова тука од минатата година, на оваа тема само неколку месеци но реално вие сите направивте да се чувствувам добредојдена и топло прифатена. Ви благодарам за тоа и ви благодарам што некогаш ги трпите и моите испади, но сум многу правична и не сакам неправди. А Калимеро... :D
    Инаку јас се повлекувам од се кога ми е најтешко, тогаш не можам никому ништо да кажам ни во очи, нити па на некоја социјална страна. Тешко го поминувам и јас периодов, психички сум растргана, но сепак се трудам да терам даље без оглед на се.
    И то. :D

На bittersweet, Barbie20, Jas! и 23 други им се допаѓа ова.
  8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Кoј те спречувa дa пишуваш? Мислaм ствaрнo.
    Рекoв декa ЈАС тешкo прифaќaм нoви ликoви или пoтoчнo ме збунувaaт. И тoa е мoј прoблем. Не е aнкетa дaли смеaт или не други членoви дa бидaт нa темaвa.
    Пишувaјте. Пишувaјте пoвеќе, дa ве запознаеме, дa ве среќaвaме.
    Стaрите членки ги рaспoзнaвaм спoред стилoт нa пишувaње. Вaс ве мешaм сеуште и штo имa лoшo тукa?
    Дaјте ми/ни време нa збунетите и oние кoи не ве среќaвaле пo други теми. Тешкo ли е?

На kukla21, bittersweet, Jas! и 23 други им се допаѓа ова.
  9. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    @joy1 Среќен роденден:f::^::d:

Денот убав шетнав малку ама мамурна сум од вчера.:d::doh:

Сеа видов дека во јули правам 5 години на форумот, :o се зачленив да прашам нешто за постдипломски и ми стана интересно, на периоди сум активна, на периоди не, битно главен избор на информации ми е, мајка ми вика прашај ги феминките се знаат. :rofl: И она ве чита да си знаете.

На Barbie20, Jas!, mira.mira и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.292
    На форумов одамна 2010 мислам, се зачленив за проблемот со тироидната жлезда. И претходно манијачев и никогаш нема да прежалам дека Трендафилка не пишува повеќе.
    Јас ги мешам поновите девојки, која што беше, не е страшно, нормално е. Овде сме пишале се и сешто, број на долна облека може да најде некој ако се потруди ама сами така сме одлучиле.

Бев на мекици, супер беше. Кафе дома, уште во фустан седам се надевам до лулашки попладне ќе се пресоблечам. Отчетот за денес завршен ;)

Ќе заборавев, @joy1 тортата прекрасна!

Последна измена: 28 мај 2017
    На kukla21, sweet-cherry, Barbie20 и 32 други им се допаѓа ова.
  11. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    178.175
    @♡BuBaLe♡ :hug::hug::hug:

Среќен роденден @joy1 :^::^::^:
    Вака те личи, со тројка напред, со здравје да си ја носиш :)
    Прати едно парче торта по карго :D

На Jas!, Lejla8, green.eyes и 16 други им се допаѓа ова.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Инаку не ви се пофалив. Вчерашниот труд го постирав во надградба на нокти. Мојата т.н. едукаторка задоволна, и јас исто така. :inlove:

На Barbie20, Jas!, dunika и 23 други им се допаѓа ова.
  13. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.314
    Допаѓања:
    92.158
    Добар ден и од мене,денот ми е полн со спомени едни од најубавите ,оние кои се паметат цел живот.
    Колку бевме возбудени и среќни,насмеани,збунети,весели...
    Сестра ми на секој час ми пишува и само вели: дадо сега оваа правевме,сега онаа,сега во кола бевме,сега во црква :D
    Годишнина од свадба времето лета а како вчера да беше.
    Нема никогаш да го заборавам погледот на татко ми од тој ден :l:
    По завршувањето на свадбата во една украсна кутија си ги собрав сите спомени од тој ден...иако уште се свежи сеќавањата синоќа пола саат разгледував китенки,бомбони,покани,список со гости,украс за коса,обетки...дури ги чувам и парфемите кои ги користевме тогаш :$ тој мирис несакам никогаш да го заборавам:tmi:
    Ќе ја чувам кутијата долго за да се потсеќам секогаш :)

@joy1 среќен да ти е роденденот,да си жива и здрава од срце ти посакувам само убавини да те следат :hug:
    @vitamina да се изнашеташ и ич да не ти е галје,изнауживајте се :)
    @♡BuBaLe♡ биди силна,се ќе се среди ќе видиш :hug:

На Barbie20, bittersweet, Jas! и 29 други им се допаѓа ова.
  14. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Ne ja mozam poveke , vo poslednata kavga duri i me prokolna , koj znae kolku me kolni, a pritoa da ne znam .Duri i majka mi ja navrede bez pricina onaka sakajki se poveke da me povredi .
    Se nadevam deka site moi solzi ke i se vratat kako bumerang deka se ke plati , zatoa sto pocna vonja bez postoecka pricina , se nadevam deka ke imame mir naskoro vo dusata , i deka ke uspeeme ovoj crn period da go prebrodime i da ni opstoe brakot i ljubovta.Meseci sum kako megu dva mosta , da si odam kaj moite ili da trpam toa sto trpam samo zaradi srekata zaednicka.Nema kraj na ova.
    Tuku denov ubav , pogoden za setkanje, bliski luge , topol muabet ,spomeni koi ostanuvaat .
    Mnogu e vazno da imas luge koi se pokraj tebe i vo dobro i vo zlo.Vo denesno vreme ostanuvaat mnogu malku takvi,cuvajte gi, davajte im ja cela ljubov koja ja imate vo srceto , se vraka vo uste pogolem oblik.
    @joy1 Sreken rodenden !

Bozica samo da te pozdravam, koga go procitav ova mi tekna deka od tamu ,odnosno od togas te pametam, i jas se zacleni najporvo za zdravstveni problemi i sega mi doaga slika za nikov tvoj .Togas imav drugo kor.ime ne me pametis , nebitno e , bitnoto e deka seuste opstojuvame drugaruvame :):hug:

Последна измена од модератор: 28 мај 2017
    На kukla21, Barbie20, Jas! и 18 други им се допаѓа ова.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.657
    Допаѓања:
    152.999
    I'm back...

Искренo не ми се идеше дoмa...би живеелa пoкрaј вoдa...кaј и дa билo...тaкoв спoкoј ми дaвa чудo еднo...цел ден мoжaм дa гледaм вo вoденoтo прoстрaнствo и мoзoкoт нa пaсење дa гo пуштaм...
    20170528_141309.jpg
    Лижaвчињaтa зa пaтувaње си вршaт рaбoтa-зa сите мaми кoи имaaт прoблем...супер пoминaвме без пoврaќaње сo ептен мaлку лoшење нa пaт пoлн сo кривини...

На ines.h, Barbie20, bittersweet и 29 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.292
    Мило ми е @ines.h :) баш ми е жал за голготата низ која поминуваш.

@WORRIED.BT ги коментираме со другарки лижавчињава, баш ќе им кажам дека се ефикасни. Инаку и јас би живеела покрај вода, каква и да е. Ако можам да бирам во мкд покрај Дрим би живеела.

На kukla21, bittersweet, Jas! и 19 други им се допаѓа ова.
  17. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.489
    @ines.h кога те читам ми навраќаш спомени од моите постови...Толку тежина на душата имав од таа што требаше да ми биде"втора мајка"..Години поминати во очај...Сега веќе минато...Заборавив дека воопшто сум имала свекрва..

Иначе заврна,ја испрска вратата и прозорците(facepalm)Кафето турско си го претеков а шпоренцето беше средено тип-топ(facepalm)Второ кафе во размак од пола час:xЕте толку ми е досадно а изедов куп урми,неколку смокви,јаготки и уште ми се јади(facepalm):headbang::x
    Во очај читам во темите за диети;(А иначе ај да прашам : Дали дебелеј печениот црн сончоглед? Урмите и смоквите? Пакетче урми и смокви јадам во рок од два дена...
    Ќе си ставам пижами и ќе си легнам..Толку од денот:|

На Barbie20, Jas!, Lejla8 и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Сепак може и убаво да се старее. :) Се согласувам со @Jacques дека и генетиката игра улога.
    Мене на пример никој не ми дава толку години колку што навистина имам. Сега за сега ми смета дека двојче имам напред. ама накај 30-40 ќе ме прават ко да имам 25. :makeup: :D
    Инаку, ми смета и ќе ми смета тоа викање на „чичко“. |( Ич не сакам така да ме викаат. Си сакам само по име, без разлика што сме и на која возраст е личноста. :)

Ви реков дека ќе легнам? Легнав. Ама не можев да заспијам зашто имав нешто незавршено за утре и станав и сега дури завршив сè.
    Ме фалат дека многу убаво масирам, па сега ме мава филм да си земам еден серификат за масажер. :drunk: Само не знам точно каде и колку време е обуката. Ќе прогуглам деновиве. ]:)

@joy1 тортичево бајаги убаво ми се виде. :wasntme:

На Barbie20, bittersweet, Jas! и 20 други им се допаѓа ова.
  19. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    @joy1 среќен роденден, биди жива, здрава, среќна и сакана, само убавини во животот да имаш.:f::hug:

На форум сум затоа што е единственото место на кое се чувствувам прифатено, единственото емсто на кое можам да се доверам за се што ми се случило и што чувствувам и најбитно стекнувам пријателства засега витруелни но ќе се потрудам да најдам начин да има кафе муабет во живо прва наредна прилика идење во Скопје, Охрид итн.:)

Ја користам оваа прилика да ја поздравам @Lilit :$барам морална поддршка од вас феминки да ја убедиме да ги земе картите и да ми рече Лилит што е проблемот со мене, да знам што ме очекува во сегашноста, во иднина ако ја имам, пошто цела година помина само на мене не ми ѕирна.:$

Времево врнежливо но од некаде ѕирка зрак светлина од :sun: дури и во ова гледам симболично значење денов не почна сјајно, го поминав во плачки но очекувам да ми се избристри главата и видикот пошто нели после бура најубави бисери од дното на морето се исфрлаат на површина.:)

Заборавив за кг, да си кажам имам 50 кг а јадам се , од овошје до брза храна и не се ограничувам ништо ...слаба сум ради брз метаболизам и од многу нервирање.:|

На Barbie20, bittersweet, Jas! и 17 други им се допаѓа ова.
  20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    @Viktorijaaa5 среќнa гoдишнинa :l:
    Дa си дoчекaте уште мнoгу убaви гoдини зaеднo.:*:

На Jas!, PUPICA, Lejla8 и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.