Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.090
    Допаѓања:
    154.730
    Потикната од муабетите за прифаќање не прифаќање ми дојде да се отворам малку. Од дете сум поприлично срамежлива но бев доста друштвена секогаш сум имала другарки и другари со кои сум била блиска и ме сакале. Понатака нови друштва од средно, факултет, излегување. ... одевме по одмори многу луѓе заедно или пак со 2, 3 другарки супер сме си поминувале. Некако како поминуваа години јас како да се сменив, почнав потешко да склопувам нови пријателства како да станав по дива не знам како да објаснам. Најмногу ми дојде до израз тоа кога бев 1г во Англија. Многу тешко ми паѓаше тоа што допрва требаше да склопувам пријателства излегував со луѓе кои ги запознавав и само со една девојка останав во контакт понатака. Премногу ми фалеа другарките тогаш сфатив дека не сум јас тој тип, мислев дека ако отидам некаде нема да се вратам, ама не било баш така. Можеби да имав некој со мене. Неколку месеци пред да се вратам ми дојде една добра другарка ама веќе имав испланирано да си вратам дома па понатака да решам дали пак ке се враќам имав виза за уште цела година. И не се вратив се вработив почнав врска со секагшниот ми маж :) и си останав тука. Кога се вратив не можев да се приберам од шетање од дружење со старо друштво по цели денови беа кај мене.
    Пак како понинуваа години некако се оддалечив од голем дел од друштвото, останав со најблиските и мм тогаш дечко. Не ми се излегуваше веќе, повеќе сакав дружби по дома. Многу другарки кои се запознале преку мене од две различни страни се сега поблиски меѓу себе отколку со мене, но не ги обвинувам си се нашле а јас се осеќам некако сменета. Можеби самиот живот си го прави своето. Сега ретко се гледаме и со тие неколку што ми биле цел живот блиски, кога ќе се собереме во друштво е супер муабети зафрканции ама не можам да објаснам зошто кога ќе останам сама со било кој, дури и со најдобраите другарки како да сме новозапознаети некако не ми иде муабетот некако се е усилено ама пак ќе кажам мислам дека е до мене. Само со мм се осеќам најлесно и најприродно. На работа сум во добри односи со многу ама и тука имам случна ситуација со некои што доста сме дружеле сега онака сме на дистанца само тука може да има удел тоа што мене ме одвоија во др оддел и нормално немам толку допирни точки со тие луѓе веќе. Не знам зошто и во кој дел од животот се сменив на овој начин некогаш многу ми фали онаа близина што сум ја имала со некои луѓе, знам дека се тука ако имам мака и секогаш би ми поногнале но ми недостигаат оние секојдневни спонтани муабети и дружби, тоа го немам веќе и не можам да го вратам.
    На форумов се осеќам попријатно ама ете на купче со повеќе луѓе и одма ми оди полесно разговорот.
    Поентата ми беше дека потполно го разбирам моментот на потешко прилагодување на нова средина и нови луѓе.
    Забегав нели, некако и се растажив со пишувањево доста беше :doh:

На mira.mira, Barbie20, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  2. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Првиот контакт со форумите имав кога барав искуства со забременување. Како читав така ми излегуваа де српски де македонски, повеќе читав, после и се зачленував не знам ни сама каде не.
    На македонските се обрнав дека на овие простори сум, а бев заинтересирана за конкретната проблематика па така останав.
    Всушност сите форуми ми беа попривлечни од Фемина. Тука мислев дека нема ништо за мене, ми делуваше тинејџерски, со активни само секс теми (или така ми изгледаше) збркан и непрегледен.

И така членував на друг(и) мак.форум а тука еднаш се зачленив да прашам во темана за искуство кој мобилен телефон да изберам и не планирав да останам воопшто.
    Ама ете полека полека почнав да читам, си направив транзиција и бев и сум 'активна' само на фемина сега.
    А мислам и чуствувам дека мојата 'форумска кариера' е во опаѓање, а сигурно нема некогаш да се зачленувам на некој друг форум.

На темава сум од нејзино отварање (и се чувствувам битно :D), сум навикнала на некои луѓе, по природа се 'залепам' за неколку и ми станат доволни да ги читам и следам, од 'новите' ако некој ми привлече внимание веднаш го засакувам :P, по било што. Еве нпр: @wannaBeMomma има убава фризура и е модерна :)
    Има уште некои 'нови' ама да не набројувам.
    Во принцип, преку пишувањето се запознаваме па што повеќе постови повеќе материјал.
    Сакам додуша да читам нешаблонски постови, вакви на некоја тема (како сега пример прв бакнеж, или било што каде се одговара ко во споменар), не ме интересираат и знам и да ги прескокнувам.

Не пишувам се и сешто за себе ама имам и би сакала уште многу да кажам ама можеби некогаш, ако осетам дека е прилика или дека е од полза некаква или некому.
    Сепак некои поинтимни нешта мислам дека не се ни за форум, туку се баш тоа: интимни и таму треба и да останат дури и да сум од анонимна поанонимна.

И тоа...ако некого занимаше де :D

Да кажам дека сум смрзната и седам со вклучена клима. Правам планови и потрошив сите пари во игрицата.
    Децата ми прават јадење демек, па ми носат, убаво е да си дете, си фантазираш. И ние возрасните никогаш не треба да престанеме со мечтаење и соништата, знаат и да се исполнуваат :nod:

На do-re-mi, kukla21, sweet-cherry и 28 други им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    У моментов своето гајле не можам да го приберам не пак туѓото.
    Во моментов не.
    Не од друго, колку и да делува бахато многу одзема енергија и време, а ни двете ги немам во моментов.
    Во некои други подобри времиња можда.
    А и дојдов до еден заклучок дека таа забава не е во баланс. Се анимираме и дружиме на форумов, ама лично сметам дека многу повеќе се дадов отколку што добив.
    Со чест на исклучоци и позитивна и искрена енергија која ја добив од некои членки по лп, а Рефка во секој поглед. Се мислев дали да ја спомнам, не ќе е севте, да не мислите сум пристрасна дека е модератор, ама не ми е грижа...
    Друг пат можда.
    Себична би била према себе, сите правиме се нешто за нешто, а цо моментов не го гледам тоа нешто што ќе ме мотивира, како плус додаток на тоа немање време и енергија.
    Многу е полесно да ти направам практична услуга каде сум во моќ, отколку да дадам поглед према нешто кое ќе го сведам на констеуктивен совет, а не од ракав да истресам нешто. Знаат тие на кои имавме комуникација за картите колку го продлабочувавме тоа.

На do-re-mi, Annath, Jas! и 15 други им се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Се ладам со сладолед во кревет.
    Има за сите
    За килограми, пред две недели имав 58, а често слушам коментари "дан си болна, шо си вака ослабена". Ни диети ни апчиња ни чуда не ме слабеат како нервоза и стрес.
    Ми бараат еклери децава, а таква мрза и депресија ме маваат шо не ми се мрда ни прета. Само девет да дојде и да отспијам

На Annath, Barbie20, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716

Јас лично сеуште не познавам личност која има 40 а изгледа како 25. Сакал ти да признаеш или не, годините си го прават своето. Може личноста убаво да старее, може и да изгледа некои си 5 години помладо, но дека, јас лично барем, ќе кажам дека некоја личност има 30 а тој/таа има 40 - е тоа, баш и нема да се случи. Има одредени карактеристики кои го издаваат човека и доколку набљудуваш внимателно, можеш да препознае колку е возрасна личноста.

Пример, брат ми има другарки кои изгледаат како да се на факултет а тие се средно, има другарки кои имаат брата и изгледаат дека имаат 20 и некоја година а они тинејџери, или мајка ми и тетка ми мислат дека се генерација а тие се 5 години разлика итн.

Реков јас рандом тинејџери кои немаат поим дека се викаш Трајче. :D

На Jas!, mira.mira, Lejla8 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.168
    Допаѓања:
    329.432
    Мојот најубав подарок
    IMG_4062.JPG
    Она вака ме гледа мене :)
    Плус 200 денари од касичка добив
    Плус ова :wasntme:
    IMG_4063.JPG
    Мамо 30 години се мн стари но ти изгледаш младо :clap:

На kukla21, Rubiii, sweet-cherry и 52 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.292
    Јас знам мажи во одминати години кои изгледаат баш да се свртиш по нив. Почнав да приметувам згодни мажи :mm:

На Annath, Barbie20, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  8. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    @Rebecca_R штo знaм, aмa никoгaш нa Енрике Инглесиaс не би му дaл 38-40 не знaм тoчнo кoлку имa. Декa не гo следaм, мислев декa имa 25-28 гoдини. Кoгa прoчитaв кoлку всушнoст имa се зaчудив.
    Искренo, си се држи чoвекoт, се негувa. Физичкaтa aктивнoст е истo вaжнa. Некoи мaжи мислaт декa aкo се oженaт си јa зaвршиле рaбoтaтa и се зaпуштaaт. Знaм сaмo никoгaш не би дoшoл дo oвaa фaзa кaкo некoи мaжи.

@Bozica1980 пoтпoлнo рaзбрaлa штo сaкaл дa кaже aвтoрoт. :lol:

На Annath, Barbie20, Jas! и 13 други им се допаѓа ова.
  9. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.402
    Абе да прашам јас,каква врска има темава со годините и членовите што пишуваат?
    Во која насока одат муабетите?
    Сите имате 30-40?:D
    Љубопитна јас:$
    Среќен роденден Џој,се најдобро :^:

На Annath, Barbie20, Jas! и 10 други им се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.215
    Допаѓања:
    124.928
    Само да и честитам на Џој :) Да сте живи, здрави и весели сите заедно. Тоа е најбитно .

На Mr. Right, Jas!, PUPICA и 8 други им се допаѓа ова.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Еве како сме се пронашле и сме дел од елитата 8)

На Jas!, PUPICA, Lejla8 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    На форумов дојдов сосема случајно,ми испадна на пребарувачот.
    Читав незачленета.
    Па се зачленив за да можам да прашам нешто..
    Па читав чат-пат прашувајќи се "што прават жениве по цел ден тука", за на крај да завршам дам-бетер.

Онаа фама што владее-нема приватен живот па обесена е овде, ме нервира ...уствари смешни ми се оние кои го зборат тоа.

Го сакам форумов и си наоѓам време тоа што ми е интересно да го консумирам константно.
    Дел од членките ми станале драги па сакам да читнам каде се,како се..

Иначе се избањав8)..недела нели ден за хигиена:party:
    Во 22 на Телма има добар филм,се токмам да го гледам.

На kukla21, sweet-cherry, Lolipop23 и 32 други им се допаѓа ова.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716

Добро, јас повеќе алудирав на личности од реален живот кој можеш да ги видиш "во живо", онака маж/ жена кои поминуваат до тебе на улица или во продавница.
    На темата и Џеј Ло е 47 а изгледа барем 10 години помлада, ама изолиран случај е она.

Инаку јас не реков дека возрасните мажи не се секси, баш напротив, икс пати сум пишала дека ме палат мажи во години кои изгледаат добро. Рака на срце, младо маже, како да речеме Џастин Бибер не може да биде толку секси како Daviv Gandy; да речеме.

Муабетот ми е дека возраста лесно може да се утврди. Над 40 брчките се и те како видливи. :)

На Mr. Right, Jas!, mira.mira и 10 други им се допаѓа ова.
  14. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    :rofl::rofl::rofl: значи детево е царица сум се пресмеала на 30 год се многу стари !

На Annath, Mr. Right, Barbie20 и 19 други им се допаѓа ова.
  15. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.060
    Здраво друштво :f:
    За младост муабетите 8-|
    @Rebecca_R е во право, годините си го прават своето... Човек колку и да се чувствува младо и непроменето не е ист со одминување на годините. Секогаш некоја „ситница“ не издава :!:
    И јас си мислам дека сум сеуште млада, згодна и неопходна :D, ама... кога ке ги погледнам старите фотографии наогам разлики :worried:
    Ма... и видов не ми е ист 8-|, порано читав и најситно напишани текстови, а сега без очила не можам ништо да прочитам... Се тешам дека барем далеку гледам (facepalm)
    Ноооо... духот сеуште ми е млад, знаете (fingers)... нели :makeup:
    Иии, да @kikin сеуште се наоѓа по некој што ми вика ДЕВОЈЧЕ :D

Јас никогаш не сум била нова на темава, ме има на првата страна :rock:
    А за другите теми на Фемина... Освен во готвачките теми, ретко каде пишувам, цело време сум на +/- 40 :tmi:
    Мене ми е мило што во последно време има многу нови ликови на темава :hug:
    Малку ми е тешко сите оддеднаш да ги запаметам, кој каде, како, што... но ке биде и тоа.

@Viktorijaaa5 среќна прва годишница од брак... Имајте среќа, слога и разбирање :f: :f: :f:

ПС Додека пишував прочитав дека холивудските ликови биле и на поодминати години млади, убави... дрн, дрн... Фото-шоп чуда прави :D

На Annath, Barbie20, Mr. Right и 25 други им се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    @Viktorijaaa5 среќна годишница, само убавини да ве следат. :hug: :*

На Mr. Right, Jas!, Lejla8 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    @joy1 леле злато мило, се разлигавив :inlove:

На Jas!, Lejla8, mimiiiii и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    Ова ме потсето пред 6/7 години - значи јас во втора половина од 3 декада со другарка ми која е исто годиште дека ни побараа во рамстор на каса лична карта зошто имавме земено пиво8-|. До пред некоја година, никој не ми даваше години колку што имав. Во последниве неколку никој не искоментирал. Веројатно почнаа да си се познаваат вистинските години.

@evangelina.ina урмите јас колку што знам се калорични и имаат многу шеќери. Затоа за постиве муслиманите ги јадата да можат да го издржат денот.

@Viktorijaaa5 Честитки за годишнината. Да ви се множат годините заедно и секогаш да ви се нижат само убави спомени.

:rofl: па добро и ние до 20 години викавме, овие на 30 стари дека се. Ќе дојдат на нашето па мислењето ќе се смени. Во секој случај браво. Гушки до лепотиците.

На Annath, evangelina.ina, Barbie20 и 24 други им се допаѓа ова.
  19. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Годината послатка од тортата да ти биде! Безброј убавини и исполнување на најголемите желби ти посакувам!

На Jas!, Lejla8, simonka93 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.314
    Допаѓања:
    92.158
    И јас некогаш бев нов член овде и искрено со страв пишував,не ми беше баш згодно,дали ќе ме прифатат, па редовните членови да не се лутат,па како ќе запомнам толку членки, дури не очекував толку пријатно да се осеќам и веднаш влегов во шема со муабети :)
    Денот неможам да ги замислам без форумот посебно не без оваа тема.Се зближив со повеќе членки,има многу кои сакам да ги читам,сакам да споделам дел од секојдневие да побарам совет,да искажам што ми тежи,да се радувам и да тагувам со сите вас.
    На некој начин ве чуствувам блиски и дел сте од моето секојдневие :) убаво ми е овде.

Новите членови не треба да се лутат туку нека продолжат да пишуваат за да можеме да се зближиме,да се запознаеме,да се препознаваме според онаа што е напишано.Секогаш ќе има некој кој ќе заминува и некој нов кој ќе доаѓа :)

Да се искористи ефтина струја,слатко од јагоди направив :muscle::mm:

На mira.mira, kukla21, sweet-cherry и 30 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.