Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.417
    Коа мајка ми полнеше 30 години
    Јас имав скоро 9 и се сеќавам дека се убив од плачење оти мама сега е стара

Не, има и далеку под 30 :lol: ама тука не се покажува лична карта и сите сме иста ,, генерација,,.

@Viktorijaaa5 среќна годишнина :hug::hug:

На Annath, Barbie20, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  2. fila

fila Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    5.517
    Na forumov se zacleniv pred neznam tocno kolku godini ama 5 ima sigurno. Togas bese period koga odlucuvavme dali da cuvame uste edno dete ili da si ostaneme so edno pa mi trebase mislenje vo vrska so toa da si ja razresam dilemata kako ke se spravam doma na rabota pa dete prvace Itn. Posle toa dolgo samo citav nisto ne pisuvav I sega sum malku poaktivna so pisuvanjeto.
    Ima clenki koi posebno obozavam da gi citam I me interesira kako go pominuvaat vremeto.

Eve vo momentov sme pred teska odluka so mm I pak tuka ke si jakazam makata oti na drugo mesto nemozam.
    Pred nekolku meseci aplicirase mm za rabota vo Germanija ama toa bese kako na sala ne se nadevavme deka ke go primat I koga denes mu se javija deka e primen I treba da odi.
    Mnogu mi e tesko kako prvo sto ke pravam jas ovde sama so dve deca, a pa od druga strana I pari ni trebat zaglaveni sme vo krediti I dvajcata pa ova go gledame kako izlez I stvarno neznam sto e pravilno. Ako otide 6 meseci nema da si dojde pa posle ke dojde na odmor I pak da se vrati zasto ke potpise dogovor na 1 godina. Haos mi e vo glavata.

На Petar80, Annath, Barbie20 и 28 други им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Кога бев тазе членка и ексклузивно само во труднички пишував, ја ѕиркав оваа тема и со недели смислував како да се упикам :D Супер ме прифативте и форумов ми стана секојдневие, склучив значајни пријателства и не ми минува ден без да се уклучам.
    И сами гледате колку се зближуваме макар виртуелно, некој малку да отсуствува одма го бараме, се соживуваме со случките од животите едни на други и си наоѓаме издувен вентил отварајќи си ја душата тука.
    На времето кога студирав, често ме прашуваа по кој предмет сум професорка и ми даваа повеќе години, а сега се почесто ме ословуваат со 'девојка' а новите колешки дури и ме прашаа дали имам дечко :rofl:
    Ќе го чекам филмот кој го предложи рефка, деца заспаа, јас се ококорив 8-|

На Petar80, НаталиЛили, Annath и 32 други им се допаѓа ова.
  4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.060
    @joy1 и мене оддамна ми се има случено да добијам слична констатација...
    Во еден разговор со синко први кога имаше околу 7 години му реков „мама е млада, нели“... Ми одговори како политичар „ммм, ама мама си ми“ :tmi:
    Тоооо, генерацијо (highfive)
    Многу од Вас по години се скоро врснички со мојот постар син... Но, убаво ми е да се муабетам со Вас :hug:

На НаталиЛили, Annath, Barbie20 и 28 други им се допаѓа ова.
  5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Годинава 27 ќе полнам :)

На Barbie20, Jas!, mira.mira и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Е мене никој, никогаш не ми кажал дека изгледам помладо. Секогаш сум добивала некоја година плус. Лична карта никогаш не ми побарале. Пред некој ден на другар му побарале лична карта, а тој 91'ва е. :rofl:
    Јас успешно, или ја така си правам филмови, се вклопив тука. Сите ме прифатија и сега ми е ко дневник оваа тема. :hug:

Инаку @Val-Dim јас сум една од тие. Можеби е и помлад син ти, но неколку години сме разлика, сигурно не повеќе од 5. :D

@fila кога се пари во прашање мислам дека единствената правилна опција е одење во печалба. Само оние што почувстувале на своја кожа знаат како е по 3-4 месеци, па и пола година некој член од семејството да не е дома, ама излишно е да се дискутира.
    Јас познавам многу личности кои немале долгови ама решиле да отидат во странство т.е. на другиот крај на светот, еднсотавно за да имаат поубав и полагоден живот.
    Океј, тешко ке ти е сама, ама уште потешко ке ви е, сите заедно, со долгови над глава. Според мене неколку години жртвување се подобра опција од кредит кој се отплаќа со години.

На НаталиЛили, Annath, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  7. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.402
    А добредојдена сум со 24?:P

На Annath, Jas!, Lejla8 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Се почуствував старо:lol:

На НаталиЛили, Annath, Jas! и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.292
    Остави вчера мм пиперка не била лута...на маж не се верува. Ја гризнав солзи на очи ми дојдоа а ракава и после пола саат ми жежи.

Него друга мака имам, во моментот се спасив и ескивирав одговор ама само до утре. Како знаат бебињата да дојдат во стомак кога мажот и жената ќе се омажат?! Тоа праша ѕверка, и реков мала си ќе ти објаснам кога ќе пораснеш уште малку ама тој мој одговор уште повеќе и ја разгоре љубопитноста. Што да кажам поим немам. Имаше едно скандинавско видео баш за деца ама ептен екаплицитно објаснето...не ми е за друго и да и кажам ќе почне да раскажува наоколу.

На kukla21, sweet-cherry, Annath и 33 други им се допаѓа ова.
  10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    Во право си, ова е една од најтешките одлуки што некој треба да ја донесе.
    Јас сум од оние ретките кои никогаш не сум помислила да се преселам од државава. До сега само на едно шетање сум рекла, е ова е евентуално местото каде може би се преселила во животот, ама и тоа поради менталитетот на луѓето и животот на самиот град.
    Незнам можеби не сум ни била во потешка финансиска состојба, па за да би размислувале во таа насока.
    Во ваков случај според мене треба да се направи добра финансиска реконструкција. Зошто во апсолутна бројка може платата ќе биде поголема од тука, ама па треба да се имаат во предвид трошоците за живот во конкретниот град. Да не излезе на крај жртва за иста заштеда. Е сега ако станува збор за добра финансиска корист која ќе реши за краток период многу проблеми веќе би требало да е тема на размисување.
    Во секој случај само самите можете да извагате предности и недостатоци на целата ситуација.

На Annath, M&M, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Ааи , интересна тема, како и кога да им се објасне на децата како се раѓаат бебињата.
    Големава има 6 и во својот живот два пати ме гледала трудна, галела меше, во болница тазе породена ме гледала, дома со лепенки преврски и рана од резот...знае дека од стомакот излегува со сечење и трауми има девојчето,ми вели јас не сакам да родам бебе и да ми го сечат мешето :( Син ми пак кој е 4, баш вчера ме праша од каде сум го купила бебето, дали од Кам или од Тинекс :rofl:. А големата знае дека тато го ставил кај мама во мешето, и кога очекуваше сестриче а доби братче,го обвинивме тато дека згрешил зошто било темница :lol:

На CoCoGiiiRL, sweet-cherry, НаталиЛили и 35 други им се допаѓа ова.
  12. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Утврдивме дека на темава половина и повеќе сме под 30-ка. :)

Тема си е тема, посебно вакви за кафе муабети, што и да е нагласено во насловот сепак секој може да пишува. И во мајчински ако имам што да пишам ке се вклучам па иако немам деца.
    Се зависи од тоа кој како ги перцепира работите. И што го интересира.

Денов, лабаво. Не ни осетив дека е недела. Дооолги прошетки имам во последно време. Ке јадам и ке лежам цел вечер.

И пак долги разговори со него, некое филмче и утре понеделничка рутина.
    Многу сакам рутина и навика. Едвај чекам.

На fallenangel, Annath, Barbie20 и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Anna-marija.

Anna-marija. Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    576
    Цел ден се мислам дали да ви пишам, дали не и ете сепак на крај се одлучив да ви пишам :$ Почнав приврзаност да осеќам према сите вас искрено :D

Денешниов ден неделен, стандард како и сите вас бањање, чистење, ручеци за цела недела, малце одмор и така :) Ја отворивме скоро и сезоната на седење на тераса, па денес малце и си поседовме сите три на воздух и која цигарче, која кафенце, која ништо :)
    За вечера требаше да имаме риба, арно ама у тавчето влегол бумбар ваљда пошто беше со алуминумска покриено само, па се шмугнал гнаса уфф :@ и пропадна вечерата :( битно ја кога вриснав :lol: мајка ми ми вика аман де што ти е :^) многу се гадам од такви напасти, грозни се гррр :@

Пред малце барав едни чизми, (нема сега да ги носам не се секирајте :rofl:) него треба да им се поправи патентот, па да ги однесам кај кондураџија да ги направи, да не чекам до есен/зима :) и место чизмите, најдов цртежи мои од основно од ликовно хахаха :lol: абе како сум се изнасмејала (Пикасо :rofl:), не aма не дека ми се лоши цртежите, него не знам ете ме фати некоја смеа :) ,па сестра ми ми вика ајде кој ти е најдобар, ќе ти го урамам у дневна хахахахаха :rofl: среќа па на шала го кажа тоа, кој ќе се резилеше пред гости и чуда :lol: а битно чизмите не ги најдов :lol: али затоа најдов еден стар парфем Playboy како зајченце е, ми останало малце, од средношколските денови ми е тој, па си се нашприцав хаха ^_^ :inlove: и си се присетив на симпатиите и на се општо ^_^ , преносталгична личност сум, признавам! :$
    Иначе истиов парфем и го купивме со дада на мама за 8-ми март пред 4 години, али испадна јас да си се шприцам со него (си го присвојив) :$ :lol:

Иначе, да се надоврзам, јас оваа година 22 ќе полнам :$

Ве поздравувам сите! ;) :hug:

Ај :*

Последна измена: 28 мај 2017
    На Annath, Barbie20, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Бошке,ќе мораш адекватна приказна за нејзини години.
    Нешто каде ќе кажеш дека моментот кога нај нај најмногу се сакаат мажот и женатата,тогаш бебето знае да дојде.
    Мала е за експлицитни сцени.Можеш да ја збуниш.

Бар така мислам..може да се причека некое време уште а и подруго е кога со врснички ќе разглабаат како доаѓа бебе па на тебе ќе остане "финално" да и разјасниш.
    Кој збор или израз да го употребиш сега при објаснување,за неа би бил:puke:

На kukla21, НаталиЛили, Annath и 28 други им се допаѓа ова.
  15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Кoгa тaтo и мaмa ќе стaнaт мaж и женa, се гушкaaт мнoгу силнo. Тoлку силнo штo еднa желбa нa тaтo преку мешетo дoaѓa кaј мaмa. Тoгaш декa и мaмa сaкa, тaa желбa нa тaтo јa чувa вo мешетo. Oд мнoгу љубoв стaнувa бебе кoе тaму рaсте.

Мене прoблем ми билo дa и oбјaснaм кaкo се рaѓaaт бебињaтa, кaкo излaгaaт.
    Сo ден денешен викa уфффххх бљaк.
    (facepalm) муaбетoв

На kukla21, sweet-cherry, НаталиЛили и 30 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.292
    Фала ви. Со гушкањево приказната ќе одам. За раѓање мисли излегла од стомак, тоа ме прашала до сега па излажав.

На kukla21, НаталиЛили, Annath и 24 други им се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    @Viktorijaaa5 ви посакувам вечно среќа да ве прати, да се множите и да сте сите на куп! Дај боже и златна да си исчекате заедно. :l: :f: :hug: :inlove: :*

На mal.ecka, Jas!, Lejla8 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Бидејќи е единицa, знaеш кoи прaшaњa ќе следaт..
    - зoштo немa другo бебе? , тaтo немa желбa?, ти не сaкaш дa јa чувaш вo мешетo?, не се гушкaте?
    Пaтaлец ти кaжувa :D
    Oдгoвoрoт е- ти си ни тoлку пoсебнa штo уште ниеднa желбa не билa пoгoлемa.
    Е кoгa ќе имa другa желбa и бебе, мисли му јa :rofl:
    Јaс дo тaa прoблемaтикa не стигнaв :shake:

На m.i.g, fallenangel, mal.ecka и 24 други им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.168
    Допаѓања:
    329.432
    @Viktorijaaa5 среќна годшнина
    уште мн мн години да поминете заедно во љубов,среќа со куп дечиња околу вас

На Mr. Right, Rebecca_R, Jas! и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    :clap: Одлично смислена приказна. Ќе ја запомнам за кога ќе ми притреба:D

На kukla21, Annath, Rebecca_R и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.