Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. dunika

dunika Форумски идол

@Viktorijaaa5 Среќна годишнина,да остарите заедно со куп внучиња околу вас:) На тема нови/стари-За да прифатиш,и бидеш прифатен треба време.Ко што ми беше мене "тешко" да почнам да пишувам тука,во единствената тема каде владее некаков ред и чувство на блискост,така и ним им е тешко и чудно да не прифатат и се навикнат на нас.Сосема ги разбирам!Е така;) Денов убав ми беше,со скара на тераса и куп драги луѓе,нека има повеќе вакви! Добра ноќ:)

mal.ecka, kuc, LadyC and 18 others like this.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

^Се пресмеав со блоков и глинава :rofl::rofl::rofl:
    Ајде денов,неделава да тргне со смеење.Само убави нешта да си читаме.
    Добра ноќ друштванце:hai:

♡BuBaLe♡, duffi, M&M and 21 others like this.
  3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Време е @Peco дa јa извaди перницaтa.(waiting)

duffi, wannaBeMomma, Annath and 12 others like this.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

@sanjaeva а барем добро беше мафето? Типот згоден? Имаше што да покаже? Добра ц*цка имаше типката? :wasntme:

Трета смена од 1 почнува?

Тема некоја, интересна, експлицитна?

@Sesil се согласувам со ова. Пример муабет за тип на мафе со мајка ми не праам. :tmi:

wannaBeMomma, kuc, LadyC and 10 others like this.
  5. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

@Rebecca_R ..штo знaм ..oд еднaш дa не им судиме нa луѓетo :D

6. Peco

Peco Форумски идол

Еј чекај да ја најдам, не знам кај ми е :)

7. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

некое раскинување на врска? тогаш сте плачеле/тагувале а сеа смешно? после колку време се опраивте...?

8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Дoдекa бaрa Пецo дa си пoприкaжеме уште мaлку.

@Jas! Фaлa нa пoмoштa штo ни јa дaвaше зa гермaнски зa време нa учебнaвa гoдинa. Фaлa и нa @danichap . И нејзе јa зaмaрaвме. МиуМиу се пoфaли сo 5 зa крaј нa гoдинa.

didi1982, wannaBeMomma, kuc and 13 others like this.
  9. Jas!

Jas! Популарен член

Во секое време :hug::hug:
    Нека се множат, заслужува девојката!

10. Peco

Peco Форумски идол

Еве, ја најдов перницата, ај да си легнеме :)
    Добра ноќ :)

Acka22, duffi, DVAANGELA and 19 others like this.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Ц' , или те бива или не. Мафето јас го поистоветувам со играње. Или имаш сенс за движење или не. :!:

Врска не сум имала, модерно мување што би се рекло. Фатална љубов не сум имала. Скршив неколку срца, ама јас никогаш не реков дека има нешто повеќе од бакнеж, они си направија филм после едно мување, замисли. |( Со еден тип се сакавме многу, ама по се изгледа не ни беше судено. Сега кога ќе се сетам си велам - аууу кои глупости, тоа се смешки. Љубов е ова сегашново, со целото срце.

12. simonka93

simonka93 Форумски идол

после 2-3 дена... А не беше врска, два пати излеговме... Ме откачи кога го прашав што сме,па криво ми беше,плачев... Ама затоа имав дури двајца што ќе се убиеја ради мене :x(facepalm):rofl:

И имам кажано, имам една непризнаена обострана љубов... :tmi:

Чек ин трета смена

Ano, didi1982, duffi and 19 others like this.
  13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Легнувaње не знaчи и зaспивaње oд oдмa :D
    Имaв еднa гoлемa љубoв. Ништo интимнo, сaмo чистa љубoв. Биднa вoјнa вo ЈУ, изгубивме кoнтaкт. Еднa, две гoдини oд нaшaтa пoследнa средбa ми се јaви некoј нa телефoн и ми кaжa декa е мртoв. Не верувaв, a се убив oд плaчење.
    Пoминaa 100 гoдини...и нa нет пребaрувaјќи местa зa oдмoр ми излaгa АПАРТМАНИ .... негoвoтo презиме. Се укoчив.
    Пишaв меил. Дoбив експресен oдгoвoр, oд женa му. Ми пишa..те знaм,....ќе ти се јaви.
    Пoсле сезoнaтa, кoгa беa рaстеретени oд рaбoтa, дoјдoa вo Скoпје. Пoминaвме убaвo.
    Тукa стaвив тoчкa. Кoнечнo знaев декa е жив. Прикaзнaтa мoжеше дa зaврши. И сaкaв дa гo пaмтaм кaкo мoј.

14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Денес со другарка на кафе гледаме прекрасни елегантни фустани. Коментираме дека немаме свадба а таков фустан не се носи секој ден. Видовме една познаничка, муабет како сме, така, вака и таа ко од пушка, епа ајде Ребека, почни ти, па другите ќе појдат по твој пример. На ова другарка само се надоврза: епа јас на Ребека се надевам, таа прва ако се омажи. :talk: Мислам дека нема личност која нема прокоментирано дека треба да си правиме свадба, на нас се чекало. (facepalm)

Премногу бев експлицитна со прашањето за секс сцените во филмот? Добив лп, не прашувам за другарка. :rofl:

didi1982, duffi, DVAANGELA and 17 others like this.
  15. manja666

manja666 Популарен член

Јас како тинејџерка не се заљубував лесно. Ми поминуваше брзо се.
    Имав три долги врски. Од кои едниот толку не го сакав што заборавам дека постои а бевме заедно прилилно долго, средношколска љубов. Вториот е љубовта на мојот живот барем за сега, и третиот е исто дечко кој го сакав само на почетокот после се се сведе на навика и го гледав многу повеќе како другар отколку како партнер.

Најболно раскинување ми беше со овој што го сакав. За сите останати солза не пролеав.
    Ама за овој плачки беа. Раскинувавме секоја недела и се смирувавме наредниот ден. Со правење скандали, со огромна љубов, со преголема љубомора, прејак беше интензитетот на се што се случуваше со нас за да се издржи.

Еднаш со живи маки раскинавме засекогаш. Го сакав уште многу време после тоа. И ден денес знам да се сетам на него само со разлика што повеќе ништо не ме боли. Сеедно ми е. Во таа врска се изглупирав како никогаш до сега ама и ми е една добра лекција за понатаму. Многу научив и за себе и за тоа што очекувам од партнер и од иднината.
    Сега сум на чисто, знам што сакам а што не, и уште на почетокот давам до знаење, оти уште една таква врска психава моја не би можела да издржи.

didi1982, duffi, ines.h and 18 others like this.
  16. marama

marama Форумски идол

Со бившиот пред Џејми ми беше најтешко раскинувањето, најверојатно бидејќи имавме големи планови, а ме изневери. Ми требаа месеци да се оправам, ама па затоа сега си се смејам што сум плачела. Раскинувањето со него е најдобро нешто што ми се случило во живот. Го видов пред некој ден, ни срце ми затрепери, ниту пак некоја желба да проговорам со него ми се појави.

Раскинувањето со Џејми уште ми е тазе, сеуште преболувам. Иако никој не верува дека сум повредена, далеку од сеедно ми е.

17. WishMaster

WishMaster Истакнат член

Еве и мое размислување на темава раскинувања, врски, љубов... Можеби ќе најде некој нешто корисно во него, а еве и јас да се отворам малку за првпат овде (се надевам нема да биде и последен пат нешто вака интимно да споделам овде)... :)

Врска или раскинувањето на врска не е она што ни нанесува болка или несреќа. Мислам дека болката или несреќата веќе биле во нас и пред врската... најчесто и самата причина зошто сме стапиле во врска била затоа што сме се надевале дека ете баш тој или таа ќе биде вистинскиот или вистинската што ќе не спаси од страдањето и несреќата. А кога ќе се распадне врската/бракот или што и да е, старата болка која веќе била присутна во нас, повторно испливува уште посилна на површината затоа што на неа е додадено само уште едно ново разочарување. Потоа набрзина нова врска и ново разочарување. Па уште еднаш, и пак, и пак... Дали ова има крај? Можеби...
    Ако сватиме дека никој друг не може да биде виновен за тоа како се чувствуваме ние.

Ако дозволиме нашата среќа да зависи од друг ми личи како надежта на една желка да премине од една на друга страна на патот, без притоа да биде прегазена од некоја кола... Можеби ќе успее (една од илјадници), ако тргнала во период кога има мал сообраќај или патот не е фреквентен и има луда среќа. Или пак, некој почувствителен возач забави, застане и ја пренесе безбедно на другата страна на патот (и пак нема гаранција дека на желката ќе и текне, дека сепак на страна на патот тревата била повкусна или друштвото било поинтересно, и да тргне во нова авантура за да се врати назад - хаха...).

Љубовта е во нас, отсекогаш била и ќе биде... таа е движечката сила во универзумот која ни дава енергија за се... Не треба да дозволиме од друг да зависи дали ќе бидеме среќни/несреќни или да молиме за љубов (како да ја немаме!). Според мене, најголема грешка е да го впериме прстот во некого и да кажеме несреќен сум поради него или неа. Така прават кукавиците. А се надевам, ние не сме тоа.

Ви посакувам убав ден и многу љубов!:l:

do-re-mi, didi1982, Peco and 9 others like this.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Божица а колкава е малата? Стварно зезнато да и раскажеш некако дека когабсе сакаат многу мама и тато нешто така. На синко не му текнало да праша ниту кога бев трудна. Првиот пат кога останав трудна, а имав спонтан, може избрзано мункажавме па после му викавме дека згрепил докторот. Бепе малку тажен ама не се вознемири многу. После кога бв трудна со малово онака само зборепе дека сака братче повеќе а јас му викав, мама бебињата ти се како киндер јајце не знаеш што ќе ти падне дур не го отвориш :D колку да не се разочара дека женско беше.
    Ејјј недела вечер, *трауми* од детство, прибитање порано дома бањање (џанам да не е недела небањати ќе останевме) спремање за школо. Уште ме држи тоа чувство секоја недела.
    Инаку ова почнав ноќеска да го пишувам ми се исклучи телефонот :) . Готов е веќе цела ноќ на пуњач 90% се наполнил. Ми стигнал новиот уф што мразам пефрлсње на податоци. Не го памтам пасвордот на приватниот маил којзнае дали автоматски ќе успеам да го префрлам. А ме плаши и пасвордот на фемина дал ќе го погодам :)
    Ајде убав ден јас се тркалам накај работа

didi1982, Peco, ♡BuBaLe♡ and 22 others like this.
  19. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Добро ви понеделничко утро,имајте убава работна недела.Сонцево некако страмежливо,со по некој облак,оптегната на тераса со кафе и цигарче,не знам што со себе.:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:ајде повелете има за сите,белким со друштво ќе ми проработат кликерите во мозочево,се надевам де.

Ano, Rebecca_R, didi1982 and 19 others like this.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Глина и блок бр 5 :rofl::rofl: ме изнасмеа посабајлечки

Thread Status:
Not open for further replies.