Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добро утро :)

Кога сме кај незгодните детски прашања...... внук ми беше заинтересиран како толку голем влегол во малиот стомак на мајка му :D Во една прилика го гледавме цд-то со свадбата на сестра ми и фрапиран беше од глетката на мајка му со голем стомак (7-ми месец, ама личеше ко пред породување да е). Па кога се надоврзаа прашања едно на друго....8-| Кого ќе стигнеше прашуваше како стигнал он таму :D Му ја раскажаа приказната дека мама и тато многу се сакале, после минута размислување праша "ама мамо јас те сакам, пак ќе имаш бебе? И тета ја сакам. И она ќе има бебе?" :rofl: Многу бујна фантазија имаше ко мал, сега е голем и многу креативен :D И се сака да знае :D Едно од главните прашања му беше зашто јас не се презивам како мајка му (сестра ми го зема на зет ми презимето). Како тоа така, сестри сме биле, сме морале исто да имаме :rofl:

Вчера после месец и пол помешав скроб со протеини (месо со леб и компир, на бургери бевме). Цела ноќ не заспав. Ако преживеам на испит, добро ќе биде. Што ми требаше и јас да јадам со сите :devil: Бургерот е одличен, со месо, без соја :D. Ама комбинацијата ме уби. :sweat:

Немав многу долги врски пред мм :^) Имав еден дечко кој ми беше прва голема и озбилна љубов, стопати влеговме и излеговме од врска, како другари супер функциониравме, во врска бевме и двајцата многу себични и егоистични :| Криво ми е што не сме во контакт, прекрасен човек е (карактерно). Да не пресечев, ќе бевме најдобри другари до ден денес.

Да прочитав уште нешто пред испит.... 8-|

На Rebecca_R, didi1982, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  2. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.650
    Допаѓања:
    15.840
    Ах јас и ти исти сме значи,едно време не мрдав од 49 после се поправив и со 51 кг останав бремена ,во бременоста ставив 13 па после четири пет месеци си се вратив на истите 51 и еве уште сум толку,а се осеќам како да сум поправена во стомакот,изгледа од благото ќе да е,во последно време многу ме става на искушение :D

На ♡BuBaLe♡, Sesil, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  3. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.650
    Допаѓања:
    15.840
    Добро утро
    Викендов слабо ве читав,на гости кај мајка ми,ја земавме малата ,па сега пак домче.Душа колку беше возбудена кога не виде неможеше да се изнарадува,само ме гушкаше и бацуваше:inlove:.
    Сте збореле за врски,љубови,мхм првиот бакнеж може беше на 14-15 год.,прво мафе беше со бившиот пред мм,бевме во врска две години,ама после на факултет го запознав мм,се заљубив во него и му раскинав на другиов.Овој кутар многу тешко го преброде тоа и мислам дека долго неможеше да се помири што не сме заедно,преку други луѓе пушташе гласови и мислеше дека за брзо ќе раскинеме па ќе му се вратам,ама не испадна така,еве таа љубов со мм уште трае 14 години:l:.
    @sanjaeva ме бендиса ова со твојата приказна,баш онака филмска:)

На WORRIED.BT, Rebecca_R, didi1982 и 27 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.295
    Тргнам ли јас од дома со повеќе од една обврска градов колабира. Закрчено се во сообраќај |(
    Ај добро утро. Јас кафе немам пиено :|

На WORRIED.BT, Rebecca_R, didi1982 и 25 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Ем ај добро утро :)

Не ве исчитав сите, после ќе ве читам 8)

Колешкава да не ми се јавеше сабајле да и сплескам едно кафе од дома може и на работа немаше да отидам. Сум се успала за сите пари :x

Доаѓам на работа бушава и поспана, и еден пациент ми вика - имам некои батерии, ми треба доктор. Јас во прашалници, какви батерии?!
    А тој пустиот бактерии да ти имал... Океј е, некои доаѓаат и касета да им се смени (катетер...).

И така, со цигарчево да ви се пријавам сабајлечки. Денов вика убав ќе бил :) :sun:

На WORRIED.BT, Rebecca_R, didi1982 и 33 други им се допаѓа ова.
  6. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Dobro utro.
    Razgleduvam detski zavesi za sinko, nemam idea kade bi nasla.Osvem vo ikea ,tie dve so mi se pikirani.
    Rabotata moze da ti bidi mnogu polesna koga imas koleska koja e pred se drugo, golem covek.

На WORRIED.BT, ♡BuBaLe♡, Chantal и 18 други им се допаѓа ова.
  7. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Утро :sun:
    Се ме боли, вчера на водно, до врв со жичара надоле пешки]:), цел саат ако не и повеќе изодевме, сега се ме боли, ама ке помине, утрово и пешадија до работа, о јееее
    Сега ќе кулирам на работа, кафе испиено, се радувам скратена работна недела:party:

На WORRIED.BT, Peco, ♡BuBaLe♡ и 24 други им се допаѓа ова.
  8. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добро ви утро кафенце да допијам и да се исфенирам и на работа што да се прави понеделник почеток на нова работна недела .
    Врска пред мм сум имала од една година раскинавме типот почна многу да пие на млади години ,а што ќе беше па понатаму не ми треба таков со сопругот одевме 5 месеци и уште малку ќе прослававиме 12 год.брак .Секогаш велам дека тој и ќерка ми ми се најубавата работа која ми се случиле во животот.
    Убава недела на сите ние оваа роденденски ќе ја прославиме :hai: !!!

На Ano, WORRIED.BT, didi1982 и 24 други им се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добро утро.
    Пијам кафе и ве читам.
    Колку сакам кога ќе чујам дека некоја долга врска опстојала со години и преминала во брак. :inlove:
    Јас имав една врска пред мм од три години, ама типот ме утепа од варање па затоа и си заврши неславно.
    Ништо посебно сега да ме праша некој, ама тогаш ме скрши на пола.:(
    Инаку за Божа и сите кои не пиеле кафе бујурм да послужам.
    images.jpg images (1).jpg download.jpg

На Rebecca_R, didi1982, ♡BuBaLe♡ и 25 други им се допаѓа ова.
  10. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Добар јутар!
    Денес работно да се пријавам и да ве прашам што е за вас поим за средена жена и среден маж?
    Еве јас најмногу приметувам кај жените средени убави нокти и убава коса. Никоја жена без тие две работи не ми е "средена" . Од друга страна па нешто јака штикла и брендирана гардероба нешто слабо приметувам, е тука не влегува добра ташна - тоа тетка саншајн во секунда го регистрира и веднаш ја сака!
    Кај мажите пак приметувам чисти убави раце, средена коса и дефинитивно чиста кошула - пожолтена јака = бежи док те ноге држе!
    И то...

На Rebecca_R, Peco, ♡BuBaLe♡ и 23 други им се допаѓа ова.
  11. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Утро и од мене!
    Кафе испиено и дремам на Јутјуб.
    Средена жена ми е онаа која не шета со мрсна коса, има уредно средени нокти на раце и нозе (мразам нелакирани нокти на нозе, одвратно ми е) и е нашминкана. Па и складно облечена.
    Околу врските пред мм имав подолга врска па тогаш падна и првото мафе и многу солзи. Сега кога ке се сетам си викам кај ми бил паметот, ама ете :)

На Rebecca_R, didi1982, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.944
    Допаѓања:
    203.235
    :hai:
    Добар ден, поздрав од мене....
    вчера напорен ден, ама се прошетавме фино до кај соседите, за среќа времето се погоди. И се надевам дека отсега натаму само сонце ќе има.
    Ми се шета, и требаше да излезам денес, да се подновам со ситници за почнувањето на работа, ама сепак ќе почекам... приоритети се во прашање. Само се да е во ред.

Што да ви кажувам...мислам дека си имам кажано во соодветните теми за прашањата погоре... а како се зачленив на форумов не знам... одамна беше и не паметам што ме натера да се зачленам, ама еве ме тука и после толку време, верна останав само на овој форум.

Убав ден!

На ines.h, Rebecca_R, didi1982 и 28 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.295
    Ќе пие Божа кафе сега, се разочара од сопственото здравје ама јбг денов сончев и фин.
    Кај жени приметувам се, чевли, ташна, нокти, коса, лице...таков човек сум. Никогаш не коментирам ама гледам. Кај мажи раце, очи, чевли...

На didi1982, Peco, ♡BuBaLe♡ и 25 други им се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Од средена жена мене ќе ме познаете некогаш по мрсната коса, тренерките на мене у Сити Мол и ненашминкана.:rofl:
    Не е смешно мн, ама скалпот ми е крш, ако мијам мн често одма пука и мора да си траам неколку дена (читај 2-3) за да можам да ја измијам.
    Инаку и за мене е средена жена онаа која има средени нокти (читај да не се изгрицкани, пола лак пола гризано или пак нечисти) значи не мора да се налакирани, ама да личи на жена бре! И да е скоцкана у стил да има прикладна гардероба во прикладни бои. Маж исто така бричен најчесто, мразам бради ама се е ствар вкуса, да си е облечен прикладно и да нема нокти долги. Аиии мн ме нервираат мажи со оној малион подолг од лијани. :rofl: Или па палецот и малиот ко канџи.
    И то. :D

На Rebecca_R, didi1982, ♡BuBaLe♡ и 24 други им се допаѓа ова.
  15. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
    Добар јутар, дами :D
    Второ кафе на работа шмркам, немам концентрација да почнам да работам, а имам рокови и мразам 5 до 12 да трчам, а предчувствувам тоа ме чека :doh:
    Битно цело биро ми е со документи послано, место јас нив тие мене ме гледаат, а јас си барам место за одмор летово (poolparty)(poolparty) Да ве исчитам и фаќам работа, чесен пионерски збор :P
    Поздрав до покасно, имајте убав ден :hai:

На Ano, didi1982, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  16. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Здраво друштво:hai::hai::hai:
    Ете ме се вратив во реалноста:?:во нашата мила државичка8-|и во мојот офис:tmi:
    Кафе после ќе послужам треба прво да се адаптирам на просторов:D

Синојка бев на свадба ..искрено многу убава свадба поубави весели песни немам слушнато, а и убава свадба,си викам сега да се мажам ваква свадба би правела , не мојата свадба со 600 души ништо не видов ,и не ја осетив убавината на свадбата.....
    Друго незнам што да кажам освен во Грција се е поскапено така да си знаете |(
    Убав ден друштво ,и покасно ќе ве читам:hai:

На ines.h, WORRIED.BT, didi1982 и 27 други им се допаѓа ова.
  17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Добар ден.
    Понеделнечки хаос |(

Свесна сум дека не сум секогаш средена.
    Некогаш немам време, некогаш не сакам.
    Хигиена е култура на живеење, не е среденост.
    Или под среденост подразбирам соодветна гардероба, кондура, фризура.
    Нокти мање више. Нека се чисти :D

Минатиот викенд со колегата седнавме во ГЕТ на кафе.
    Келнерката со гелни нокти до пола нокт дојдени.
    Ми се згади.
    Да бевме на ручек отидени ќе реагирав.
    За кафе...ај си викам нема филозофија тука :rofl: А и не бев во елемент :lol:

На ines.h, Rebecca_R, didi1982 и 29 други им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Акo среденa женa е женa сo убaви нoкти, тoгaш мене стaвете ме вo несредените. Немaм црнo пoд нoкти, не се изгризaни aмa реткo кoгa ми се лaкирaни. Гелни, aкрилни, вештaчки (кaкви и дa имa) -никoгaш. Средувaње тип тoп сaмo зa пoсебни прилики. Штиклa пoследнo не пaметaм кoгa нoсев a пoрaнo oд штиклa не мoжеше дa ме симнеш. Нo, пo мoи критериуми -сум секoгaш среденa. Зa туѓи не oдгoвaрaм.

На WORRIED.BT, didi1982, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  19. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    70.718
    Добар ден, конечно сонце, одма подруго е
    На муабетот за бивши симпатии/додворувачи, мм станал пријател на фб со еден што ми се допаѓаше и пушташе пред него, ама пред да биде нешто се запознав со мм :sweat::rofl:

Според вашите критериуми за средена жена, јас сум пример за несредена... Ноктите ми е битно да ми се кратки и чисти, ако ставам лак, за ден-два ми се лупи. Косата навечер ја мијам, до другата вечер ми е мрсна :( А немам време често да ја мијам, два пати неделно...
    За мене средена девојка/ жена е некоја дотерана уредно да и позавидиш на телото и облеката, со минимална шминка, и кратки нокти...

На WORRIED.BT, Rebecca_R, didi1982 и 25 други им се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Затоа и напоменав јас лично дека носам кратки и нелакирани, но важно е да не се грди на изглед ко благајничка у банка порано со црвен изгризан лак . :rofl: Бљак бре.

На WORRIED.BT, didi1982, ♡BuBaLe♡ и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.