Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.315
    Допаѓања:
    92.173
    Пишете ме и мене во група на несредени жени :D според критериуми некои кои ги читнав.
    Нокти скроз кратки и без лак,секогаш.
    Гелни нокти средував за свадба и после 7дена ги извадов на сила,се мислам летово да ги средам ама да се најобични и најкратки што може да биде.
    Важна ми е хигиената и секогаш е на високо ниво тоа ми е најбитно а дали сум шминкана не се замарам баш :D најмногу што забележувам кај други е мрсна коса :| преку тоа неможам да поминам.
    Целосно средување со шминка,фризира,штикли само за некој повод за останати денови можам и сама да се доведам во ред.

За бивши не би да коментирам поминале и не се битни :)

Ручек нешто набрзина, важно за утре боранијата е закажена и ставена на мени :D

На WORRIED.BT, Rebecca_R, didi1982 и 28 други им се допаѓа ова.
  2. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    Хелоу!
    Еве сум, после некое време отсуство :)
    Ги читнав вашите мислења, па си ги отворив скриените датотеки во главата, па еве за старите љубови да се надоврзам...
    Јас имав еден друг проблем самата со себе, кога ќе се вљубев во некого, јас се вљубував во насмевката, во начинот на кој зборува, неговата гестикулација, начинот на кој оди, погледот кога ми е лут, косата кога му е растурена од ветар, во некои негови несовршености...на некој начин ја идеализирав неговата личност, а тоа е многу пострашно отколку вљубувањето во неговиот физички изглед. Ми се случувало и да бидам повеќе вљубена во помислата да бидам со него, отколку што навистина сум имала силни чувства за тој лик. Во главата се нешто ми се одвиваше филмски, па оние ненадејни зграпчувања во прегратка, ауууу, на тоа паѓав скроз...Паметам едно „болно“ раскинување, јас го предизвикав, едноставно морав да ставам крај, не бев подготвена да се носам со сите неизвесности и непостојаности од врската и мислев дека ќе препукнам, пред него си заминав достоинствено, а дома...е тоа беше фешта, првиот ден го поминав во кревет и мислев дека колку повеќе ќе спијам, толку помалку ќе ме боли, вториот ден веќе ставав на кантар и ги мерев сите убави и лоши моменти што ги имавме, веќе третиот ден, кога сфатив дека јас ја шминкав врската да изгледа однадвор совршена, а одвнатре веќе одамна се распаѓаше, се чувствував некако ослободена, од неговата опсесивност, од неговото гушење, од моето настојување да не му погрешам нешто и не можам да опишам какво чувство на олеснување ме обзема, го избришав, најпрвин неговиот телефонски број, а потоа и се она што остана од него во мене...И се зачудив колку било лесно, затоа и велам не можев да разграничам, дали повеќе бев вљубена во него или само во помислата да бидам со него.
    Чудно ми е кога после толку години ќе го сретнам, онака случајно...ништо... во мене мртвило, никаков знак дека некогаш имал некаква улога во мојот живот и дека оставил некаква трага...како никогаш и да не постоел.
    И сфатив дека можам да ги контролирам емоциите и дека можам да сакам само толку колку што некој ќе ми дозволи да го сакам и целосно да се препуштам на оној кој ме остава без здив кога ќе ме допре, во неговата коса растурена од ветар, во неговата гестикулација, во неговата несовршеност, во неговата насмевка и во неговата себичност што сака да ме има само за себе.
    Не планирав ова да го напишам така поетски, ама ете, самото излезе така од мене :^)

На ines.h, Ane-Goki1, Mishela и 34 други им се допаѓа ова.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Деца беснеат, не им се спие,(facepalm)пијам чај, кафе попосле ќе пијам пред да тргнам на работа, што убаво ми дојде синоќа што не бев на работа, мераци.:smirk::lol:

Врска една сериозна имав пред мм, лошо заврши, уште има забрана да ми се доближи, среќна сум што на време си го покажа лицето па сега да уживам со мм, после дождот иде сонце.:sun::sun::sun:

Јас дефинитивно не спаѓам во средени жени според мислењава предходни.;(:lol:
    Ноктите никогаш не ми се лакирани, работата не ми дозволува, косата почесто ми е врзана во некој квази реп зошто ми смета додека работам, шминка исто ретко, преферирам нуд стил:rofl: дотерана ретко кога сум, тренерките нека се живи, арно вика татко ми, параспур стил имам.(hollest):rofl:
    Е бањата сум секојден, депилирана, фарбана, веѓи и стопала средени, личната хигиена барем ми е на нивоУ.:wasntme::rofl:

Ни мажи, ни жени загледувам, треба некој/а стварно да отскокнува да ја/го приметам, како коњ сум само право пред себе гледам.:rofl::rofl:

@Bozica1980 кај мене Матео ме гледаше двапати трудна и знае дека бебето излегува од на мама мешето ама како влегува, првиот пат со Конта кога бев трудна го измафтав дека преку папокот влегол во мешето, вториот пат веќе не беше толку мал па со приказната дека мама и тато се сакале многу и тато и ставил бебе на мама во мешето, слушаше, слушаше и гледа каде во папокот го ставил татко му бебето.(facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Истата приказна му ја кажуваше сега брзо на Конта, мм ќе биде задолжен за наредното објаснување кога ќе праша мадам, доста само јас во небрано се наоѓам.:rofl::rofl:

@Viktorijaaa5 среќна годишница, златна свадба да си дочекате, среќни и заљубени како и сега.:hug:

На Val-Dim, M&M, LadyC и 36 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    И мене ставете ме во несредените жени::xноктите крајно кршиливи и затоа секогаш кратки и нелакирани.Есеноска ги потпораснав со лакот на евелин ама во напад не нервоза пак ги уништив.
    Косата ми е исто слаба,се трудам да ми е стално миена и фенирана барем,а сега ја зачувувам малку па ни фенирана ни пеглана ми стои.Не сум ни по шминкањето ни по дотерувањето многу...
    А се восхитувам на средени жени:идат во 7 на работа тип -топ дотерани,нашминкани,фенирани,лакирани...
    Но тоа да е константно,а не (познавам една таква) еден ден иде со фризура,профи шминка ,вештачки клепки ,а останатите дена и нечешлана може да ја видиш..
    Повеќе пати сум спомнала работам во мултиетнички колектив,младите албанки се убедливо најсредени жени,секоја им чест...

На Val-Dim, ines.h, M&M и 28 други им се допаѓа ова.
  5. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    За мене убави нокти не мора да се налакирани или со надградба :) Какви грди лакирани нокти и надградби има, ужас :worried:

Додека работев во Мк бев стално средена, со облека која одговара на работното место и обврските, не секогаш исфенирана ама и тогаш ми била средена и уредна косата. Не одев во штикли баш секој ден, ама и кога не бев, обувките беа соодветни. Не одевме по патики :!: Од кога сум овде сум средена колку можам :D Штикли никогаш, ама нема ни за каде. Не работам, за на предавања не ми се носат штикли зашто би била единствена :D Освен тоа, носам и земам дете од и во градинка пред и после предавања, не ми е практично. Башка со огромен преполн ранец сум, потежок од малиот е :D Уште штикли ми фалат.
    Кога ќе се свртам наоколу, на прсти се бројат овде жени во штикла. Ама се тип топ средени. Многу обично облечени, со многу префинет и едноставен стил. Испеглани и уредни. Со минимална или воопшто шминка. Со измиени и прибрани коси.

@Gea , добре ни дојде во темава :l: Одамна те нема на форумов :)

Помина испитот, положив со супер оцена :o :bandit:

На Val-Dim, ines.h, m.i.g и 36 други им се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.802
    Допаѓања:
    145.385
    Ден друштво!
    Ете го и сонцето!:sun:

Кога на душата не ми е убаво, не си се допаѓам ни физички, па колку и да сум средена и спастрена. А кога срцето цвета и јас сум иста.
    Ми се познава, лицето ме оддава. Околу 8ми март сум била веќе останата бремена, не знаев уште, бевме кај вујна ми , уште од далеко ми рече ама си разубавена ти. Ти прија бракот. После сретнав пријателка која ја немав видено одамна, ми го кажа истото.
    Ама мене на душата ми беше убаво, а не знаев, не се ни надевав. Ете онака без причина, а уствари била голема причината.

А признавам имам денови кога сум како поплава да ме исфрлила, претежно кога сум дома и единствено излегување ми е до мајка.
    Ама се трудам косата да е чиста и ноктите секогаш лакирани.Средена жена не значи да има лакирани нокти, туку чисти и уредни. Среќа косата ми е сува, па си дозволувам да ја мијам на 4-5 дена, со оглед на тоа дека не готвам секогаш, па не се умирисува. Нокти или лакирам или ми ги лакираат. Иако сега сум во фаза се сама, се јас знам и умеам.:D

Љубов е маж ми, прва вистинска љубов. Имав и претходно долга врска, ама знав дека ќе пукне. Беше љубоморен и посесивен, а ме сакаше многу. Ама јас не сум птица да ме држи некој затворена во кафез.
    Има и еден што би било кад би било, ама се појави мажето и тука завршив и со него, а искрено не бевме ни почнати.И убаво сеќавање ми е .
    Ама поубаво од маж ми нема.:inlove:

Скратена работна недела.(poolparty)

@Gea мило ми е што те читам. :)

На Val-Dim, ines.h, WORRIED.BT и 36 други им се допаѓа ова.
  7. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Моментално сум жив пример за несредена жена.Со продникнати гелни нокти и маалце нефарбана.Ужас.До утре:) Комплетно и секогаш средена жена,во ова лудо време не сум сретнала,освен на ТВ некои први втори трети дами што друг им ја мисли.За мене средени жени беа моите две баби(едната сеуште жива).Косите секогаш фарбани,средена фризура со витлери,со уредна должина.Облека соодветна,чиста,испеглана,кондури светнати ...Самото држење на телото и говорот, им беа некако дамски и женствени,за да ете ја заокружам таа слика на средена/спастрена жена.Јас,воспитана во главно од нив,за жал не сум таква:)

На ines.h, WORRIED.BT, Skorpija25 и 31 други им се допаѓа ова.
  8. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Сите се категоризиравте ко несредени жени а далеку сте од тоа.
    Јас вака нескромно ќе си кажам дека се сметам за средена жена. Иако секој има различна перцепција што значи истото.

Ноктите ми се кратки, баш до кај што ми завршува прстот, но секогаш се со гел. Имам дома опрема за правење нокти и самата си ги средувам, не се ништо посебно но многу ми олеснува што трае гелот три недели и не мора секој втор ден да гледам излупени нокти и да се лакирам. Премногу време ми одзема.

Со нечиста коса ретко се појавувам. Порано ми беше замарање, сега веќе ми е рутина да ја мијам секој втор ден, удирам некоја четка и имам исфенирана или барем колку толку исправена коса.

За излегувања се шминкам целосно, за на работа минимално и пристојно. Без јаки бои, без изразени контури, онака лајт.
    На штикла сум секогаш, затоа што сум ниска. Уште како средношколка почнав да носам секојдневно. А реално и работата ми налага така. Јас патики скоро и да немам, купив едни пред 3 години и ги носам за шетање и џогинг.
    Онака расчупана и несредена сум само кога ќе се успијам за на работа и немам време да се упристојам.

И неналакирани нокти, и мрсна коса врзана во опавче не значи дека жената е несредена. Едноставно се случува на секој. Сите ние некогаш сме биле несредени, тоа е факт.
    Јас сум свесна дека сега имам доволно време што ми дозволува да се средам. Утре кога ќе имам маж и деца може поинаку ке е, затоа што нема да ми биде приоритет кога ќе станам да измијам коса, ама познавајки се себеси мислам дека ќе најдам луфт време затоа што тие некои работи веќе преминуваат во секојдневна рутина.

На ines.h, WORRIED.BT, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Мислам дека сум средена. Ноктите секогаш ми се средени, лицето внимавам да изгледа фино затоа што сеуште мака мачам со акни, на гардероба внимавам ама на коса ретко. Чиста е речиси секогаш, но не е фенирана, не е спастрена фино ама па кога ќе се погледнам целосно не делува лошо.

И јас ко @duffi ако сум среќна и ми е убаво се чувствувам ко најубава да сум. Ама затоа кога ми е се грдо и мака ми е од се па колку сака нека сум средена не сум задоволна од себе.

Крофни на дневен ред, да забришам ноктиве и да засукам ракавите.

На Skorpija25, eli25, Rebecca_R и 24 други им се допаѓа ова.
  10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    @Gea Мислам дека последен пат те читав на темава пред добри 5 години...можеби и повеќе.Ми остави впечаток еден твој пост,се изнасмеав на него..дискутиравте со @lunicka :) Ако добро се сеќавам:!:
    Косата ми е многу густа и благо виткана,немирна,тешко се справувам со неа,ако ја исфенирам или испеглам веднаш расцветува.Така ми е претежно собрана.Ноктите кршливи и слаби,едвај сега малку ми подраснаа од витамините најверојатно.Тио топ средена само по некој повод,нежна шминка за на работа,не сакам преку ден вештачки изглед.
    Исто и јас кога сум среќна зрачам со позитина енергија и сите го забележуваат тоа,кога ми фали нешто никоја шминка не го покрива мојот тажен поглед.
    Вчерашниот ден непланирано го поминав дома цел ден и до кај мајка не појдов,врнеше па најверојатно ми беше паднат притисокот па си одлежав дома така мрзоволна.
    Денес 2 смена на работа....
    Убав ден!!!

На dunika, Skorpija25, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 27 други им се допаѓа ова.
  11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Се изнервирaв нештo и oтидoв дo Гoрки нa пoмфрит, дa смирaм душa. :| И имaм приметенo декa вo пoследнo време мнoгу јaдaм. :wasntme:

Не знaм зa другиве, aмa јaс кoгa ќе видaм некoјa сo нoкти кaкo кaнџи ич не ми се дoпaѓa. Мислaм, вo ред е, знaм декa се ин, aмa пa не мoрa тoлку дoлги дa се прaвaт. Кaј девoјкa зaбележувaм oчи и трепки. Амa нaјмнoгу oд сè вaжнo ми е пoнaшaњетo, кaрaктерoт. Истo не гледaм ништo секси нa девoјкa кoјa цицките и се нa мегдaн и пoкриен и е сaмo гaзoт. Еднa девoјкa или женa мoже дa биде секси и убaвa и кoгa е oблеченa приклaднo без мнoгу рaзгoлувaње. ;)
    Јaс си вoдaм грижa зa себе. Хигиенaтa ми е нa првo местo.

И не ми се верувa декa @Cka ствaрнo престaнa дa пишувa. :|

На Ane-Goki1, DVAANGELA, Rebecca_R и 28 други им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Sredena i cista spored mene se dva sosema razlicni termini so razlicno znacenje.
    Zaludno e komplet sredena so nemieni zabi i zolto od usite.
    Zaludno e super cevli i neprijatna mirizba od valkani corapi.
    Ili pak nalivni nokti...tpo izgledaat.. ama necistotii i crnila pod istite.
    Za mene...tusiranje sekoj den,vedji i nadusnici sredeni,kosa cista,obleka cista.
    A toa dali ke sum ful nasminkana,so frizura .... zavisi od raspolozenieto i nastanot.

На Skorpija25, Peco, Annath и 22 други им се допаѓа ова.
  13. fila

fila Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    5.517
    Ajde i jas da si kazam deka se smetam za sredena zena ispeglana izbanjata oblecena pristojno kako sto mi nalaga rabotata kosula ,pantaloni ili suknja so stikli obavezno vo retki slucai baletanki, a za noktite do skoro gi pravev so gel i resiv da gi odmoram malku zatoa sega mi se kratki i nelakirani ama kaj i da e ke se vratam na gelot poveke se bendisuvav taka. Kosata farbana i vo momentov bob frizura ama vitkana taka me ubedija koleskite da se sisam i gi poslusav ama edvaj se naviknav zasto godini nanazad celo vreme ja sobirav vo pundza taka mi bese najlesno i nikoj ne ni znaese vsusnost kakva kosa imam. Pred edno 9 godini od kosa do polovina ja skrativ maska frizura skroz kratka ja nosev taka nekolku godini i pak ja pustiv nekade dolzina do pod ramena i sega pak bob frizura.

На ines.h, DVAANGELA, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Стари нови членови, таква беше дискусијата деновиве ...
    Дали ми веруваш дека вчера те помислив.
    Сама си направив муабет ...ете на пример Геа ја нема. неможе човек да не ја памти кога е најкреативна од сите. :hai:

На ines.h, DVAANGELA, Rebecca_R и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Средена,скоцкана што би рекле ретко,со повод но без наслов:D,те.кога има повод.Сум била не средена,само хигиена редовна,не сум имала ни воља ни желба,а и на мене се познава кога не сум ок,така да џабе средување.Сега малку влегувам во колосек,коса скратена-боб,шминка минимална,нокти кратки,чисти важно.Но и немам за каде да сум средена секој ден,кога одев на работа пак не можев,така ми налагаше работата.Сакам жени средени,скоцкани,и ветувам ќе се потрудам белким и јас,само ако има за каде(fingers)

На DVAANGELA, Skorpija25, Rebecca_R и 19 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Секоја за себе ќе си рече-средена сум.
    Ако не сум лакирана-чисти ми се ноктите
    Ако немам фризура - миена ми е косата.

Тоа оставам на другите да го кажат, за себе секоја си е ОК.
    Бидејќи , едно е чистота а друго е среден да си.

Во понеделник сум во едните, а како се ближи петок полека се приклонувам кон другите.
    И јас сакам да сум средена, ама немам време, детето сеуште ми е мало и сака полно внимание од мене.
    Моите критериуми за среденост се високи, и во догледно време неможам да ги исполнам....а се обидувам.

На ines.h, DVAANGELA, bittersweet и 29 други им се допаѓа ова.
  17. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Ме израдува цвеќенцево во канцеларија, морам да го споделам со вас:
    IMG_20170529_123849-1560x2080.jpg

На Bitter-Sweet, DVAANGELA, bittersweet и 29 други им се допаѓа ова.
  18. WishMaster

WishMaster Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    697
    Да се биде чист е важно, да... Ама потребата да се биде тип-топ средена секогаш баш не го разбирам... Знам случаи каде што жена/девојка не излегува од дома ако не е нашминкана или не знам како облечена?
    Сум се изнагледал средени "кучки" за три живота и фала богу, веќе немаат никакво влијание над мене (што не значи дека секоја средена/нашминкана жена е кучка-не сакам воопшто тоа да го кажам....;) )

Не би се замарал многу со физичката убавина... Денес ја има, утре венее, задутре веќе ја нема... Вистинската убавина доаѓа однатре и тоа е она што останува... Да сме со чиста душа и добрина во срцето, со разбирање и сочувство за сите -тоа е она што е вредно... дури и кога годините неизбежно ќе си го земат данокот, внатрешната убавина ќе остане... :bow:
    cute-old-cuoples-16.jpg

На Rirri, Ane-Goki1, DVAANGELA и 20 други им се допаѓа ова.
  19. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    1.860
    Ajde da se prijavam i jas. Ke se stavam vo kategorija... neznam koja znaci kosata mi e sekogas cista i ispeglana, vegi sredeni, izdepilirana sekade (licno poznavam nekoi sto koga e zima ne se depiliraat so izgovor pa ne mi se gledaat nozete ili pazuvite i ne gi sreduvaat) kaj mene go nema toa), nokti koga mozam lakiram so malo bebe sum pa zatoa i ne sum bas sega za nokti i nivno sreduvanje i dolgi da bidat, obavezno po kapenje se mackam krem za telo..... aj da ne nabrojuvam ima uste mnogu da pisuvam... Se izv za latinica od tel nemam kirilica. Pozzz imajte ubav den

На DVAANGELA, didi1982, Jas! и 4 други им се допаѓа ова.
  20. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Средена...релативно е. Прочитав некои штиклите ги сметаат за средена. Според мене не е баш така. На работа кај мене имам колешка секогаш со штикли, средена коса нокти налакирани убава чиста облека, и друга по ниски кондурчиња, коса во друг стил ама чиста секогаш, поспортски стил на облека...За мене двете се средени.
    Се трудам сега коса и нокти да ми се средени, со бебе некогаш едвај наоѓам време за миење коса, ама и во три по полноќ ми се случува. Чисто, пеглано, перено, коса чиста, нокти чисти не мора долги, намирисана, облечена со вкус, за мене тоа е тоа. Се трудам да сум така. Шминката е индивидуална, зависи од жена до жена и на која колку и е потребна. Не е поим за среденост.

На DVAANGELA, bittersweet, Skorpija25 и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.