Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.409
    Допаѓања:
    262.299
    Ручав у 12, денес ќе ми фали уште еден оброк не знам како да го крстам долг ќе е денот.
    Расположението мене многу ми влијае како ќе изгледам. Кога имам проблем се ме мрзи а не да се шминкам.

Луѓе здравството е доведено до тој очај што сега ме израдуваа дека од странство ми донеле лекови. Дури не ми е ни чудно што се радувам за тоа колку и да е забегано.

На Ane-Goki1, DVAANGELA, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  2. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.315
    Допаѓања:
    92.177
    Модератори овде предупредувате ли да не се пишува латиница :?:
    Во друга тема сум видела овде не...сакам сите да ве читам ама латиница многу ми боде очи :|

Не ме тепајте само прашав :tmi: а и правила се правила нели :doh:

На DVAANGELA, bittersweet, didi1982 и 19 други им се допаѓа ова.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Дaли сум среденa?Мислaм декa сум aмa не знaм другите штo мислaт.
    Хигиенa нa првo местo ,депилaцијa дa,зa oблекa истo тaкa,мислaм перенa и пеглaнa.Не мoжaм дa се дoтерувaм нa рaбoтa ,грoзнa ми е ,се трудaм дa бидaм пристoјнa...
    Е мнoгу ми имaaт кaжaнo декa убaвo им мирисaм....
    Приметувaм и јaс нaјчестo мириси знaм дa приметaм пoтпoлн пaкет oд женa или мaж.

На Ane-Goki1, Skorpija25, WORRIED.BT и 23 други им се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    329.445
    По дома не сум средена во смисла да имам шминка и фенирана коса.Дома готвам,чистам,лежам на под со малата,боиме со боици и затоа секогаш сум лежерно во тренерки,маица и хеланки и собрана коса во реп.Ако искрсне нешто хитно(до дуќан,пред зграда,до кај свеќи) знам и таква да излезам.

За на работа,град,дешавки се средувам .Од облека до шминка.

Со мало дете( бар за мене важи тоа) тешко ми е нонстоп да бидам тип топ па затоа и не сум.Не се оптеретувам ич.Дома ретко се лакирам,малата а види лак бара и таа да се мачка па се правиме лом и двете

На bittersweet, DVAANGELA, Skorpija25 и 28 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Средена сум денес... за петок ќе видиме :)

За на работа ми е важно да сум избањата, со измиени заби и со чиста облека. Се останато е зависно од тоа „на која нога ќе станам“.
    Во смисла “средена“ со штикли на работа и деловна облека, не баш, иако работам администрација, работното место ми е такво што можам да дојдам и во патики (денес сум во патики) и во штикли.. никој нема да види :)

И така, како ќе се разбудам сабајле, некогаш и во фустан лежерен и штикли одам, некогаш во фармерки, маичка и патики...

Нокти со гел секогаш имам, зошто ми е најлесно така, а нелакиран нокт не можам да поднесам. Од прва година средно, пред 12-13 години, до денес, секогаш сум имала лакирани нокти, послениве 4-5 години гелни. Со тоа што ако ги лакирам треба на 2 дена да се занимавам со нив.

Косава 99% од времето ја пеглам, ако ептен ме мрзи плетенка стил фурам до наредно миење :)

Сега ми е со лелеави локни :)

Некогаш ако сум преуморна, не ја мијам косата, еден ден мрсна ќе преживеам.
    Од шминкање, исто - некогаш се шминкам на работа, некогаш не. Денес не. Ама секогаш ми е новчаничето во ташна :)

Не патам од тоа дека МОРАМ секој ден да изгледам вака или онака.

За излегување кај било, се средувам, шминкам (имам многу шминки и обожавам шминкање, ама не би станала 20 минути порано сабајле за тоа), средувам коса итн.

На Val-Dim, Skorpija25, Ane-Goki1 и 26 други им се допаѓа ова.
  6. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.675
    Допаѓања:
    29.481
    @Bozica1980 го направи муабетот со малата?:D Ептен ме интересира како ќе реагира, сто посто ќе има милион прашања.

Ме потсети на една случка од детството.Јас кога сум била во таа возраст кога те интересира се, нормално сум ја прашала мајка ми и секако следела приказната со штркот. Некако ми било чудно тоа објаснување и ни два ни три сум и рекла на мајка ми а ме донесе штрк или штркица?(женска верзија де:wasntme:). Креативно дете сум била нема што:D

Инаку гледам за средени/несредени жени зборувате. Јас не знам каде би се ставила себеси. Хигена одржувам доста, коса миена секогаш, депилирана, нокти средна должина, ама чисти и нелакирани, многу мразам да се лакирам, ко измачување ми е, а немам пробано да ставам типсови и такви ствари. Е сега мене ми се случува да немам време да одам на фарбање или на чупање, па во таа смисла сум си малку несредена, посебно со црвенава коса, пошто боја паѓа ненормално, а нема теоретски шанси да ја фарбам на секои 2 недели. А за веѓи не знам сама да се чупам, се уништувам, и кога и да пробам останувам со дупка во веѓите :rofl:, а во салонот кај што одам за чупање е гужва секогаш и ретко кога наоѓам термин што ми одговара. Oh well :D

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.409
    Допаѓања:
    262.299
    Мудро си молчам и се надевам нема да и текне :)

На Skorpija25, kikin, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Бoжo моево од мало знае дека дедо Мраз, тут фери и слични ликoви не пoстoјaт, вчера прашав дали знае од каде излегуваат бебињата па ми преврти очи и рече -нормално дека знам |( не oд меше туку oригинaлнaтa верзијa :D Имaм еднaш кaжaнo без oкoлишење. Исто знае и дека деца во кревет се прават сo гушкaње и бaкнувaње ама детали уште не :whew: Бaр јaс тaкa мислaм. А не ми е прoблем дa кaжaм, сaмo сегa и тaкa немa дa рaзбере.
    Пред некoе време дoбијa прирaчник oд шкoлo зa сексуaлнo мaлтретирaње нa децa нaпишaн нa еднoстaвен нaчин зa тие дa рaзберaт без трaумaтичнo дa изгледa. Пa требaше ние дoмa дa читaме и oбјaснувaме. Не беше бaш леснo :sweat:

На do-re-mi, Skorpija25, kikin и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    Од средување увек глеам чиста да сум, косата да не е мрсна, редвно депилирање вклучувајќи брк и веѓа. И косата сакам фенирана да ја носам, ама и често во репче ја фаќам пошто ми е долга и ми пречи да ми паѓа на лице. Ноктите лакирани ми се секогаш, штом почне да се лупи лакот ако треба пред луѓе да се појавам врз тој прелакирувам само да не бидам со подлупени нокти.Е надградба на нокти освен таа за матура друга немам ставено и нема да ставам, хорор искуство.
    За дотерување зависи од моментот. Се дешава и во тренерки да шетам, а и во фустан. Шминка бар пудра и креон за кај и да одам ставам.

За темата на Бошка, најтрауматично сознание ми е од кај се вадат децата :worried::worried: И не знам зошто сите ги учеа дека штркот ги донел, мене дека на реката ме фатиле :D

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  10. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    И официјално стана. Ке се селам.
    За 2 недели треба да го испразнам станот. Одам во поубава населба, со убаво осветлен стан, со доволно простор за да си ги сместам сите работи.

И сега кога веќе се договорив, се вратив дома и почнав да се мислам.
    Зошто толку комплицирам да се преслувам само за неколку месеци? Можеби ке заминам и порано од што планирам.
    Не размислив, само сакав летово да ми помине во поубаво дома, а сега сфаќам дека можеби се изглупирав.

Нејсе, од утре почнувам полека со пакување и пренесување. А во новиот стан варосување.
    Работа еден куп, ама кога инстинктивно ги правам работите, треба да ги истерам до крај и да превземам одговорност за истите.

На Skorpija25, kikin, Sunshine_1979 и 22 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.149
    Многу ми е мило што се појави @Gea ,ми оставила најголем впечаток од моите почетоци на форумов кога само бев воајер ,а немав храброст да пишувам...

Околу среденоста ме потсетивте на мојот татко.Посреден возрасен маж не сум сретнала.Толку водеше сметка за хигиена,за средено облекување ...Немаше шанса да излезе до продавница по алиштата што му се за дома.До последен ден на работа одеше со кошула,сако...Во купатило остануваше убедливо најмногу од сите жени и мажи кои ги познавам.
    Малку поработевме во ист колектив.На една свеченост таму се сретнуваме,јас облечена онака секојдневно во фармерки(тогаш сеуште носевме),а тој во костум ,машна...Ми вели: а бре зошто не си се дотерала ,кај одиш ваква?Се уште ги помнам зборовите и оттогаш за тој ден секоја година се дотерувам дури и ново си купувам.
    Заби миеше до последните денови седнат во кревет,а мајка ми му помагаше...;(
    Уф,ми навреа спомени,се извинувам за офф топик,ама така ми дојде...

На Val-Dim, Skorpija25, kikin и 34 други им се допаѓа ова.
  12. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    Мило ми е што на некои од вас сум оставила впечаток. Можеби не цели 5 години, ама подолг период бев „пасивна“ , читкав одвреме-навреме, ќе шкртнев два-три реда, па ќе избришев...што знам, како цело време да бев во ПМС :rofl:
    Ај да не сум оф-топик. Кога ќе се спомне „средена жена“, прво нешто што ми паѓа на ум се оние тетките од рекламите за некој фармацевтски производ или паста за заби, не знам зошто, едноставно ми делуваат толку некако чисто, едноставно, средено. Сепак во таа среденост, голема улога има и ставот на телото, има жени кои целосно се средени од глава до петици,со исфенирани коси, шминка со сите нишани, топ гардероба, од ташна до штикла се по најнова мода, ама кога ќе ги видам како во штиклите одат како шестар или како цел ноќ буре да јавале или стојат со газот навнатре како куче кога ќе врши голема нужда, џабе им е целата фасада.
    Се трудам секогаш да сум средена, најбитно ми е да сум тазе туширана и облеката да ми е секогаш чиста и убаво да мириса. Ако не стигнам да ја исфенирам косата, ја прибирам во реп, за да не изгледам како абажур од столна лампа, но не сакам стегнати фризури со сармици и строга линија, некако оние како немарно фатени во бохо-хипи стил, ми се многу поубави и посекси кај една жена (ете можеби некој таквата фризура пак ја смета за несредена на пример). И сакам луѓе со убави заби, ете и забите ми се поим за среденост.

На Skorpija25, kikin, Sunshine_1979 и 25 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    ^ О, да, заби, дефинитивно заби! Џабе цел шминка ако забите се лоши!

Да се разбереме, има луѓе што сериозен проблем со заби имаат, ама има и такви што се немарни и не им е гајле.

На Skorpija25, Ane-Goki1, referentka и 16 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Neznam sto muabetite. Telefon moj kaj maz e ovoj e negov podrska imam ama ne e kako kaj mojot pa me mrzi da biram tipki a i nemam vreme.
    Jas arna.. beba nastina kako sto predviduvavme nosev na lekar nastinka sto e i normalno.
    Po cel den so gosti a vreme za sebe poveke od 5 min nemam.
    Se nekolku dena se vrakam doma i ke ve druzam .. :)

На kuc, MacenceEna, DVAANGELA и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Ах,ако е до забите,тогаш сум си најсредена (facepalm):rofl:,како од реклама за паста:D,да се насмееме малку,барем на сопствена сметка,никој нема да ми се налути:)

На Skorpija25, Ano, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    :hai:
    Вчера на сред филм заспав (facepalm)
    Сега ми е јасно зошто мм избегаваше да избирам филмови јас,на пола заспивав, ама стално!
    Понеделнички се уморив, ме фати и еден дожд при крајот, се топлев под врел туш но уште ме дрма студ:worried:
    И мене ми е мило што ја читам @Gea :D те приметив во модните критики и ќерќичката ти е прчле убаво :* сигурно е веќе голема девојка.
    Во последно време и јас сум, конечно, средена жена. Претходно знаев да преседам по пиџами и по два дена. Лак, шминка, прслуче, штилки - имав заборавено што е.
    И јас најмногу приметувам нокти, раце, насмевка кај луѓе.
    И сметам дека и машко и женско, сеедно колку и да делува фатално и неодоливо, вистинската слика се добива кога ќе се разменат мислења и ќе го покаже интелектот :nod:
    Заминав да го видиме тато.... :hai:

На Val-Dim, kikin, Sunshine_1979 и 29 други им се допаѓа ова.
  17. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Крофните биднаа. Нескромно ама за месено навистина ме бидува. На малава конечно и помина мислата, се прашувам што ќе биде следно. До сега не беше стрвна, не знам што и стана.

Најдов време и да се исфарбам, се прашувам за некоја година дали воопшто ќе имам црно влакно.

Ептен се израдував што ја прочитав Геа :)

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  18. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    70.718
    трудна е,ако не се лажам :D Да си ја мазиш :wasntme:

И јас сум во план денес крофни да правам, за инает од фемина натпреварот :rofl:

На Ane-Goki1, Mr. Right, DVAANGELA и 18 други им се допаѓа ова.
  19. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Трудна е, а некое време сака крофни. Мајка ми има проблеми со рацете и не може да меси, а свекрва и нема време, па ајде даде :D
    Од кога ги направив отворив да видам до кога е темата ама ми помина возот :D
    Ќе се фалиме ние во ФИ :D

На Skorpija25, Ane-Goki1, CameliaMiller и 17 други им се допаѓа ова.
  20. WishMaster

WishMaster Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    697
    Не би рекол дека интелектот е пресуден... Мислам нешто прилично подлабоко е во прашање, а што е тоа ни јас немам зборови баш да го опишам... Нешто мистериозно, потсвесно, што извира од длабочината на душата... Мене девојка ме срушила од нозе само од еден поглед, а не беше некоја посебно убава според другарите... Но за мене беше секако најубавата што сум ја видел во животот и уште пред очи ми е нејзината слика и чувството што го разбуди во мене кога ја видов...
    Ок... Ова е од пред мноогу години и многу млад бев тогаш, ама пак не можам да си објаснам што се случи?... :) Можеби голема љубов од некој претходен живот (ако некој верува во реинкарнации...) :)

На do-re-mi, Skorpija25, Gea и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.