Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.383
    Допаѓања:
    279.169
    Деновиве сум ептен нервозна,се искарав со кој стасав!
    Од синојка мм го изнервирав,па денес цел ден е в село,големава во 1 ноќеска и пак во 11 денеска ја подбрав...Ете ја џмури ,лута ми е а никако некогаш да си ја увиди грешката...Од работа избегав без да се сретнам со никого оти и таму не ми бегаше кавга.
    Сега си ја викнав другарката на кафе муабет само се неа сум сигурна дека нема да се искарам.

Мене за спремање ми се потребно се на се 15 мин.Ако сум за никаде во косата ја ставам пеглата да се загрее.Дотогаш се облекувам,евентуално запеглувам нешто.Ја средувам косата ,ставам крем,моливче и кармин и спремна сум...

Леле луда држава сме: едните викаат ќе нема екстерно,а овие ги извадиле датумите за полагање.Битно децава гајле не им е ич...

На Val-Dim, didi1982, green.eyes и 22 други им се допаѓа ова.
  2. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Здраво женички и по некој маж.
    Јас стандард по болници,кој каде јас пак таму.
    Сите закажуваат по одмори ама со мојата и на син ми состојбата не знаеме ни дали воопшто оваа год ќе одиме некаде,плус мм до пред октомври не си иде...
    Ама и да не одиме не е крај на свет.

За средена жена или среден маж секој различно гледа.
    Гледам секогаш да сум средена.
    Под средена подразбирам коса,тело да ми мириса убаво.Под убаво не мислам на цел парфем истурен затоа што ме гушат такви особи.
    Маскара,пудра и сјај користам секогаш па и дома.
    Сенки не освен за вечерно испаѓање или на некоја прослава.
    Од штикли до патики,елегантно,спортски ама баш се носам.
    Ноктите секогаш ми се средени косата кога испеглана ако имам време,ако немам ја врзувам и среден проблем.
    Ми се случи еднаш 1 смена бев 12ч па другата ден вечерна 12ч и си дојдов дома се истуширав облеков трењерки и патики и на пазар испаднав да пазарам.
    Јас сметам дека бев средена и ништо не ми фалеше.
    Ме сретнува тетка ми и ми вика каде одеш ваква .
    Таа изнатапирана,фустан,штикли,сенка мислеш на свадба оде,само ја погледнав,поздравив и замолчив.
    Поручекта се сретнуваме кај мајка ми и повторно ме задена како тоа сум била "дотерана"
    И ми прекипи и и кажав дека изгледам нормално како што се оди на пазар а дека таа изгледаше како да се враќа од вечерно испаѓање после бурна ноќ и нејзиното на ништо не личи и дека со сила се прави плавуша и иако мајка ми е 5год постара од неа може вода да и носе и на однос и култура.
    Епа она знае ама и јас знам..

На форумот се зачленив кога бев бремена.На предходниот форум каде сум член некаде од 2007 год немав помош заради тогашната состојба.
    И се пронајдовме во труднички муабети со прекрасни женички што и сега се тука на оваа тема и така останав тука..
    Инаку додека пишев во труднички никогаш не ја читав оваа тема,не знам зошто ама не ме привлекувала и мислев досадна е се додека @ALISA0000 не ме спомна тука,памтам во постот нејзин тогаш ми даде подршка за тоа што ми се случуваше тој период и почнав да читам кој што пише и ете ме тука сега.
    Порано почесто пишев сега повеќе читам.Си имам членки што сакам да ги читам и тука и по другите теми.
    Син ми ме нема прашано како се прават бебиња ама мисле дека испаѓаат од мешето.
    Последниот пат кога бев бремена и кога си дојдов дома не му беше јасно како тоа се породив и имаше сестричка а си дојдов без неа..
    Мајка ми објаснуваше јас не можев...
    Знаеше да каже како мама имала бебе ама сега е ангелче на небо .Порано често ме прашуваше и тераше да испаднеме надвор да го видеме,сега веќе и заборави..
    Се распишав ....
    Одам да пијам чај со мајка и син ми :hai:

На Val-Dim, didi1982, sweet-cherry и 38 други им се допаѓа ова.
  3. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    43.744
    Да се вмешам во муабетиве.

Ја работам по неколку пати во неделата. Сва среќа е од 9 паимам време на раат да се средам.
    Си станувам ранко. Кафе е морално. Значи мижам и праам кафе. Една цигара ми е доста.

Се средувам колку можам. Ива зборам за шминка и коса. Најбитно чиста , бањата :rofl:
    Косата ја мијам секој втор ден. Шо да и праам , шишкиве се мрсат одма :emo:

Него денес некако безвезе ден. Ова колешкава е ужаш. А во среда сум со неа цел ден. Божедајнерви

Утре ќе било топло, па најавија да им однесеме купаќи и крпи на децава. Ќе се бањале во базенче (poolparty)
    Цвекиња си купув, засадив. Сеа мераци ми е терасава

На DVAANGELA, Jas!, green.eyes и 21 други им се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.091
    Допаѓања:
    154.741
    Јас грицкам нокти од дете, значи не важам за средена по тој критериум. Прибав на неколку пати да се откажам еднаш и повеќе од 1г нњ ги грицкав и мн имав мерак да си ги средувам и лакирам ама те пак сум на старо :( . Косата ми се мрси бргу така да на макс 3 дена мора да ја мијам ретко ја оставам пуштена ми смета многу. Требаше викендов да се шишам на фризер не се доаѓа до термин :)
    си го активирав новиот телефин добро е не сум ја заборавила лозинката за фемина :) само со приватниот маил имам мака

На didi1982, DVAANGELA, Jas! и 19 други им се допаѓа ова.
  5. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Се трудам да бидам секогаш средена, нокти обавезно стокмени, фарбана оти плавуша со црн корен :!:, облечена складно, никогаш нападно, се сметам себеси за дотерана жена :).
    И ај да си се пофалам прво тука оти добив забрана да кажам на друг :x денес дознав дека сум бремена. Непланирано, неочекувано уфффффффф ни сама не знам што да мислам

На didi1982, DVAANGELA, Jas! и 41 други им се допаѓа ова.
  6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    @LivingGlam да си сејш тука и да не кажвиш многу :hug:
    Бев во болница
    Страшна глетката :( ама ми дојде душата на место од една полу- прегратка...
    @EuHenIa честитки и со лес, а за мислење само позитивно и убаво да си мислиш :inlove:

На Val-Dim, DVAANGELA, Jas! и 22 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    На EuHenIa, Jas!, Lejla8 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.310
    Ми го нема даљинското...се разминавме со мм си мислам со него да не го земал :lol: лошо е што повраќаници на тв нова гледам. Се заразив со игрица една, мојот скор мноооогу мал, морам да вежбам :muscle:

На DVAANGELA, Jas!, green.eyes и 18 други им се допаѓа ова.
  9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Бубaле штo му стaнa нa чoвекoт?

На Jas!, Rebecca_R, Lejla8 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.383
    Допаѓања:
    279.169
    @Bozica1980 да не си на Кенди краш,да си праќаме животи;)

Туку,@joy1 ја думам да не е насекирана ,Нинче поднесол оставка од пратеник...;)

На Jas!, green.eyes, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    @sanjaeva
    лп
    @Mr. Right шо тема предлагаш кај младинана бре? Дај и овде

На Rebecca_R, Mr. Right, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Чoвек сo кликер.
    Адвoкaт ќе бидувa, 100% гaрaнтирaнo ќе имa рaбoтa преку глaвa :rofl:

На Jas!, green.eyes, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    329.448
    Шо?Веќе не е звучна личност во државата?
    :| Поима немав,јас политика не пратам :makeup:

На Jas!, green.eyes, Barbie20 и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.452
    Допаѓања:
    143.744
    Кај ја најдовте темава за среденост... (facepalm).

Коса вечно бушава. Сакам лежерно да се облекувам, понекогаш и кога не треба. Не еднаш сум се враќала дома да се пресоблечам ако ми излезе некој непланиран состанок.
    Ама ова до ниво на фармерки, маичка и старки (ок, за на работа фармерки, кошула и балетанки). Во тренерки само на Водно.
    Ноктите ми се ок, а шминка минимално.

Сум имала и периоди кога од фустани не сум излегувала. Тоа се периоди кога сум задоволна од сопствениот изглед. Сакам пак ваков период!

На didi1982, Jas!, green.eyes и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.310
    Мареане играв на компјутер Кенди на тел нема место веќе. Една друга, слична.

На Jas!, Annath, Rebecca_R и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    Прочитав 1-2 страни,па ај да пишам по нешто.
    На форумов се зачленив зошто ми требаа совети за факултет,тогаш уште студирав.
    Па почнав да пишувам во ФМЌ и после некое време како Сесил кога видов дека почнаа баш деца да пишуваат, си земав и јас кафе и благо и си дојдов тука :D
    За средена дали сум во зависност од приликата и местото мислам дека сум средена.
    По дома знам и по пижами да седам по цел ден особено ако немам некои обврски надвор.
    На работа кога oдев исто сметам дека секогаш си бев прикладно облечена.
    Шминка минимална за излегување преку ден,за навечер си дозволувам и сенка и малце повеќе да се дотерам и штикли скоро секогаш носам за вечерно излегување.
    Нокти порано и јас гризев,пуста навика,ама затоа сега секогаш гледам да ми се средени и со нормална големина.Kосата многу брзо ми се мрси и ja мијам на 2 дена,гледам да не одам со мрсна коса.
    Не викам дека не сум излегла со мрсна,се случувало и тоа не сме сите совршени.
    Најбитно е според мене како што рече некој да ти е убаво на душата,тоа не може а да не се забележи.
    За мене чиста и средена жена е онаа која што убаво мириса,одржува лична хигиена,чисти и уредни нокти,коса...
    За спремање за на работа,се спремав највеќе за 30-45минути.
    @MilaP со лесно да поминува,најбитно е здравјето се друго ќе си дојде само :hug:
    За болници воопшто не ми се прави муабет фобија имам од нив.Да не даде Господ на некој да му затреба да оди во болница :x
    Од последната случка со баба ми уште повеќе сум изреволтирана од здравството.
    И подобро што си дал оставка Тодоров,извинете ама не го можам тој човек.
    Прво за образование,па за здравство,сега кај ќе оди наредно? :@
    Бев денес кај баба ми си ја видов,ја изнагушкав душата ми дојде на место.
    @EuHenIa честитки :f:
    Друго не знам што да кажам имајте убава вечер

Последна измена: 29 мај 2017
    На Val-Dim, didi1982, DVAANGELA и 25 други им се допаѓа ова.
  17. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    70.718
    Чичко Марфи го знаете? Секогаш кога планирам да посветам време на себе, да се бањам,па да се средувам со маски и креми, баш тогаш бебево ќе ме заебава и нема да заспива. И после несредена, епа несредена

Последна измена: 29 мај 2017
    На didi1982, DVAANGELA, fallenangel и 26 други им се допаѓа ова.
  18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Хаааа затоа вечерва само успеав да се истуширам. Арно шп заспа у 8 ама се разбуди сто пати плачејки па презаспивај го и еве го до мене на спална дуфта. Неам сила више

На didi1982, Jas!, green.eyes и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Па јас баш и не се замарам многу многу што и како ми стои. Само пудра и маскара за преку ден не се шминкам. Се облекув според расположение. Некогаш дотерана, а некогаш и во пижами да можам ќе отидам на работа. :):wasntme:

На didi1982, fallenangel, Jas! и 8 други им се допаѓа ова.
  20. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    @marama Поради тебе ја натерав свеки да меси крофни во 20ч.Прв пат во 3 месеци да се настрвам по нешто.

На Val-Dim, DVAANGELA, sweet-cherry и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.