Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Од 5 минути до половина час, зависи колку сакам да се тинтрам.
    Малечка ако си ми близу доаѓај, ќе стоплам и млекце.

На fallenangel, Jas!, green.eyes и 14 други им се допаѓа ова.
  2. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    :hug:далеку сум...веќе најадена сум крофни и со сите 4 у вис:D

На sweet-cherry, fallenangel, Jas! и 16 други им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    Јас на форумов се зачленив за љубовен проблем :lol: .
    И немав намера да останам, а башка памтам дека секакво корисничко име пробав и не биваше. После 3 обиди се фати за јадицата. :!:

Од среденост секогаш гледам да сум средена, само дома сум така отпуштена а надвор секогаш да сум средена, намирисана со сите манири, така ме учеле. Јас се нервирам многу ако мирисам под мишки во лето и секогаш со себе си носам мини парфемче. Косата брзо ми се мрсни, па кога ми е мрсна ми е собрана или реп или пунџа и така си ја носам. Не сме совршени, па сега секој ден да ја мијам.;)

Првиот бакнеж ми беше на 16 години и јас тогаш не знаев да се бакнувам, не ни вежбав со перници, дечкото имаше 20 години и беше на факултет. Не беше лошо. :lol:

Периодов ми е серии, филмови, излегувања и едвај чекам да ми помине пмс-то да си бидам раат.
    Друго не знам што да ви пишам, освен да ве поздравам да имате убава ноќ.:$:hug:

На didi1982, fallenangel, Jas! и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    Вечерва нешто рано заспани сите?

На fallenangel, Jas!, wannaBeMomma и 12 други им се допаѓа ова.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Ne spijam.
    Se iznervirav,se isplakav i sega povtorno se nerviram sto se iznervirav.

На Espadrila, mal.ecka, fallenangel и 15 други им се допаѓа ова.
  6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Јок:shake:.Не се научив да легнам пред 12 па дури и да умирам за сон.
    Дајте некоја тема за добра ноќ:angel:

На fallenangel, Jas!, elimkd и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    Ај тема: Заради што би го оставиле сегашниот партнер?

На fallenangel, Jas!, wannaBeMomma и 9 други им се допаѓа ова.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Sto da go ostavam?
    Sega...po stari godini?
    Ne bi go ostavila nizasto...go citam ko bukvar.

На M&M, mal.ecka, fallenangel и 16 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    ^ Ако престанам да го сакам, ако ни се сменат ставовите и амбициите во таква мера да си стоиме еден на друг на патот и да се уназадуваме. Во секоја смисла ова, било професија, семејство... Ако едноставно веќе не функционираме.

На didi1982, Gea, fallenangel и 16 други им се допаѓа ова.
  10. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Јас мислам дека се додека има љубов, се може да се среди.
    Ке се направи и компромис, и едниот ќе премолчи нешто еднаш, другиот ќе помине преку нешто трето и така.
    Кога љубиш со сето срце и животни ставови ќе смениш, и навики, и ке пробате да си ги прилагодите карактерите со цел за да успеете заедно.

Кога љубовта е замрена, барем кај еден, тука се оди во вода. Така да кога би престанал да ме сака, тогаш ке го оставам, и се разбира за некои поголеми работи како изневерување или насилство.
    Се останато би пребродила во име на љубовта.

На didi1982, M&M, Gea и 19 други им се допаѓа ова.
  11. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    И јас не спијамм,ова време ми е резервирано за гледање филмови.
    Би го оставила само ако ме изневери или ако е насилен,се друго може да се среди.

На didi1982, Gea, fallenangel и 15 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Па не сум сигурна дека е доволно да сакаш некого.
    Џабе ми е сакање, ако не можеме да се оствариме како индивидуални личности прво.
    Еве, што би направиле ако вие сакате деца, а партнерот не сака? Кој е компромисот тука? Вие ќе живеете без деца иако сакате, сметате дека тоа ќе ве исполни, или ќе го натерате партнерот да биде родител иако не сака?

Љубовта се подразбира, но за вистински среќна врска/брак/соживот мора да има заеднички амбиции и заеднички гледишта.

На M&M, sweet-cherry, Gea и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    Или ти го сакаш, а он денеска колата ја искоцкал, вчера викендицата, утре ќе дојде обетките од уши да ти ги извади... нема да го напуштиш?

На didi1982, Gea, Jas! и 13 други им се допаѓа ова.
  14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Киднав 10 минути порано од работа, таман стигнав дома на време да ги бацам децата пред врата, да им тргне денот.:lol::lol:

Го чекам сега свекорот да се врати да пиеме по едно кафе, па туш еден на брзина и на спиење.|-)|-)

Имав бурна ноќ.:o8)
    Породував една наркоманка и кога влезе тој партнерот што и е, бетер џанки и од неа, кога ме зџапа за коса да ме тегне, сум требало да ја оставам да умре(facepalm)тој тегне, јас пробувам да си извлечам косата додека не ме скалпирал:sweat:ми се виде еден век додека дојдоа од обезбедувањето, му акнав една клоца во јајца ама и тој на крај додека се бореа со него успеа да ме плукне.:puke::puke::puke:
    Значи нема погнасно нешто од тоа да те плукне некој, се миев на работа со алкохол чист, сега ќе се истуширам со најврела што може вода, гад невиден.:@:@:@

Мислам дека би го оставила ако ме изневери, ако почне физички или психички да ме малтретира, ако престанеме да се сакаме и едноставно не ни оди, не би останала со него по сејоја цена и себеси и него да го малтретирам а со тоа и децата.

На Val-Dim, didi1982, M&M и 30 други им се допаѓа ова.
  15. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Уф,би го оставила само ако се смени до точка на непрепознатливост,да снема взаемна почит и разбирање,да крене прст,не рака,и ако почне да шврља.Имам мнооогу висок праг на толеранција,ама и големо его,лоша комбинација во секој случај.
    А да,би го оставила и за Том Харди:rofl:,ваљда нема да се налути.

На Gea, Jas!, fallenangel и 21 други им се допаѓа ова.
  16. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Сигурно ќе те разбере :D

На Gea, Jas!, green.eyes и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    @sanjaeva спремањето мое зависи од многу фактори. Прв пример - за факултет. Кога знам дека имам обврска некоја низ град, особено ако одам на факултет, обавезно од вечерта спремам што ќе носам нареден ден. На столица редам алишта, ташна спремам, дури и шишенце со вода ставам. Навечер се туширам, средувам коса итн, ако има време сабајле да се истуширам - супер, ако нема, пак не е страшно. Голема спанка сум, па неколку пати ми се случило да пре-заспијам и наместо во 8 јас во 8 и пол да се разбурам па да имам време само за миење заби. Кафе пред факултет пијам кога имам време, кога нема, се тешам со она од кафемат.
    Кога треба да одам некаде на кафе, онака спонтано, потребни ми се 10 минути доколку сум спремна се, само малку лепота да додадам и да се облечам, 15 минути ако треба да се запегла нешто, 20 ако треба и туш. :D
    Пред излегување во град доволен ми е 1 саат, сосе пеглање коса и шминка фул - сенка, туш, маскара, кармин, бла бла. :D

Честитки, со лесно да си ја износиш бременоста. :hug:

Отварам трета смена. :dance:

Ги фати темите околу љубов и партнери. :D
    Би го оставила единствено поради неговата избувливост. Не е злобен, но некогаш знае да каже тешки и лоши зборови. Никогаш не ме навредил и не се однесува ова конкратно на мене а сметам дека нема потреба да навлегувам во детали, но, генерално, некогаш знае да каже работи кои инаку не би ги кажал.
    Но, ова го кажувам во фазон што-би-било-кога-би-било. Знам јас каква личност е тој и одамна е надминато тоа што знае да се извика или да каже муабет на кој не му е местото.
    Долго време сме заедно, поминавме низ многу фази и знаеме дека ова е вистинското. И љубовта и почитта, покрај амбициите и физичката привлечност, сите, за нас, битни карактеристики се штиклирани. Во овој момент заедно работиме на остварување на поголемите цели, од финансиски аспект.

@CameliaMiller јас сметам дека тие прашања, од тип амбиции, погледи кон светот, цел во животот се дискутираат многу порано, кога правиме муабет за возрасни луѓе, сметам дека после половина година тие прашања се разгледани и донесен е заклучок дали оди или не оди.

На Val-Dim, didi1982, fallenangel и 15 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Тоа башка.
    Ама ете, едноставно кога партнерите имаат различни потреби. За некои работи нема компромис.

@Rebecca_R и јас мислам исто. Низ деценијава со дм сме имале препреки, секако, но заедничките цели не се промениле. Но, ако утре тој се смени, или јас, ако веќе животот ни нема смисла еден покрај друг, зошто да остануваме заедно по секоја цена?

Наведов пример со деца, зошто се реално нешто за што нема компромис, но има и други такви моменти кои можат попатно да се случат и партнерите да се разминат.

Последна измена: 30 мај 2017
    На Jas!, green.eyes, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    @CameliaMiller мојот сопруг беше спремен иако многу сакаше деца, заради љубовта за мене да се откаже од семејство.
    Тој после безброј обиди, инсеминации, хормони, се на моја иницијатива, на некој начин ми забрани да се измачувам и ми рече дека ние двајца сме си сосема доволни, ете не сакало да имаме деца, нема потреба веќе да се измачувам, дека не го правам среќен кога ме гледа како се малтртирам за да имаме деца.
    Од кога веќе се откажавме од секоја надеж за семејство дојдоа индијанците, едно по друго.

На Peco, Ano, didi1982 и 35 други им се допаѓа ова.
  20. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Се гледа дека ми е досадно денес?
    У цела форумска кариера чинам не бев толку активна, ги напнав темите ама сама сум и досадно ми е. Мојов фати Грција.

Е добро сега, се фативме онака општо за работите за кои би прекинале. Ако почнеме да разглабаме до детали, ехее 2 дена можам да пишувам причини и причини.
    Ете на пример да се коцка. Не би го оставила одма, ама со тек на време ке се појават многу караници и несогласувања и целата врска или брак ке ми се одмили а со тоа и љубовта ке ја снема.
    Додека го сакаш, ке пробуваш да го смениш, штом почнеш да дигаш раце значи дека и љубовта одлетала некаде заедно со проблемите.

Се согласувам со Ребека. За некои прашања се прави муабет на време. Не може озбилна врска или брак со некој со кого немаш ист поглед на тоа како треба да изгледа истиот. Затоа и почнуваш сериозна врска штом почувствуваш дека имаш исти цели и сте на иста бранова должина.
    Инаку доколку не сме, нема ни да го сфатам тоа како врска која води кон нешто поголемо.

На didi1982, Gea, fallenangel и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.