Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    Цел ден ве читам спомнавте ладно нес земав и си направив.
    Е сега не сум ни на море ни на езеро,ама убаво ми дојде.
    Воопшто не ме интересира кога одам на одмор,дали некој ќе збори ако готвам или не знам што.
    Тоа си е мој личен избор и ако ми е мене убаво,друг што сака нека збори.
    Во контекст на темата заради што би го оставиле вашиот партнер кој сака нека го изгледа Butterfly on a Wheel штотуку го изгледав и ме воодушеви.
    Среќна годишнина @M&M

Последна измена: 30 мај 2017
    На azelea, Mr. Right, Jas! и 20 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.662
    Допаѓања:
    153.103
    И зa денес дa ве пoздрaвaм...

Истуширaнa,прејaденa и кaфе си пијaм читaјќи ве...мaлoтo е кaј мaјкa ми пa дa пoуживaм вo тишинaтa дур сум сaмa...oти дa ми е жив и здрaв не зaстaнувa oд збoрење..сaмo црцoри...

Никoгaш не вели никoгaш зa ништo пa тaкa и зa oстaвaње...теoретски мoже дa збoрувaме штo сaкaме aмa ствaрнoстa е сoсем другa рaбoтa...не би трпелa физичкo насилство , пoрoци oд секoј вид и неверствo..
    Вo секпј случaј пoзнaвaјќи се себеси не би ми билo лесмo дa пресечaм a верувaм и нa мнoгу други..пoгoтoвo кoгa имaш децa..

Oдмoр и јaс (ние)терaм типичнo мaкедoнски oти тaкa ми диктирa џебoт...не ми сметa дa спржaм нештo нaбрзински...сaкaм и јaс вo хoтел сo пoлн пaнсиoн aмa имaм пoбитни инвестиции oд тие 7 дена...кaде и кaкo живееме требa дa сме среќни штo мoже дa си дoзвoлиме oдмoр без дa зaглaвиме вo кредит зa истиoт...би oделa двaпaти и јaс вo јуни и септември aмa oдмoрoт ни е кoлективен и ни нaлaгa термин...
    Oхрид гo сaкaм aмa реaлнo сo мoре не се спoредувa...пoсле мoјa Битoлa ми е нaјубaв грaд зa пoлнење бaтерии aмa езерoтo е престуденo и кa немa лaгoднoстa кo мoретo...

Се изнапишав...

На azelea, Sunshine_1979, Mr. Right и 28 други им се допаѓа ова.
  3. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635
    Годинава прв пат планирам сам во грција , ке возам сам , ке се релаксирам , и тоа е дел од забавата , мислам дека најдобро ке си поминам , три години како се разведов , исто толку не сум бил на одмор , сам не се „идело“ а ни со другари на 50...
    Ништо не ме интересира , зелен картон изваден , куферот во гепек , пасошот вџеп...
    До сега македонски одмарав , е годинава ке одмарам европски :)

На azelea, Sunshine_1979, Ano и 26 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Одмор...оваа година не знам како ќе биде,мм не сака да не дружи па јас и тиквичкава ако искомбинираме нешто.Значи сакам ефтино и сакам море,барем 5 дена,ама...

А имам и планови за реновирање,се прашувам што е подобро да подигнам кредит или да позајмам пари...

Ми брчи главава од проблеми,еве не знам ќе се има ли некогаш раат во животов.Од таа причина не ми се работи ништо ,мислев нешто да направам за утре за ручек ,ама убиена сум во поим,немам желба.:|
    Се плеснав на пц...и оставам да лутаат мисливе.

Се прашувам секој ден отварате Фемина?Ви се случува ли некогаш да немате желба да ја отворите?

На Gea, Mr. Right, Jas! и 26 други им се допаѓа ова.
  5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Јас сакам лубеница!
    Другарка моја беше на коњопој и плаќаше 2000 денари. И тоа и беше најевтината карта оти вино имаа земено, а за со друга пијачка уште поскапи. Јас сум ОК со секаква музика освен метал, али на цеца, аца и слични не сум била ниту би одела во скоро време.
    Бриџит е во право, но тое сами не доаѓаат треба некој да ги повика односно да има џеб да ги плати. Така да никој овде не би ја поканил Бијонсе или Ријана оти нема толку длабок џеб.

Денес поголемиот дел од денот надвор го поминавме. Малиот само што заспа оти малку спиеше на пладне. Јас бев гел да си ставам на моите нокти оти ми се смачи. Во последно време многу ми се листаа а и лакот бе ми траеше повеќе од 1 ден.
    И мене ми се спие ама волку рано не ми се легнува. Којзнае што ќе се прави.
    На одмор годинава апартмански во Афитос во Август. Сакам хотелски ама имаме 2 многу блиски свадби во јуни плус крштевка и роденден на малиот, плус уште нешто што ќе биде зимат ако се е како што треба. Не планирам да носам од овде јадење освен млеко, сокче и слично за малиот. Има лидл има таверни ќе поминеме :)

На Sunshine_1979, Jas!, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.317
    Отварам секој ден фемина, онака за џабе.

Сакам на одмор сама!

На Mr. Right, Jas!, duffi и 21 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Сама???!
    Божо не лажи

На Mr. Right, Jas!, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Сум пишувала и во друга тема, секоја година тераме според можностите. Сеуште сме дечко и девојка, без дете, па бираме подалечни дестинации кои, утре да речеме, не би биле изводливи доколку јас сум со голем стомак или доколку имам бебе од неколку месеци/дете.

Охрид секоја година одиме за 1ви и 2ри август, прекрасен е.

Годинава направивме измени во планот, па дел од финансиите ќе ги вложиме на одредени места, ама кој биле може да потврди дека Грчките острови не се за потценување. :D

На Ane-Goki1, azelea, Mr. Right и 19 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    279.202
    :headbang:
    Ќутете имало и друг како мене.И јас сакам сама на одмор евентуално само со малава ќерка.:!:

Она првоно емотиконче незнам како се појавило ама таман си е.

На Ane-Goki1, Sunshine_1979, Mr. Right и 25 други им се допаѓа ова.
  10. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Фемина отварам секој ден,меѓутоа не пишувам редовно,затоа што често сум даун,па да не ширам негативност.Сепак малку ми ѓи отргнувате мислите,додека ве читам :hug:.На одмор кажав веќе, не одиме повторно,но кога и да сме оделе сум си готвела,и не ми смета воопшто.Не дека не би сакала во хотел,но колку чергата-толку нозете.За темата развод,никогаш не вели никогаш,е мое мото,кое ми важи воопшто во животот,но кога сум искрепила досега,се надевам и понатаму,сега засега не :),што би рекла Бубале,,во добро и зло,,тоа досега се потврдило безброј пати.

На Ane-Goki1, azelea, Mr. Right и 27 други им се допаѓа ова.
  11. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635

На Sunshine_1979, elimkd, Jas! и 11 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    За развод причини може да има многу.Зависи партнерите дали може да ги надминат.

Ние неможевме.

Еве,срам не срам,ќе кажам-нема ден да не помислам на минатото.Ме прогонува и поради него неможам плафонот на среќата да го допрам.

Погодено ми е сега.За завидување сум.Ама..

Разводот сеуште го поистоветувам со смрт.

Отидов офф..
    Нема повеќе,ај промист.

На Mari*, Gea, azelea и 31 други им се допаѓа ова.
  13. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.319
    Допаѓања:
    92.196
    Отварам секој ден фемина по многу пати :D

Одмор нема да се тера годинава освен ако не фатиме некој џекпот,спортска или 7ца лото :rofl:
    Други неопходни трошоци летово си го прават своето па парите ќе одат на друго место.
    Ќе истераме некој викенд до Грција а и Охрид ќе ни е близу ама нема да е тоа тоа 10дена да се тегнеме на плажа.
    Плановите дома и на пазар не се исти сум кажала и пак ќе кажам ќе издржам и без одмор само да можеме да инвестираме во подобра иднина за нас,тоа ми е најважно засега а за друго да сме живи и здрави :)

На azelea, lunicka, Mr. Right и 28 други им се допаѓа ова.
  14. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.642
    Допаѓања:
    178.218
    Ова ме потсети на новиот начин на запросување во Македонија :)
    Кажав порано и еве пак ќе ви кажам како дечко запросува девојка:
    - Сакаш ли заедно да отплаќаме кредити до крајот на животот? :rofl::rofl::rofl:

На azelea, Sunshine_1979, Ano и 28 други им се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.171
    Допаѓања:
    329.486
    Се изнашетавме денес два пати низ град со девојките.На сладолед па на лулашки во парк.Пуштив машините да перат,туш и кревет да фаќам

На azelea, Mr. Right, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  16. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Добро вечер.
    Денов се чинеше дека ке е ок, се од попладнево кога нешто ми го уништи целиот ден.
    Утре сабајле ме чека една пријатна обврска, па радосно ја чекам и само тоа малку ме расположува во моментов.

Ќе се туширам и ке одмарам. Ова беше еден долг и прилично напорен ден.
    Сакам кока кола. На сокот мислам. :!::D

На azelea, Sunshine_1979, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Фатив креветот конечно |-)

На Sunshine_1979, Mr. Right, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    @referentka не ти е погрешна споредбата. Но не секој живот може да се спаси. Не за секоја болест има лек.

Ама како велат - секое лошо за добро е.

На Ane-Goki1, azelea, Sunshine_1979 и 18 други им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.092
    Допаѓања:
    154.764
    Јас сакам сама со мм на одмор, ај не мора одмор може викенд бар ама ќе оричекам уше некоја година.
    камелија пишуваше за дестинации во грчка нели, ооо на таа обала толку многу места има може секој однор различна локација да се тера. Ние за летниот гледаме да менуваме несто во грчка на пролњтњн одиме писледниве 3г и тогаш тука поблиску докај 1 крак. Од тоа до сега што имам видено ви грчка лефкада ми е најубава ама знам дека и мн други острови преубави, ми се оди на санторини, миконос, родос, крит.... има време нели. Ние гледаме колку може ао полупансион, полн нема мислам потреба многу јадење е тоа. Лани бевме во апартман ми требаше кѕјна за бебка. Остануваме само 7дена па писле во охрид и реално сакам барем тие 7 да не мислам што ќе јадеме денес а и не сум многу по готвењето. Станување рано за нас е нормално така да не ми смета ич. Еднаш бевме алл инкл.во турска и сфатив дека нема апсолутно потреба, никогаш не можеш да узедеш и испиеш толку пари, ни беше мерак еднаш да се излуксузираме пробавме и доволно е. Се исплати само ако пиеш алкохол многу :)
    Само што се вративме ја се раапишав за одмори изгледа пак ми се оди :)
    На Стинг би одела не ми е нешто многу во омилените ама би одела, ќе видиме здравје. Не се ефтинки картите ама мислам дека за него е ок цена. Многу ми е мака што баш оваа година се Killers на Exit е они ми се од релативно по млади поактуелни групи топ. Ама нема панси да се организирам да одам. Многу сакам концерти, последно мислам бев на дуран дуран кога беа во скопје мнооогу беа добри

На azelea, Sunshine_1979, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    :sun::):!::D:rofl::doh:
    Кoлaтa ми е сo лaвче, ќе oдиме? :rofl:
    З.К имaм и немa дa глумaм декa пред oдмoр сум јa купилa. |(
    Гoривo делиме пaтa пaтa.
    Нa првo кaфе муaбет не сaкaм. Акo требa вo 5 ќе гo пијaм сaмo не ми збoри:D
    Е тoлку :party:

На Sunshine_1979, monik55, referentka и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.