Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Во трилечето нема што да погрешиш.Слободно терај по
    рецептот.
    За коментарот за бабите ме чешаа прстите да одговорам ама не сакав да ја полнам темата со офф.Млади и некултурни па не сакам да се спуштам толку ниско.
    Ја читам Далерон за француската фризура и се прашувам каква ли е таа.Кога таа да ти била(fingers):whew:

Teodora* and Daleron like this.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Најдов рецепт! @Teodora* читај:
    8 јајца
    12 лажици шеќер се матат убаво да се стопи шеќерот, се додаваат 12 лажици брашно. Се пече на 200-220 степени 20-30 минути (плех не знам колкав е, ама според смесата ќе видиш).
    Оладен и сечен се попарува мешавина од литар млеко, пола литар хопла и пола литар кондензирано млеко. Меѓутоа, тие што го правеле повеќе пати, велат дека е доволно да има вкупно 1600мл течност, два литра биле многу. Така што ти ќе си ставиш литар млеко, 250мл хопла и околу 350мл кондензирано млеко (има во лименки во Веро знам сигурно, за други маркети не знам). И одозгора карамел (и тоа имаш готово, ако сакаш рецепт, на мои рецепти се супер и проверени).

Teodora* likes this.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Нормално дека ќе не викаат баби и смотани тетки, само рецепти разменувам и во кујна сме.

@lunicka Напрај си и ти француска фризура/брадичка па да видиш што е младост.(poolparty)
    (poolparty)(hollest)(hollest)

Туку парашање е што да се купи за роденденот оти нели посебна намена треба да има. Не е важно што и колку се купува, плаќа секој ден, важно да биде роденденско.

Teodora* likes this.
  4. friendy

friendy Форумски идол

:whew:
    [​IMG][/SPOILER]

Last edited: Dec 9, 2014
    Teodora* likes this.
  5. Teodora*

Teodora* Истакнат член

@Annath :hug: Е така..... Јасно и гласно ...Рецептата е напишана како за почетник. И кај има и колку треба. Ќе направам и ќе сликам :) Ама тука ќе ја постирам сликата, да не речат младине види ја бабава матна слика ставила :D.

До тогаш ај облажете се 10424523_630295667047597_1172815796_n.jpg

friendy, sanjaeva and Daleron like this.
  6. Daleron

Daleron Истакнат член

Туку викај да доаѓаме додека го спремаш, после тешко нешто да остане за други луѓе.:D

friendy and Teodora* like this.
  7. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Далеронке ти памтиш во која тема не нарекоа баби или ??????? Слабо со памтењето некако:D Абе години се не е заебанција се попушта па и памтење :rofl:
    Ај ако не заборавам ;) ќе те поканам на Трилече кога ќе го направам (y). Ти си за Четирилече ама ај да не испадне сама прави сама јаде :*

friendy and Daleron like this.
  8. Annath

Annath Форумски идол

И јас сакам јасно напишани рецепти Теодора, макар што со годините и со искуството не е проблем ако не е нешто објаснето. Кога ќе правиш, викај, ама јас нема да јадам, благодарам, може само кафе. Друго благо нема да одбијам :$

friendy and Teodora* like this.
  9. Teodora*

Teodora* Истакнат член

(y)

Annath likes this.
  10. mamaMace

mamaMace Активен член

баби викате а???еее поштовање да се немало од оваа данашња омладина.:D:D:D
    абе три дена грип ги фати дома ,мме кој прв почна, така да три дена сум на журка.
    ни ден ни ноќ знам што е. денес алармот звонеше за на работа инаку пак ќе си останев дома да замесам нешто нели по бабски :):).да ми е жив и здрав пекачот мерак леб вади.
    без зезање пазете се, посебно бремените, да не ве фати ова грипот бидејќи до 40 се качува температура и со ништо не се симнува ниту со лекови против температура ниту со мачкање, добро помага малку оцетот ама крш работа.и после 3 дена си како воз да те згазил.
    одам јас да најдам нешто книги за подарок.

11. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Добар ден.Ете ме и мене.
    Јас болна, интернет болен...:doh: лош вирус некој ,дури и кабелот се скинал што од кашлање.(facepalm)
    Од петокот што мајстори поминаа и дури денес дијагноза.Скинат кабел позади креветот.:D
    Не знам зошто ние жените не сме мајстори.Јас дека болна си ветив да не чепкам,да не мајсторам.:!:
    Ама се каам да ви кажам право.Лом е дома.Каблови насекаде.Остатоци од нив,стапки од секој мајстор.(zilmer)
    Важно едвај го направија.:sweat::whew:Елав им вера, и нив и на мм.:tmi:
    Јас ем болна, ем пропаднав од срам кога видов скинат кабел :o.Не знам дали да се смеам или да се нервирам ,повеќе ми е смешно а богами и поучно.(wfh)

Туку точно била онаа народната Кога една врата се затвара,се отвара друга
    Се вработи керќа ми.
    Таа е вработена во една од оние големи фабрики кои се странски инвестиции и во кои работат претежно млади.
    Сега се зависи од нејзиниот труд.

За грипот богами како воз да ме згазил.Се налокав антибиотици и чајеви ,само прополис капки ми помогнаа малку.Ако не друго не ме дере грлото толку.
    Не ми замарувајте на постот,издогирана сум од чајеви и антибиотици.(zilmer)
    :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::drunk:

12. Annath

Annath Форумски идол

Честитки за ќерката Виножито, па само успеси да реди!

Сите болни лелееее... да ми се опоравите што побрзо... мене страв ме фаќа, да ви кажам право. И малиов нешто ми се жалеше на стомачето, ноќеска цвилеше, ептен жал ми падна, не знаев што да правам, па го затоплив убаво. Не знаеше да ми каже што го боли, само плачеше. Среќа, брзо се смири и заспа, сабајле ко ништо да не било. Се надевам дека не е ништо, оти нема други симптоми...уплав имам од ноќни болки...

friendy, lunicka and vinozito1 like this.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

@vinozito1 честито вработување на ќерка ти.Нема ништо поубаво од тоа да видиш дека твоето дете се осамостојува.
    @Daleron мора мустра да поставиш,инаку да не излезе Хитлер фризура.:lol:
    @Teodora* и јас не го делам одушевувањето од трилече-то.И во соодветната тема напишав дека не е ништо посебно.Ниту пак на моиве им се допадна.
    Абе стварно само за јадење збориме.
    Едит-
    За грип лек,воедно за реума,главоболие и такви работи...една баба ми има кажано туѓа машка рака на гола снага.
    Па видете сега...

friendy, Bozica1980, Annath and 4 others like this.
  14. Daleron

Daleron Истакнат член

Ви викам јас доста престанете. Јадење, болни, кљокави, исчашени, исчанчени само да се кукумјавчело.
    Море и јас покукумјачив малку, ама само малку.:tmi:
    И сеа се навредуваме кога не нарекуваат баби. Баби сме бе па што, дај боже сите баби да бидат како нас, па никој нема да пишува во темата за свекрвите.:D
    Ете Луна ме претрка со постот. Прееска одам долу кај докторот (јас си знам што е тоа долу), екг да ми направи. Вика арно е, па ме слуша со тоа ладното (стетоскоп):?: ништо. Заеби викам докторе, ќе ја појачам дозата, од две инекции на ден сега ќе си удирам по 3 инкции. Се смее знае дека сум удрена малку во лево крило. Туку се мислам за техничките можности за ударната доза.
    Некоја идеа!?

15. danichap

danichap Moderator Staff Member

Еххх изминатите години јас спремав, готвев...душа ми испаѓаше за празнициве.
    Божиќ, нова година, една па друга тура...цели фамилии.
    Се радував, мерак ми беше да спремам и декорирам ама сепак грб ми паѓаше се сама за толку луѓе.

Е годинава што било убаво друг да спрема и јас да бидам поканета на гости :P.
    @lunicka вчера и јас де ова ме боли, де она ме боли....ај да ме измасира. Нели машка рака де на гола снага.
    Ај да не кажувам понатаму:rofl:.
    Не го мачам веќе.

16. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Многу итра баба Lunicke насмевката е најдобар лек :D
    Си ветив дека нема да лежам денес и ќе се обидам да спремам некој традиционален рецепт и ако немам апетит.
    Знаеш Daleron она изненадување кога со брзнина на светлината стануваш баба помалку ме плаши, а верувам и вас и затоа зборот баба некако ја тресе темата :?:
    Туку мечка страв мене не ме е страв.
    Дај Боже да си дочекаме сите.
    Стварно сум дрогирана
    боЉЕ Бити ПИјан него
    стар
    :music::music::music::music::music::music::music:

Last edited: Dec 9, 2014
    Annath, Teodora* and lunicka like this.
  17. Daleron

Daleron Истакнат член

@vinozito1 Знаеш само што ме плаши?
    Злобата, подметнуња, осветољубивоста и завидливоста која што им се чита на грозните фаци, а најмногу на стиснатите усни или пак смрдежот што излегува од тие усни ( иако мед им тече). Ништо друго не ме плаши, а најмалку возраста. Џабе е младост во години кога душата е гнила, смрди од далеку. Епа таквото чудо од човека не може ни да доживее да биде баба или дедо.
    Гордо си ги носам годините, па времето што ќе донесе нека донесе.
    Едит: Не важно што ќе ставиш во устата, важно е што ќе извадиш.

18. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Ти па ако си арна што бараше долу кај лекарот??? ЕКГ од арнотилук не се прави или згоден да не е лекарот па за тоа му се симна :D
    Ај бирај таму поклон гледаш @friendy се потрудила сто предлози ти дала, не туку не критикувај цело време :D
    А за ударната доза пази многу да не ти дојде.... не си девојче, тетка си ....лек, лек ама и тој може да има нус појави ако претераш....:hug:

friendy and Daleron like this.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

А знаеш што е финтата,што времето не милува никого.Сите ќе дојдат до наше ниво а ние можеби ќе бидеме во вечните ловишта.Само не се свесни дека што фрлат позади себе ќе најдат пред себе.Или обратно беше.
    Далеронче удри на тродупла доза ич да не му ја мислиш.Ако ти е премногу ќе си намалиш,барем ние си знеме што ни годи.

SV1911, Annath, Daleron and 2 others like this.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

ЦЦЦЦЦ сега го гледам ова. Фала мила Малешевска снашке.Ама ние го надминавме ова :(
    Наполнивме 15 (lalala) Ништо не слуша веќе голема е. Дај некоја сукничка до под газ или некој градник за дигнати цици, пегла за коса (издејствува од баба и), панталони кои лежејќи се натнуваат.:tmi:
    Ташна плико (јас не носам). Лелелел не знаете што ве чека.

SV1911, mareane, friendy and 2 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.