Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

@Sunshine_1979 јас денес зедов плата и нормално одма список што треба да се купи. Се изненадив самата себе. Освен бели фармерки/пантолони и неколку ситници ништо друго немам во план Ама ако, ќе одам на слепо и ваљда ќе бендисам нешто. :D
    Порано не бев ваква, купував ако ми требаше нешто, сега сѐ што ќе видам сакам да имам.

Инаку плачка најголема сум. Премногу сум емотивна и сѐ може да ме расплаче. Среќни, тажни моменти. Во ПМС и без потреба, што беше случај пред неколку дена.
    Порано плачев пред кој ќе најдев, сега барем за тоа се сменив. Си плачам сама, затворена во соба.

@bittersweet јас сакам да се замениме. Не сакам лето.

didi1982, bittersweet, Sesil and 21 others like this.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас живеев во барака лепенка за Њу ејџ во средно, тоа му е на 10пм од Драгстор Бети, еднаш се запивме кај мене и точно 4 пати бев по коњак, продавачката веќе не ме ни праша последниот оат што треба, само извади коњакот и ми го даде. Среќа у несреќа или обратно па и средното ми беше тука одма (дредно уметничко) па прашај ме како одев да пазарам цела година после. Среќа у несреќа навистина па ја сменија продавачката следната година.

Sesil, marama, Annath and 13 others like this.
  3. manja666

manja666 Популарен член

Први јуни.
    Според мене од денеска почна лето. Така некако се чувствувам.
    Да се пријавам и јас во оние кои што не го сакаат летото, само се тешам дека е најкратко и дека најбрзо минува.

Во лето ме радуваат само оние 10 дена кога сум на одмор, се останато ми е мачно, жешко, и не сакам толку долги денови.
    Сакам зима, сакам топло домче, сакам чај, некако сплотеност ми е, сите сме на куп.

Многу сум во гужва деновиве. Многу обврски имам, цел ден растрчана од едно на друго место, бензин потрошив како да отпатував до Грција. |(

Среќа од утре ке дојдат моите да ми помогнат со преселувањето. Ѕидовите варосани, во капучино боја и потемно кафеава. Се сушат.
    Толку светлина има во новиот дом, да не можам да го поднесам овој рудик од стан овде, нема зрак од никаде, ден или ноќ јас сум покриена со кебиња.

4. Abeja

Abeja Популарен член

И ја би го мењала моево лето за твоето ЛЕТО (ма и во зима ќе се бањам) море до бескрај, секој ден на плажа. Шо ќе ми е лето тука коа немаме море.:worried:
    Прими ме :rofl:

Last edited: Jun 1, 2017
    Sesil, bittersweet, Annath and 13 others like this.
  5. mira.mira

mira.mira Популарен член

Vlakno ne mu fali.Super e nikogash podobar nebil i so potovareno magare ne ishol doma.

Sesil, Annath, ♡BuBaLe♡ and 4 others like this.
  6. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Смејте се ама кај нас во населба стварно се симнаа волци :D
    Не за џабе викаат, слушајте постари :D

7. Emy867

Emy867 Форумски идол

Грин Ајс, јас чинам помала сум од тебе а од Круна јадев бурек, како студентка живеев две години во Кисела Вода... Или грешка сум јас, ама се чинам Круна беше:D. Така убавки, тро помрсни буреци:tmi::D. А па пица бурекот па:inlove:.

Муви врие, аман:envy:. Покрај жештините, летото не го сакам и заради вриежот од инсекти!

Ништо не ми се прави луѓе. Ни ми се работи, ни ми се мрда. И денес шкафови останаа непрередени, а толку им бев засилена:|. Само би си блеела во една точка без око да ми трепне. Ама кој ме прашува мене, нели...

didi1982, Sesil, bittersweet and 17 others like this.
  8. Jas!

Jas! Популарен член

Добар ден.

Јас обожавам лето, ич ама ич немам мака од жештина, студој неќам. Баш пред некое време на другарка и велев мислам дека зимава се подгрбавив од студ :doh: Мразам кога морам да одам наоблечена и замотана во триста партали. Абе лето да ти се отвори душа од топлина, тоа е убавина за мене :party:

Вечерва ќе одиме на слава кај дедо ми, кој има 93 години и веројатно е поздрав од мене. Живее со тетка ми и секоја година и велам "Тето, додека е дедо жив ќе доаѓаме, потоа не мораш да се мачиш само за нас да спремаш." И така десет години со ред :D Нека си го поживее Господ, многу се радувам кога одам кај него на гости.
    Толку за сега имав.

Поздрав до покасно :hai:

didi1982, Val-Dim, Sesil and 27 others like this.
  9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Го чекам мм да дојде да не' земе и да прошетаме...Толку ми годи езерскиот воздух и мирисот на вода...
    И мене ми треба еден така поголем шопинг, со летна облека слабо стојам... Ми требаат 5-6 маички, 2-3 фустанчиња, шорцеви, лесни летни панталони..
    Ама ако му спомнам на мм, ќе ми рече се' имаш...(facepalm)

10. joy1

joy1 Форумски идол

Мене 'ништо' не ми треба од облека :|

Уствари така се убедувам себе си

didi1982, Sesil, Mr. Right and 21 others like this.
  11. Peco

Peco Форумски идол

Утре одмарам, во сабота работам. За мене никогаш немало викенд а уште помалку продолжен викенд, јбг.
    За плачење, не сум плачел не се сеќавам од кога, но многу сум емотивен и понекогаш солзи на очи ми доаѓаат (не е тоа плачење де :) ) Знам да изреагирам и на убав настан, и на филм, и на песна. Порано, кога бев млад, не бев воопшто емотивен, но како што одминуваат годините, сè повеќе доаѓа до израз мојата емотивна страна.

Ако мислиш за новата влада, воопшто не ми е дојдено до славење.
    За нас обичните смртници, не верувам дека воопшто нешто ќе се смени на подобро.
    Само бугарски пасош му е мајката :)

12. M&M

M&M Форумски идол

Мене ми треба обнова на гардероба ама и место у плакар и некој да купи место мене :)
    Сериозно ми требаат некои летни пантолончиња и некое маиче кошулче и бар 1 пар нови балетанки

marama, Jas!, Sunshine_1979 and 11 others like this.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Ми се оди на концерт на Coldplay ми се плачи. Да ме примети во пубиката, да дојде до мене, да ја пееме заедно fix you, да ме праша дали верувам во љубов на прв поглед, да му речам -извини, мажена сум :rofl: Оф леле

14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

^^Леле бе:rofl: и моите филмови можат вода да им носат на твоиве. Дури, ej.:rofl::rofl:

15. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Пред некој ден си помислив дека и мене ми треба нова летна гардероба, ама ова „летна„ не може да се каже баш......и онака овде само спорадично фаќа вистинско лето, 5/6 дена се многу топли (27/28 ), останатите денови е 22-24. За таа температура имам гардероба :)

@Emy867 , ги памтам бурекџилниците, не знаев како се викаат :) Ние најчесто на помрсничко одевме, во Кингбургер 8-| Леле сега да изедам таков бургер во 4 сабајле :o цела недела ќе го преработувам :sweat:

Ме потсети @Bridget , леле што концерти пропуштив, ми се корне од плачење ;( Сега на 05 Јуни се Linkin Park :envy: Поминаа RHCP, Lenny Kravitz, Depeche Mode, Foo Fighters........и многу други ;( Никој од гостите не се погоди во тоа време да дојде ]:) Осеќам од следната година заедно со малиот ќе одиме :|

16. joy1

joy1 Форумски идол

Леле мааа ко у америчките филмови
    Згодниот пејач слегува од сцена и иде баш кај нај неприметливата девојка со цвики ,протеза и срамежлив поглед и ја качува на сцена да ја залапа :D

Од позадина укаат згодните плавуши како баш нив не ги зеде :rofl:

17. Peco

Peco Форумски идол

Почнавте да носите плаво-бели фустани со штрафти? :D

18. Bridget

Bridget Форумски идол

Да не се вреѓаме, гледам што сакаш да кажеш со ова. Јас неугледна |( Ќе ме примети оти енергијата таква ми е, сијам оддалеку и во толпа народ.

19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Мислам дека Бриџит поголема навреда не примила на форумов.
    Ете, ме претрка со мислењето. Знаев дека ќе ја боли.

20. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

mislam deka ne bese namerna navreda , samo zelba da se "istera" holivudski film , mislam deka ne bese nasoceno za nekogo konkretno , i daj ne podgrevajte nesoglasuvanja megu clenovite , nikomu ne mu koristat.

Annath, fallenangel, sanjaeva and 4 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.