Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    3 гoдинки е. И збoревме декa не е убaвo тaкa дa прaви, aмa тoa трaеше сaмo некoлку секунди и пoсле пaк пo стaрo. :| Викaм, aј мoже уште мaлa е пa не рaзбирa.

На Lejla8, Annath, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.014
    Затоа нема да и дозволувате сама со животни :) држи го ти мачето и гали го, а на неа дозволувај и да го гали додека е кај тебе во раце. Пробај да и зборуваш за мачето како за неа, дека и тоа сака да се гали, гушка. Заедно дајте му да јаде.

На Sunshine_1979, Lejla8, simonka93 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.336
    Допаѓања:
    92.299
    @bittersweet сакам и јас да се сменам со тебе,мразам лето најмногу од се :envy:

Никогаш нема да ми е јасно како уживате во жешкото време,пекол...
    Ни маичка ни туш ни клима ништо не помага,жешко си е :D и не, не ми трае кратко,напротив летото најдолго ми трае |(
    Ни одмор ни плажи ни коктели ништо неможе да ме прелаже,мразам летоо :@
    Ај да не ви ширам негативна енергија во 3 сабалје :D

На didi1982, Val-Dim, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Па не би рекла баш дека е мала, мадам е 2,5 па колку нежно ги гушка зајчињата кај дедо и, исто и дечките, они нели као машки па немаат осет.:lol:
    Свекор ми многу им збори, од мали ги упатуваше како да ги фаќаат животинките, колку силно а и на кучето многу му збори за децата, тоа додуша е научено како со деца да се однесува, многу внуци има таа куќа.:lol:

Леле да си кажам прв пат кога отидовме со мм кај неговите, бруки невидени, среќа не се подмочав од страв.(facepalm)
    Влегуваме и кога го виде кучето мм, кога се затрча, јас кога го видов кучето, тоа поголемо од магаре, кога спискав, па ќе се качувам на мм, свекор ми ме виде дека пребледев, свика по кучето, тоа се укопа во место, ми даде време малку да се подсмирам, го донесе кучето до мене, да ме помирисало и после му кажа дека се плашам и да не ми се приближува и еве скоро 10 години ќе ми се окези кога ќе отидам таму ама не ми се доближува, паметно куче и помладокот исто прави, се окезуваат кога одам ама не ми се приближуваат.:lol:

На didi1982, Val-Dim, Sunshine_1979 и 29 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    137.491
    Еве друг ко мене со фобија од животни :lol: Не еднаш се имам изглупирано ради таа фобија, од мравка слон правено и хистеришено на места кај не треба :tmi:

На Skorpija25, marama, Lejla8 и 10 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.014
    Абеееее сите кутриња ги сакам. Сите ги гушкам :)
    Мислам дека кај дм највише го сакам тоа што и тој сака животни и се топам кога го гледам со плишковците, или па како се грижи за некое улично...

На sweet-cherry, Lejla8, Acka22 и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    137.491
    Дома вода нема од коа сум прибрана. При толку дожд поручекта водата секна. :envy:

На PUPICA, Lejla8, Mr. Right и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Траума ми е тоа, си замислувам што би било кога јас треба да се бањам а да снема вода. Ај косата може да ја присредам со шампон за суво миење, ама телото бе? :worried:
    Уште пострашна опција - да снема вода на сред бањање. Јас во пена или скраја да е, косата со пена и оп - снемува вода. :worried:

На sweet-cherry, PUPICA, Lejla8 и 8 други им се допаѓа ова.
  9. fila

fila Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    5.517
    Dobro utro denes den za setanje demek ama izleze problem I hitno ni treba ocen doktor pa ako znaete kazete mi dali vo Jane Sandanski ima dezuren ocen lekar.

На Lejla8 и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  10. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Мислев ќе поспијам сабајлево ќе одморам :| арно ама заборавив алармот да го исклучам(waiting). А вчера и на децава им зборам и да станете рано лежете не галамете да си поспијам, :) ама јас пред нив станата.
    А милениците си ги сакаме и чуваме. Овој големиов се што ќе најде само прибира 2 кученца едвај се убедивме дека не се за дома (во стан сме), инаку моментално чуваме канаринец, водна желка и најновиот член е едно гуштерче го фатиле со другарите и се знае кај нас дома. (facepalm):@

Последна измена од модератор: 2 јуни 2017
    На Sunshine_1979, PUPICA, Lejla8 и 15 други им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добро утро.
    Ми се спие, ми се плаче, али ме разбуди мали аларм. :D
    Касно легнав, а рано станав. Така се живее де. Цел ден да го фатиш.
    Ајде да пиеме кафе.

На Skorpija25, PUPICA, Lejla8 и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Јас сум за

На Lejla8, Bozica1980, wannaBeMomma и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    ajмо бујрум :) coffee-beans-hd-desktop-wallpaper.jpg

На didi1982, Sunshine_1979, fallenangel и 12 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Добро утро друштво. Го пратив мм да купи палента за појадок. Немам веќе идеи што да јадам, а само таму ми е паметот чим станам :)

На здравје кафе.

На Val-Dim, fallenangel, Lejla8 и 21 други им се допаѓа ова.
  15. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро женски:sun:.

Женче по дома ме викаат:|.А кога јас на тоа ќе кажам кажи маженце,ми вика јас на маженце ли ти личам:fubar:?
    Па јас на женче ли ти личам?
    Епа од милост така те викам-ќе ми рече.
    И јас од милост.

Денов сончев,нека потрае.Ќерка ми си заштедила 400 ден,сака некоја маичка со гол стомак да си купи,значи ќе се шета по продавници во молот.

На didi1982, Val-Dim, Sunshine_1979 и 31 други им се допаѓа ова.
  16. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добро утро :)

Јас имам страв од животинчиња :| Мм многу ми се смее на реакциите стално, ама не можам, појако е. Во куќа живееше во Скопје додека бевме, и многу често кога седевме во двор начекувавме гуштери по ѕидовите од надворешна страна :o Знам не е чудно, жешко е и се тоа, ама редовно бегав на другата страна на дворот секој пат :D Не се смејте, јас од гуштерчиња имам страв во коски :| Од домашни кучиња не ми е страв, ама од улични :o :worried: Имам трауми, цел живот кај нас пред зграда имаше глутница од 15-20 кучиња, големи, гладни, здружени.........безброј пати ме имаат нападнато. И мене и многу други комшии. Мачка да не видам. Колку што јас не ги сакам, тие мене уште помалку :^) И тие ми имаат оставено трауми, одејќи на тротоар тие скокаат од контејнер и кај мене на врат :o Не, не ги можам, знам дека има многу од вас што обожаваат, и извинете за ова :D ама не, не ги сакам ич. Ме зеза мм, ме прашува што би направила малиот ако донесе маче дома :) Се знае, мачето ќе се врати од кај дошло :D Шансите за да донесе дома маче се помали од нула, овде нема улични животни. Сака и малиот животни, и мило ми е што е така. Без оглед на тоа што ми е страв, ги сакам животните, да ги гледам само, не морам да ги галам :rofl:
    Би чувала куче само ако некогаш живеам во куќа, да има кај да трча. Во стан ни под разно не би чувала, мислам дека му треба простор, не да го гушам во две соби, не знам, жал ми е така :( Само не можеме да се договориме со мм за расата, јас сакам исклучиво германски овчар, он сака доберман ]:) Такво имаат чувано порано, и ги сака. Ние куќата дека ја решивме, па кучето остана за решавање (facepalm) :rofl:

@kuc , нека и е среќен роденденот, жива и здрава, само среќа да ја следи :hug: :^:

Последна измена: 2 јуни 2017
    На didi1982, Val-Dim, Skorpija25 и 25 други им се допаѓа ова.
  17. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.294
    Допаѓања:
    85.375
    Добро утро време за кафенце и да ве почестам мојава миличка денес полни 11години да ми е здрава и жива и долги години да си го слави !!!
    image.jpg

На Val-Dim, Sunshine_1979, Skorpija25 и 29 други им се допаѓа ова.
  18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.281
    Допаѓања:
    57.223
    Добро утро.

Не ми е страв од животни. Ни од змии, кучиња, ништо. Е глувци, на самата помисла повраќам. Сум видела неколку пати во живот и се отепав од бегање со плачење. Некогаш и сонувам стаорци, тие ми се најлоши кошмари. Којзнае од кај ја влечам оваа одбивност, ама не е пријатна ич.

Гуштерчиња спомна @green.eyes, нив можам да ги гледам со саати. Баш пред некое време со едно така се пулевме. Не се плашеше, само ме гледаше и дозволи да му се доближам. Подадов прсте и ме тестираше со јазикот. :D Љубопитно беше и преубаво. Ама не ми дозволи да го допрам. :( Многу ми се симетрични и совршени. Па тие ноженца, јазиче... :inlove:

На didi1982, marama, fallenangel и 17 други им се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    @kuc нека е здрава и жива, да е умна и среќна, на мама и тато гордост најголема . :)

Инаку од „животинки'“, очајно имам страв во коски од инсекти и од грдички лазалки. Пред три дена од салон сум трчала без здив од мајски бумбар. Трансформиран беше, поголемо чудовиште од „негова раса“ не сум видела.:worried:
    А завчера си го оставив детето на сред тротоар и бегав од оса голема дерејќи се. (facepalm) Значи мајка ми кај ми се изнасмеа, па и ме искара каква мајка сум јас детето што си го оставам така. :tmi:
    Не можам против себе. Се плашам од се освен од муви и комарци. Ем знам нема да ми наштетат ама не сакам да ме допрат. Дека вака „мала“ ептен, па се у мене се маваат. (facepalm)

На didi1982, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, marama и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.423
    Допаѓања:
    262.473
    За животни го препишувам постот на @LivingGlam. Од глувче врискам, гуштерчиња чувам на тераса по ѕидовите. Еднаш се нашалив тука дека ги растам за чевли и ташна да ги правам. :)
    Кучиња обожавам, многу време и работа има околу нив ама уште повеќе љубов. Сакам големи раси.

Енергијата го доживеа врвот во минимум денес, не ми се мрда, не ми се дише буквално. Спротивно од тоа маж ми од сабајле крои некои планови што да се прави. Одвај го избркав низ маалските продавнички, си купив уште пола саат лежење.
    Синоќа ви беше ли екстремно топло?

На didi1982, Val-Dim, marama и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.