Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.511
    Воопшто не сум суеверна и не сакам да слушам што чини што не чини.
    Не чини само тоа што тие таму заминале се друго е во нашите глави.
    Јас често после гробница помнувам кај тетка ми оти одиме од едни на други гробишта и тука оставме торбите, а јас како помлада им помагам за носење.
    Често и кафе пиеме ,што сега треба надвор да оставиме се и да речам а не, не влегувам јас,не чинело...
    А зошто не сакам да слушам што чини што не ќе ви кажам личен пример:(може и сум спомнала порано):Како студентки собрани еднаш за на свадба ќе одевме кај колешка и една вика:Еј, кога ќе се венчавате немојте никако да ги броите страниците кои попот ќе ги врти додека пее,оти колку страници ќе изброиш толку години деца ќе намате...(facepalm)Е тоа ми останало во памет и после неколку месеци јас правам свадба.Ми текна на тоа и цело време попот сврти страна ,ја изброј,море врти ја главата на страна обидуј се да мислам нешто друго не тука ми е умот.А да не го слушнев тоа од другарката никогаш немаше да ми текне да бројам страници.:x
    И ги изброив преку 10 сугурно,ама јас мојата ќерка ја родив точно после 9 месеци од свадбата... :wasntme:

На Val-Dim, didi1982, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.500
    Која е поврзаноста на гробиштата со куќата кај што ќе отидеш потоа? :?:

Мољам ви се 21век е за бабини деветини.

На баба ми братот живееше одма спроти гробиштата. Сите роднини коа одеа на гробишта, одеа кај него на кафе после тоа, ајде узпат се па да го зирнат. 85 години живееше, од природна смрт почина, апче се немаше напиено никогаш. Ако не оделе кај него после гробишта 185 да не ќе живееше? |(

На Val-Dim, didi1982, sweet-cherry и 21 други им се допаѓа ова.
  3. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.235
    Јас секогаш кажувам дека порасната сум на гробишта и да ви кажам искрено не се оптеретувам за после гробишта што се прави.
    И сум одела на гости, и ми доаѓале гости, и песна знаела да ми се сврти низ глава дур се враќам, и шега да ни текне дури сме таму па да се насмееме.
    Одиш да посетиш вечен дом на некој близок и тоа е тоа. Да си ја олесниш душата со посетата, да запалиш свеќа за светло да има тој таму.

Ние се поретко одиме, сме оделе, оделе ама сега ми е побитно ние да сме живи и здрави. Верувам дека ако има нешто нема да се лути, спомнат е секој ден и секој миг ни е во мислите.

На Val-Dim, didi1982, sweet-cherry и 29 други им се допаѓа ова.
  4. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Вардар во колку играат?

На Annath, wannaBeMomma, sanjaeva и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Здраво, како сте? :D Јас бев арна, ама сега почна да ми се мати од времето. Банана, кафе испив во шољата што баба ми ми (и за мене и за брат ми) ја даде за нејзините починати, другата баба ни даде длабоки тањири за салата. Излегов да купам јоргани летни и купивме фрижидерче од оние за на пат. Сега го допивам кафето, не сакав да ги брзам последните голтки, па сега е ептен ладно кафето.

Откако ми се скрши мојата шоља, не ми е битно од која ќе пијам кафе, само да е јако кафето и дупла а може и тродупла доза.

Не верувам во ниту една бабина деветина. Пример, братучед ми никако не јаде храна донесена од гробишта. Јас јадам, ама најчесто само она што го направиле моите, гадлива сум од некого што не го знам.
    Прв пат слушам дека не се одело на гости, ние сме оделе на гости а и доаѓале кај нас.

Ми мириса на дожд. :rain:

На didi1982, kuc, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Во 18 часот.

На Annath, wannaBeMomma, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Да се надоврзам, и јас на денот на свадбата, доаѓаат по мене сватови и комшивката ми кажува за друга комшивка која скоро се разведе - зетот не ги носел бурмите во црква и затоа било тоа така, ама и низ сито и прстен не го видела убаво, па и по истиот пат по кој доаѓале се враќале... Јас низ сито не го гледав, по истата улица мораше да враќаат,таква е улицата, а капак на се, во црква ги побара попот бурмите, зетот фаца кисела, ги заборавил. Сум урлала сум се дерела, готово сега на пропаст бракот ни е осуден си врзав в крпче и стално истиот филм ми се мотал :^)

На Skorpija25, wannaBeMomma, mira.mira и 6 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.218
    Допаѓања:
    330.004
    хелоу
    само што се прибирам.Пат,гробишта пак пат ,се измрцварив начисто .Децата морав да ги земам со мене,немаше со кого да седат.

јас од гробишта никогаш дома не сум дошла одма.Обавезно наминувам кај татко ми на кафе прво.

кафе ми се пие ,немам енергија да сварам

за топшоп можам до утре да пишувам :D .Горе долу од се сум задоволна а дел ми седат уште и неотворени.

@simonka93 од четката јас сум задоволна.Убаво го чисти лицето и го масира.Од депилаторот неможам истото да го кажам.Некаде фаќа убаво некаде ич.Твое мислење?

На Skorpija25, Val-Dim, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    143.983
    Вардар во 6 е, ама сега јас за кого да навивам??? За Вардар или за Барселона???
    Тоа се тие тешки одлуки!

На Skorpija25, Peco, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.502
    Допаѓања:
    260.700
    Пред некое време прашувавте дали ве има фатено дожд или невреме. Епа денес со сестра ми потоп бевме. На сред пат не фати и чадор не не спаси:drunk:.

Среќно и вечно име на сите кои го слават.

Денес добив, точен ми е циклусот како швајцарски часовник. Само два пати во живот ми доцнеше, од кој едниот пат бев трудна:D.
    Осеќам како да сака да ми се искривува устата или трнр, не знам некое гадно чувство. Од магнезиум и бедоксин ми е подобро. Не знам дали е од стрес или треба да одам на доктор:tmi:.
    За чудо ни апетит немам, хроново пак ми го порамети желудникот, абе и без воздух останувам.
    Леле не престанав да се жалам, се гледа дека сум во моето најлошо издание:|.

На sweet-cherry, kuc, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Честито на сите кои денес имаат име,вековито да им е.Се знае денес,пак на гробишта и кај син ми и татко ми,нема многу одење помеѓу двата,во близина се.За адети многу не пазам повеќе,се знае полошо од тоа што заминал некој нема,но од гроб си идам право дома,пред се немам желба ни сила за по гости да одам.За Дормео,перници имам,не сум задоволна,џогерот е ок,некој напиша прскалката му се скршила-ја залепив со секундарно,душек имам,задоволни,и јорган за синко,турбо тигарот на времето свекрвица го купи,катастрофа,леблебија да бркаш нема да ја собери,проточното го имам,задоволна сега засега-сеуште брејк денс те.струја нема почнато да ме фаќа,фала што кажавте-да си очекувам.соковникот го имаме,џабе,пола чаша сок од 1кг јагоди на пр,и го баталивме,е апаратот за сладолед го користам за овошен сорбет,убајни.Ја претерав со пишување,одам по кафе.

Последна измена: 3 јуни 2017
    На Skorpija25, Val-Dim, didi1982 и 23 други им се допаѓа ова.
  12. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.869
    Ја накај дома у бус и ко некое сељачиште сум седнал најпозади и пиам пиво.
    Од коа почнав да работам на новото работните место ми се зголеми желбата за пиво а ми се намали за ракија...додуше можда и дека е физичка работа а надвор топло.

Иначе на бит Пазар со години гледам Еден дечко како продава во шишенца мали наливни парфеми ама никад не сум прашал какви се и колку пари.
    Иначе се на уљна база и поприлично се скапи ама со тоа што ме намачка осетив ептен јак мирис за разлика од наливниве.
    IMG_20170603_180313.jpg

На mareane, Annath, wannaBeMomma и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Ај да ве прашам, важат ли уште бесплатните возови за пензионери? Ако да, кој викенд е бесплатно?

Инаку @Jean-Baptiste ова е констатација или прашање? :?:

На Annath, wannaBeMomma, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.722
    Допаѓања:
    5.494
    Викаш? :D
    Не бе, не се давам така лесно, само немам многу поима што е и како функционира :)
    Чим за градежништво ме бива од еднава страна, а пак на работа посредувам за огромни бизниси, ваљда Али не е откривање нов сончев систем :)
    Фала на совет :)

На Skorpija25, mareane, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Откако замина татко ми го сонував често,ито сонови кои ми се остварија на јаве,како предупредување за нешто,откако замина и син ми,ниту еден од нив двајца немам сонето,а би сакала,немам објаснување зошто е тоа така.Незнам дали важат бесплатните,би требало,не кажаа дека се укинати,секоја втора сабота во месец беа,така свекрва ми во Ск одеше.

На kuc, mareane, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  16. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    Да честитам име на сите кои слават...посебно на една драга личност на која немам храброст да и пуштам пријателство на фб...:hug:
    Заврна малку па се диши...како ќе се издржи летово..неможам да ја поднесам жештината:sweat:

На Skorpija25, sweet-cherry, Viktorijaaa5 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.703
    Допаѓања:
    153.584
    Хелoу...

Турбo викенд..немa дa ми стигнaт 4те слoбoдни денoви...

Oд сaбaјле пo грoбиштa...3 чaсa се мoлкневме...живa вoдa се врaтивме...припек-ужaс oд сaбaјле...
    Нaбрзo пoтoa пoчнa дa врне..сегa е свежo..

Имaм брaтучеткa дoјденa oд Австрaлијa нa минувaење низ Мк ..сaмo еднa неделa ќе биде oвде...бевме нa ручек пo пoвoд мoјoт именден...се врaтивме дoмa нa кaфе и блaгo и еве сите зaминaa a јaс дремaм нa тел .и ме мрзи дa рaсфaтaм...

Сaкaме Oхрид утре дa oдиме се мoли bubale дa ми пише временски услoви...зa или прoтив...

На Skorpija25, didi1982, sweet-cherry и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
    Здраво!

Честито име, слава на тие што слават :hug:
    Ве исчитав, покасно по темите ќе си пишам, сега навратив само да ве поздравам.

:hai: до покасно

Последна измена: 3 јуни 2017
    На didi1982, kuc, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.501
    @Ariel на мака си ;)

На mareane, Annath, Ariel и 4 други им се допаѓа ова.
  20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @Bozica1980
    Непријавена у плавуши да не замина:wasntme:

Леле вчера каква бев:@
    Нервозна од пеколов,дете збеснато,ми навреа спомени од пред 24 год...арно мина денот:sweat:

Денес пу пу,се трпам:D
    Мажи на викендица на спортски ден,ние дома.Паметно изиграв,можда таму и немаат струја:^)
    Леле прееска како распука,се заледив.И дете се збуни(facepalm)

На didi1982, kuc, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.