Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    И мене не ми пречат педери, ама не ги сакам во своја близина.

Нека се сакаат, ама околу мене нека не се мотаат, ете нервоза ме фаќа од нив :^)

Никогаш нема нељубезна да бидам кон нив, нема да се исмејувам, нема да ги избегнувам...можеби старовремско размислување имам, ама несакам детето да гледа такви работи за да му стане нормална таа појава.

Сепак, девијантни се тие работи, колку ние и да ги прифаќаме и одобруваме.

Незнам...имам два сина, од каде да знам каква им е тајната сексуална определба, а обично на тоа што се потсмеваш , тоа ќе те снајде.Така?

Што и да дојде, ќе мораме да прифатиме, сепак туѓа одлука и определба е тоа, ама во себе нема да може да се помирам зет да ми донесе дома место снаа.

На Kitten, M&M, Skorpija25 и 28 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.409
    Допаѓања:
    279.524
    Ај добро утро! Конечно сум се наспала ноќеска...
    Се надевам на релаксирана работна недела...

Немам став конкретен околу педерите,не ми пречат,ама не би го ни прифатила тоа во мој околина.Ама мм не може да ги смисли бре,мислам до крајност оди ...

Треба да се спремам за на работа ,а така ме мрзи...

На Kitten, kuc, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.349
    Допаѓања:
    92.326
    Добар ден и од мене :)

Се вратив од мајка и неможам да се помирам со периодот кој следи...на моменти едвај чекам на моменти сакам времето да застане.
    Ако ги издржам овие две недели како треба супер ќе биде:lol:
    Колку работа ме чека низ дома :sweat:и на тоа несакам да мислам,а во меѓу време пак сите се јавуваат да закажат кафе средба,да се видиме барем со тие кои ќе ни се далеку си мислам :|
    Туку да не ви ширам негативна енергија,доста е.

Пред неколку години мислам бев најоптимист од сите сега некако не ми оди баш,неможам колку и да се трудам...

Сум била во друштво и на лезбејки и на педери,не ми пречи таквата сексуална определба кој како се чуствува и што одлучил во животот негово е ама не ми е сеедно да гледам педери како си искажуваат нежности :|

Имајте убава работна недела сите :hug:

На kuc, mal.ecka, Skorpija25 и 24 други им се допаѓа ова.
  4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Кога МиуМиу ми кажа дека има дечко
    Happy-dance.gif

На Kitten, M&M, kuc и 37 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Имам ЛГБТ во друштво припадници, ич не ми смета ништо, веќе кажав уствари - сечие нежности изјавување јавно ми е глупаво, и маж и жена, сеедно. Значи дебилно е да седиш во кафич и да шљапотиш.
    Get a room. |(

Е сега, јас максимално ги поддржувам и сметам дека се преценувате кога си дозволувате да одредувате што е, а што не е нормално. За мене не е нормална религијата, па не ишкам верници и не ги саботирам нивните права.

Живејте си го животот и оставете ги другите да го живеат.

На malerozna, Kitten, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Најсериозно какво време дојде. Да се радуваме на вакви раб. Утре син ми да фати женска и да се радувам. Лелее до кај сме стигнати. Јас не можам да се помирам со ова... Конзервативна сум за некои работи ептен. (facepalm)
    Ми сметаат у близина, ми сметаат на филмови, ми смета нивно се... Искрено. Ако се деси тоа не дај боже само да ми е здрав и жив малиот незз што ќе правам. Не дај боже. Но дека е нормално и не е болест за мене е ненормално. :x
    И нив и циганиве на семафор мн ги мразам. ( Не бев ваква порано, мислев по либерте сум)
    Ама појако од мене е.
    Мразам и просење. Здрав и прав да проси... Ух, никому на глава, ама според мене мислам дека сите што сме здрави и прави можеме било каква раб за преживување да најдеме. Најлесно е чукни на врата и дај. Или по улицине...

На Annath, Lejla8, Rebecca_R и 9 други им се допаѓа ова.
  7. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Кога ќе каже некој “ јас немам ништо против нив, само нека се подалеку од мене“, а ќе кажам и јас исто така, тогаш ни тој што кажал, па ни јас имаме нешто против.

Да, имам другар педер.
    Да, сакам ќерка ми да има дечко.
    Очигледно е што поддржувам, нели?

На ph.orhideja, Peco, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  8. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.240
    Допаѓања:
    70.735
    Добар ден :sun:
    Го сакам Скопје баш заради мирисот на липите :inlove: Во Струга тоа ми фали...
    За лгбт, мене ми е чудно и не нормално... Не сум имала припадници во друштво, може затоа така мислам... Млада сум,и треба да сум напредна, ама ова не ми е прифатливо... Не знам каква определба ќе имаат моите деца, ама засега тоа ми е мислењето...

На дневен ред чистење, и да смислам некаков подарок за мм, вели не сакал, а ако не добие ништо ќе се понаша ко детенце кога не му купиле играчка (facepalm)

Убав ден убави луѓе :hug:

На kuc, Skorpija25, ph.orhideja и 18 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    @LadyC извини вака, ама не си подобра или повредна од ниту едно човечко суштество.
    Ни од циганот на семафор, ни од педерот, ни од шиптарката со 12 деца, ни од никого.
    Тоа што си полна со предрасуди, тоа е твоја маана, не на светот.

Можеби ниту тебе некој не може да те поднесе и сега што?

На Kitten, Lejla8, Rebecca_R и 3 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Денеска сакам од шест саат натака да се изнаврне, изнагрми... ама, нека нема никакви штети ко поплави,или ете, телевизори расипани :worried: или било што од тој вид, чакштовише и овошките и зеленчуците на луѓето да не ги повреди:D уште помалку па луѓето и животинките:D(ајде и инсектите,аман). И да се вратам на главното.... сакам да е така за да избегнам средба со ликови со кои не осеќам потреба да се видам и да пијам кафе.
    А, се' може да се реши со едноставно кажување: сори, народе. Ама ич нејќам да се видиме. Нели?
    Утре?
    -Јок.
    Задутре?
    -Јок и за деновите по задутре]:):D
    Со други луѓе сакам да се извидам и да пијам пиво бре,мајку му стара.]:)
    :bug: секој со проблемите.:rofl:

Добри дан људи. Многу неубаво се осеќам. И по фацата ми се приметува. Изобличена е цела.:(
    Салут. :beer:

На kuc, sweet-cherry, Skorpija25 и 24 други им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Не му се лутам ако не може да ме поднесе. Тоа не значи дека треба да ги поддржувам тие на кои најлесно им е да застанат и да кажат дај.
    Јас работам за да имам и не давам. Не сум против албанци - не знам од кај ова го откопа сега, баш напротив - повеќе ми излегле у сусрет мене лично. Кој колку сака деца нека има. Има и цигани кои работат и тие си се топ. Но на семафори ако не им дадам ми р'кнале неколку пати по кола. Среќа не сум ги фатила а сум ги бркала па да им акнам еден ќутек.
    Не мора ти да поддржуваш јас што сакам или не, ете пр и јас не сакам попови. Ете не сакам. Бар знам што сакам а што не сакам.
    И да не ме сака некој ама не ми чуе, зашто не се замарам јас лично со тоа дали некому ќе му се допаднам. Исто е и со хомосексуалците, со тие такозвани шиптарки (кои ти така ги нарече бтв) или со циганите.
    Не им е гајле сигурно. Ама мое мислење е и мој став за што како јас гледам на работите. Ти ако сакаш поддржувај ги макс.
    Треба ли да ти судам за тоа ко сега ти мене што ми судиш?
    Глупости.

На Skorpija25, Lejla8, wannaBeMomma и 2 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Јас не ти судам, да ти судев ќе ти кажев дека си бездушна што миленикот го подари зашто веќе не ти се уклапаше во животот. Ама не ти реков, нели?
    Ти некого нарекуваш ненормален, тоа е осуда.
    А дека си полна со предрасуди, сама си кажа, само се маскираш со “конзервативна“.

За да кажеш дека е некој ненормален, прво треба да знаеш што е нормално и да имаш соодветно образование за истото. Освен ако не си психијатар, а не си, затоа што не знаеш што вели СЗО, не можеш да кажеш кој е нормален и што е одвратно.

Тебе ти сметаат циганите на семафор, мене ми сметаат деца (да, и вашите, чисти и бели) во авион.

Ама не одам да ве плукам што носите деца по авиони, колку што имам јас право, имате и вие.

Колку што ти имаш право да го држиш маж ти за рака на плоштад, толку има и педерот. Не си повредна од него.

Погледи подалеку од кутивката, заради себе.

На malerozna, Kitten, Lejla8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    :hai:
    Темата за тој/таа што си го променил полот уште кога ја отворија знаев дека нема да биде ништо на арно.
    Крајот секако ќе биде препукување на едни со други.
    И ниеднаш не помислив да пишам таму,зошто ако се одвојуваш од толпата одма ќе наидеш на осудувања.
    Што е до мене секој нека си прави што сака,ама мене ова не ми е нормално.
    Кога ќе имам деца здравје боже не би сакала да го гледаат тоа и како што рече @referentka да мислат дека е нормално.
    Исто секој си има право на свое мислење и смее да го искаже и не треба да биде нападнат ако некој не се согласува со него.
    Од мене на таа тема толку.
    Ракометот го пратев само на резултати,браво за нашите.Голем успех е ова :clap:
    Суеверна за спорт,па и сум и не сум.
    Се случило кога не гледам да победат тие што сакам или кога гледам да изгубат :DИ обратно.
    Тенис пратам исто ама само на резултати и за Надал навивам.Новак не го можам.
    И @joy1 да ја прашам дали го изгледа филмот,ако да,дали ти се допадна?
    Убав ден :f:
    Сакам вака :!:
    71114cc780cf2a717e99e329a7b7b8ca.jpg

На kuc, Skorpija25, ph.orhideja и 21 други им се допаѓа ова.
  14. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Добро утро
    Секогаш после продолжен викенд ми е тешко да станам сабајле за на работа.
    Мене не ми смета никој се додека не го нарушува мојот интегритет и не ми наметнува негови правила.
    Во иднина сакам син ми да има девојка,нормално ми е тоа.
    Но најважно од се ми е неговата среќа па може би се помирила со што и да ми донесе животот.
    Мм би го фатило срце :lol:

На kuc, mal.ecka, Skorpija25 и 24 други им се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Се искажа? Ти олесна?
    Мене мислењето не ми се смени.
    Ок. Така е. :D

На Skorpija25, Lejla8, Abeja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Ама мене не ми тешко бе Лејди, ич не ми е :)
    Јас од тие белите, привилегираните сум ;)
    Башка замисли, дечко имам!

Мислењето не ни сакав да ти го сменам, таман работа :) Кутивката тешко се отвора, знам.

Инаку, има разлика од искажување на мислење и дискриминација, како и говор на омраза, кои се противзаконски. Да живеевте во правна држава, за нарекување некого педер и ненормален, ќе добиевте кривична.

На malerozna, Lejla8, manja666 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Е сеа мирно ќе спијам вечер,.
    Ти твојата кутивка гледај ја, за туѓите не бери гајле .
    ;) :D

На Ana Marija 1 и Lejla8 им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Супер, послушај си го сопствениот совет ;)

На malerozna и Lejla8 им се допаѓа ова.
  19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Не ти требaше мнoгу. :D

Гледaм зa oвa се збoри. И јaс немaм ништo прoтив ЛГБТ личнoсти. Чoвекoт се цени пo кaрaктерoт, a не штo е, кaквo oбрaзoвaние имa и сличнo. Сè дoдекa тoј или тaa ми oдгoвaрa кaрaктернo не ме интересирa негoвиoт љубoвен и сексуaлен живoт кaкo штo нa некoј друг не требa дa гo интересирa мoјoт. Не плукaм ниту нaвредувaм пo тие личнoсти зaштo утре децa ќе имaм пa дa не ми се врaти пo глaвa пoсле. Инaку се слoжувaм сo @referentka и @Ane-Goki1 декa утре кoгa ќе имaм децa не сaкaм дa гледaaт тaкви пaрoви некaде нa јaвнo местo или телевизијa.

Се сoглaсувaм и сo @CameliaMiller зa шлaпaње и дрaпaње пoмеѓу дечкo и девoјкa нa јaвнo местo. Еднaш седaм вo Силбo и јaдaм и едни дечкo и девoјкa чекaaт ред зa дa купaт, a вo меѓувреме се бaкнувaaт и прoдaвaчкaтa им викa извинете штo ве прекинувaм, штo ќе нaрaчaте. Јaс вo тoј мoмент би се oсетил непријaтнo.
    Втoр случaј. Oдaм пo Кaмени мoст и пред мене истo еден пaр и вo еден мoмент дечкoвo си јa брцa рaкaтa внaтре вo фaрмерките нa цурaвa, a нејзе нoрмaлнo мувa не јa лaзи. (facepalm)
    Oќеј е дa рaзмениш чувствa нa јaвнo местo меѓутoa тoa дa биде пристoјнo, a не сo дрaпaње нa јaвни местa кaде штo имa луѓе. Уште дa се сoблечaт фaли.

На M&M, Peco, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.809
    Допаѓања:
    145.415
    Ден! :coffee:

Ме мрзеше да се измакнам од кревет, а телефот упорни ѕвони. Сто пати на една тетка и објаснив дека не е тоа бројот на маж ми, и уште 100 пати ѕвонеше.
    Е нека ме извини, ама не и кренав.
    Непрестано ѕвони од 8:10.До толку е упорна.:D
    Да беше некоја млада мома, сомнително ќе ми станеше.:rofl:

Се додека не ме засега нешто, никако не ми смета.
    Ама малку ми е гадно тоа исто-полово љубикање, па пред мене нека не прават вакви работи.
    Ако некогаш мое дете се реши на ваква полова орентација, би била среќна да е среќно. Ама искрено најзадоволна од изборот негов нема да бидам.

Ми се спие , та ми се плаче.:yawn:
    За тоа тетката е крива.]:)

Некогаш мислам оти родителите ќе не гледаат вечно како деца. Фала Богу во одлуки не се мешаат, ама толку сакаат да помогнат што синоќа ќе се истепеа како да си поделат обврските.(facepalm)
    А помош не побаравме,само треба да надгледнува некој , ако не сме тука.

На kuc, mal.ecka, sweet-cherry и 26 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.