Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Каква индивидуална перцепција? Не можеш да не поништиш нешто што те негира. Или си за едно или за друго, нема сива зона тука.

На fallenangel и Lejla8 им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Индивидуална перцепција, која ниту јас не ја разбирам кај верниците. Среќа па е нивна лична, која не влијае врз законите и истите не се обликуваат според верски вредности.

На Lejla8 и Bridget им се допаѓа ова.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    @kravce ајде наоѓај сВат, може и сВатица де, во дух на модерното време:wasntme:, немам предрасуди и бидете вредни да нема голема разлика измеѓу зетот и невестата.:lol:

@Bozica1980 друшке и јас цела зима поминувам во гаража, таму се мрзнам со кафето и цигарчињата.;(:lol:

Инаку да се сложувам дека не би го минела животот како комшиите во гаража, што е поентата да ја уредуваш куќата топ и да не уживаш во тоа, само за пред гости фалење да ти е.:wasntme:

Внук ми кога беше мислам прво или второ одделение имаше соученик кој имаше двајца татковци, праша зошто така, му се објасни и веќе не прашал, донекаде нормално му е, Матео има во клас две деца со истополови родители, тој па не му ни текнало да ме праша зошто е тоа така, да ме праша исто ќе му одговорам соодветно за неговата возраст.

На почетокот на школска година имаа некој настан, рели се собираа средства за нешто и децата требаа да се облечат во боите на виножитото, јас си прашав да не има врска нешто со подржување на ЛБГТ заедницата, се почуди учителката што ми текна да прашувам ама ме уверуваше дека нема врска со тоа, не би сакала на таков перфиден начин да им :oнаметнуваат нешто на децата без согласност од родителите, не значи дека сум полна со предрасуди.:wasntme:

На M&M, Jas!, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.165
    Допаѓања:
    40.526
    Јас те земам.
    Нема да има предрасуди што ќе биде година дена или две постара од мојов батко. Се додека се сакаат.:rofl:

На M&M, Jas!, sanjaeva и 7 други им се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Абе сите тука можеме што сакаме да кажеме, пр сакаме или не сакаме нешто, ама баш ме интересира да е за некој близок дали исто ќе се реагира.
    А да се каже некој дали е модерен, паметен, убав, згоден, добар или лош зашто нешто не сака, не поддржува, мрази или сл тоа е жива глупост. Секој има свое мислење и ако не го поддржува некој не мора одма да се тагира. Што и да се пљука тука, мене мислењето исто ми останува.
    Жабче, пошо ти еве знаеш, ти тагирај ги девојките. :D

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Мене ли ме прашуваш?

Науката е делот од Божјиот ум во човековиот ум, да еволуиран секако и ќе продолжува, ама се е од Бога.
    Ама не верувам дека сме настанале по случаен процес или како и да е, и дека науката е бог, сама по себе.
    Големи научници (како Ајнштајн) се декларираа како верници, дека без Бог не се во состојба ништо да направат.
    Како и да е Jesus loves you :D

Толку девојки од мене.
    Ние не се убедуваме нели, оти мене така почна да ми заличува тука, а јас немам желба ни време за тоа.
    Зедов да напишам нешто па прочитав па видов дека и таа реченица може да ми се изврти во друга насока, па избришав, па дигам раце.
    На Бог не му треба мојата одбрана сигурно.
    :D

На Jas!, mal.ecka, Ana Marija 1 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Каква мајка, таква ќерка.8)
    Мм е помал 3.5 години, таман додека се роди малиот ќе има помалку од 3 години разлика.
    :wasntme::rofl:

На M&M, Jas!, Skorpija25 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.165
    Допаѓања:
    40.526
    Ете договорено. А имам и прочитано дека посреќни бракови се тие каде жената е некоја година постара од мажот:lol:

На M&M, Jas!, mal.ecka и 5 други им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.521
    Допаѓања:
    260.793
    Лејди дискутираме.
    Нема зошто вака да избувнуваш. Имаш став по ова тема и ок е. Иако повеќе осудуваш, дури на моменти си и груба. Што е, ти треба подржувачи?

Скај, во ред, ти си родителот и ти треба да го воспитуваш, но не си единствен воспитувач, а и не треба да бидеш. Ние како родители за некои работи ќе бидеме субјективни и сакале или не, ќе наметнуваме наш став, додека во училиште тоа би било објективно. Нека се учат новите генерации да бидат без предрасуди, дека во светот и околу нив постојат и гејови, и атеисти.
    Значи има луѓе кои се поразлични од нас. Дали се работи за секксуална определба, дали за болест, религија, сеедно. Кај нас сеуште лицата со посебни потреби и со автоимуни болести се гледаат како да се заразни. Ваквите луѓе во светот имаат семејства и нормален живот.
    Овде сме полни со предрасуди и место да се ослободиме од истите и да прифаќаме и други вредности, ние сеуште тапкаме во место и се водиме по овие закоравени сфаќања.

На malerozna, ph.orhideja, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    На Val-Dim, Jas!, Skorpija25 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.165
    Допаѓања:
    40.526
    Немам предрасуди за геј популацијата. Имам во окружувањето луге кои се геј и не се наметливи. Ме иритира само тоа со прадите, ако сакаш да си прифатен како нормална појава, не би требало да правиш посебна промоција.
    Инаку вулгарни и неубави парови има и кај геј и кај стрејт популацијата. Тоа е веќе друга дискусија - што е за во јавност, а што е за дома. Чист пример ми се Хју Хефнер и зајачицине. Не може ниту една да ме убеди дека се бацуваат со него од што многу им е привлечен.

На M&M, Jas!, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.165
    Допаѓања:
    40.526
    Ау од ниедна, изгледа ќе има конкуренција за посфаќување со Битер.
    Туку прави ако не девојче, па ќе имаш двајца слободни за избор. Да не избие конфликт. :rofl:

На Jas!, sanjaeva, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Јас ќе правам девојче, полека, чекајте во ред! Сакам @bittersweet да ја земам за сваќа, да пратам чупето во Оустрелија :lol:

На M&M, sweet-cherry, sanjaeva и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.165
    Допаѓања:
    40.526
    Таман двајца се, ќе ги поделите. :D

На Annath, Lejla8, bittersweet и 2 други им се допаѓа ова.
  15. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Сите ние децата од дома ги учеме најдобро што знаеме ама да не заборавиме дека и надворешната околина има огромно влијание.
    Моите се големи верници,мајка ми нема празник да не пости или во петок,оди во црква се моли..
    Јас не.Верник сум ама повеќе ме влече науката и не мислам дека сум настаната од коските на Адам,нели како жена.
    Ама немам ни предрасуда кон оние што мислат поинаку дека е грешка.

Не би правела куќа за да живеам во гаража.Исто не би правела ни кујна за да готвам на тераса или посебна летна кујна.
    Мајка ми има посебна просторија каде се готви,ја нарекува летна кујна а готве и зимо таму :lol:
    Порано кога немавме клима ќе речам ајде лето е жешко и уште јадењето дома фали ама сега со климите не се осеќа.
    Е мирис има било каков аспиратор да имаш,барем кај мене се осеќа ама мириса на јадење не гледам страшно нешто па да се потресувам.
    Кога ме канат на гости не гледам каде ме седнуваат се додека ми е удобно.
    Ако осеќам вода на нозе не верувам дека би ми било пријатно :)

На PUPICA, M&M, Jas! и 21 други им се допаѓа ова.
  16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ако треба 5 ќе родам, едно ќе се погоди за сваќата :rofl:
    А сваќе @bittersweet бива ли 8-|

На Jas!, marama, Skorpija25 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.349
    Допаѓања:
    92.326
    Како за понеделник темава ми е тешка и напорна :|
    Да си кажам само,продолжете со дискусија јас ќе чекам други муабети :D не си одам!

Пуштив клима :sweat: на цела работа јас тутун мотам :D(facepalm) има некој од овде тутун што пушти?
    :tmi:

На Jas!, mal.ecka, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Јас пушам тутун, веќе 4-5 години.
    Баш утрово купивме за месецов што доаѓа.

На Jas!, wannaBeMomma, duffi и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.349
    Допаѓања:
    92.326
    Јас не пушам ама за мм мотам:D зема за проба пред 3недели по долго размислување и му одговара се навикна дури и помалко пуши а и поевтино е :lol:

На Jas!, Mr. Right, wannaBeMomma и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Жешко станало тука, ај да ве разладам малце.

i-0.jpg

На Kitten, Jas!, Mr. Right и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.