Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Нит глеав нит излегов кај нас гори секојдневно какво пуштање од работа нема шанси. Колешка ми пушти малку на нет зирнав ќеглеам дома после. Јас се плашам малку од такви гужви и еуфории паника ме фаќа :)
    се плашев дека мн гужва накај дома па нема да стасам ама вообичаено е.
    вчера сфатив дека очајно ми треба обнова на гардероба уште на шопинг даотидам и се ќе биде потамам

azelea, PUPICA, kuc and 15 others like this.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

ДоФта ма, кај нас еден пластичен хирург го пратија да учи естетска хирургија, пола од сестрине со ботокс шетаат сега (пошо за без пари ги шприцаше, му требаа за да учи) :rofl:
    Мене ми се така без врска кога со коса пуштена работат или со канџи нокти. Ако маникир, ама некој културен, не иде униформата со 5см нокт :)

azelea, eli25, bittersweet and 12 others like this.
  3. manja666

manja666 Популарен член

Леле тоа плус. Заборавив. (facepalm)
    Еднаш, уште кога бев средно бев да проверам крвна слика. Таа лаборантката имаше толку долги и тоа од оние шпицести нокти да не можеше да ми напипа вена, па се собраа тука сите околу мене, што било како било.
    На крај дојде докторот и се изнавика дека од утре со долги нокти не прима никој на работа.

azelea, kuc, eli25 and 10 others like this.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Мене било каде и било кој облечен и нашминкан ко бугарска певаљлка ми е одвратен.Професијата не игра улога.Дали е сестра,шалтерски работник,студент или професорка сеедно..кога се нема култура на облекување се нема.И на студентките не им приличи на факс со миничи,расцепани фармерки,дреч кармини.Затоа што факсот е школо пред се.

Kitten, azelea, PUPICA and 27 others like this.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Lele,a jas koga otidov na hirurgija(mi trebase izvestaj samo od dr.)srcev udar sto ne dobiv.
    Cuval Gospod,pred toa nemav odeno nitu pak gi znaev doktorite ,nitu po ime nitu po lik.
    I cekam red jas ,terminot,izleguva 1 postojano ,vleguva...najverojatno sum mu se pulela vo tetovazite,koznite akli,lanec na vrat,pa nekoi marami vrzuvani...dlaboki patiki,obetki,pirsovi....a on nekade nakaj 60 godini.Si pomisliv nekoj brat ili bolnicar e pa si fura nekoj imidz.
    Go pulam jas,me puli toj,jas se krstam na imidzot kako za na rabota,on mi kimnuva,vrtam glava i tolku.
    I doadja ,,mojot termin"sestrata se izvikuva kolku sto ja drzi glas...vleguvam ....i ostanuvam so zinata usta.
    Zaboraviv sto trebase da baram.
    ,,Decki"naviknat na vakva reakcija na ludjeto mi dade izvestaj ...jas papirot u raka i preku vrata.
    Ne znam sto da kazam.Da bese na gradiliste pa popristojno ke bese oblecen,ke nosese htz oprema.

azelea, PUPICA, Annath and 5 others like this.
  6. lunicka

lunicka Форумски идол

Зa славењетo дa прoмрчaм мaлку.:tmi:
    Вo ред пoбеди Вaрдaр и јaс се дерев и нaвивaв нaвистинa.Ајде дa ги пречекaме и тoa е вo ред.Не е вo ред држaвни службеници дa излегувaaт зa oвoј чин.Кaј привaтнициве те прaшувa ли некoј дaли се бричи влaдикaтa.Имa дa си рaбoтиш и тoчкa.Слaви кoгa си слoбoден.
    Втoрo кoлку Мaкедoнци имa вo тимoт?Нели е тoa кaкo дa кaжaм мaлку вештaчки.Химнaтa кoј oд нив јa чувствувa кaкo свoјa.Пaк ќе кaжaм убaвa пoбедa и Мк и Вaрдaр ќе се спoмнувa кaкo шaмпиoн и се тaкa нaвезенo...
    Сепaк зa мене не е тoa тoa...(lalala)

Peco, PUPICA, Rubiii and 13 others like this.
  7. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

На клиника работиш? :)

eli25, Annath, Lejla8 and 3 others like this.
  8. mareane

mareane Форумски идол

@Jas! мое мислење е дека детето си има само бујна фантазија,а тоа пак укажува на негова висока интелегенција.Ама и те разбирам на загриженоста ,зашто во ова време невреме каде секојдневно се соочуваме со разни нови болести, состојби и сл. на децата се почна да не загрижува. И сакам да ти искажам јавна благодарност (а и на останатите членки кои тогаш ми пишаа)за информацијата за логопед.Другарката од денес почна со третмани кај неа.:)
    @MilaP воопшто да не си загрижена за тоа што детето нема да посетува градинка.И дома можеш сама да го вежбаш некои основни предзнаења да стекне.Со тоа што повеќе да се фокусираш на ситната графомоторика на раката (нека црта,пишува нешто што поситно,нека реди ситни муниста...)за да може полесно да го совлада пишувањето.Исто така и учете ги броевите да ги препознава,пишува бидејќи со новата програма по Кембриџ во 1 одд се почнува веднаш со бројките ,па дури и со собирање и одземање веднаш во првите два месеци и тоа им е најтешко на децата...
    Околу славењето богами да бев Ск и да можев да киднам би отишла малку да се изнавикам, изнарадувам.Па ова е навистина гоолем успех и многу редок случај па не е страшно неработењето на неколку саати.Пострашно е неефикасното седење по канцелариии што по некој пат на сите ни се случува ,ама на некој многу често.

azelea, Peco, kuc and 16 others like this.
  9. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

А земјоделска работничка со купаќи ја личи ли? :rofl:

Од се што имам видено културата на облекување не зависи од ни една професија, од самиот човек зависи. И обични работници сум видела убаво облечени, нормално средени и нашминкани и некој со висока функција ко од марс паднат. Медицински сестри со минич испод мантил и кармин до нос ми се врХ на невкус.

PUPICA, kuc, eli25 and 18 others like this.
  10. CameliaMiller

Јок.

Lejla8 and ♡BuBaLe♡ like this.
  11. wannaBeMomma

Еми? :)

Lejla8 likes this.
  12. CameliaMiller

ТаЊа е! :x

eli25, referentka, Lejla8 and 2 others like this.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Не сум во тек шо зборувате.
    Од работа, на болница во посета, сега на преглед за мене одам.
    Ми се плаче ми се рика!

kuc, eli25, M&M and 9 others like this.
  14. wannaBeMomma

Zosto Mia misli deka deteto i e vunderkid?

fallenangel, Lejla8, mareane and 6 others like this.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Сум видела се и сешто по болниците, ама како медицинскиот персонал се однесува и облекува директно зависи од шефот. Сум одела на посета во одделение каде мантилот не смее да има капка крв, кломпите мора да се перфектно чисти, а да не зборуваме за лична хигиена и облека, вклучувајќи и нокти и шминка. До тој степен е средено, што сите жени од персонал косата ја врзуваат во реп. Ама затоа сум одела и на одделенија каде што сестрите се со шминка ко снашки, практикантките се во панталони кои едвај ги закопчуваат, нокти наливни со максимум и така. Да прошета шефот и да ги избрка дома пред цел персонал, да намали плата зза 20-30%, сигурно нема да им текне да се појават на работа во такво издание.

kuc, eli25, Sunshine_1979 and 14 others like this.
  16. CameliaMiller

Јака си Буби, знаеш дека се' ќе помине :hug:

17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Да беше само Миа најмајка на дете кое е над-над-над просечно, добро ќе е. Амааа, толку многу мајки се денес во филмот дека детето им е нај, то е чудо. Океј, и ја се чувствувам дека сум најубава и најпаметна ама не ги оптеретувам другите со тоа.
    Никогаш нема да ја сфатам потребата од тоа форсирање на децата, ко само "таа" да е мајка и ко само "таа" да има дете кое знае азбука и да брои до 10. :!: Во неколку наврати една жена и објаснуваше на мајка ми за нејзиното спешл уан синче, како таа читала книги и се водела по тоа, како таа била строга и го воспитувала да биде таков и таков, и се си мислам дека го заборавила фактот дека мајка ми израснала две деца. :drunk:

@simonka93 нека му е среќен роденденот. Што изненадување спреми за вечер? :lol: :makeup:

Исплачи се, ќе ти олесни. После тоа исправи се и биди силна. Не заборавај дека на три дечиња ти си им центарот на универзумот. :inlove: :muscle:

azelea, kuc, eli25 and 13 others like this.
  18. manja666

manja666 Популарен член

@Rebecca_R Немој така. :D
    Сега ќе ти се нафрлат дека си немајка и немаш право да збориш.
    И она клише, така зборуваш зашто не си мајка, ќе збориме кога ќе станеш.

Многу жени мајчинството го сметаат како привилегија што ја имаат само одредени, а не како избор.
    Од тука, и тоа идеализирање на своите деца.
    Секој мисли дека детето му е убаво и паметно ама кога ќе се преминат некои граници на воздигнување и величање на истото дете, може да биде многу лошо во неговото ментално развивање.

Ама ова е само мое мислење, немајка сум, врска немам.

Kitten, PUPICA, kuc and 10 others like this.
  19. wannaBeMomma

Луѓе јас сум мајка, за мене детето ми е најубаво и го сакам повеќе од себе си, ама не се трудам да наметнам на тие што ми се пријатели дека за сите е најубав или најпаметен, најнапреден итн...

azelea, PUPICA, sanjaeva and 11 others like this.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Точно, немајки сме, ама имам и јас мајка, имаш и ти, имаме роднини и пријателки, има жени од наши околини кои се мајки ама не ги лажат своите деца дека се чудо на природата.
    Појасно од ова не може да биде - раѓањето на дете е избор, не е апсолутно никаква привилегија.
    Растењето на детето е мач со две острици, од една страна величањето дека е вундеркид, од друга страна е потценувањето и занемарувањето на неговите успеси. Секое претерување е негативно.

Јасно ми е што сакаш да кажеш, и јас сум најубава и најпаметна на мајка, ама таа никогаш го нема наметнато тоа - никому. Ниту пак мене ме тапша по рамо и ми вели дека никој не е како мене. Умее да ми каже дека имам раскошна убавина, но умее да праша дали сум се погледнала во огледало каква сум после третман.

Kitten, azelea, eli25 and 11 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.