Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Туку, сакав да ве прашам, дали и колку штедите?
    И притоа не мислам на она стандардно тргање на страна одредена сума на пари или ставање во банка.
    На она ''детско'' штедење мислам. Со собирање ситни парички кои што со тек на време може да прераснат до добра сума на пари.
    Јас со бившиот штедев 2 ипол години и на крај извадивме добри пари, така што истеравме добар одмор баш лани.
    Еве сега пак почнав да собирам во една кутија, само што овој пат ќе оставам само 50-денарки и по 10 денари.
    Малку демоивирачки ми е кога ќе видам дека има само 250 денари, ама со тек на време се надевам дека ќе се намножат.

На fallenangel, mareane, CameliaMiller и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Прашање за женски пол:
    сте користеле ли таблети за одложување на циклус?
    Нема година да го избегнам одморот (добро,само кога сум трудно:D:D:D) па така ми се погаѓа и годинава! Чаре?

На WORRIED.BT, CameliaMiller, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  3. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Јас имам еднаш користено само. Последниот ден не додржа и ми дојде. Премногу крварев

На CameliaMiller, Lejla8, Rebecca_R и 2 други им се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.231
    Допаѓања:
    330.114
    Незнам ич да штедам,и лоша навика е тоа.Ме чешаат парите во џеб.Додека ете децата мали се ама имаат мече каса и редовно си ја полнат со желеЗни па ги крупнат после.

На fallenangel, M&M, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  5. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    @joy1 двата сервиса, според прикажаните цени, не се ни 100 еур., а ти толку планираше за еден.
    СДК купи си ги двата :)

На sweet-cherry, Peco, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Вчерa бевме дa пaзaрувaме и земaвме еднa ќесa плус зa рaбoтите. Кaсиеркaтa ништo не спoмнa, јaс не прaшaв. Пoсле нa сметкaтa гледaм декa сaмo три ќесињa се куцнaти. Ме "јaдеше" тoa штo не и дaдoв денaр нa кaсиеркaтa зa ќесaтa. Луѓе крaдaт милиoни, јaс зa еден денaр се тресaм. (facepalm) Амa не сaкaм тaкa, сaкaм нa чистo дa си бидaм.

Вo бaнкa пoдмиренo тoa штo требa, нa пaзaр испaзaренo. Вaрaм мaкaрoни зa ручек. Сo сирење oдoзгoрa.

И јaс кaкo @manja666 сoбирaм железни пaри вo шише Кoкa-Кoлa, две литaрскo. Стaвaм сè, aмa нaјвеќе им се рaдувaм нa 50ките и 10 денaрките. :D Не знaм мoментaлнo кoлку имaм. Ќе ги брoјaм некaде кoн крaјoт нa месецoв или пoчетoк нa другиoт месец.

На fallenangel, sweet-cherry, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.350
    Допаѓања:
    92.329
    @Sunshine_1979 само консултација со лекар,не земај на своја рака.Промолут нор се такви апчиња за регулирање на циклус, колку што знам без рецепт не ги даваат во никоја аптека.

Излегов од дома дека гледам ветар дувка па ајде ,се излажав абе се сварив ееј :envy: колку тешко време чудо,во центар мислам пожешко ми беше:D

Наминав до Лиска купив тоа што треба,разгледував и купачи и наметки за плажа колку се само скапи се разочарав :|
    Купачи убави на зелен пазар има, многу избор и не се скапи ако на некого му треба да знаете.И убави фустани сега за во лето има,секојдневни за ладење низ дома,и ефтинки :lol:
    Колку сакам да шетам низ пазар леле :inlove:

На татко ми му е роденден денес па од Спорт Вижн му купив една маица,спортски човек е па да го подновам малку :D

Штедиме колку можеме :)
    Полниме и касички имаме две полни и трета почнавме тежат едвај се креват.
    Замислено ни е со нив да прошетаме некаде или пак одморче да истераме,ама тоа откако ќе решиме да ги преброиме да видиме колку ќе има :D

На fallenangel, sweet-cherry, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.811
    Допаѓања:
    145.432
    Не е толку страшно.
    Можеш и без рецепт да ги земеш. Консултирај се со матичниот само. Кога ќе ги прекинеш за некој ден ќе добиеш.
    И јас сум на иста мака, ама кога резервиравме циклусот не ми беше регулиран.
    Ама и друго ме јаде. Држ не дај работата.:D

Ај да седнам па да ве исчитам. Деновиве ХПЛ.:drunk:

Последна измена: 8 јуни 2017
    На Peco, V.odolija, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Пијам вода, не смеам ништо друго да јадам или пијам, утре треба крвна слика да правам, па забрането е јадење 12 часа предходно.:worried: Алал да ви е на сите што држите диети, јас не можам да издржам 12 часа, тоа дека не смеам па се ми се јаде, пие, инаку се случува и цел ден да не јадам ама пустото забранетото овошје е најслатко.:lol::lol:

Штедам заедно со децата, имаат касички и ги полниме со ситни пари, последниот пат кога ги однесов во банка касичките имаше околу $1800, крупни пари кога има ги носиме во банка и се ставаат на книшка.:)

Изигравав Џејми Оливер денес, тава со се што имаше во фрижидер и ориз од карфиол.:mm::mm::mm:

IMG_20170608_141128.jpg

На Ano, fallenangel, sweet-cherry и 26 други им се допаѓа ова.
  10. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.241
    Допаѓања:
    70.735
    IMG_20170608_135321.jpg

И јас си имам сервис од бабата на мм :D Штета не пијам турско кафе

За штедење немам приходи, па не штедам... Ама затоа мм собира железни парички, па ги лепи по 10, ептен е педантен за такви работи |(
    Дури и по маркетиве го научија ]:)

Еднаш собираше во шише од 5л. па парите ги искористивме за одмор

Да ве прашам, дали некоја нарачувача од Lowito? http://lowito.com/

На fallenangel, sweet-cherry, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.292
    Допаѓања:
    57.256
    Собираме и ние ситни парички. Во мала тегличка, на капакот направивме пресек за да си фрламе парички без да ја отвараме. :) Секој месец ни се собира околу илјадарка, па си ја плаќаме сметката за кабловска и интернет со тие. :P

Aма, некако повеќе ми се допадна идејата за одмор со така заштедени пари. (y)

На fallenangel, sweet-cherry, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Здраво, како сте? :D Јас арна банана, кафе сега ќе правам и ќе се фатам за работа. :D

@wannaBeMomma со лесно да ја износиш бременоста. :hug:

Првите, ти со паун се too much. :D

Мене овие ми се најубави, префинето ми изгледаат. Ама цел комплет се, нема само филџани, баш штета.
    Не штедам, секогаш ги трошам парите, пример кога излезе сметката 257, јас давам или точно пари или 300+7 денари, па така нема што да ставам во каса. :D Брат ми како мал штедеше, дома моите имаат вазна кај што ги ставаат, ама тие пари ги трошиме за леб. :D

На fallenangel, Peco, V.odolija и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.502
    Јас собирам ситни и ги трошам паралелно :) не ми текнало дека може да се соберат толку за одмор. Браво.

Ми се јаде ме мрзи да зготвам |( филџани да им се тресам не сакам. Немам таков животен стил за да пијам кафе со тацна :mm:

На fallenangel, Val-Dim, Petar80 и 24 други им се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.811
    Допаѓања:
    145.432
    Многу сум вредна денес.:emo:
    Имав 100 обврски низ град ама се бачкав дома со други работи.
    Ве читав за чушкопекач , мислам бугарска направа е.
    Јас ги печам дома во рерна кога ми треба,за 15мин готови. Ете тазе , закиселени.:mm:
    IMG_0116.JPG
    У меѓувреме печам боранија, што ќе испадне не знам , ама желба на маж и татко ми.
    Ете се пофалив.
    Фали ме усто..:D

Ако Џои ги земе тие со паун ,има тацни гратис од мене.
    Иначе динарот е на пола од денарот.
    Ќе те земам со мене за Ниш на шопинг и ќе научиш валутата.:D
    IMG_0114.JPG

Ситни пари собираме во лименки од Нескафе,големите. Сакав скоро да ги уновчам, не ми даде маж ми.
    Оти мене не чешат.:D Викам ќе ни ги украде некој, нема кој друг ми вика, освен ти.]:)

Утрово како грмеше тука, многу лошо. :worried:
    Си викам отидоа на мм чудбите . Кога ги проверив после еден по еден камен од душа ми падна.
    Ќе се туфкаше после оти.:D

На fallenangel, sweet-cherry, Val-Dim и 26 други им се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.233
    Допаѓања:
    125.108
    Криво ми е што не штедам, оти ќе заштедам многу ако решам . Ме чешаат и мене:) Не вадам многу кеш, ретко немам пари во мене, брука. Се плаќам со картици за да не ги гледам парите како се трошат. ;) Железни ставаме во лименки нескафе. Обично за станот си купуваме нешто (сервис, прекривки, постелнина..,,,). Маж ми штеди. Синоќа броеше , се зачудив колку заштедил:^)Му викам ти да не почна некои црни бизниси :D Заштедил за породување, облека на бебе и количка , здравје и плус на страна ќе си чувал 8)Затоа ја немам потреба да штедам :P. Порано ми бараше од плата за да го тргне на страна. Рата си плаќав :D Сега оти на боледување сум, ништо не рекол. Ни пак јас :angel:

На Ano, Val-Dim, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.513
    Штедам ситни 50ки и 10тки, поситни не само ,,гужва,, ми праат во каса. Имаме една касичка на комода ни стои, малечка, коа ке се наполни ги сортираме во купче по 10монети, ги лепиме и одат во поголема метална кутија, онаква од кам со колачи што се продава. Последниот месец 1260ден имаше, предпоследниот 1390.
    Примолут нор ама ако немаш пиено не знаеш како ќе ги поднесеш. Јас сите можни нус појави ги имав од нив, а ги пиев ради друга работа не ради одмор и одлагање :D

@joy1 розевиот

Последна измена: 8 јуни 2017
    На fallenangel, Peco, Rebecca_R и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Честито бременоста,со лесно да си ја поминиш:hug:

На Rebecca_R, CameliaMiller и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Ситни не.
    За едри имаме зборено,да не зборам едно исто како расипана касета..

Лани се јавив да честитам роденден на братучетка на мајка ми,и жената (иначе,фамилија пар екселанс) ми се испонаша на телефон во смисол : батали родендени,како стара стрина си со родендениве.
    Јас до сега ваков одговор место "фала" не сум добила..

Оваа година мајка ми уште сабајле:да не заворавиш,на тетка ти роденден и е..

Аааааа-јок...нит се јавувам нит честитам..
    Мајка ми ме убедува -знаеш таа ете проблеми,бла,бла..дрн,дрн..

Мамооо...м'к (молк)!
    Ако има проблеми нека си ги решава..не на луѓето да им одговара глупаво.

И така..цел ден мислам на ова и се убедувам да се јавам,ама не...не успевам..

На fallenangel, Lilit, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  19. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    За штедењето ситни,слабо некако,синко повеќе голта од касичка,за бензинче му требаат,зимата си ја немав таа мака,додуша и плата си немам,ете и таа мака си ја немам,:D

На fallenangel, wannaBeMomma, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.513
    јас не би се јавила, ако она има проблем со едно ,,фала,, нема устата и падне ;)

На fallenangel, wannaBeMomma, Rebecca_R и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.