Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.513
    во ист правец размислувам, ако некој сака да се открие скроз јас не сакам, ако сум сакала тој некој да знае за нешто што сум пишала овде ќе сум му кажела директ нему

На JuLleE, Skorpija25, Lejla8 и 18 други им се допаѓа ова.
  2. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.236
    Би се налутила само ако тука си разменуваме лп, а молчи дека се знаеме и ме прави будала.

Имам или подобро имав другар со кој бев 24/7 ама почна да го снемува од кога фати девојка за сериозно. Причината беше - Премногу работи знаеш за мене, па не би сакал да ве запознаам.

На sweet-cherry, JuLleE, mal.ecka и 26 други им се допаѓа ова.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Во принцип не би било некаков проблем и да ме открие, овде не пишувам работи кои во реалниот живот не би ги споделила.

До сега никого не сум препознала, барем не во оваа тема каде што сум најактивна, па затоа и сметам дека во иднина тоа нема да се смени. Овде единствено пишувам работи кои не би ги кажала на конкретна личност, бидејќи тој/таа би се налутиле, но тие личности сепак и не ми се којзнае колку битни во животот, па ништо особено не би се сменило. Кога правам муабет за трети лица, а тоа да не се родителите, брат ми и дечко ми кои ми се сите заедно на прво место, нели и другарките со кои исто имам слобода да им кажам се, некако не ми е баш најзгодно да коментирам одредени ситуации или да им посочам кај грешат, јер често луѓето ми велат дека сум безобразна, без осет, не бирам начин итн. И мајка ми ми го има кажано тоа, ама знае дека не го правам тоа од злоба, туку со најдобра намера.

На sweet-cherry, Lejla8, wannaBeMomma и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.108
    :) :coffee: :music: :pizza: :d: :beer: :^: :party: Ѕвездите се на + / - 40 :makeup: :hug: :inlove: :f: :*:

Здраво девојки :f:
    Јас го заспав само големото дете, помалите шетаат :tmi:

Исчитав се што сте муабетеле денес, излајкував, пералната испра, ги пружив алиштата... Додека бев на тераса свашта се изнаслушав... Една мачка се понаша како да е февруари, некое куче лаеше, а и завивање како на волк слушнав. Се почувствував како да живеам во дивина :^)

Јас само една тема ке „образложам“ 8)
    Лично не познавам ниеден член од форумов :tmi:
    Обично кога во друштво или на работа ке почнат со муабети - на ФБ ова - она, пријавувам дека јас си имам поинтересно катче - Фемина форум, каде што имам мнооогу интересни пријателки. Но, никој од моето блиско опкружување не ми пријавил дека е член. Можеби се кријат, можеби ме откриле кој ми е никот... А можеби и читаат што пишувам, ама мудро си молчат :^)
    Баш ме брига, убаво кажа @PUPICA „глеј ние да сме си арни“ (poolparty)
    Откако дознав дека дел од девојките на темава живеат во моја близина, ми се случува во маалските продавници или на улица, да си помислам дека некоја од девојките што ги сретнувам е некоја од Вас... Некоја бутка количка, некоја си води детенце за рака, некоја е убава... Ова последното затоа што сите од темава сме лепотици дее :)
    Сепак, сеуште не познавам ниеден член од форумов :tmi:

@wannaBeMomma со лесно мила :hug:
    @♡BuBaLe♡ :hug:

Отидов да си легнам (waiting)
    Вечерва почнувам да читам нова книга. По подолго време од македонски автор... Се надевам нема да се разочарам :tmi:

На sweet-cherry, mal.ecka, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Имам неколку препознаено, кои воопшто не се на темава, некои од друг форум, каде што веќе се знаевме лично и тука се најдовме пак.

Постојат и такви, посебно една, која не знам дали форумов го лаже или себе. Со маж и' се познавам цел живот, премногу знам за него и неа, но не сакам да и' се претставам прво затоа што не ми е блиска приватно, второ затоа што не сакам да ми биде блиска. Такви ликови со совршени животи не сакам.

Мене вчера @Kitten ме препозна и ми е мило, се знаеме виртуелно бар 10 години :)

На sweet-cherry, mal.ecka, Lejla8 и 25 други им се допаѓа ова.
  6. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.241
    Допаѓања:
    70.735
    Искрено, ако ме препознае некој, не сакам да ми каже.. Тука споделувам се', најмногу тоа што не сакам никој да го знае... Далеку сум од анонимна, ставам слики, кажав од каде сум,кажувам датуми кои ги славам...
    Форумов ми е издувен вентил каде максимално ја отварам душата пред илјадници луѓе... Има многу нешта што на никој во реалноста не сум ги кажала, а сум ги пишала тука

На mal.ecka, Skorpija25, Lejla8 и 28 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.412
    Допаѓања:
    279.543
    1.досега не сум препознала блиска особа ,а не би сакала и мене некоја блиска да ме препознае од слични причини што кажа и Симонка.Но би сакала лично да запознам некои од вас овде иако имам неколку на фб.Се надевам летово да се сретнам со една драга феминка..
    2.немам лично такви пријателства а сегашниве млади ретко имаат вистински пријателства и од ист пол а не од различен

На mal.ecka, Skorpija25, Lejla8 и 19 други им се допаѓа ова.
  8. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.287
    Здраво девојки сте отвориле трета смена.:d:

Јас деновиве ве читкам, ама стално сум натаму наваму и немам време ич.;(

Иначе препознав комшика и една колешка од факс, други не. Порано на фемина долго се криев, сеа последниве месеци ставам во модни критики слики и баш ми е забавно. :D Ако ме познал некој па големо гајле, знам кога ставив прв пат слика комшиката ме праша дали е украдена оти ја знаела девојката, ме знае де.:lol:

За машко женски другарства тврдам дека има, јас бев неразделна со мојот најдобар другар ама ми замина во Америка.;( И најдобрата другарка исто...

На sweet-cherry, Val-Dim, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.350
    Допаѓања:
    92.329
    Препознав една членка ама откако стави слика од бебето нејзино, не ја забележувам често активна е понекогаш во темите за бебе.
    Не и се кажав,несакам, немора а се среќаваме лично но поретко.Не ја истражувам ниту пак ме интересира искрено.

Од блиски не сум претпоставила дека можеби има некого на форумот како активен член.
    И јас сакам некој да ми се претстави ако ме препознае :)

Верувам во женско/машко пријателство имав другар со кој бевме неразделни од забавиште се ожени и се одалечивме заради жена му :) не веруваше дека цел живот бевме само другари :) а и патиштата ни се на разни страни јас на едно тој на друго место.

На sweet-cherry, mal.ecka, Skorpija25 и 25 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.578
    Како се осигура?! :o
    Није могуќе ова...

На JuLleE, mimiiiii, Lejla8 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.129
    Dobro utro.
    Uste denesniot den da go ,,iskaslam".
    Od ponedelnik polesno ke se dise.
    Edno kafe od mene,prvpat .
    budenje-so-solja-utrinsko-kafe-nasekade-vo-svetot-02.jpg

На JuLleE, Dadusicka, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.869
    Поздрав убави феминки.
    Здрави живи?
    Јас ви пракам позитивна енергија и гушки.
    Утре слободен ден малку да здивнам ако не заврне и мала прошетка.
    Добив прва полуплата во новата фирма зашто не работенв од први туку од десети и испаднав коректни.

Иам едно прашање,које е тоа Милка чоколади дали некој знае да ми каже?

На Lejla8, Sesil, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    155.017
    Во ред е сосема според мене.
    јас досега не сум препознала некој ни по муабет ни по слика, од оние што ставаат. И јас сакам да останам анонимна. Некогаш кога ќе свртам некој муабет тука па истиот на работа на пр ме фаќа нервоза да не ме препознае некој :) . Сум си кажала ова си е мое катче, ни маж ни никој не знае дека си пишувам, и ако знам дека некој ме знае мислам дека ќе се повлечам. И да препознаам јас некој дал од муабет дал од слика нема да и кажам. Не знам едноставно сум јас таква а гледам има и други. Ам нот алоун :) .
    Пријателство меѓу машко женско да има верувам. Имав јас другар од дете, комшии бевме неразделни. Никогаш немало момент да сврти другарството на друга страна. За жал поради преселба, обврски слабо се гледаме и само се договараме да се видиме ама никако не успеваме. Сум имала и др другари, мм има другарка, заедничка ни е и она не спои, со која си одат во кино по кафани дури се има десено да заспие кај неа после искачанки. Знам дека ќе мислите дека сум луда ама сум 100% сигурна дека нема, немало и никогаш нема да има нешто меѓу нив

На Val-Dim, Dadusicka, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Ти верувaм :muscle:

Дoбрo утрo :drunk:
    Дoбрo е, пoсле 43 денa дoјде и петoк.

На JuLleE, Lejla8, wannaBeMomma и 11 други им се допаѓа ова.
  15. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Добро утро убав народе, сонце пече низ прозор, пола раце ми се сончаат :D Природни риги, како зебра :D
    Јас не сакам да ми се каже ако се знаеме, или барем во моментов не можам да се сетам зошто би сакала. Имам проблеми кои понекогаш знаат да ми се испуштат, ама бидејќи сум конзерва ни овде не ми иде да ги кажам :( кога ќе видиш на крај, пак ништо не сум открила :worried: На фб имам само две особи од овде, додадени од пред неколку години, ама не сме успеале лично да се сретнеме зашто сме од различни градови. И за прв пат после толку години, препознав една личност пред една недела, сосема случајно. Само познаничка. Воопшто не пишуваме на исти теми, ниту пак дошла до дискусија, па си реков само еееееј фино, ок, продолжи :D е сега, што ја препознав, ја препознав.... заборавив како и беше никот :rofl: Како и да е, и онака тешко дека ќе се сретнеме по темите.

Политиката знае да биде многу прљава работа. Треба посебен карактер за таму. Смешното е што, баш вчера и реков на мајка ми да формираме партија за локалните избори :rofl:
    Уште посмешно е што цела недела мислам на една крава, и сакам дома да си имам :| како дете неразбрано сум.

Верувам во машко-женски пријателства. Имав супер другар, ама сплет на околности доведе да тоа, денес да не можеме ни да се прашаме како си. А исти карактери...
    Ајде убав ден :d:

На sweet-cherry, Peco, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  16. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
    Добро утро :sun:

Времево од ноќеска на полноќ до утрово ме избудали :drunk: спремив синоќа едни алишта, утрово облеков други. Многу имам мака со мигрената, овој период колку беше променливо времето едвај преживеав.
    Се прават планови за на одмор на големо, јас изгледа дома ќе си останам :( од работа нема да успеам ни два пати по пет дена да се извлечам, за повеќе не ни фантазирам :@
    Од форумов лично не познавам никој, ниту сум препознала некој. Ако некој ме препознал нека ми се каже или не, како сака, не замерувам.
    Другари од спротивен пол имам многу, еден на врвот. Секој ден се слушаме, кога имаме и двајцата време се дружиме, поблизок ми е од другарките. Е сега не е женет, можи ко ќе се ожени ќе ме откачи :lol:
    Поздрав женски, имајте убав ден :hai:

На sweet-cherry, Val-Dim, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.502
    Сакав да се распишам ама ај си викам да не расипувам идилична атмосфера :)
    Имам препознато луѓе, знаат дека пишувам ако сакаат ќе си кажат. На фб препознавам многу повеќето и пријателки ми се. Има и такви глеам изманијачиле и си отишле. Тоа е, секакви дијагнози има.

Туку денес имаме последна родителска во градинка со се деца. А и на роденден сум. Нешто битно е или ќе помине и без нас?

На Peco, Val-Dim, JuLleE и 24 други им се допаѓа ова.
  18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.292
    Допаѓања:
    57.256
    Препознав една членка, ама не и’ се претставив. Многу ретко пишува, не контактираме на форумов, па не гледам потреба. Сум споделила некои приватни моменти што не сакам да ги знае.

Мене знам дека другарка ми ме знае овде, ама не знам дали пишува, не ми кажала. :D
    Ако пишува, не сум ја препознала.
    Ако читаш, поздрав до тебе. :lol: :hai:
    За неа, не е важно и да чита од тие приватни моменти.

@Bozica1980 како тоа изманијачиле и си отишле?

Добро утро. Убаво ми тргна утрово, со вожња. Пет минути во кола и јас веќе се успивам. Не знам зошто, премногу се опуштам кога се возам и веднаш заспивам. Од дете ми остана таа навика да спијам во кола.
    Дечко ми ме тера да се будам, за друштво ме земал и секогаш сум го преспивала патот. :D Вакво друштво за возење не сакате. Се трудам да се разбудам, пет минути и ми паѓа главата ко на стара баба. :wasntme:

На Peco, JuLleE, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  19. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    На моменти се фаќам дека несвесно многу се отворам,па ќе се сецнам.Си викам,ќе ме препознае некој/а.Па,баш ми е гајле.Таа сум.Исто како да се дружиме во живо.

Денов,сонцево,некако убави денеска.Не е спарно или така ми се чини:?:како би за некој ден на море,ама...ајде бар кај и да е ќе се отвора наше море(poolparty).Некој ни тоа го нема...

На sweet-cherry, Peco, Dadusicka и 19 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Морнинг :yawn::coffee:

Може и јас имам некој на фб, а не знам :?:
    Како знаете од фб дека се на форум?

На Lejla8, wannaBeMomma, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.