Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Лазања никогаш не сум сакала. Се’ што се растура во чинија кога ќе почнеш да јадеш и изгледа хаотично - не го сакам. Одма се нервирам и оставам.

Кај мене денес печено рипче, и оривче со зеленчук. Уште не сум почнала да го правам. :tmi:

И јас сум за кафе.

marama, Izdrzliv, Jas! and 14 others like this.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Претпоставувам летаа заради Ден на воздухопловство.

Леле @eli25 баш сакав да пишам за играва.До толку забегав што си правев дневно по неколку измислени профили на фб за да си праќам поклони и чуда,секако,во интерес на рекорди:rofl:(facepalm)

@sanjaeva старосоделка сум:emo: ама и ДНК не ми значат ништо.Јас сум шема Лепи и Дадар:D

Светло/темно,гласно/тивко е една од причините за често рчкање со мажми.Јас сакам темно и тивко,дури и преку ден спуштам ролетни:D
    Он обратно:doh:

Што убаво @Bozica1980 на род во ЗОО:)
    И јас сериозно размислувам на малиша таму да го славиме.Само ме нервира детското игралиште што го поставија и наместо да шетаат по животни,децава на тобоган:tmi:
    Ем отворено,ем пристојна цена,место за трчање,едукација...
    Не сум присталица на игротеки и слатки маси,уште помалку на гости возрасни седнати во игротека со виски и кифли:headbang:
    Да не зборам за астрономскиот трошок,за ништо.

3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Сакам јас тестенини и лазањи и сичко од тој вид. Темница и јас сакам и навечер и ми е темница. Само лаптоп и тв светат. Ама па, галама ми е. Ем пуштам гласно, ем се и сешто уклучувам,симултано. Тв бучи и го заслушувам само кога нешто ќе ми фати уво. Видео некое од некоја емисија пуштам на лаптоп ем музика пуштам на јутуб. Тоа ми е ко, не знам јас да читам едно нешто. Мора да имам повеќе статии или онлајн книги отворени и се читам по малку тука, малку таму, малку онаму..па од почеток. ADD :tmi:
    И со тв заспивам. Кога ми е тишина се нервирам и викам.. ко да умреле сите да му се сневиди. Едно време Јанко бурекот го пуштав пред спиење за да се испонервирам,уморам и така да заспијам:whew:

Peco, bittersweet, DVAANGELA and 20 others like this.
  4. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

ММ коа гледа тв погласно му е пуштен него ли на дедо ми. Мислиш човек што едвај слуша е. Викенд коа е дома става слушалки на лап топ пушта ептен гласно и лежи до мене. Што фајде од слушлките коа се слуша ако пуштиш многу гласно.
    Инаку он сака мрачно,гласно и ладно јас топло, светло и тивко. Се убиваме од расправање околу тоа.

Тестенини, ствари со тесто сакам ама да нема спанаќ, праз, кромид да нема внатре.

Peco, Val-Dim, bittersweet and 23 others like this.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^бевме еднаш на роденден екстра беше во ЗОО.
    Е не знаев дека има игралиште не сум била одамна не е ѕверка одушевена од животинки.
    Си спиев во тишина дур не се омажив, сега без исклучок со филм. И си трае дур не снема батерија лап топот, ова од маж ми навика.

Инаку домородна дромка, нит днк, нит Слаткар, ни тренерки сакам и носам :)

Peco, Val-Dim, bittersweet and 18 others like this.
  6. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ме мервира:
    -кога ми исклучуваат боЉер
    -кога ќе се остави куќата во неред
    -непеглани алишта
    -кога телевизорот го пушта на "муте".
    Има уште,ама доста е..

Немој него некој да го праша што го нервира.
    Одма ќе рече-верглање:$

7. Annath

Annath Форумски идол

Ако не е фармВајл, вибер е :wasntme:
    Јас играв Ситивил :) а сега Кенди краш...и уште две други :$

Ливинг, моите лазањи не се растураат :!: се сечат со нож, јас бар ги правам такви.
    Арно битер ме потсети, викендов ќе правам, ми се јадат лазањи...ко што сум прегладнета од претходните денови кога бев дома, ќе им се навртам, цела тепсија само за мене ќе е.

И да ви кажам...ништо веќе не ме нервира. Она врз кое што имам влијание да го сменам, го сменив, она што не можам да го сменам, ок, нека си е. Па решив да не се нервирам, не дека ќе сменам нешто ако се изедам од нервоза.

Peco, Val-Dim, bittersweet and 25 others like this.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Да се јави Сања на рецепција, а и сите засегнати.
    Толку од дуплираниот бесплатен нет. Ај што претежно сум на вифи, ама ова па ми стигна у време кога бев на вифи... фак лоџик.
    Има уште некој несреќник ко мене?!

20170609_151022.png

9. Bridget

Bridget Форумски идол

Навечер најмалку саат или 2 пред спиење си сакам мир и темно, може да светат само телефони, лап топ, тв ама тивко да е. Кој сака филмови, серии, музика на волумЕ става слушалки или се бега во друга соба. Така сите се навикнавме па си го знаеме веќе редот. Додека бев мома кај мама, телевизорот ечеше до сабајле, сега пензионер, се' ми смета. ТоВа е.

10. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

А и Моме, го викнале на свадба коло да води, „Ајде една песна за Моме! “ и почнала „стани моме да заиграш...“ :rofl:

Денес никако да пишам, многу обврски ми се собраа, како за петок! Вечерва славиме 20 лета од матура! Ко мало дете сум станала од средата почнав да се спремам чиниш пак невеста ќе бивам! Леле колку ни стана монотон животот - куча - посо, цела година не ми требало саглам спремање за некоја дешавка!

Ме нервираат мнооогу ситници:
    - кога свеки ги реди чашите една во друга
    - кога мм ме игнорира а треба некој проблем да решиме
    - кога ќерето чека по три пати да и повторам пред да ме послуша
    - кога татко ми ми се меша во се...со коментар, деца сте, што разбирате....
    уште ли?

11. duffi

duffi Форумски идол

Петочки денес грав и кубасици.
    Татко ми готвеше, негов си беше редот.:D

Сакам лазањи и јас,ама друг никој дома не ги сака.
    Па јадам исклучиво во една пицерија кај нас и многу се мммм.

Ме нервира неодговорноста спрема предмети на мм. Стално бараме паричници, наочари, клучеви. Некогаш не знае ни колата кај му е,или со која излегол.:headbang: Среќа уште мене ме нема изгубено некаде.:D

Ме нервира и што сијалици светат дење ноќе. Кај поминува светнува и не гаси.

Него само едно го нервира што стално мрмкам за нешто. :D

12. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Конечно ве дочитав,а ми се собрало баагиии,од форумов не познавам никого,дури ни сограѓанкиве,ај еден ден и тоа ќе биди.Фб имам ама слики не лепам,ниту па на кафе каде сум пријавувам.Ако ме препознала некоја нека се јави.Работи кои ме нервираат има,како кај секој жив човек,ама најповеќе кога некој ќе го испреврти муабетот кој сум го направила,и ќе го пренеси,како што нему му одговара :@..Станав од сабајле со подлив на дланката,над мал и домал прст се до сам глужд на рака,а и ме печи и боли.Ставив ациди борици облога,тоа имав :?:

13. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

исто... и му викам дека сите тие работи ќе ги прилепам со стари телефони, бар да можиме полесно да ги наоѓаме :lol: па коа на сабајле му нема нешто ми иде да го задавам :envy:

DVAANGELA, Izdrzliv, duffi and 8 others like this.
  14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Мене ме нервира што секаде ме тера да одиме 10 минути порано. Или ќе се договориме да одиме некаде, му викам еве сега ќе се спремам, тој веќе е надвор, ја пали колата и чека. И на секои пет минути - ајдеее ајдеее шо напрај?
    На почетокот бев вака :swear: :headbang:
    Сега сум ваква (lalala)

15. referentka

referentka Moderator Staff Member

А колку е нервозно кога спреман те чека и те гледа преку наочари како се трткаш низ дома|(

Муабетот беше што не нервира иначе:|..не кај НИВ туку општо..ама може ли ние совршените да не изоговараме:D

16. fila

fila Популарен член

Страшно ме нервира кога ке ги отвори горните елементи на кујната за да земе нешто и така ги остава исто и со плакарите по собите отвара зима што му треба и не ги затвара.
    Истотака експерт е за губење клучеви и новчаник, а најмногу ме вади од кожа што несака ни да се потруди да му текне кај ги ставил се прави незаинтересиран демк гајле му е , а очекува сите ние да се пуштиме во потага за негови работи.

17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво друштво, како сте? Јас фино, се наспав, две банани, чаша млеко, кафе пијам сега и читам што сте пишале. Лајкои на мислења кои ептен ми беа интересни, за повеќе ме мрзеше, сте се распишале.

Фејс користам, не комуницирам со никого по ЛП, па автоматски немам никого на фејс, единствена опција е да имам некоја девојка, ама таа да не пишува во темава или да не е многу активна. Од игри само Слагалица играв, ама тоа беше на договор со другарки, вклучи се, ќе ти пратам покана. :D Други игри - јок.

Во понеделник ќе ја носам женскава на ветеринар, време и е за вакцина. Многу радосно и мило кутренце е, срцка. Како ја мафта опашката од радост, прекрасна е. :inlove:

Поарно да не почувам што се ме нервира, ај само мал дел:
    - кога брат ми не ја раскрева масата после јадење
    - кога некој треска врати
    - кога сред бел ден ролетните се спуштени
    - кога некој ми упаѓа во збор.

18. Annath

Annath Форумски идол

Ова со незатворање ко мм да го опиша...ама големово синче оди после него ги затвора, ако може да ги дофати :lol:

zoran43m.k, Peco, bittersweet and 9 others like this.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

И мојов остава отворени плакари,фиоки,не затворени капачиња и тако даље,мрзам и кога некој мн касни.Ке рече идам за 10 мин а иде за пола час.Се нервирам кога наогам раштракани ситни пари,коцки и такви џинџири минџири работи.Мразам и кога не седнуваме сите заедно на маса да јадеме туку еден по еден :devil:

Ма мн нешта ме нервираат
    Особено денес дека е пмс ]:)

20. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Да не го истепа сватот па раката ја повреди?!?
    Со лесно нека поминува!

Thread Status:
Not open for further replies.