Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Добар ден :D
    Марамке, честитки за внучето, да е здраво и живо!
    По дома со двајцава индијанци, баш е весело. Малово веќе не знае што мајмунлак попрво да изведе, таман почна да лази пред една недела, мисли дека веќе може да стои сам и да оди (facepalm) па збесна. Или надоместува за тоа што не беше толку активен претходниве денови, па сега маста ми ја вади. Ама нека е жив и здрав, лесно е за другото.

Се планира шетња попладне...ама дали ќе биде, ќе видиме, од шефот зависи...ако не е кенкав и е ок, ќе шетаме, ако не, друг ден ќе биде.

Кафани сакам, биртии не...отидов еднаш во Деспина ми се чини, ама толку беше...порадо во кафана со жива староградска музика, или пак во кафуле рок свирка...тоа сум јас. Не дека не би одела по биртии ако друштвото реши така, ама тоа време чинам помина :)

Убав викенд!

Val-Dim, Ane-Goki1, Lejla8 and 29 others like this.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

@marama честитки, да е живо и здраво:inlove:.
    Јас по 3-ти пат ќе станам тетка :angel:.
    Знаете колку сакам ќерка, една внука имам, а најверојатно и сега ќе биде женско. Го сакам и внук ми, ама меракот за ќерка ми е голем, па сестриве мислат за мене8). Тете сака исто како мама, е така да знаете:P.
    Ви текнува на соновите со Богородица и златото? Епа сестра ми била трудната, ама не знаеше.

Инаку, син ми крена температура, а вечер сум на матура. Се надевам дека ќе биде подобар.

За прикривање, сум прикривала. Ваљда кога бевме помали, за дечковци, мувачи, па од родители. Нормално е ваква работа. Сега не сум имала слична ситуација мислам.

3. M&M

M&M Форумски идол

@marama честито внуче нека ти е живо и здраво.
    Преубава температура и денес ама нешто се лигави децава не можеш да испланираш ништо па ќе си останеме низ маало.

Lejla8, LadyC, duffi and 9 others like this.
  4. referentka

referentka Moderator Staff Member

Сабота-ден за почит:bow:

Ќе речев дека друго нешто е настан на годината,ама не...одморот и мрдање од дома е настан.
    Збираме сила (читај пари)за средување стан.
    Има да го наоравам спејс шатл..и слики ќе ставам од што сакам да се пофалам8).
    Веќе бендисав бел кожњак од Југоекспорт с'с две релакс фотељи..некои стаклени цигли..8-|
    Остајте ме да се занесувам,не ли ме научивте дека тоа ми е хобУ:D

Денес падна договор,пржени пиперки и тиквици за ручек.Демек да е полесно...што фајде кога вечер ќе склопаме за нешто калорично(facepalm)
    Ама купив бадеми од КАМ (скришно),вечер ќе организирам ерот*ка вечер:$...недепилирана:D,како пред одмор:D..со гасење ламби:D

Се шалам...ама и не:mm:

Дете збеснато,па и збори како навиено.Актуелна е проверка кој има пу*че:^)(абе кај и текна ова:D)..
    Жив циркус имам дома.

И..да Ви кажам у поверење вежбам,ама ѓоамити со детето изведувам..оти ми се смее старово|(

dunika, Val-Dim, Lejla8 and 33 others like this.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

И јас сакам да сум тетка, вчера брат ми вика нема шанси. Ми идеше да го гњавам и разубедувам.

Од сабајле безвезни муабети. Заеми со огромни суми на жими мајка. Просто не ми се верува со кој памет е маж ми. Ме остави без зборови.
    Ѕверот ме манипулира со плачење во секунда кога нешто нема да добие. Ќе го јаде за ова денес, само соодветна казна да смислам.
    Ми го е*аа викендот не почнат!

Val-Dim, Lejla8, LadyC and 26 others like this.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Времето стварно е преубаво денес.Ама кој си остави обврските вчера денес ке мора да си ги заврши |(

Кафе и тост на мени,наспана шо е најбитно.За ручек за еден потпечени макарони за друг пита со сирење.

@marama честито внуче :inlove:
    Части сега нешто

Lejla8, LadyC, duffi and 25 others like this.
  7. mareane

mareane Форумски идол

@marama честито внуче,да ве радува сите!
    Сакам и јас да сум тетка,ако некогаш се случи ,ќе бидам најрадосна на свет!
    До сега гледав филм на алфа,со аутистично дете,уф бре ме извади од рамнотежа,олкава сум во очиве а треба да одам до продавница прво а после и со мајка на лекар.Битен преглед има,нервозна сум многу,уф само да се добри резултатите...
    Не ми тргна викендов и мене,ама белки ќе се оправи...

Val-Dim, Lejla8, LadyC and 25 others like this.
  8. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Добро утро:coffee:

И јас имам потенцијал за тетка имам двајца постари браќа ама крајно неозбилни по тоа прашање, попрво јас ќе ги направам вујковци.:rofl: Па може ќе и текне.^_^

Денот убав денес ќе се шетне и така..

Lejla8, LadyC, duffi and 21 others like this.
  9. Ano

Ano Форумски идол

@marama честито внуче. Живо здраво. Најголема среќа се. Се сеќавам внук ми кога се роди.:inlove:

Многу теми се свртеле деновиве
    Комплименти и удварање незнам како да изреагирам, ама дефинитивно ми прија вниманието.
    Не влегувам во дуќани на крај на работно време, освен во маркет и тоа ако ми е нешто итно.

За штедењето, Штедам и поголеми парички, а штедиме и ситно. Имаме две прасиња дома и си ги полниме. Јас понекогаш заборавам да испразнам новчаник, ама па повеќе инсистирам да ги чуваме подолго. Исто и со поените од рамстор, мм одма би ги потрошил, јас не му давам. Сакам кога ќе ми се присобере поголема сума.

За темите од пред некој ден:
    1. До сега не сум препознала некој што познавам по муабетите. Ама искрено во последно време кога шетам низ маало, стално се запрашувам да не се разминувам со некоја од феминките кои се од аеродром.:lol: Инаку не ми пречи и да ме препознае некој, се додека тоа што е напишано тука остане тука, исто како што не би споделила нешто за други што ќе го прочитам тука. На ФБ немам ни јас никој од овде. Генерално немам луѓе што не ги познавам во пријатели. И од тие што ги познавам не ги прифаќам сите. Ги прифаќам само оние кои ми пријаат и кои нема да го искористат ФБ за да оговараат. Не дека објавувам кој знае што. Ми помина меракот кога секое излегување од дома беше споделено. Сега се останати само спомените од тоа време. Убаво е кога ќе ме потсети on this day

2.Машко/женски пријателства верувам дека постојат. Имам другар од средно. значи повеќе 15 години со кој си се почитуваме. Можеме да седнеме на кафе и да се изнамуабетиме, а може и да не се видиме подолго, ам апак ќе имаме што да си изнакажеме.

Е сега за она што ме нервира. Порано многу работи можеа да ме извадат од колосек. Последниве неколку години се сменив и не дозволувам да ме вадат од такт небитни работи. Неред низ дома не ме нервира. И мм чорапите ги соблака и ги остава на сред денвна. Ме нервираат луѓе што се цуцу/муци/буци, а многу убаво знам какви подли луѓе се. таквите не ги сакам ни во близина и ги сечам од старт.. Ме нервираат трачари што знаат се за секого. Ме нервираат луѓе кои се гледаат низ призма на пари.

И за крај, за кафаните. Сакам и кафана и биртија и кафиќ и диско и прошетка низ парк. Се додека сум со луѓето кои ми значат не е битно каде ќе сме и обично оставам другите да одлучат.
    Во кафани почнавме да одиме многу рано - уште втора година средно, кога со 100 - 150 денари во џеб, одевме со такси, во кафана па во диско и плус на тоа имавме и за цигари. Сега кога ќе размислам неможам да разберам како ми успевало тоа.:o

kukla21, Val-Dim, Lejla8 and 22 others like this.
  10. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

@marama честито внуче.
    И јас пред скоро станав вујна. Да ми кажуваше некој немаше да верувам дека толку ќе се радувам. А тек па за тетка.....:D:rofl: едвај чекам.
    Се надевам дека ќе го дочекам тоа чувство.(hollest)

Lejla8, LadyC, duffi and 18 others like this.
  11. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Ете што е теткина љубов
    Се враќа од одмор и ми се јавува: тетаа јас прво кај тебе ќе дојдам :inlove:

Сонце ми е :sun::sun::sun:

kukla21, Val-Dim, Lejla8 and 26 others like this.
  12. referentka

referentka Moderator Staff Member

Јас немам потенцијал за тетка.Имам за баба:|
    Уште "држам" под кумплунг,ама до кога-незнам:)
    Епа тоа е сеа..ако биднам,Рефче теткичка ќе е:D.
    @marama честито внук/а

Dadusicka, kukla21, Val-Dim and 27 others like this.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво, како сте? Јас денес на нозе уште од 9 и пол, што е мнооогу рано за мене. :D Честев бурек, фамилијарно ама без брат ми, кафе со моите, викендите ми се омилени. Сите сме дома, обрвски нешто ситно околу домот и така.

Ми се спие, што да ви објаснувам. Ќе работам, ќе се бањам, веројатно ќе дремнам малку, вечер сум на матура.

Тетка имам една најомилена, ја обожавам жената. Ко мајка ми е, една од личностите на која би и вртела да и кажам радосна вест а во исто време знам дека можам да и се јавам и пред да се раздени. :inlove:

Едит: после пладне нашата куќа се активира. Еве и брат ми се разбуди и среќа што не сме во зграда. Би биле најлошите комшии. :worried:

Last edited: Jun 10, 2017
    Lejla8, LadyC, duffi and 23 others like this.
  14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Сo некoјa дoбрa причинa не ми се рaбoтеше...еве штo излезе...сo кaбелoт oд прaвoсмукaлкaтaвјa зaфaтив зaкaчaлкaтa вo хoдник ,пaднa и еве 1497091739534-1942447204.jpg
    Нервoзa левел 10000000000

Пa уште мaж кoј ќе слушa...
    -УПМ УУУУПППППМММ

Dadusicka, Val-Dim, Lejla8 and 20 others like this.
  15. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Сaбoтa, пa и 10 јуни. Кoлку му се рaдувaв нa oвoј месец и ден. :sun: Некa уживaaт вaшите децa вo летниoв рaспуст. :)

Се рaзбудив мaлку пoкaснo.
    Несoт сум гo нaпрaвил зa мерaк, убaвo ми "легнa".

Мнoгу сaкaв дa имaм сестрa пoрaнo. Мислaм декa сестрaтa и брaтoт пoубaвo се сoглaсувaaт oткoлку брaт сo брaт или сестрa сo сестрa, aмa oткaкo се рoди внукa ми пред три гoдини тaa желбa некaкo ми се изгуби. :)

@Peco вo пoследнo време ми е сoмнителен. Кaквa е тaa рaбoтa дo ситни сaaти? :^) Мaфијa рaди дoк пoлицијa спaвa? :D

Dadusicka, Lejla8, LadyC and 20 others like this.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Не се нервирај, не вреди. Нек иде таму лошото. Се поправа? Да. Тогаш нема причина да се јадеш себеси.

Dadusicka, Lejla8, LadyC and 19 others like this.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Денес сум на свадба.

Што значи, анксајети мач. У плафон.

Многу сакам да можам како сите да одам на некоја веселба, да се забавувам итн.

Кај мене е тоа процес.

Станувам сабајле. Си викам - свадба е, нема да боли. Ќе преживееш.
    Се спремам цел ден како влечуга. Сакам да одам, а нозе не ми одат.

Ќе биде ли прегласна музиката? А што ако ме седнат преблиску до подиум? Или до звучник?

Лани, на една свадба, кај моја многу сакана братучедка, морав да си заминам порано. Цела вечер беше прегласна музиката (многумина пиеа апчиња за глава, не е само до мене) и врвот беше кога дојдоа такви трубачи, значи мозокот ми вибрираше. Звукот на зурла мене секако ми предизвикува анкс. Напади, е сега зурла ама мноооооогу гласна, избегав надвор :(

Му реков на дм, не можам повеќе, и си заминавме. А многу се радував на таа свадба :(

Генерално, ако не седам до звучник и музиката не е 98% тапани, добро си поминувам.
    Летоска на една свадба, кај што од сите ја познавав само свекрвата, си имам поминато толку добро, не ми се одеше дома :) исто и зимоска бев на една таква свадба :)

Сега сме во годините кај што сите се мажат и женат, постојано сме на свадби. На некои им се извинувам и не одам.

Летово нај нај нај другарка ми се мажи, пресреќна сум за неа :)
    Ќе се окљукам со се', ама морам да си поминам убаво :)

Ајде, отидов да се тушнам, уште малку па на фризер да одам треба...

Dadusicka, Val-Dim, Lejla8 and 23 others like this.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Не знaм дaли и кaкo мoже дa се пoпрaви...цел пaнел би ттребaлo дa се смени претпoстaвувaм...

Тoa е..се стoри

Lejla8, LadyC, wannaBeMomma and 3 others like this.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се стори, здрава и жива да си. Порано многу се притресував за вакви работи, но почна да ми штети на здравје, понервозна бев и викав по сите. А не вреди...

20. Peco

Peco Форумски идол

Ќути, не прашувај. Да бев женет, ќе ме оставеше жената :rofl:

Еве малку смешки со дебели животни, топчесто дебели :D Кравите ми се најсмешни :D

Thread Status:
Not open for further replies.