Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Мачкана:rofl:

Живо и здраво малечкото, Марама. За малку ќе те пишев, Тамара :^)

CameliaMiller, Lejla8, duffi and 17 others like this.
  2. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Поздрав женски :hai:

Кафе и сладолед на тераса. Времево за мерак. Е вакво време најмногу сакам. Ни прежешко, ни ладно.
    Денес ден за опуштање. Ставив маска на лице, сега смуди ќе правам и ќе се релаксирам цел ден.

@marama здраво и живо да е внучето. :l:

3. green.eyes

green.eyes Форумски идол

:hug: :hug: Фала многу што се сети :l: :l: Нема потреба од ништо, само што испративме гости што донесоа пратка :rofl: Додуше, има нешто што многу ми треба, ама не се носи ..... сестра ми во некој куфер ако може да ја прошверцуваат :|
    Не читам и не сум во тек со ништо :|. Не ми се живее моментално, до ништо не ми е :|
    Поздрав до сите :hug: :l:

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Им удрив антиреклама на Голден Роуз, ист кармин,различно место на продажба устата лом ми е.
    Ме чеша и пече не можам да си ја оправам. ;(

Па дали се нормални...ми се смачи а и бојата е преубава.:(
    Ги жалам парите, за здравје се работи.

Ме разочараа, тешко дека ќе купам сега од нив. Вчера имав ставено од авон екстра ластинг,кое олеснување.Уф.

Денес се мислам дали да истерам кафе-шемско или да идам на журка.
    :wasntme:
    Што знам,бар кога имаш избор.

5. manja666

manja666 Популарен член

Ми треба домаќински совет.
    И тоа брзо!
    Како да направам перфектно тавче гравче? Се сеќавам дека некој на темава или може сум грешка, пишуваше еднаш начин на кој го прави со загреан зејтин, или сум помешала јас нешто. :)

6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе, цигарче на раат пред работа, маж испратив хепи на работа:Pдеца кај свекор и свекрва на викенд, ниедно не заплака, ни се тегнеше по нас, Арон (кучето) и никој не фермаат.
    Понеделник неработен ден а ние и двајцата работиме и децава на викенд кај баба и дедо, ќе си ги земиме понеделник.
    Утре ќе оделе на Дизни на лед и сакам да ме бараат, небитна сум покрај кучето и Дизни.:D:D

@marama живо и здраво нека ти е внучето, најголема радост се внуците.:nod::hug:

@sanjaeva на госпоЖата кралица роденден и е во понеделник, покана имав ама морав да откажам присуство ради работата.;(;(
    :rofl::rofl::rofl:

@CameliaMiller ме потсети дека лелееее колку ме нервира кога ќе видам маж а му се гледа цепката на газот.:@:@
    Ми се иде да земам стап и да ги мавам, не може да не осеќаш дека газот ти е на видик....говеда.:devil:

Еднаш бев во Деспина и уште имам трауми од таму.:wasntme::lol:

Проблем со фрлање, оставање на чорапи на сред соба немам, го решив подхитно тој проблем.:lol:
    Манекенот мој купува скапи чорапи, вакви да биле, такви да биле, пар по $30-40 |(кога да ги оставеше некаде несоодветно му ги сместував во канта]:)еднаш двапати, гледа му ги нема чорапите, ме прашува каде се, му одговарам се што не треба да е на под а е на под фрлам во канта, ме гледаше како да сум ненормална ама си се научи на ред, он на мене.:muscle::rofl:
    Инаку кога читав за чорапите ми текна на една снаа што се жалеше од свекорот што ги фрлал така чорапите па детето си играло со нив, па овие подржувачките на снаите, уф говедо без осет свекорот, па да не му давале детето да го види........@PUPICA
    @M&M учете мажите со време да не ги пишуваат снаите по форуми.:rofl::rofl:

Се распишав, да се спремам за одење, вечер ќе е интересно, сабота навечер, плус продолжен викенд и болницата се полни со ненормален народ.:drunk::swear:

7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Свари го.
    Запржуваш кромидче,ставаш црвен пипер.Тоа и гравчето ставаш во тава,печеш на 250.Кога ќе е печено,горе ставаш сецкано лукче и магдонос,врз него истураш врел зејтин.
    Јадеш и после офкаш:D

8. eli25

eli25 Форумски идол

@marama да е живо и здраво. Многу ми е криво што немам тетка, вујко и чичко кој не се рачуна. Маж ми има три тетки, две од нив немаат деца и го сметаат ко свое. Од сите тројца внуци што ги имаат, го сакаат најмногу :P И што е најбитно му туткаат пари сеуште иако е 34 годишен :lol:. Сакав да прашам тука во Гет кафе 4 вида сирење убава им е пицата?

9. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Мања ме избрза со гравот:doh::D

Добар ви ден.
    Од толку муабети за кафани,сонував диско:rofl:глуп некој сон.
    Реков ќе одморам малку,само што прилегнав,дете стана,кашлица го сотре.Кашла на периоди,ама како стар дедо.Ќе мораме до Козле,сакам да сум раат.
    Шетајќи прееска посака гоооМел точак со помошни и сите други докулатки ли беа:wasntme::D
    Мм спремен одма да купи:devil:
    Да посака и мерцедес од 700.000 евра ќе му пазари:D
    Пупо задрема а на ТВ собраниски канал,некој документарец.
    Б.Ц,Фуфо и остали у млади дани:D

CameliaMiller, Lejla8, kuc and 22 others like this.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Нема спиење за мене денес. Сега увидов дека рацете треба да ги издепилирам, кутивче за пари не купив и уште не сум завршила со работата. :worried:

11. simonka93

simonka93 Форумски идол

Поздрав од Лазарополе IMG_20170610_152314.jpg

12. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

И јас сум на свадба, ама утре. Има време кај да е ќе почне да ме фаќа паранојата. Смислено ми е се за облекување шминкање шо како. Од претходните свадби имам списоче и се водам по него за да не хистеришам пред тргнување. Хулахопки на време да набавам, ситни пари да обезбедам, за честитање и за сликО, штикли да проверам флекница да не им фали, пари за поклон веќе ставени во пликцето. :tmi: Научна фантастика ми е одењето на свадба а изговор да барам не иде во предвид, блиски ни се и си ги сакам.

Потенцијал за тетка имам,ама има време млада е сестра ми сеуште :lol: Внуците на мм, си ги сакам ко мои внуци да се, често ги чувам и си ги земам сами на гости. Ме фаќа од време на време блага хистерија ако збеснат двајцата ама минува и на крај една гушка и минува се.

13. joy1

joy1 Форумски идол

До пола средено ,другата половина е сеуште атомска бомба.Битно седнав да одмарам уз шопска и љута пиперка.Макароните се у рерна :sweat: како ли ке се готви на жешково?

Јас на свадба кога одам обавезно заборавам по нешто :D
    И на крај му ги спојувам жиците на мм

Мајка ми кога беше старосватица требаше материјали да однесе во црква(адет било).Арно ама она си ги заборави дома :o :D

Јас на неа сум,секогаш за било каде заборавам нешто

14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

И јас заборавам.
    Знаеш зошто?
    Спремаш ранец за надвор(влажни,вода,џиџимиџи...),од врата се враќаш да пресоблечеш искакано дете...за тоа време газда Зеко цупка и чека со таквото во раце:D
    А ти не знаеш каде ти е г*,каде глава.
    Така е бар кај нас.

15. joy1

joy1 Форумски идол

@PUPICA исто е и кај нас
    И само вика ајдеее спремни ли стеее?

Еднаш така тргнавме на подалеку.Малата уште бебе беше и почна да вришти у кола.Јас барај барај цуцла никаде со мене.Сум ја заборавила дома :D

И нормално јас крива |(
    Дур најдовме аптека за да купиме нова :sweat:

Е сега веќе поинаку постапувам
    Чувам спремен ранец со марамици,кеса за губре,две резервни маици(и за двете),цуцла и нешто неотворено за грицкање.Кога тргнуваме јас одма сум спремна :D
    Само вода од бензиска купуваме и јуриш

16. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Добра тактика,ама знам дека пак нешто ќе заборавам:D

Пред некој ден спремни се,клучот ми го нема:doh:барајќи го,се препотив од нервоза.Решена да излезам без кчуч,мм има нели,малиша оп го извади од џебот од тренерките:@:rofl:
    И тој од сега почна да се измотава со мене:D

Фаќате хрватски РТЛ,гледате Супер људи?
    Просто за неверување какви генијалци се раѓаат.

17. didi1982

didi1982 Популарен член

Eden "pivski" pozdrav da upatam (za latinicata prostete, od telefon pisuvam).

IMG_20170610_164518.jpg

@marama zdravo I zivo vnuceto, golemo da rasne, ubavini sekade .

18. M&M

M&M Форумски идол

Мојов уште кога ќе ми рече сум вртела празни кругови низ куќа ми иде да ги фрлам од балкон

19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Aj dobar den.
    Iscistiv jas se zivo,isprav,ispeglav....letoto moze da pocne.
    100 godini nemam kniga citano , ama zatoa zaspav vcera so kniga vo race.Odsabajle majtap teraa po doma so mene.Demek sum ,,precitala".Kratko i jasno na site trojca im rekov,,odbi"...gi uplasiv hahaha.
    Tuku sto e lunicka?

20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Јaс уште четвртинa oд oбврските штo си ги зaцртaв зa денес имaм aмa нa пaузa сум....#немoмвишепукнaв#

Ќе пивнaм еднo нес пa ќе рaзмислaм дaли дa прoдoлжaм или имa и утре ден...

Вријaм денес...

Thread Status:
Not open for further replies.