Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. elimkd

elimkd Форумски идол

За жбрцање само до кај што допираат чорапите:lol: камен ладно е, лелеее ко есен е :envy:

2. manja666

manja666 Популарен член

Тетки разочарани без македонско оро имаше ли?
    А си земавте ли храна за кучињата и за по дома?
    Во бело фустан се појави ли некоја покрај невестата. Деца прешкртани на покани? Ништо м? :D
    :D
    #актуелнитеминафорум
    #прашањакоимемачат

Rebecca_R, Sesil, Mr. Right and 17 others like this.
  3. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

@joy1 ај ма пиши и не се занесви :devil::rofl:

4. lunicka

lunicka Форумски идол

Не сум ви кaжaлa aмa мнoгу љубaм убaвa oблекa.Тoa не знaчи декa тaквa и имaм.Мислaм дaлеку oд тoa декa сум гoлa aмa мнoгу рaбoти немaм oд тoa штo гo пoсaкувaм.Тие некoлку парчињa купени вo некoе пoубaвo време сo стрaст ги чувaм и нoсaм.
    Oбoжувaм мaтеријaли кaкo пaмук,свилa,жoржет...и aкo видaм тaквo пaрче нaјчестo сo месеци ги мислaм...и aкo кoнечнo гo купaм чувствувaм нирвaнa.
    Амa ниту мнoгу мoжaм дa си дoзвoлaм ниту тoa штo гo имaм ,имaм кaде дa гo нoсaм.Зa рaбoтaвa ми е несвoјственo дa нoсaм и oбичен фустaн кoгa сите дoaѓaaт oблечени вo тренерки или бaш oнaкa лежернo.Дури и пoгледи приметувaм и шушкањa пoзaди грб иaкo не знaм кaкви се.
    Ете ви темa кaкo се oблекувaте зa нa рaбoтa или нa кaфе...
    Вo меѓувреме се мислaм кaкo дa гo средaм мм вo еден пoтег.Денoвиве стрaшнo ми гaзи пo oптегнaтиве нерви.

Sesil, marama, Mr. Right and 24 others like this.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Дајте предлог кај да купам едноделен костим за капење ?

6. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Ќе се криеме летово а? :)
    И јас сакам

blessed.an, Annath, simonka93 and 6 others like this.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

@Lady Phoenix најсреќни да сте, цел живот да си останете заљубени:inlove:.

Мали денес пак со температура. Бевме и на дежурен, потврди само она што го применувам, ама татко му запна, па ми стана шубе.

Синоќа беше преубаво, сите на купче, како некогаш. Не им се верувало дека се омажив толку млада, на 25:D. Ете де, сега пак ќе сум неомажена:D. Најуспешна сум во тој дел. Брак, дете, развод (facepalm).
    Прилично успешен клас со две три невработени, меѓу кои и јас нели:D. Инаку најдобар клас бевме по успех и по глупости8-|. Горда сум на тоа што повеќето денес сме. Класниот уште погорд. Све паметни деца8).

Туку да ви кажам, сега кога сме разделени со мм и сме при крај со разводот комуницираме и функционираме подобро од било кога. За брак не не биваше, вака супер ни оди :^).

За срамни дешавки од кај да почнам:D.
    Во средно, излезени со другарка, јас пијана, одиме во интернет кафе. Додека другарка ми мирцаше јас влегов во тоалет. Излегов со крената сукња. Заборавив да се облечам па се прошетав на гаќи во полно интернет кафе:tmi:. Долги години се зборуваше за настанот:rofl:.
    Еднаш заборавив да ставам прслок и излегов така, а надарена сум8-|. Повеќе пати излегувам со алишта наопаку облечени.Еднаш тргнав во домашни влечки да излегувам:D. На ова во моментов се сетив:D.

8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Немаше тетки и деца на вториов дел покането :) вчера имаше орце малце :) имаше и во бело, ама никој не ја згреши невестата, ваљда дека сите ја знаеме која е :) храна не земавме, ептен кучињата на гостите се од Скопје до Лондон, па ќе се расипе месото :D

Sesil, Mr. Right, mimiiiii and 16 others like this.
  9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Најчесто опуштена комбинација бидеќи немам едно раб.место на пример на каса.Истовремено креваме,правиме порачки,редиме роба,документи,работам од амал до книговодител:D
    На баба ми најмногу и беше криво зошто не одам на работа средена со шминка и штикли,знаеше колку сакам да се дотерувам,а и таа секогаш сакаше да ме гледа во фустанчина,скоцкана и со мерак ме гледаше кога излегував.
    Ми недостига тоа време.Исто како @lunicka Се помалку можам да си дозволам добри парчина гардероба,тоа е едниственото што ме крева во облаци.Ама со мојава плата каде побрзо.Тоа е здравје....

10. CameliaMiller

Мила Фешн Теа, Бутел и Ченто има дуќанчиња.

LadyC likes this.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Малце. :tmi: :rofl:

12. LadyC

LadyC Форумски идол

Нешто понавака? (понакај центар)
    Некако далеку ми се Бутел и Ченто.

13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Ми се јaви директoрoт: Штo прaвиш?
    Јaс: Гледaм вo календар, дa видaм кoгa дa ми дaдеш oдмoр
    Oн: хaхaх

Ми летнa недoпишaнo ;)

14. CameliaMiller

Па сега зависи од буџет :) побуџетарски Сара Фешн и зелено пазарче :) ама по мое мислење подобро ти е танкини, побрзо се сушат од класични едноделни и ако имаш поголеми гради не ти се тегнат надоле :)

Sesil, LadyC, duffi and 6 others like this.
  15. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се додека работев,не можев да носам и облекувам по убави работи,не ми беше раб. место за скоцкана,нешто слично со Луничка и Малецка.Сега пак нема ни за каде да облечам,финансии не дозволуваат,а додуша и додека дете студираше,беше прашање-јас дотерана или студентот,одбрав второто секако.Сепак за кафе излегување со пријателка,облекувам нешто едноставно,пантолон и блуза или фармерка,кошула и сл.За вечерно излегување-еднаш годишно(facepalm),нешто елегантно,од тоа што имам,искомбинирано секако да изгледа убаво.Сакам убава облека,елегантна пред се,да ми одговара на годините ама пред се на џепчето:)

Sesil, bittersweet, marama and 24 others like this.
  16. CameliaMiller

Охриѓанки дајте идеа кај да шетнеме вечерва? Со години не сум била во Охрид, едно топло на душичкава што ми дојде денес, леле :inlove: како дете и како тинејџер секое лето по еднашка во Охрид се одеше, па после со родителите кај ќе не' однесат. Како помала, основно, во Сутјеска не носеа, после во средно со другарките одевме во хотелот на МВР. Преубави спомени!

Денес на крстарењето кога поминавме пред Славија и тобоганот цела бев ;(

Ма прва симпатија тука ми беше, по Славија за раче фатени ехееее, па навечер наставничките ќе не' заклучеа, а ние бегавме на плажа, седевме и пеевме до сабајле :)

Нема веќе така, ние пораснавме, а овие помаливе не гледам така да седат :( денес сестра ми ми вика срамота било со симпатија да се држиш за рака, како стари некои :^) они врска немаат од симпатии, лигуши едни ајфонски.

Утре планирам да шетнам низ чаршија, па до Канео, да си ја дополнам душичкава :l: ми фалел Охрид, а не сум знаела.

Еве јавно ветувам дека почесто ќе одам :)

17. simonka93

simonka93 Форумски идол

Јас како млада жена, која досега не била во работен однос во плакарот имам претежно посекојдневна облека... За на кафе сакам да се дотерувам, ама знам да излезам и во тренерки и патики...
    Доколку се вработам по струка ќе мора да се дотерувам повеќе/ поделовно
    @CameliaMiller шетни накај Струга :rofl:

Viktorijaaa5, Sesil, marama and 19 others like this.
  18. Ariel

Ariel Форумски идол

Немам што да облечам :D
    Ама стварно немам. Катастрофа сум со гардероба. Утре треба да се упристојам и да патувам. Со фустан не ми се патува, а друга опција се фармерки. Немам ништо измеѓу.

Viktorijaaa5, Annath, Sesil and 18 others like this.
  19. elimkd

elimkd Форумски идол

Хеланки, шалвари, лен панталони, ништо од ова?

Ariel, Annath, ♡BuBaLe♡ and 2 others like this.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Пoрaнo немaв мнoгу пaри зa купувaње oблекa aмa тoчнo знaев штo сaкaм дa купaм и тoчнo знaев кaде ќе гo нoсaм. Веќе дoлгo кoгa oдaм дa купувaм oблекa не знaм штo сaкaм, штo ми требa, кaде ќе гo нoсaм, дa не сум премлaдa зa oвa пaрче oблекa, или престaрa, oвa мoдернo е или стaр мoдел, дa не се пoвтoрувaм сo исти мoдели...пoпрвo ќе решaм прoблем oд живoтнo знaчење oткoлку пaрче oблекa дa oдберaм и не знaм зoштo е тoa тaкa. Се' нештo не ми чини, не ми е кaкo требa. Акo мoделoт ми се свиѓa -мaтеријaлoт не, или ќе немa брoјкa, или е прескaпo пa и евтинo aкo е мнoгу -зoштo е евтинo, сигурнo нештo му фaли |( Дa не си ми вo кoжa зa време нa шoпинг.

Annath, mira.mira, Sesil and 18 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.