Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. galapce

galapce Форумски идол

epten se opteretivte so babite..na smea na sala..poarno baba otkolku mlada a prazna arogantna glava...aj pa sea mene neka me grabnat pak ama vo soodvetna tema..tamu ednas pisav nejkev uste eden off topik..sme se zalele sme jadele..e aj od svekrvite ke kukame a mladi majki na gol gz ke sakame da bidime...ili ke go gledame zivotot od prizma na teorii...ma ova e vesela slozna zrela korisna i mnogu realna tema bez sminka..e ne..ke glumime nedopirlivi barbiki..bevme i toa nekogas...ma si uzivam vo godinite a epitetot mi e beznacaen...ah sto nemozam zapirka da najdam pa pisuvam za da i sama nemozam da se iscitam.|( :D i radi noktive kolku pati mesto mi se dopaga si stiskam prijavi..taka da site ste prijaveni:D

SV1911, friendy, Bozica1980 and 4 others like this.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

А фустанче ама кратко,штикла што повисока,парфем ама што поскап поубав....
    Не побарала книга за поклон мајката...
    @galapce ме нервира кога некој,а од ништо предизвикан,се најде за стручен да објасни некои работи.Тоа ме нервира...и ти ја разбирам маката со телефонот,мојот плус и кочи,да бил арен немаше ќерка ми да ми отстапи со полно срце.

bittersweet, SV1911, friendy and 4 others like this.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Хахахах ми текна прв пат кога ставив вештачки нокти, ме потсети Галаба. Леле жени ај што одвај се облекував, ама во нужник кога требаше да се оди:sweat: врти сучи хахахахахах, сама си се смеам као улава.
    Ги навикнав де ама сега уште имам потешкотии со некои работи, пример копчиња на кошулата обавезно барам некој да ме закопча (намерно). Колку хулахопки отидоа во каната за пуста мода.
    Лунке заборавив штиклите да ги споменам оти ми се прислошува, а за козметика се изјаснив.
    Книга на памет не и доаѓа 3 дена прчи дома и вечер ќе вреска.

anina, lunicka and friendy like this.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Ќе ме снема еден ден и одма баби, фризури!!!! родендени бре бре полека не можам да ве дочитам.
    Јас синоќа имав дечиња дома на гости куќава наопачки ја превртија ама се изнаиграа. Времево ем викендашко ем досадно нема што да се прави, мене возрасна па ме фаќа сафра дома а не дете од 3години.
    Кога се отидоа остаив се ко што беше и си легнав, ама затоа сабајлево сега седнувам.

Си сварив едно кафе, обично сама ич не сакам да пијам ама се немаше друштво па што се мора не е тешко :)
    Вечер на слава, Св.Ѓорѓија. Секогаш ми буди спомени кога бевме деца и баба ми и дедо ми ја правеа дома. Најубавите сармички на свет, сите внуци на куп. Колку бевме среќни како деца. Па дедо ми по вечерата ќе запееше, ние се смешкавме не ги знаевме песните. Со годините ги научивме, сега секогаш ме потсеќаат на него. Денес славата ја прави вујко ми, ќе видиме дали вечер ќе има песна. Дедо ми веќе неколку години не е со нас да запее.

bittersweet, SV1911, sanjaeva and 6 others like this.
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

И славите денес не се исто ко некогаш.Прво што фали е снег.Па преполни трпези дури претерано,ретко кој ќе запее онака мераклиски а да не се начука како муле.Навистина порано помалку спремале ама повеќе уживале.

Bozica1980, friendy, zoketo and 3 others like this.
  6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Ај добар ден и од мене дури сега стигнав да седнам :whew:
    ноќеска до 3ипол правев презентација и сабајле ни аларм сум слушнала ни ништо топ.. станав во осум се вртам децава спијат (брат ми и сестра ми), брзо буди ги и хаосот започна еден фармерки бара, друг ташна за на школо спрема (lalala) и конечно заминаа :whew:
    и демек јас уште 5 мин. па станав во 10 ипол :o:..
    само што го завршв ручек си реков ќе пијам :coffee: па макар и куќава горела.. не можам веќе

Last edited: Dec 9, 2014
    ozbilnazena, Annath, lunicka and 2 others like this.
  7. galapce

galapce Форумски идол

daleronke ama moite ne se vestacki ama eden nokt cetiri bukvi popfaka..egatte babata vesterka...za nisto ne mi smetaat oti mi se tvrdi..samo kopcinja i pisuvanje na tel ne mi davaj..dajte otvorete tema i ke si diskutirame nie babite i umnicite koi ne se ni vo pubertet a ni se babi...ne deka ne ni bese i nam ubavo vo tie godini i ne deka nie znaevme poveke da pocituvame..i vo nasite generacii ne imase azdisani na koi sto se im smeta..azdisani so nivo za pocit ispod 'nivo'..ne site isto se izrazuvame zatoa ima i nedorazbiranja pak ponekogas.ama neli imalo ima i ke ima i od prezelnite za vnimanie bez razlika kako i da e no da go dobijat.

8. Ariel

Ariel Форумски идол

Јас да ви кажам право појма немам што е муабетот со бабите по другите теми. Ја отварам само оваа тема и оние за слабеење и супер ми е :D.

За темава алал да и е на @lunicka. Убаво е да бидеш во витуелно друштво на врснички, со исти маки и исти радости. Жени кои растат деца, целото домаќинство им е на грб без разлика дали работат и колку заработуваат, сакаат да се дотеруваат и забавуваат и уживаат во секој момент од животот.

Мене ми е топ, се чувствувам многу поубаво отколку кога имав 15 или 20 години, па кој сака како сака нека ме вика :D

9. Annath

Annath Форумски идол

Многу јасно. Далеку поубаво отколку кога бевме недозреани дечишта... па макар и баби биле сега :D

friendy and lunicka like this.
  10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Изгледа само јас сум под 30 овде :angel:.. кршам правила знам :tmi:

Teodora*, friendy, Annath and 3 others like this.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Ич да не се секираш чадорче и јас си пијам кафе со другарките на ќерка ми и со другарките на мајка ми.

Ariel, Teodora*, imelda and 7 others like this.
  12. galapce

galapce Форумски идол

ti ispod 30 ama izgleda samo jas bez deca..ama ubavo ni e tuka..

Teodora* likes this.
  13. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

@galapce немам деца уште, не сум ни мажена, на мојов никако да му текне :D
    ама убаво ми е во ваше друштво:angel:

Teodora*, friendy, Serafima and 2 others like this.
  14. friendy

friendy Форумски идол

Радувај се уште малку ќе си без деца. А после ќе биде вака. [​IMG]

tessie, Annath, Mama25 and 4 others like this.
  15. Bridget

Bridget Форумски идол

Дaли тoa мoјaтa шaлa зa темaтa нa стaри бaби ве дoпре тoлку пa не знaете веќе штo дa нaпишете? И кaкo дa не ви рече чoвек бaби?:D Дaј oлaбaвете, еве ви се извинувaм.

sesilija likes this.
  16. Serafima

Serafima Форумски идол

Добар ден дами :),

Најпрво ако некој слави слава, нека им е честита славата. Ние сега ќе се спремаме да излегуваме за на слава кај сестра ми. Малку ќе биде урнебесно, ама што е најважно, интересно.
    Ве читкам за тоа тортата, трилече и да ви кажам искрено и јас не сум тој тип што толку и се восхитува. На мм му стана омилена оти го затрујав со моите филови по еден метар :D, па човекот сега бара нешто што не е толку комплицирано, туку едноставно.
    Досега не сум ја правела, ама ај ве читкам вие ќе ја направите побрзо, тамам додека помине постот, па да ме известите што ви излезе.

Да ви кажам еден тазе бисер од малечката на една пријателка.
    Бевме кај нив на гости и таа си ја земала запалката и си ја шетка низ соба. Мајка и трча по неа и само и вика:
    - Давај ја ваму запалката!
    А ова две годинки, штотуку прозборува , бега, ја крие и’ и вика:
    -Не мози, мава си ( не може мала си)! :D:D:D
    Како мајка и што и вика за се.
    Деца...

17. imelda

imelda Популарен член

Зарежав јас шопинг. Па еве ме тука. Ќе си порачам на интернет. Јаааа, како ми кажа овој будалиот не еден, на два заба пломби ми требало, еден за надградба, ми се одмили, а и листата што ја спремав за подароци на пријатели се смали сместа, па и листата на пријатели со тоа право пропорционално. :wasntme: Епа не, немој ќе дојде утре некој од нив да џвака за мене?! :!: :P

Ќе треба да фаќам света за Унгарија изгледа на заболекарски туризам :smirk: Кај баба-баба, ама да не викаат после децата, штрба баба со два заба :D

Галапче инаку немам јас деца, онака зборот е се настрвив како трудна. Каде инаку јас би лечела мамурлук 3 дена? Чадорче, седи си тука при нас, да има на кој да викаме ај најмаленка си, рипни стај кафе :hai:

18. friendy

friendy Форумски идол

Многу ве сакам да си знаете.:nod:

lunicka, Annath, imelda and 6 others like this.
  19. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Имелда готово е кафето бујрум :)
    туку јас колку се изнервирав сабајле, отидов до агенцијата за вработување да и го заверам картончето на мајка ми, и едно младо детиште можеби две години беше постаро од мене се најде таму, не сакаше да ми заврши работа, морала лично таа :| му велам човече жената е болна, мора да лежи, да одмара ама се запна лично та лично да оди :devil: пола саат му објаснував што е работата зошто морав јас да одам и на крај ајде го завери картончето ама како со сила бре :x

imelda likes this.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Малечко не му се нервирај за тоа имаш поголеми проблеми. Ете повуци-потегни биднало.
    Туку жени ова вревемо ќе ме мувлоса, а денес едни така волненички панталони имам облечено абе се чешам како шугава. За пуста мода гола не ода.
    Одвај чекам дома да си отидам да си облечам пижамки може и ќе ме собере жуто комбе па на рехабилитација во Бардовци. Па малку терапијааааа и 4 во вис.
    Оооооо ќе се изналежам.

SV1911 and imelda like this.
Thread Status:
Not open for further replies.