Форумџика на годината

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Во 14 години брачен стаж, само два-три пати ми се има случено да си дојдам дома после 2-3 часот а да сум била излезена без мм (во петокот на годишнината од матура останавме до 3 и пол) На мм само еднаш :$:$.
    Дури и заедно кога излегуваме, се прибираме во разумно време, уморни од работа, деца, обврски - ко пензионерите, пројде ли 12, ни се спие!

На kuc, mimiiiii, dunika и 19 други им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.831
    Допаѓања:
    264.446
    Од толку современи партнери и бракови, се отиде во бестрага. Разводите станаа како нормална работа. Веќе никој не се труди да си го спаси бракот и семејството. Мажите шетаат по кафиња, по дискотеки со другарки, некои имаат и девојки. Жените молчат и трпат, или и тие на своја страна. Децата, кој ги рецка нив буквално. Некои партнери премногу сериозно го сфаќаат онаа среќен родител, среќно дете.
    Нормално е да излегуваш со другари/другарки повремено. Скитање секоја вечер до 4 одвоено не зборува за посветени партнери и убав брак.
    Ама сите сакаме да сме модерни и современи, а со тоа си правеме лоша услуга на себе и на своето семејство.
    На крајот од денот, секој се враќа дома. Е таму е битно кој те чека, а не во дискотеката.

На fallenangel, sweet-cherry, WORRIED.BT и 37 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.544
    Допаѓања:
    263.934
    Зезнати се овие односи. Што за еден пар е ок за друг е незамисливо. Битно е партнерите да се среќни, двајцата.
    Гладна сум, по обичај. Сварена, топло многу надвор.
    Денов циркузи 8-|

На fallenangel, Viktorijaaa5, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  4. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Со годините се менуваат и приоритетите во животот. Колку и да се бориме против времето сепак тоа си доаѓа на еден или друг начин. Апсолутно секој маж или жена во бракот покрај децата и својот сопатник треба да си имаат некое свое духовно катче што ги исполнува. Дали е тоа спортување, одење во театар, кино, планинарење, пиење кафе со другарки, посетување некои курсеви е право на избор, но духовна надоградба и хармонија мора да постои, затоа што истата кога постои и кога мажот/жената се задоволни со самите себеси тогаш тоа го афектира директно и индиректно целото семејство, а трасира и пат кон успех, затоа што позитива се лепи на позитива. Тоа е друга работа кој и како стои со финансиски средства и време, затоа што материјалните задоволства чинат брдо пари, но секој паметен маж треба да работи на духовното задоволство на својата жена, затоа што тоа во иднина многу позитивно ќе се одрази и на него, во креветот и воопшто во животот.

На fallenangel, kuc, mimiiiii и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.257
    Допаѓања:
    205.610
    Не би го нарекла тоа современост и модерен брак @JuLleE туку неизживеаност. Се' си има свое време во животот. Јас не можам да заглавам во ниедно време, еднаш или два пати до доцна сум излегла во овие седум години брак. Мм излегол повеќе пати, ама ретко заглавил. Не е исто на 20 и на 40 години.

Туку, картиве за УЕФА Суперкупот денес ќе ги пуштат во продажба... Цените ќе бидат "болиглава"... Има веќе на еден сајт карти, ама не знам колку е регуларна таа продажба (ама очигледно е регуларна), околу 400 евра е најевтината :worried: скапо е, или до стандардов наш е?
    #прашањакоимемачат

На fallenangel, Viktorijaaa5, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.544
    Допаѓања:
    263.934
    ^не се по пат на лотарија?

На kuc, Chantal, Dust и 7 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.629
    Допаѓања:
    282.962
    Скитање секојдневно до 4 сабајле не оправдувам ни кај млади и слободни а не возрасни луѓе во брак .Во ред е повремено некој сам да излезе ама се што е претерано не е резултат на модерен брак туку на дисфункционален брак или врска без разлика

На fallenangel, DVAANGELA, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.257
    Допаѓања:
    205.610
    Ноуп. На сајтот има инфо дека денес во 18:00 ќе има прес и после тоа ќе ги пуштат во продажба.

На Dadusicka, Dust, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.544
    Допаѓања:
    263.934
    Се ме излажал брат ми, и најниска цена 30евра ми вика :)
    Не спреми сите да аплицираме :)

Би сакала да сум дел од спектаклот ама 400евра за една влезница ми е навистина многу.

На Viktorijaaa5, kuc, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.257
    Допаѓања:
    205.610
    Реално не знам колку ќе биде цената. Јас гледав карти на еден друг сајт, ticketbis.com, таму најевтината беше цирка 400 евра, за место на источна и западна трибина, ако има такви. А за Вип делот (средина на јужна) беа 5000 и нешто евра :drunk:
    Дај Боже да бидат по 30 евра, ама тоа ќе видиме вечер.

На mimiiiii, Dust, marama и 5 други им се допаѓа ова.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    На mimiiiii, Dadusicka, Chantal и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.719
    Здраво девојки, жени, мажи, дечки, како сте? :D Јас фино, банана, кафе, ноктите ги скратив до крај и сум заборавила како се пишува на тастатура со прсти, претходно со нокти пишував. :D

Излегувања секој викенд само со машко/ женско друштво, па и останување до доцна не се оправдуваат со "модерен поглед на животот". Штом некоја личност сака да излегува секој викенд и кафаната со другари/другарки и клубот се поинтересни од постелата дома, тогаш има некоја дијагноза тука, не е до современоста. Ова важи и за брак и за врска. Колку треба да ти е забавно во непознати луѓе, што има интересно во пиењето и веселењето без партнер? Океј е да излезеш по некој повод, но симптоматично излегување без партнерот значи проблем.

За картите јас разбрав дека ќе се над 500 евра, но ќе видиме, вака само можеме да шпекулираме. :D

На fallenangel, DVAANGELA, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Јас 400 евра можам да дадам само за мое лично задоволство да го прчам некаде во Хрватска или Црна Гора на море и да уживам во медитерански жени. Или ќе и ги дадам на Мелита за да стави слика од нас на социјалните мрежи за да се прославам:D

Спорт никогаш не гледам, ниту ме интересирало да гледам.

На Sunshine_1979, kuc, Ano и 15 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.083
    Допаѓања:
    276.726
    Ако постои нешто што не ме интересира, тоа е спорт. Ама ич.

Понекогаш возам точак/ролерки, ама толку. Ни играм, ни гледам, ни ме интересира.

А башка мислам дека премногу се троши на тој бизнис и се губи смислата на спортување.

Нема логика фудбалер да биде милионер, а хирург да зима 2 000 евра плата.

На fallenangel, DVAANGELA, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.239
    Допаѓања:
    138.251
    Карти не ме занимат, фудбал воопшто не ме интересира, и гратис карта да имам ќе ја дадам некому :lol:

Излегување сами до сабајле - no way, освен ако нема добар повод иначе ни под разно. Јас казнета ли сум дома да седам, а он да се ку*ца. Јас домаќинка он ергенЧЕ? Или обратно... Ако на некој му треба таков живот не требало воопшто да стапува во брак. И не знам кој фамилијарен човек со толку обврски има време да скита до сабајле.

На fallenangel, sweet-cherry, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  16. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Не се работи за тоа дали некој има сила или не, туку терање ергенлук или девојачки живот секој викенд при семејство дома. Повремено да, ама постојано никако.
    Ако некој сака да си шетка нон стоп заедница не требала да се створи.

На CameliaMiller, fallenangel, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  17. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    За излегување во брак, не сум компетентна да зборам. Знам дека сега уште имам желба да излезам и не би сакала некој да ми го забрани тоа. Знам кај ми се границите, и знам кога да си дојдам. Ретко заглавувам, и да излезам во дискотека седење до 3 ми е многу а не пак до 5.
    Дечко ми не можам да го натерам да излезе, он во 12 веќе заспива, дневна шема со другари да, ама вечерни излегувања не сака, постар е 4 години од мене па вели дека му е здосадено.

Не знам за модерни бракови и како тоа функционира. Мислам дека не би му дозволила да глави до 4, освен ако не е некаков повод во прашање и се разбира тоа да е еднаш или два пати во годината. Не би ми сметало да излегува ама да е тоа некое лајт излегување на едно-две пива и дома.
    Не сакам да сум фластер на маж ми и излегувањата да МОРА да ни бидат заеднички.
    Од мои искуства, т.е од тие околу мене што ги знам и тоа знае да биде погубно за еден брак.
    Немање свој живот, туку се да зависи од мажот, кога он каже се излегува, немање другарки и слично.
    Исто може да биде фатално забранувањето како и излегувањето до 5.
    За се па и во брак според мене мора да има граница. Секој што си ја знае границата нема да има проблем. Се што ги надминува тие норми е нешто во кое не сакам да бидам.

На CameliaMiller, Sunshine_1979, fallenangel и 17 други им се допаѓа ова.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.677
    Го најде?

На CameliaMiller, Peco, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.544
    Допаѓања:
    263.934
    Јок!
    Затоа не напишав насмеана ;)

На CameliaMiller, Peco, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  20. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    8.078
    Допаѓања:
    115.203
    Еве ме :makeup:

Од времево ли, од што ли, многу мрзоволен период ми е, ме мрзи надвор да излезам не па нешто повеќе |( си дремам во соба, тераса и то е то, а топло време мене не ми пречи јас ладно не сакам бррррр..
    Денес мајка ме убеди до зелен пазар да шетаме, си купив многу убави летни прслуци по 180/200ден :lol: на мм долни тренерки по 550 и шорцеви за 350ден 8)
    Има и купаќи многу избор на кој му треба, ама така троа пошаренки ми се видоа, за сите што прашав по 800ден беа.

Единствено нешто што ме интересира периодов е пребројување уште колку денови до одмор (waiting) од утре ќе преперувам и пеглам (poolparty)

Туку вчера добив известување дека на 28ми август, понеделник сум на свадба :?: јесте да е неработен ден, убав празник Богородица ама што знам понеделник :wasntme:

Друго глупо немам што да кажам, за ручек грав со некои пилешки ќебапи ќе ме гоштева мајка :$

На CameliaMiller, fallenangel, sweet-cherry и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.