Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    А што па демек сега стара си? :D

Ги броев железните пари од шишето, не издржа срце јуначко. 8-| Од последната недела на мај до денес имам вкупно 1,052 денари. Збогом сиромаштијо. :drunk:
    Од прееска бегам како попарен од работата што ме чека. :nod:

Фудбал не пратам, ниту пак некој друг спорт.
    За излегување и јас сакам повеќе денска шема. Не можам навечер да издржам да окапам до сабајле некаде. И мене околу 12, 1 саат по полноќ ми се приспива.
    Во мрак, овај брак де не сум, таа тема на вас ја оставам. :lol:

Последна измена: 13 јуни 2017
    На CameliaMiller, fallenangel, DVAANGELA и 17 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.959
    Допаѓања:
    203.315
    Едно е силом прилике, друго е редовно секоја година. Кај овие што ги спомнав погоре, едниот пар секоја година така прави :?: не ги прашувам, ниту зборам за тоа, ама сами си кажуваат бре :?:

На CameliaMiller, Emy867, mimiiiii и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.501
    А бе еднаш ради Х причини... и ние со мајка ми одевме 1-2 пати на одмор сами без татко ни, он со превише обврски а мајка со филм дека децата треба на море да одат, за здравјето нивно |( ама ај еве одела ради наши потреби не не остави дома со него оти нејзе до одмор и беше, ниту па он послето за да надомести одеше сам, ниту ко некои мажи не отиде викенд да истера сам со пријатели било на страна или во некоја викендица во околина. Што знам можда ради тоа што моите беа такви типови, сега јас вака размислувам.

На CameliaMiller, Yipman2, Sunshine_1979 и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.501
    ^ми беше срам да пишам дека да можам секоја година би идела 5дена сама :)

На CameliaMiller, Sunshine_1979, fallenangel и 15 други им се допаѓа ова.
  5. fila

fila Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    5.517
    Mojot svekor sekoja godina si odi sam na odmor bez svekrva mi zasto ona nemala pari da si go plati odmorot.

На CameliaMiller, evangelina.ina, Sunshine_1979 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Јас сум за секој да си тера ко што му душа сака. Не ме занима.
    Среќна облека немам. Бар не таква што ми носи џомити к'смет. Имам такви што ми влијаат на расположението - позитивно.
    Што е ваа злоупотреба на крајно левичарски пароли од страна на крајно десничарски форумски лик (Jacques)? :^) Пар пати ги сликна тоа стековите и ќофтињата и компирите во инстаграмот и оп, домаќин стана. И оп во 40ка. ]:) Патем, фино изгледаа ќофтетата. Сигурно ти ги правеше/пржеше? Тавата кој ја рибаше после? 8-|

На CameliaMiller, Yipman2, fallenangel и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    xHmOYhY.gif

На CameliaMiller, fallenangel, mimiiiii и 11 други им се допаѓа ова.
  8. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Сум кренала нозе у вис небаре немам дете... :D Имам. Ама спие. Користам сега шанса да ве поздравам. Отворивте ли сезона на ладно кафе и сладолед?? Јас да, еве ги до мене. Ручек? ке го користам она-што праеше за ручек? за ручек се праев мртва ^_^ ќе се нарача негде. Ај ем а бед уајф. (wtf)
    Околу излагања и такви ствари на темата....секој нека тера како сака, наравно со усул. не ради мене или ради комшиите, ради задржување хармонија во брак.
    горе една членка убаво кажа, никој веќе не се труди да опрај нешто ако се закашка. одма развод и ајт со здравје. почесто се разведуваат неголи што се зимаат. посебно кога ќе им се роди дете се буди себичноста во нив и тука пука. за греоти. толку да се немало ни осет спрема дете ни ништо. па ќе речат бољи вака неголи да трпи меѓу родители кои не се почитуваат. а дали стварно до толку било непочитување или ве мрзило да ја опрајте!? живеат ко да е лесно од почеток да запознаваш нови луѓе , маани, доблести, навики....мене тој дел би ме мрзело. уморна сум од тоа. мислам затоа и се омажив :worried:

На CameliaMiller, fallenangel, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    xHmOYhY.gif

На CameliaMiller, fallenangel, Peco и 8 други им се допаѓа ова.
  10. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    На CameliaMiller, fallenangel, Lejla8 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.501
    Бриџит, ти го пушташ ли сопругот? ;)

На CameliaMiller, fallenangel, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.959
    Допаѓања:
    203.315
    Да се разбериме :!: и јас би идела сама на одмор, ама мислам дека уште првиот ден ќе ми биде досадно :worried: #несумнормалназнам :P

На CameliaMiller, fallenangel, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.501
    По кого бре ќе хистеришам ако отидам сама на одмор ... кој ќе ми биде дежурен кривица за се :D

На CameliaMiller, fallenangel, Viktorijaaa5 и 18 други им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Кaмерaтa нa негo и слoбoден е, кaј сaкa некa oди.

На CameliaMiller, fallenangel, mal.ecka и 15 други им се допаѓа ова.
  15. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Мојов едвај по леб иде без мене не па на одмор :D
    Ќе почне одма да кенка :rofl:

На CameliaMiller, Sunshine_1979, fallenangel и 15 други им се допаѓа ова.
  16. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Како помлада, не мажена, знаев и до 5 да останам во град. Со мм кога почнавме во врска исто до касно седевме. После не ни се седеше дотолку и дури ни се чудеа кога ќе си заминевме во 1-2'(facepalm)
    Сега во брак со дете, не излегуваме скоро ич. Тазе родители сме, мм онака знае на кафе пиво со другари, кратко, јас ретко сама, со мали на кафе си одам :)
    Едино на свадби се задржуваме :)
    Јас се согласувам со @Annath во врска со неизживеаноста. Како млади нит излегувале имале демек озбилни врски, па сега им мрда "газето". Во животот можеш да правиш се, само да го погодиш периодот. Ако ги измешаш, си ја зафркнал работата.
    Спорт не гледам многу, ама па се кладам понекогаш, па така знам што се случува:wasntme:.

На Sunshine_1979, fallenangel, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.506
    Допаѓања:
    260.715
    Потребите од другарки и девојки, лумпувања до зори по дискотеки е потреба за која искрено не знам колку некој може да има разбирање и да не му пречи, освен ако и жената не го прави истото. Брак кој ете по некоја случајност се случил, колетерална штета ти се децата.
    Стојам зад тоа дека премногу либералните и современи ставови полека го уништуваат семејството како вредност. И сум против тоа.
    Во минатото може партнерите трпеле сешто и останувале во брак, но тогаш семејството се вреднувало и почитувало. Денес бракот, семејството воопшто немаат вредност, а тоа и те како се одразува во општеството манифистирано во повеќе облици.
    За се треба да има граници.
    На крај само ќе кажам, стариве во право ќе бидат, маж сам не се остава. Исто и жена. На жената местото и е до мажот и обратно. Ова како и да го разглабаш, така е.

Последна измена: 13 јуни 2017
    На Yipman2, fallenangel, DVAANGELA и 16 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    154.998
    Почна сезона на расправање со колеги, уклучи клима исклучи клима, ладно ми е топло ми е :) . Да се разбереме и јас сум една од тие час топло па кога ќе забега климана ладно ми е. Ама ми е смешно што пола муабет на тоа ни се сведува.
    Ние откако се родени децава излегуваме посебно затоа што нема кој да ги чува. Моето излагање се брои на прсти ама не можам да кажам дека и мм претерува. Инаку би излегувале заедно имаме заедничко друштво освен ако не е преку работа.
    Мене ме нервираа на времето, кога бевме млади :) , оние дечки за кои сите знаевме дека се во врска со години а никој им ги немаше видено девојките, нонстоп у град сами ама со цел да збркаат нешто плус.
    Да ви кажам читајќи ве не го осеќам патот накај дома вајда не ми зирка некој преку рамо :)

На bittersweet, fallenangel, DVAANGELA и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.501
    Одиме 4 пара во едно село, во една куќичка, и ај салата кој ќе здроби. Викам фаќајте еден краствици, друг патлиџани 3т кромид, 4ти кафе нека варе, 2ца местете ги масите и столчињата. Остатокот нека припазува шо праат децата, пошто некои со деца беа. И збесна еден од мажите, друг пат сами без жени ќе оделе одма сме(сум) почнала со заповеди, они требало на раат да си седат. Викам ако не сакате да се глеате еден со друг што сте дошле или слугинка ти требаше па неа ја зема. Ај дојдите сами мажи со се деца, ние жените ќе си отидеме на еднодневна до Грчка. Аууу да не ни се слошело нас на море. Епа ако за него е брак он да шета и да ужива, а некоја таму да слугува, за мене не е. Делеме обврски дома, за и двајца да уживаме подоцна. А не современ брак, секој на своја страна, така ама и ти твоја облека переш, пеглаш, еднаш ти готвиш еднаш јас, се додека тие обврски не се поделени нека не ми збори никој за современост и либералност во брак. Чунки не е само шетањето мерка за современ брак.

На DAngel, Yipman2, bittersweet и 30 други им се допаѓа ова.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Акo стaрите велеле тaкa знaчи и oни биле свесни зa тoa штo се' мoже дa се рoди вo глaвa нa еден чoвек сo тек нa време пa смислувaле нaчини кaкo дa се приберaт сo мислите дoмa, дo пaртнерoт, дo децaтa. Oти и тие тoгaш и ние сегa не знaеме зa кежуaл, oдмa дрaми се прaвaт, децa се oстaвaaт, oпсесивни сме мaлку пoвеќе нa кaрaктер пa oд крaјнoсти вo крaјнoсти се oди. Амa некoи луѓе, тaму некaде, јa сфaтиле и прифaтиле прирoдaтa нa чoвекoт и решиле дa селектирaaт a не се' дa пoттиснувaaт oти нели слoбoдa, oти не сме ничијa сoпственoст, oти мoжеш чoвечки дa седнеш и дa рaзгoвaрaш и дa се дoгoвoриш. Брaк или не, пoентaтa нели е сите дa се зaдoвoлни внaтрешнo a не дa глумиме стaбилнa фaмилијa сo седење дoмa. Нa 20 или 30 мoже ти здoсaдилo oд излегувaње и си сaкaш свoј дoм, мaж, дете, oдмoр, гoсти, слaви, детскa сoбa итн итн.
    Штo aкo пoсле гoдини и гoдини ти се јaвaт нoви пoтреби кoи не мoжеш сo пaртнерoт дa ги зaдoвoлиш? Едни ќе ги пoттиснaт и ќе ги прoглaсaт зa лудилo или недoмaќинлук, други ќе ги прифaтaт кaкo дел oд себе и ќе тргнaт кoн испoлнувaње. Акo пaртнерoт стoи кaкo пречкa -ќе се рaзведaт. Имa прaвилен oдгoвoр кaкo дa пoстaпиш?

На CameliaMiller, kikin, DVAANGELA и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.