Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.808
    Допаѓања:
    145.410
    :hai::hai:

Фала богу разбирачка на тоа поле со Дафо си имаме.
    Да не беше така требаше со месеци да не мрднам од дома додека он си тера бизниси. Ама се е во граници на нормала и од двете страни.
    Повеќе и немам некоја желба за излегување до 5 наутро, а сум имала ,признавам и излегував без око да ми трепне.
    Бевме сите слободни друшки и имаше лумпувања од јутра до сутра, ама помина и тој период.
    А ако некоја комшика не гледа нас од страна како мојот се прибира некогаш континуирано во ниедно време или не се прибира, сигурно ќе протумачи оти има нешто.:D

Еднаш газдата на мм се дрзна да ми каже како неговата жена одела сама на одмори со дете, па што не одам и јас, мора ли со мм.
    Да , мора, јас го сакам на одмор до мене оти тоа ни се единствени моменти поминати заедно без обврски и за одишка. Па на фин начин го отерав тамо каде треба.(wtf)
    Не дека не оправдувам сами жени на море, ама главниот одмор си го сакам со него, а после може да тераме и посебно.:D

Во последно време често размислувам како од страна во улога на набљудувачи грешка ги толкуваме работите, како нас ни изгледаат. А секој сам си знае што му се случува дома/во бракот.

На CameliaMiller, Mr. Right, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.506
    Допаѓања:
    260.715
    Се ова така фино стои кога ќе се напише, ама во пракса е друго. И најчесто ваквите парови не минуваат низ криза туку начинот на функционирање им е таков.
    Љубомора, посесивност, забрани, изолирање на парот не е во ред и здраво, ама и премногу либералното однесување на двајца партнери исто така не може да се сфати како нормално. Впрочем ќе дојдеме до истото, кој како му одговара. Секој со различен став за бракот.
    И на крај како би постапила? Ете, се разведов. Само што моите прелиберални, модерни ставови и преголема слобода и доверба доведоа до тоа. Се беше погрешно сфатено и применето. За на крај, да дојдеш до заклучок дека за се треба граница и умереност. Ама секој со своето толкување и очекувања од бракот.

На bittersweet, fallenangel, kikin и 13 други им се допаѓа ова.
  3. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635
    Уф... Интересна ама и тешка тема.
    Се е добро додека се балансира и секој се труди да си ги задоволи своите потреби , но многу често еден од партнерите задоволувајки си ги своите потреби ги запоставува основните потреби на другите членови на семејството.Мислам дека разликите во размислувањата и на останатите членови овде се тие.
    Значи добро е да се има слобода , погрешно е да се злоупотребува а кога човек почнува да употребува , злоупотребата се наметнува ...
    убаво е да се има ден за кафе , и еден за мафе ама ноките да се поминуваат дома :)

На CameliaMiller, kuc, fallenangel и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Две дози крекери направив, за со пиво, плус ручек. Од 12 кога почнав, тек сега застанав. Да ме немаше, ќе требаше да ме измисли а не да ми излегува кенде-менде. :D

Чекај, се премислив.
    Каде бе до 4 ќе иде, за шо дремам цел ден? :D

На Sunshine_1979, CameliaMiller, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Oн кoктели ќе прoбувa дo 4 и нa крaј ќе ти дoнесе еден, нaјубaвиoт. Ти aкo мoжеш крекери цел ден oти тoј дa не мoже кoктели целa вечер? Рaсист!

На CameliaMiller, kikin, Dadusicka и 13 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.409
    Допаѓања:
    279.521
    Moре како би одела сега сама на одмор...:mm:
    А некогаш не можев да замислам.Првите години од бракот со мм одевме Црна Гора на одмор.Вилата кај што најчесто бевме сместени вриеше од србинки и деца ,а маж ни за лек.Тогаш ми беше чудно и незамисливо ,ама сега би...Мм во последно ич не е по плажи,се нешто мрчи,гужвата пред се не може да ја поднесе,а јас се помалку неговите мрчења можам да ги поднесам пак:x
    Инаку идам јас сега од кај колешка,мм и поголемата заминале на риби,се плашам некое невреме или земјотрес да не не стресе.|(

На CameliaMiller, kuc, Mr. Right и 21 други им се допаѓа ова.
  7. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Е не си фер Бриџит.

Со клима, пуштена на топло да дува,си готвев. Вруќина.

На CameliaMiller, Dadusicka, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Еве ме,еден голем проблем решен:whew:,ми олесна.Најлошото е кога некој ќе се најде во лошо време и лошо место присутен,па уште крив ќе биди,нејсе се среди,правдина на виделина излегува,кога тогаш,само душа да се има,да се искрепи.За посебни излегувања,не сум присталица,освен на кафе или нормало дружење во норнално време.Цела ноќ од што мака,а да сме двајцата заедно пеќи;).Не сум до толку модерна,старовремска сум,зш се знаат последици.Често кога се дава некому прст оди цела рака,не дека треба на ланец држење,ама ако не си ги отвориш очите ќе ти ги отворат.Сама на одмор не би одела,оти во мој случај,деца веќе порастени,па баш сама би била:shake:.

На Sunshine_1979, kuc, Mr. Right и 21 други им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.506
    Допаѓања:
    260.715
    Ова, и друго ништо не би додала!

На Sunshine_1979, kuc, PUPICA и 7 други им се допаѓа ова.
  10. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    7.480
    Sekoj treba da si ima sloboda kolku sto mu e potrebna. Drugi vreminja se. Za komshii i ostanatite ne mi e gajle. Mojata rabota e noke denje i ne i se gleda krajot.Sum izleguvala i vo 4 nautro i sum se vrakala sluzbeno, komshii so podotvorena usta seuste. Iskachanki so drushtvo sama sakam no necesto i nemam kondicija do kasno. Mm retko no sekogash so pricina. Sekogash velam deka nikogo ne mozes ni da sopres ni da kontroliras ako toj saka da napravi. Ne se zamaram so toa. Koga ke dojde togas ke mislam. Kolku sto toj mi dava sloboda tolku i jas mu ja davam slobodata. Sama na odmor sakam no nikogas ne sum bila.

На CameliaMiller, bittersweet, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.221
    Допаѓања:
    330.008
    Мм беше сам на одмор 3 дена кога јас бев трудна.Не ми се одеше мене ,бев осми месец и од страв дома си останав.Него не го спречив.

За да си браниме не си браниме ама и не бараме нешто екстремно.Јас сум повеќе домашар тип.И најубаво ми е кога сум покрај него и децата.Тоа излегување со другарки мене не ми прија мн,иако нели од време на време му треба секому.

Тоа дека секому треба да му се даде онолку слобода колку му е потребно не се слагам.И јас имам потреба денес да потрошам 500 евра ама е вон памет нели.Така и он може има потреба да биде 5-6 дена сам некаде,да искача секој викенд или да се пијанчи до бесвест.Е нече мочи.Еднаш куче пуштено од ланец не се прибира после пак.

Граници за се треба.Секој треба да знае до каде му е лимитот за било што.

На mimiiiii, azelea, Dust и 29 други им се допаѓа ова.
  12. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    7.480
    Ljubovta i slobodata nemaat granici. Limitirana ljubov i limitirana sloboda ja gubat sushtinata.Granicite sekoj individualno sam na sebe si gi postavuva vo umot. Se sto ima granici sekogash ima misla da se precekorat od drugata strana na granicata.

На Dust, CameliaMiller, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.501
    Да сменам тема од границите и рушењето на истите, појдете на плоштад и јадете од сладоледот на Рами ролс.
    Денов ми личи ко три, уличарка пар екселанс :)

На Dust, CameliaMiller, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.703
    Допаѓања:
    153.600
    Здрaвo женски!

Не сум ве исчитaлa целoснo aмa није ми д'н...
    Близoк другaр изгуби рoдител пoрaди лекaрскa грешка... Ме срoзa вестa утринaвa...
    Бaшкa и вo ПМС сум пa се дoживувaм дрaмaтичнo...

Зa темaтa сo излегувaњa и слoбoдa 100 прoцентнo се слaгaм сo @joy1 ...кaкoв е тoј брaк вo кoј секoј прaви неoгрaниченo штo сaкa?!кoјa е смислaтa нa зaедничкoтo живеење тогаш?

Некa сум стaрoмoднa aмa секoјдневни oсaмени пијaнки не oдoбрувaм...

На Dust, CameliaMiller, Rebecca_R и 20 други им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.506
    Допаѓања:
    260.715
    @zhap4e и другите, Handsmaid's tale или Taboo? Која?
    Знам оти има тема, ама таму одговор ќе добијам после еден ден, а сакам сега да гледам.

На Lejla8, wannaBeMomma и zhap4e им се допаѓа ова.
  16. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Секој што сака, во нормала, ама без фикс идеи и коктели до 4 сабајле! Ма и 2 е многу.

На CameliaMiller, Lejla8, wannaBeMomma и 2 други им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    @JuLleE , тежок избор. Ух :) The Handmaid's Tale е многу интересна тема и серија. Ама ти игра со нервите и ти иде да затепаш некое машко :D (претерувам малку), а од друга страна пак, Табу и Том Харди, исто добра приказна, ама, по релакс ќе си. Ќе уживаш дур ја гледаш,без потреба да затепаш некое машко :D И двете гледај ги, но ако расположението ти е за помалку емоции :D бирај го секси Харди. :) ко за во моментов.
    #PraisedBeBitches ]:)

Последна измена: 13 јуни 2017
    На mimiiiii, dunika, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.959
    Допаѓања:
    203.315
    Се сложувам со @mira.mira дека љубовта и слободата немаат граници. Не можеш никому да му ја земеш слободата во име на љубовта. Ама од друга страна, кога веќе си во брак, треба самиот да си свесен дека имаш ограничувања поради обврските кои ги имаш во бракот. Дека мажот и жената се рамноправни партнери и подеднакво се грижат за се'. Ама кај нас го нема тоа, менталитетот ни е таков што на мажите им е дозволено се', а жените се за дома, па во модерни бракови жените го возвраќаат ударот. Или така нешто.

Ни јас не се разбрав што напишав, ама белки ќе ме сфатите што мислам. Мозокот веќе не ми работи од умор, ме свикаа од работа, малото плачеше многу, па се акав по доктори да видам да не се ушите. Фала Богу, не се. Ама не знам што му беше. 90% ќе кажат забите. А не знае да каже, само вреска...

На mimiiiii, Dust, НаталиЛили и 20 други им се допаѓа ова.
  19. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.240
    Допаѓања:
    70.735
    Првата не сум ја гледала, ама Табу е одлична... и Томи е :inlove::l: еден од тројцата селебрити краш :$

На Sesil, JuLleE, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Ја би опет и опет и опет у македонија.
    :hai::hai::hai:
    Поздрав и уживајте.:sun:

На CameliaMiller, Rebecca_R, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.