Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.500
    ни јас, некако ми нема смисла, бар долен веш може да се облече колку и да ти е с'клет

На fallenangel, Izdrzliv, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ич не си се метнaлa нa твoите другaрки знaчи, зa витaмини ми збoри. |(

Инaку, имaм тaкoв белег нa пoвеќетo прсти. :wasntme:

На M&M, fallenangel, Tajnaotrovna и 9 други им се допаѓа ова.
  3. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Ај што е чудно ама и нехигиенски ми е.
    И неудобно би ми било со оглед на тоа што си имам облини. :$

Другарка спие во гаќи и прслук. Ај за гаќи ок, ама по прслук бе!
    Едвај чекам да го симнам, тотално сум одвикната за по дома да носам градник а не па со него да спијам.

На M&M, Ano, Dadusicka и 22 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Јас за дома беби дол носам, а во преку зима и за на гости. :$

Гола се соблекувам кога ќе се вратам од некаде и кога ми е топло. Тогаш едвај чекам да соблечам фармерки и градник, а не да го носам на себе за спиење. :devil:

На fallenangel, Tajnaotrovna, Izdrzliv и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.500
    Ја нема шанси без градник да заспијам ... од кај да знам кој ќе ми дое на сон, па да се обрукам :rofl:

На M&M, x.Daisy.x, fallenangel и 18 други им се допаѓа ова.
  6. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.240
    Допаѓања:
    70.735
    Каков прслук бе?? Па ко ќе зажулат тоа рамките на испотено раме :devil:

На Dadusicka, didi1982, Tajnaotrovna и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.347
    Допаѓања:
    92.322
    @Rebecca_R највероватно со фротирка се покриваш :lol:

Јас овој период а и цело лето со чаршав најтенок шо постои ,половината мора да ми е покриена :|
    Пижами тричетврт моментално :rofl:
    Кога е пекол жешко со некоја голема маица или кратки пижами.Гола не,неможам не ми е убаво :$

На M&M, didi1982, Tajnaotrovna и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Даааа тој е зборот,фротиркаа. :D :handshake: Половина мора да е покриена, нема што да дискутирам.

На didi1982, Tajnaotrovna, Izdrzliv и 13 други им се допаѓа ова.
  9. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Само мене фротирка во лето ми ствара топлина, а во зима ми држи ладно.
    Терсене човек сум.

На fallenangel, Izdrzliv, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.500
    мене ми е шубе се да отворам и да спијам, клима да вклучам ладно ми е, ќе треба со ќебе сред лето да се завивам, мм нема осет на 16 степени ја вклучува па кријам даљинско, батерии и преживувам некако

На M&M, fallenangel, didi1982 и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Oтидoв јaс дa спијaм.
    Изгaснете гo светлoтo пoсле.
    Дoбрa ви нoќ. |-)

На fallenangel, Tajnaotrovna, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716

:rofl: :rofl: :rofl: оној ден дечко ми седи во маица и шорцеви, бос, а јас во тренерка долен дел, чорапи, горе маица ама ми стана ладно и си облеков и тренерка нагоре. Дечко ми решил клима да пушти, проверува температура дали имам, едвај се убедивме дека уште е рано. :worried:

На fallenangel, Izdrzliv, simonka93 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Малце сте ми чудни :) не знам што е лошо во тоа да имаш пријатели од спротивен пол?
    Имам јас, има дм, им одиме по свадби, другарка му најдобра скоро се породи, навистина од срце сме се радувале, тој пустиот кога го грабна маж и' па си се поплакаа од среќа :)

Второ, сами по викенди одиме, кога - како, но реков, да имам дете не знам како би било, ама ние двајца сами не гледам зошто да не.

Сега следниов споен викенд ми е договорен за патување со две другарки, од кои едната ми е мажена и бремена :)

Стварно не гледам ништо лошо во сето ова, денес бевме излезени посебно, дм спие до мене, а јас вака одморски си седам пред ТВ сега.

Да е нешто претерано, секојдневно, сигурно би ми сметало, ама би ми сметало и да морам секаде со него да одам.

Можеби затоа што моите цел живот и заедно и посебно излегувале/патувале, ден денес е така после 30 години брак, никогаш немало некоја голема нетрпеливост или карање меѓу нив. И кога имало карање, тоа било околу мене и сестра ми, ако нешто не можеле да се погодат околу нашето воспитување.

Еве не знам, мајка ми патувала без мене и сестра ми, татко ми не' чувал, и обратно, сме оделе сите заедно на одмор итн.
    Немало никогаш некакво правило околу ова.

Пак ќе кажам, нешто што е постојано и секојдневно веројатно ќе ме нервира, ама не гледам ништо погрешно во имање и сопствен, покрај заеднички живот. Се' додека тој живот не влијае врз работа и семејство, мене ми е океј.

Инаку и зиме и лете спијам во кратки памучни пижами, лето со фротирка, зиме со тенко фланел ќебенце. Јорган не поседувам, жими зимава ептен ладна па си купив од тие подебелките фротирка ќебе од Стружанка.
    Склетџија ептен сум.
    Прслук за по дома не носам, а не за спиење

Инаку и на -20 со отворен прозор спијам. Парно фуче, а јас сакам ладен воздух :)

Последна измена: 14 јуни 2017
    На M&M, fallenangel, sweet-cherry и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    @CameliaMiller во принцип не беше тоа тема на муабет. :D Потполно се согласувам со тебе, партнерот и децата пред се, но не е природно една личност да нема пријатели, небитно од кој пол, со кои нема никаков сексуален однос. Реченицава во мојата глава звучеше подобро, сериозно ви кажувам. :D

Овде правиме муабет за претерување, од тип, излегување секој викенд и прибирање дома кога ќе почне да се разденува, главен одмор со другари/другарки, без партнер итн. И јас и дечко ми функционираме и сами, тој преку ден со другари, јас со другарки или обратно, па во ист град сме, за тоа барем може да се договориме. Квалитетно време заедно, но и квалитетно време со друштвото.
    И моите оделе на шетање и семинари одделно и имаат супер брак, со што би кажале старите, се треба да е со усул.

На fallenangel, marama, didi1982 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.500
    Не збориме за тотална изолација од друштво или дружење само во пар. Нормално дека секому му треба сопствено друштво за едно кафе, ама се во разумни граници. Збориме за терање буквало одвоени животи и гледање ако се начекаме дома некогаш.

На fallenangel, Mr. Right, JuLleE и 12 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Па тоа за што ние зборуваме не е воопшто "старомодно". Старомодно е жена дома, маж кај сака.
    Јас не функционирам така, моите не функционираат така и чудно ми е што некои функционираат така.
    И во реален живот познавам жени кои повеќе немаат време за пијачка, кафе, викенд сами, а мажите нивни секако ја имаат таа слобода.
    Од најблиските другарки само јас и уште една не сме во брак, другиве и во брак и со деца па излегуваме, се дружиме, патуваме.
    Децата на татковците си ги оставаат, океј е.

На Mr. Right, Izdrzliv, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Испратив маж на работа, седам во двор со кафе, цигара и впивам сонце, имам недостаток на витамин Д, како вампирка сум, само ноќе гледам.:lol::lol::lol:

Се наспавме со мм после тоа се фрливме на мафе секаде по куќава, едно време го прашувам да не лапнал мала сина пилула, кога се наљути, не бил стар он,, да не може човек на раат да си ја .тиииииит сопствената жена, само мани да се наоѓало.|(]:):rofl:
    Морав некако да го сецнам ќе ме растриеше веќе, претера.:P:rofl::rofl:

Деца вечер ќе се прибераат, внук ми веќе втор ден тетко ми вика, лут ми, како ќе бил добар голем батко ако му ги нема децата.(facepalm):lol:

Тешко на мм, жена му 5 дена во неделата се прибира во раните утрински саати.:wasntme::lol:
    Пред децата се случуваше да заглавиме до ниедно време со башка друштва, сега веќе само со повод и двајцата сме уморни к гледаме што повеќе време да си ппсветиме еден на деуг и на децата.:)

Гола спијам ако заспијам одма после мафе инаку зимно време во пижами долги долу и маица или на прерамки или на кратки горе, тенко ќебе а ако е мм дома со него сум покриена.

Прслук само по потреба облекувам, по дома никако, уживаат во слобода по дона.:rofl:

На M&M, Dadusicka, Peco и 30 други им се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.231
    Допаѓања:
    125.068
    Ај добро утро :coffee: Се мислам дали да пијам кафе сега или после, едно пијам па дал да уживам сега или после :?: Со едно око сабајле ве читав за пцуење, тепање дечиња.... Ќе додадам и не обрнување внимание, го имаш ко ради реда сите па и ти. Така му доаѓа. Другарка ми работи во фирмата на маж и . Богати. Не работи уствари ништо. Ака по продавници, ќе сврати таму, кафе муабет и останува до 19ч. Сабајле спие до 10 зошто жена го чува па оди на "работа". Мене ми се смее како сум можела во 6 ипол да станувам за работа ...... Кога се враќале дома, уморни нели, му го давале телефонот зошто сакале да изгледаат на раат едни вести или серија. Детево знае само англиски од тие телефони и таблети. Нема чувства кон нив. И они го сметаат за товар. Никаде не го носат, немирен бил. На одмори одат со едната баба или жената. Неможеле да се справат со него :( Сега другарка ми правеше операција. Земала боледување. Ми вика шо ќе праам дома, ќе одам на работа! Шо ќе праам дома бе :^)

На M&M, Dadusicka, Lejla8 и 21 други им се допаѓа ова.
  19. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.295
    Допаѓања:
    85.380
    Добро утро народе се разбудив рано и неможев да заспијам па да си исчитам на феминава мислиш домашна треба да пишувам ,а и уште си лежам на спална какава тишина е .....убавини
    За излегување до доцните вечерни часови ни јас ни мм не сме љубители не дека не сме останувале и до касно но ретко се случувало ,а и сами да излеземе нема никаков проблем и од двете срани но да се разбериме до разумно време:!:
    Спијам по кратки пижами на промаја не си имам мака од кичмава и никогаш не ми студи боса сум редовно дали е зима или лето ...одам да варам кафе туку како ме боли жолчкава треба да се вади кажете некое решение за апчина си знам ..ај доста сум се распишувала од сабајле
    Убав сончев и топол ден !!!

На Lejla8, Rebecca_R, CameliaMiller и 13 други им се допаѓа ова.
  20. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.295
    Допаѓања:
    85.380
    Ели ако детето и е товар незнам ни зошто го раѓала во животот се што правиме правиме за тие деца на прав пат да ги изведеме ,а некој и мака мачи да ги добие не е секој родител да биди !!!

На M&M, Dadusicka, WORRIED.BT и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.