Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Oдма на доктор оди да го извадат и не само тоа, мислам и некои вакцини се примаа оти опасно е.

На Lejla8, CameliaMiller, Viktorijaaa5 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.240
    Допаѓања:
    70.735
    Добар ден :sun:
    Да ми беше детево товар ич не го раѓав... Искрено, се погоди многу мирно,па не осетив многу мака...Е сега дека времето за себе ми се скрати, така е, ама како расте се' подобро е...
    Денес имам дејт со другарки,сама после долго време :D
    Одмор годинава тешко, сама не би одела никогаш, се плашам од крадци и манијаци :drunk:
    Среќна среда :sun:

На Skorpija25, kuc, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  3. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Добар ден Дами! Последниве две недели ептен турбо, многу места, многу луѓе за видување а малку време. И многу обврски нив никако не смеам да ги изоставам, најмногу време одземаат и најдосадни. Ве читам кога имам време, имајте убав ден.

На Skorpija25, kuc, Lejla8 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    На WORRIED.BT, Lejla8, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.958
    Допаѓања:
    203.313
    Ај добро утро!
    Или добар ден... кому како...
    мене не ми е добар... т. е месецов не ми е добар... телефонот го посеав негде по пат, ќе се утепам. И крива сум, оти го послушав мм да не му ставам заштита, а што убаво со пасс и со отпечаток од прст си го имав заштитено, ама ги тргнав. По машки ум кога ќе одиш, така е. Не знаете какви клетви ми идат на памет за тој/таа што го зеле телефонот, и самата сум изненадена од тоа што се ми текнува... ама џабе... ако фаќаа клетвите, досега и ќе ми го вратеа телефонот од страв...

нејсе... тоа е... живи и здрави да сме. Си деактивирав фб, деактивирав број и така... Ама отсега нема смартфон за мене. Само обично телефонче.

На Skorpija25, kuc, WORRIED.BT и 22 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Имаш гугл акаунт на телефонот и активен интернет? Ако имаш пробај да го лоцираш.

На Lejla8, CameliaMiller, V.odolija и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Oвa е iVar. :D Нa стринa ми и oстaнaле две-три тегли пa ни ги дaде нaс.

Кaфе испиенo, сегa се мислaм штo дa јaдaм.
    Oд oдмoр немa ни O дa видaм.
    И тaкa...:|

Едит: Пa iVar бе ќе јaдaм, сo сиренце oдoзгoрa. Сегa ми светнa сијaлицaтa. :D

Последна измена: 14 јуни 2017
    На kuc, M&M, WORRIED.BT и 15 други им се допаѓа ова.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.113
    Ne mora lezalka.
    Neka me ,, zulja" pesokot.
    I kaj najde bre vo Dojran 500e den?
    Garant i dvajca so ladala-lepezi vleguvaat vo cena?

На kuc, mal.ecka, WORRIED.BT и 5 други им се допаѓа ова.
  9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.290
    Допаѓања:
    57.253

Гледав едно видео кај што вадат со масло од пеперминт, капнуваш на местото и сам излегува.
    Ама не би ризикувала без доктор, сепак крлеж бара и антибиотик, задолжително.

Абе како ти се закачил на препон? :D

На Lejla8, CameliaMiller, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.563
    Нека не чепка сама. Ако му остане главата опасно е.
    Антибиотик ќе и дадат ради ризик од лајмова болест.
    Татко ми е таков среќлија што не знам колку пати му се закачуваат крлежи. Секогаш на доктор оди и нема зафрканција.
    И ја не би облакала гаќи да не го скинам. Депилирана или не у фстан и на доктор.

Знаете шо имам ќејф. Да играм едно ливче спортска. Рефка ја читав сега и ми дојде инспирација.
    Да одремам една, па после по ладот ќе одам да пуштам едно. Ако имате типови и предлози, пишете, јас врска си неам, само по интуиција.

На sweet-cherry, Lejla8, Rebecca_R и 15 други им се допаѓа ова.
  11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.808
    Допаѓања:
    145.410
    Ден!:coffee::coffee:

Ми созреале праските, а ги купив скоро зелени, оти стрвен г*з, па ги оставив во фрижидер да стојат, сега арни се. Се јадат барем.

Еден телефон оставив на каса во маркет. И тој што стоеше до мене фино ,културно го драпнал. Многу ми беше мил телефонот и уште ми е мака по него.
    Џабе и акаунт и се, не го лоцира, веднаш го ресетираат. И пријава во полиција и врски и чудби, на камерите јасно се гледаше се, ама не било тоа.(facepalm)
    Во моментот му го заборавив на мм бројот, мислиш ми украле 100.000е, па не знам кај сум.:D
    И јас како Ана , го проколнав, толку му бев лута, не знам ни како да ви опишам. Не бев тоа јас. Ама помина и тоа, телефонот го нема. И онака ништо тука не фукционира, па за телефон ќе се ангажира полицијата.

Рефка ја отвори ли сезоната или се спрема?(poolparty)

На kuc, Lejla8, referentka и 19 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.501
    Допаѓања:
    260.685
    Пилешко и јас скроз избегнувам, па и кога бев на хроно ептен ретко купував.

Инаку во соба гуштер ми шета. Сестра ми скока само, а син ми оди по нејзе и ја имитира:^):D. Јас мислев глушец е:whew:. Како да го избркам не знам.

На kuc, mal.ecka, Lejla8 и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.501
    ^дај го ваму, ми фали уште крокодилска кожа за чевлите ;)

Нигде не мрднавме, пекол е. Божем сабајлечки до пазар ама немаше шанси за паркинг, налево круг и у пиљара. Дремам со нозе у вис, вода нема кај мене. Мислам почесто него ли у Сахара снемува :(
    Вие арни?! Јас чекам попладне да заврне.

На Skorpija25, kuc, WORRIED.BT и 19 други им се допаѓа ова.
  14. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Мразам лето и горештини!
    Од 11 до 7 нема излегување, не можеш ништо работа да завршиш ниту пак да седнеш негде оти е пекол.
    Во зима барем ладно е од утро до мрак, и во 10 наутро и 4 попладне тоа е, се навикнуваш и тераш работа.

Немам што паметно да кажам, бројам денови до одмор, мртва гладна сум а диетава не ми дава да јадам.
    Пмс со сите сили ме дрма, и така.

На Tajnaotrovna, Skorpija25, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.290
    Допаѓања:
    57.253
    Нарачувал некој од Зафул? Ми излезе реклама на фб, разгледав и интересни работи има.
    Слично е ко Али Експрес со робата, ама полесно ми е за пребарување.
    Искуство?

На Skorpija25, Lejla8, SwanMay и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    20.227
    Јас и крлежот. Се скаравме пред 15 тина минути, иако цела ноќ ја преспавме заедно. (facepalm) Муж ми, стручњак. Го извади цел. Крлежот де. :rofl: Со ќупалка. Од глава до пета. Одвратно. Сега имам мал црвен круг околу. Дезинфицирав. Се шетав низ стан без гаќи. :D

Смешно ми е. Оти на муж ми редовно му се закачуваат крлежи. Оти ние, често сме во природа со децата. Ги вади сам и никогаш не оди на лекар, иако јас инсистирам на истото. Затоа го напнав да се врати од работа. Него, муабетот ми е, му се смеев многу, оти последниот му беше на препон. И ете сега, јас со истиот проблем. :headbang:

@LivingGlam Вчера со децата начекавме една мачка надвор. Ја земав во скут. Претпоставувам дека ми е од неа. Оти имав кратки, а малку пошироки панталончиња, доволно за да се бутне. :rofl:Крлежот.

Иначе, денес, имајќи ја фркава, читав на нет оти најмногу и најчесто се закачувале на влажни и меки места. Хаххах. Влажна бев. Испотена де. Ептен двосмислен јазиков наш. :D

И така, оти со крлежот ја поминав ноќта, малку може и на друго ме тера паметот. :wasntme: Чисто за опуштање. :)

Ви благодарм на советите.

@Lilit Јас играм спортска од време на време. Ама не оти разбирам кој знае колку. Туку, по интуиција. Никогаш ништо не сум упецала. Лоша интуиција очигледно. :(

И сега, конечно кафе. Не одам на работа. Боледувам оти се разделивме со крлежот. :lol:

На kuc, WORRIED.BT, sweet-cherry и 22 други им се допаѓа ова.
  17. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.909
    Допаѓања:
    173.595
    Здраво дами и по некој господин:*

Доктор - поминат.
    Шопинг - во тек..

Жешко мразам, веќе не знам кај да се скријам:envy:
    И таман реков одамна не сум видела некој лошо да се однесува со детето, одам во молот да си купам помфтит и татко со две девојчиња, ококу 10тина год максимум.. пцуе, вика по нив:|
    Што се занесуваш ма ти, краво една, ќе правиш јас како ќе ти речам не ти како сакаш ..неколку сочни пцовки(wtf)(wtf)(wtf) па и вика, ќе те фатам сега, ќе те фрлам од балкон.. јасно ти е? Или да ја фрлам сестра ти за да ти стане јасно..

Јас стојам и ги слушам:| јас сум од оние луѓе што не знаат да премолчат и некогаш си имам мака поради тоа:rofl:
    Па му се свртив на човекот и му реков - а јас да те фрлам за промена, да видиш какво е чувството?8-|
    Главата во земја и замина|(
    Идиот недоквакан.. некогаш нема да се исконтролирам, ќе си направам некоја беља:x
    Некој плаче за деца, некој душата им ја вади.. со една рака би ги задавила ама....:x

Денов сумирано онака - убав, иако сабајле имаше дожд, а сега е пекол..
    Барем да купам нешто ако не повеќе..да потрошам некој денар:?:

На Skorpija25, kuc, M&M и 32 други им се допаѓа ова.
  18. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Добар ден народе....
    Абе топло...ем со скутер се возам, ем умрев ...:sweat:
    Ама затоа малините како луди ми раѓаат деновиве...(да се пофалам де)...:D
    IMG_20170614_123142.jpg

На Skorpija25, Ano, kuc и 34 други им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    154.997
    Баба ми на Вибер :) . Многу се смешни стариве со новиве апликации. Тетка ми, над 70г има, не отече дека немала телефон со вибер *читај интернет* за да се слушала со 2, 3 другарки што ги има во странство. Пред да и набавиме смартфон и вртам јас на женава у странство од вибер и го давам телефонот и зборат побајаги. Исклучува на крај и ми вика *леле којзнае колкава сметка ти направив* :rofl: . Па после додека го научи на новиот тел виберот беше леле мајко. Исто ми се смешки кога ќе отворат фб профил ги прифаќаш за пријател и за 1саат имаш милион известувања, ти искоментирале на сите можни слики(facepalm) . И најсмешно што се потпишуваат некогаш на коментари или на вибер пораки. Ама душички се бар се снаоѓаат којзнае која научна фантастика е ова за некој што нема во живот седнато на компјутер.
    Не ми се работи а работа еден куп.
    По пат накај дома ќе ве дочитам :)
    Хев а најс деј

На душленце, Skorpija25, Ano и 19 други им се допаѓа ова.
  20. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Неќна дур бев на фризер, доаѓа мајка со ќерката полуматурантка, девојчето уплакано, црвено во очите, била на фризер на друго место и и ја утнале фризурата (бушава, недочешлана беше)! Мајката ифрит лута, ја битка, ја влече и и се дере „така ти е кога слики од интернет носиш, и сега што да ти правам“ Девојчето сакаше да и ја испеглаат косата но немаше слободно место, си отиде расплакана а мајката продолжи да се дере дека ќерка и е многу смотана! Ми идеше да станам и да го гушнам девојчето, многу жал ми падна!
    Строг родител сум но праведен, многу ми значи разбирањето и довербата од децата. Според мене најбитна работа е да знае детето дека во секој момент може да ми се обрати за било кој проблем! Најчест совет што и го давам е пред да направи нешто да размисли дали после ќе и биде срам да ми го каже!
    Инаку денес грав за ручек, не е петок ама синоќа само тоа ми беше единствена идеја!
    Ми се спие!

На Skorpija25, kuc, Dadusicka и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.