Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    Единствено го сакам топлово заради тоа што алиштата ми се сушат за два три саата, дури и порано.Од сабајле две перални уклучив ете уште некоја маичка има само не досушена.
    А и кога сум на одмор сакам топло.
    Инаку во мајот ми беше погодено времето.Ни топло ни ладно, таман.

И јас имам една роднина која ни коментира на сите слики и на секоја објава.
    Понекогаш ми здосадува ама тоа е.И една друга возрасна жена ама од неа чат пат ги сокривам постовите ]:)

Претопло ми е дури и до маркетот да се симнам за сладолед да купам.
    (poolparty)

На Skorpija25, kuc, Dadusicka и 17 други им се допаѓа ова.
  2. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Здраво народе
    Од сабајле измрцварени со мали на клиника некои испитувања праевме, дете се препотува, греота. И, како што обично кај нас мора нешто да фали, фалеа реагенси. Па ајде вози до авицена, бебето пот му тече ама заспа во седиште. Битно резултатите се добри, помина жешкото, сега кутрото спие кома, а јас ручњк ќе му правам.
    Инаку, за родители и нивното однесување спрема нивните деца не се замарам многу, кој како сака, што ќе жнее тоа ќе посее. јас за моето одговарам.
    Кој е за спортска, ајде заедно да правиме @Lilit , знам често да изиграм иако врска немам од тимовите, онака "поѓутуре", ама па, така си фатив во саботата 3500 за 20че. :)

На kuc, ph.orhideja, PUPICA и 13 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Како ли да станам од креветов да се избањам?
    Утре на работа, заврши лански одмор денес :) среќа два дена, па пак дома :D

На Skorpija25, Dadusicka, Lejla8 и 11 други им се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Се изгушкавме со децата, лелеееееее колку беа радосни што се доволно големи и за по гости сами да оделе, па како било на Дизни на лед, па кучето, мачето.....па испозаспаа насмеани.:)

До сега два пати имам повишено глас на децата, еднаш на Матео и еднаш на Лети, ми киднале, улица или гужва во близина и онака на висок тон да застанат, тоа во паниката, да не им се случи нешто.
    Да вреѓам дете мое треба да сум ненормална, како бе така им дава срце на дете крава, мајмун, смотана, говедо, па ти што си како мајка на детето ако тоа е говедо, говедарица?
    Тепање, викање, влечење, вреѓање, било што од ово кога ќе видам ми се иде да им ги земам децата, не заслужуваат да бидат родители.

Да не ме мислите, си направив пинџур со тони лук.:smirk:
    Го научив и мм да јаде, онака со макање, не ја бива пинџур да се јаде со вилушка, лебчето и макај.:wasntme:

IMG_20170614_145415.jpg

На marama, Skorpija25, Ano и 34 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мајка ми да не ви е роднина и на фб пријател?! досадна е ептен! На кој стигне пишува, праќа стикери.. А не се разбира кога ќе и кажеш дека е напорна.

На kuc, M&M, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  6. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво женски:sun:.

И мислев дека стомачни ќе направам.И вежбав и си скратував слатки задоволства и на добар пат бев.:!:
    Арно ама,мајка ми ме зезна.Направила од сите можни слатка,џемови,мармалади,сокови од овошјава што ги има сега и оди после не пробај од се по малку.Па тоа палачинки,колачи,од се по малку да пробаш,па кога ќе ти се заслади,не знаеш за доста и ќе си се најадеш.

Вие арни ли сте,деновиве не стигнав да ве читам од обврски?

Ај поздрав.:hai:

На marama, kuc, Annath и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.347
    Допаѓања:
    92.317
    Колку е пеколно жешко :sweat: да кажам во случај да не знаете.
    Моравме до бит пазар па мислам со трчање се вративме назад успат многу обврски завршивме,кажав јас тоа што мора не е тешко ама жешко е :rofl:

Ручекот напревен и изеден мм ептен се намачи со летна манџа ме изненади :D

Следува генералка за крај,а како би легнала да дремнам ама тоа покасно ако завршам на време:D
    Клима брмчи па добивам желба за чистење иначе нема шанси.

На marama, Skorpija25, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    У моја куќа сок се цеди на велико. Се јаде исклучиво здрава храна и колку што е можно леб на минимум.
    Килцава до август морат да отидат во заборав инаку купаќите нема да стојат :rofl:
    Тоа е планот а реализацијата тек ќе ја видиме.

#мртвагладнасум:(

На душленце, kuc, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.218
    Допаѓања:
    330.004
    Климата и кај нас денес работи.Ми треба нешто освижетлно.Облеков мини за по дома ама не е тоа тоа веќе :D стара сум

Маж направил куп палачанки

На Skorpija25, kuc, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  10. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Јас клима ич не сакам. Не знам зошто ја имам кога ја пуштам само преку зима кога набрзина сакам да се стоплам.
    Тој ладен, сув воздух страшно ми смета. Ми се затнува носот, и не ми е пријатна соба за седење преку цел ден со пуштена клима.
    Пуштам неколку минути онака да го освежи воздухот додека јас седам на тераса, и гасам веднаш.

Ќе пржам модар патлиџан и тиквици. Се ќе се умириса дома ама тоа е.
    Носам само стара долга маица од дечко ми, на косата ставив масла во меси пунѓа ми е собрана ама затоа шминка ми стои уште неизбришана од работа како се вратив.
    Се чудам што ми е нелагодно, ама среќа ми текна. Мразам шминка за по дома и да не можам да се допрам за лице.

На kuc, WORRIED.BT, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  11. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.368
    Уште полошо мајка ми го користи мојот фб (срамота било стара жена фб да има|() си објавува играорци, споделува народни песМи, ми коментира на слики Мајкина лепота(facepalm) жизофренички од страна изгледа ко сама себе да си коментирам

На marama, Skorpija25, Ano и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Здраво друштво, како сте? :D Јас банана, кафе и дневна доза од форумов. После ќе свртам по интернетот што има и се фаќам за работа. Се бањав пред тоа, сега пијам кафе со крпа на глава и се мислам со кој лосион да се намачкам.

Вечер сум на роденден, се мислам што да носам. Дечко ми кошула ќе носи, а јас планирав старки. Ама ќе облечам и јас нешто поелегантно. Не знам за вас, ама ние секогаш одиме складно облечени. Е сега, складно облечени во смисла тој ќе носи кошула, јас ќе носам фустан и сандали, а мислев фустан и старки. Си има кодекс на облекување, ама има и разлика од поло маица до кошула, па затоа прашувам што ќе облече. Баш ми се оди вечер, во ресторан на отворено, надвор од градот. :D

Ние сме воспитани да немаме испади во јавност. Било какви дискусии, викање, карање, расправање - се случуваат дома. И кога сме биле деца, и сега. Пцовки во моја фамилија нема. Дечко најчесто вика, ретко по некоја пцовка. А вреѓање и понижување - не. Знае мајка да не искара понекогаш, особено сега брат ми како што знае да претера, ама без навреди.

Ви кажав дека ќе реновираме купатило? Епа почнавме, поарно да не кажувам каква лудница е дома. Што од разместени елементи, што од мајсторите, што од плочки и малтер. :worried: И татко зема одмор, и тој и брат ми активно работат, не оставаат ништо на случајност. :sweat: А и така се штеди, буџетот е органичен. :D

Да дополнам, клими мразам и јас. Ко Мања, само да се излади воздухот, онака нозете ми мрзнат и главата ме боли.

Околу фејс и родителите, моите на почетокот прашуваа што и како треба, а што не. Мајка дури и сега знае да праша, првин мене ми праќа нешто, а татко не го користи кујзнае колку. Од коментари само стикери добивам. :D

На marama, kuc, ph.orhideja и 15 други им се допаѓа ова.
  13. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    :D се замислив како изгледа на своја слика да си пишува мајкина лепота или убава на мајка од истата личност :D и се пресмеав

На Skorpija25, kuc, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.500
    Ако не е слободен никој од потесен круг одиме сами. Ради реда друштво не викаме колку да има некој со нас па тие денови уз нервоза да поминат. Поарно сами него со лошо друштво. Една година бевме едно комбе наша екипа. :lol: Јас и мм,сестра ми и другарка нејзина, двајца мои братучеди, на мм другар и сестра му, и моја другарка со колешка од работа. Фактички на кој му требаше друштво нас ни се приклучуваше, па така убав одмор истеравме, сите разбрани луѓе, ни една р'чка не се деси, никој ништо не замери никому. Сами коа одеме си наоѓаме таму друштво, најчесто, речиси со сите што сме ги упознале на одмор сеуште контактираме.

Старци и фб :x:x Моите имаат профили на фб ама не коментираат да не рекле луѓето манијаци дека биле :rofl: По некој лајк мајка става и толку. Со пријатели си пишува после некоја реченица им звони на телефон оти и здосадило да бара букви :headbang: Други повозрасни особи ми се подесени со ограничен пристап и освен профилна не глеат ништо. Раат сум си. И на свеки и е ограничен пристапот и од кај мене и од кај мм пошто сака на колешки да не покажува (facepalm)

На marama, Skorpija25, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  15. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    :sweat::sweat: Ќе експлодирам од жешково уште од сега...

На Skorpija25, Lejla8, V.odolija и 6 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.808
    Допаѓања:
    145.410
    Ништо лошо според мене.:)
    Па и свекрва ми си зборува со колешки каде ќе одиме или сме биле. Се радува за нас.

На marama, Skorpija25, НаталиЛили и 17 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.500
    Не ме нервирај ]:) Сподели ми клика на секоја слика. :headbang:

@JuLleE ако не ви е избркан гуштерот стави лепак за глувци ќе се фати.

На M&M, kikin, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.808
    Допаѓања:
    145.410
    Е добро де,клика и мојата некогаш, па ништо.
    Навистина не ми пречи. Сосем друг круг на пријатели има и сите истото го прават за нив тоа е нормално.
    Свеќи два коментира на секоја слика, она коментира мене ако ми смета ќе избришам и готово.

На ph.orhideja, Annath, Lejla8 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.290
    Допаѓања:
    57.253
    Моите немаат фб. :sun:

@elimkd, те молам смени пасворд. :x Стварно не е во ред така.

На ph.orhideja, Annath, Lejla8 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.500
    Не е неш трагично де, не се изналутив. Само ми стана непријатно коа почна да кажува за таа и таа слика оваа колешка така речи, па утре за друга. Епа ја не ги знам тие колешки. Коа мои пријатели ми се поделени на групи за нејзини мало морген. Не е работата тоа што е она свекрва и баш ради тоа и е ограниечно. Ради постапката е. И мајка ми да го прави истото, тоа ќе го напраам.

На kuc, Lejla8, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.