Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.703
    Допаѓања:
    153.579
    Вo меѓувреме и вo Бт.пристигнувa невреметo...ветер кревa...и oблaци нaдoјдoa...

Зa другo дoјдoв...шaмпињoниве имaст рoк дo 16ти...вo фриж.се чувaни aмa ми се сoмнителни...дa ги гoтвaм или кaнтa?! 20170614_191507.jpg

На Petar80, Sesil, Viktorijaaa5 и 9 други им се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Де,де што направивте ,демек ние постарите ништо не се разбираме од компјутери :(]:).
    Море ,како бавча го работам,еј ми нема рамна во околинава :P:D.
    ФБ е мој ,и мм има ама не го користи,децата секако имаат.Ниту тие ниту јас си ги знаеме пасвордите.Всушност никогаш и не се побарало да се знае кај нас.
    На сликите на ќерка ми не коментирам само лајк ставам,а син ми не ме сака во пријатели,срамота било.:envy:

Кај нас заврна како поп со босилок кога прска.А едно тешко време беше денес ,на работа не се дишеше,се потев како коњ на трка.
    Тоа одмори досега сме биле заедно,оваа година сакам да го скршам тоа правило со ќерка ми да одиме,ако држат плановите иако тенко е ќесето..Ако даде бог еден ден и сама би сакала некој ден да отидам некаде,да се одморам од се и од сите.Излегувам сама ,не поднесувам извештај исто и тој.Тоа не значи дека ми се случило да ме нема по цела ноќ.Значи ли тоа дека не си го сакам семејството?

Современа ли сум сега или не?

На Tajnaotrovna, Skorpija25, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.511
    И кај мене ептен спарно тешко не се дише,а бааѓи се смурти,редно е да заврне и овде.
    Маж излезе ,голема и таа,таман помислив сама конечно малку еве го малото со другарка...
    Немало раат ...
    @lunicka современи сме си ние и те како.И јас на коментариве прееска за мајките се пронајдов во мајките ама нит коментирам нит слики нешто ставам.Е сега пред два три дена големата така ја фатив на арните па сама сликаше и ми рече стави ги.А сликата една позадина,на гости во една селска кујна....|(
    @WORRIED.BT ако не се многу омекнати ништо не им е на печурките...

Последна измена: 14 јуни 2017
    На Skorpija25, bittersweet, Viktorijaaa5 и 20 други им се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.231
    Допаѓања:
    125.067
    На цело невреме излеговме на палачинки:D Не можев повеќе да издржам, душичката бара благо :( За да нема многу грижа на совест,со мед и ореви е :(

На Dust, Skorpija25, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  5. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    95.305
    Срамота ли е да се разведам од м.м дека пуши во ВЦ:?::smoke:.
    Многу ме нервира,пробав да му доловам колку ми е гадно,и пак џабе.Па тоа чадот коа ке се измеша со пареата од тушот-крш:puke:
    @duffi дај една дупла од тоа алокохолното шодае:d:

Мајка ми не користи фб,глупо и било,возрасна жена ово оно,а еден мерак шо има да чита глупости,сеа од кога секнаа лимон-поратлите,ке се најде приморана да си отвори.
    Татко ми има лажен профил:rofl:,да не го замарале,а да си добивал инфо што му треба.Изгледа у Кевин Костнер филм е влезен:~:

Купив овошје сезонско,го наредив се,ко за пејзаж сликање,а степав пудинг од оние готовите-нездави лвл саде нишесте.ПМС во најава:ninja:

На Dust, Skorpija25, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  6. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Времево е створено за готвење дома.
    Ме фати мерак да месам нешто, ама ми текна колку сум антиталент па се предомислив, само ќе упропастам, ќе се изнервирам и гладни пак ќе останеме.

Ама ставив ориз да варам, рижото со печурки ќе правам. Имам и пржен стек па ќе го додадам само.
    А потоа бањање, пилинг на нозе и маска на лице.
    И од таа блек маск имам, ке пробам.
    Ах, убавини времево, само да нема невреме, вака свежо да е.

На Skorpija25, bittersweet, marama и 18 други им се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.501
    Допаѓања:
    260.669
    Моите имаат фб. Татко ми има и инстаграм, твитер и сакаше и снапчат:^):D.
    Мајка ми е пристојна, става само лајкови, ама татко ми е жива досада:@. Сите слики ми ги споделува, и на оние кои е тагиран. Ми коментира, а ме става на фб во секакво издание(facepalm). Внуците само ги слика и снима и ги става]:).
    Ај ова, ами што редовно се расправа на сајтовите за политика, а најново му е да "виси" кај Грујо на профил и да се кара:headbang::D. А нема ни корист, ниту пак му налага некој од штаб. Он всушност со години ниту гласа, ниту е во Мк, ама редовно бистре политика по портали. Некни добив пофалби за татко ми од штабот колку бил активен и посветен на партијата и на државата:headbang::fubar::@.
    Чичко ми исти е. Инаку со татко ми се различна партија, па тато го нервирало што лајкува и споделува, па го отследил:^).
    Не се нормални, знам:D.

На Tajnaotrovna, mal.ecka, Dust и 29 други им се допаѓа ова.
  8. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Ако сакате смеете ми се, ама толку страв ме фати од градот па со мали во ходник седевме и го доев зашто таму немаме прозори. Си помислив готово се искршија прозорите :x
    Моите немаат фб. Мајка ми слики гледа од кај моите внуци кога им е на гости. Ама затоа свеки е главна. Ама не е досадна, не споделува слики, само си гледа, на наши не коментира само лајкува, а коментира само на од бејби сликите. Нема потреба од блок :rofl:

На Dust, marama, Viktorijaaa5 и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Мајка ми на мојот фацебук дреме само за тие игрите со карти да ги изигра, да види што се случува во светот и кучиња, мачиња видеа да разгледа :|.
    За секој случај мене ми е ставено статусите ако се постираат на (only me) во случај намерно или ненамерно да постира нешто . А и ја пратам на Activity log што гледа и прави, за секој случај да не коментира нешто каде што не треба]:).

Напочетокот беше лошо бидејќи морав да ги бришам сите страни со згодни девојки и разни невкусни работи:devil:. А не можев ни да пцујам по политичките страни , или пак да пишувам дрски муабети на чатови. Али се навикнав , во секој случај подобро него да има свој акаунт:devil:.

На Dust, bittersweet, kukla21 и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ние фала Богу немаме штета. И јас живеам на високо така да немаме гајле ние.
    Додека маваше градот лустерот ми се тресеше. :lol: Над дедо ми собата има скршено лесонит од страната, ништо страшно.

Мајка ми нема фејсбук ниту паметен телефон. За неа Фејсбукот е глупост и губење време и јас потполно се согласувам со неа. Смартфон нема дека не знае да го користи, ама ќе ја научам па што сака нека биде. ]:)

На Skorpija25, marama, Viktorijaaa5 и 14 други им се допаѓа ова.
  11. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    Леле и на мене, ама и јас и барав кога играв игрички додека не направив блок на сите игри (освен на покерот).
    А и на времето со таа фармата на фб мајка ми стекна многу странски пријателки и сега туку си коментираат на слики :D ама јас морам да и преведам прво.
    Но мајка ми многу ретко речиси никогаш не ми коментира на мои слики, само лајкови става.Таа си става слики претежно од цвеќињата.
    Татко ми става слики и видеа и досаден е дури.(facepalm)
    Ниту свекрва ми не ми коментира само лајкови става.

И нас не не одмина невремето ама не беше како во Ск што било.Се надевам толку ќе е.
    Најмногу ми е за цвеќињата што ми стојат на оградата, кога има силен ветер се плашам да не паднат иако мм добро ги стегна.

На Dust, Skorpija25, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.563
    Мајка ми има фб и е културна. Лајкува, честита и знае да сподели некоја слика од нас ама два пати се случило.
    Гледа рецепти, лекови, одгледување на растенија, смешни видеа, статии за личен развој.
    А користи и пинтерест. Све ова преку мобилен си ги барата.
    Татко ми па уше не може да сфати дека за вајбер да му функционира мора да уклучи нет.
    И нема фб.

Лошо невреме.
    Си рикнав да плачам за земјоделците. Све им исчука. Колку труд...Порано градобијни ракети и бркаа работа...сега нема...жално.
    Па враќајки се дома не зачека и група луѓе, им починал некој во капела го носеа, па застанавме да се расчисти дур го качат. Тие плачат у глас, ја плачам, дм плаче, баба ми плаче. Сите рикнавме да плачеме, се потресов...
    Денес кишно...ебате денот.

На Tajnaotrovna, mal.ecka, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.501
    Допаѓања:
    260.669
    Лилит ете ме потсети, зошто сите го пишувате и изговарате вибер, кога е вајбер:^)?

Инаку цел ден гледам серија, Жабо што ти требаше Том Харди да ми го препорачаш:D.
    Отиде сезоната:tmi:.

На kuc, Sesil, zhap4e и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Твитов како за @Bridget . :D
    19055577_1473203852742715_443884662305521516_o.jpg

На Ariel, Tajnaotrovna, Dust и 26 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.563
    Пиши као говориш, читај како је написано. Вук Караџич
    Тоа е таа вкоренетост Џулс.

Се редактирав сто пати од шо знам српски.

На Tajnaotrovna, stetoskop, WORRIED.BT и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Мама е крлеж на фб.
    Кога и да ставам слики од децата, а ставам често, ете ти ја неа со коментар „срцињата на баба„ „ќе ги изедам„ „душички мои„ „убавини на баба„ „на баба куклиња„. Ама најтрагичното е тоа што не коментира на сликата, туку на целиот албум, од 50 коментари на албумот 45 се од мама сите овакви.
    А свеки па, незнае да споделува само слика, туку кога ќе ставам слики од децата, нели пишува ххх додаде 5 нови фотографии во албумот, и свеки редовно истиот албум го споделува, кај неа на ѕидот, албумот од децата 200 пати споделен. И не само кај мене, свеки споделува и од јатрва ми и од деверот. Јатрва ми си се сликала и закачила на фб, свекрва ми ја споделува хаха, а па девер ми вика на фб да напишам дека се дрогирам мама ќе сподели хаха.
    Тато е суптилен на фб. Го има, ама ко да го нема, редовно е уклучен, нигде не коментира, ретко лајкува и ретко слики става. Ама прати шо се дешава. Еднаш само налетав на негов коментар, ми излезе дека искоментирал негде за некое чудо си викам де да видам шо, некоја сендичара во Скопје ставила слика од некоја понуда акција сендвич плус кока кола, и на тато прајслес коменарот гласеше: На вмро митинзите сендвичите се бесплатни. Умрев.

На Tajnaotrovna, Dust, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  17. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Вака како што зборите ќе се решам и јас да се растрчкам по митинзи и за едната и за другата партија... од една страна сендвичи ќе грабам од другите пари.... :rofl::lol:

На Tajnaotrovna, kuc, Peco и 3 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    154.997
    Мм се истуфка за колата а не се ни симна да ја види. Не за друго вика ама оди продај ја после, не знам кај му текна за продавање. Јас го изжалив дечкото што ни носеше јадење што имавме нарачано баш у најголемото невреме стигна.
    @lunicka @mareane абе немојте така, кај стари вие за тие над 60, 70 беше муабетот :) . И јас сум во 40тите :)
    Шо убаво ми дојде попладнево што го одседовме дома ради времето. Обично дојди дома јади низ врата со децава. Ми требаше малку седењеднева. Си испив кафенце си поиграв со децава. Уште да не ме дриблаше малово со заапивање ќе имав време и нешто на тв да гледам ама еве ја се зеза со мене цел саат а и паѓаше глава за спиење

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.511
    Не бре како стари ние ама децата ни се големи,па ни е се најдовме од онаа друга страна.
    А кога читам за вашите родители дека имаат фб и гледам колку се помлади,а нашите кој го нема кој појма немаат што е тоа фб богами ко подзастарена се чувствувам...;)

На Skorpija25, Viktorijaaa5, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.231
    Допаѓања:
    125.067
    На тераса милина:) Мајка ми има фб и стално пратам што објавува :) Коментира ама гледа со усул ( исто предупредена). Ми го има кажано пасс. за да ако нешто шерува несакајќи да интервенирам и да избришам. Незнае да избрише. Сто пати има пратено friend request на луѓе кои ги шпионира а не ги сака за пријатели :D па после ги брише |( Слика сама незнае да објави, па нас ни вика. Ако сме расположени ќе ја има ако не , не :DТатко ми да беше жив, ќе имал фб 100 посто. И знаете што, дедо ми ме тера да му направам фб бе :^)

На Skorpija25, bittersweet, kukla21 и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.