Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    Добро утро

Покрај чипсот и останата храна гледам и за домаќинлук сте збореле.Моја среќа е што не јадам чипс, мислам ако под нос ми го ставиш ќе јадам де, ама не ме фаќа стрв за него а и не купуваме за дома т.е многу ретко.

За пружење алишта, и јас од најдолгите т.е најголемите кон најмалите на крајот.Сакам да се убаво наредени а и сакам да видам на други тераси кога алиштатата се беспрекорно спружени :lol:
    Е сега , вечна дилема ми се пижамите.Секогаш се мислам дали прво долниот дел од најдолгите па така натамаму а тек потоа гормите делови, што ми е баш под конец редење, ама некогаш сакам и пар по пар да си ги закачам онака долен па горен дел, што не е под конец ама ќееф ми е :D

И патем од наопаку ги пружите или од предната страна? Нешто за кое мајка ми постојано ми кажува дека не треба така.

@eli25 Ели , немој да си кажала на сестра ти , не биди расипувач на забави :D

Лејди јас имам такви купачи со висок струк и баш таков модел, од Али Експрес ми се .

Ај да се почастеме петочки
    FB_IMG_1495536911404.jpg FB_IMG_1493526775453.jpg

На sweet-cherry, Ano, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  2. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    :hai::hai::hai:
    Добро утро друштво ....
    Денес не мие на број стадото:wasntme:цела ноќ не сум спиена , гледам убаво сте се журкале трета смена....
    Пијам кафе и ручек да правам, грав се вари и погача со маслинки нарача голем синко да му правам, жешко не жешко за синовите на шпоретот ќе се потам ,амам ќе направам....
    Повелете кафе и витамин, плус лимон со цитрон за слабеење;) IMG_0088.JPG убав ден:hai:

На WORRIED.BT, Val-Dim, Rebecca_R и 20 други им се допаѓа ова.
  3. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Утро добри луѓе
    Вчера слушнав нешто многу романтично, ми се разнежни душава, некои дедо и баба, 70 годишни, во животот не напраиле свадба, и денес им е 50 годишница од брак, и се одлучиле свадба да си направат, во ресторан со 50 тина луѓе, се разбира најблиските :l:, викам колку убаво и романтично, алал да им е
    Од вчера почнав и една книга, П.С. Те сакам се вика, баш ме помести книгава, ми разбуди чувства, тажна е ама многу убава... се нешто такво ми се врти деновиве низ глава- ќе станам плачипи*ка:D

ајде петочки нешто освежително може??

lem1.jpg lemonade-now.jpg

На sweet-cherry, *Amethyst*, WORRIED.BT и 25 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.014
    Многу убави!
    Овие вториве знам дека од Али некои женЦки ги купуваа, се надевам во Сара се со подобар квалитет :)

Ќе ѕирнам и јас, имаа бројчиња?

Морнинг пипл!
    Трета на форум, прва на работа, лоша комбинација :)
    Среќа докториштава по одмори ми се, а и пациентите, па се надевам денес лабаво ќе ми биде.
    Битно се осеќам :makeup:

На *Amethyst*, kuc, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  5. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Леле јас каква пицајзла сум за пружање алишта:tmi:Сортирам,па дел на закачалки,дел на една шипка што ја имаме дома...пројди зајди ги превртувам.Болест од девицата:DЕве седам на тераса и гледам по комшии како се спружени,"уби ме туџа срамота":headbang:

Мислев денеска да шетам,се предомислив.Петок во бус,но но.Решив пак да бидам од корист кај мајкичка.

На JuLleE, Viktorijaaa5, WORRIED.BT и 23 други им се допаѓа ова.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Морнинг, станата сум рано ама читав страни страни. :)

Не ми стасуваат нотификации од темава и каснам, или па вие сте мн брзи во пишување. :whew:

Кога сме кај делот со снаи и свекривки, мојата врска нема од алишта редење. Како ќе и дојди така :worried:

Мене мајка ме учеше се да е под конец, големина, боја ама све. И така и ми остана :D Умна сум 8)

За готвење, сакам да готвам ама некој друг да дава пари за намирници :lol:
    - Сега за сега уште готви свекрва, ама знам да готвам многу работи. Па млада сум :$

Чудо од човек сум значи : Земи го телефонот во раце, очите ми капат за спиење. Пушти го ѓоа филџани ми се. :|

Па ми се спие, сношти станав 6 пати за во вц. Се надевам бебево ќе биди мирно ко ќе се роди и ќе спијам повеќе. :angel:

#жимимајкаакоетака! :devil:

На Viktorijaaa5, WORRIED.BT, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  7. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Бебуле јас се наспав откако се роди. претходно жива ненаспана бев. :D

Добро утро и од мене...

На mareane, Chantal, Izdrzliv и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.956
    Допаѓања:
    203.295
    :hai:
    Добар ден!

Арни? :D

Пак за пружање алишта зборите? Јас си кажав уште во темата, не пазам на некој ред кога ги пружам надвор, дали на жица, дали на сушара, небитно, наопаку ги сушам да не бледнеат од сонцето, а гаќи, прслуци и чорапи не сушам надвор туку внатре - во сушара. Порано кога немав сушара, гаќите ги сушев внатре во соба што не ја користиме често. А сега сушарата ми е спас, особено за чорапите, кога треба да се сортираат ми е најтешкото, а суви ми е полесно да ги средам. Што дек сум девица во хороскоп и тоа дупла (Пупи спомна ова), не патам од ред кога станува збор за пружање алишта.

И јас ќе бидам од дуплите свекрви, здравје Боже, а каква ќе бидам, не знам. Само знам дека не сакам децата да ги направам мамини синови, уште од сега го тормозам големиот со обврски по дома, а мм ми вели мал бил. Не е, време му е на 6 години да ми помага, т.е да си мести кревет, средува играчки и алишта, а кога ќе ми помага во кујна е најсреќен. Изгледа некој chef ќе биде од него.

Сепак засега најголема помош ми се трите „свекрви“ како што ги вика едно другарче :lol: машините - ми беше расипана таа за садови вторпат во рок од осум месеци, умрев од миење на раце, оти се погоди тој период гости да имаме, викенд беше.

За готвење, па се научив кога студирав, од мака, пошто ми здосади сува храна, и знам да правам сè, ама пак не можам да готвам толку вкусно како мајка ми или татко ми, имам уште многу фурни леб да јадам да ги стигнам нив. Чудо едно колку имав ќеф порано да готвам повеќе, ама сега готвам само за најмалиот, свеки готви за сите кога може, ако не, гладни сигурно нема да останеме. А би сакала денот да имаше повеќе од 24 часа за да можам да постигнам сè

@tinan да е жива и здрава ќерката и сè најубаво во брачниот живот!

Имајте убав ден!

На JuLleE, Viktorijaaa5, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  9. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.135
    Добар ден е?!И поубав од оној вчера.Сум заспала па ве читав сега за пружањево алишта..Пружам да се се подредени.Него до толку не забегувам,на сестрами свекрваи и штипките ги редеше у боја да и биле се по ред(facepalm).Домаќинка не бев голема кога се омажив незнаев многу околу готвењето,бидејќи млада се мажив.Но сега шо да ви причам боља сум и од свеки,а таа е готвач:D.Пијам кафе и ви посакувам убав ден:sun: 2017-06-16-09-40-22-905.jpg

На DVAANGELA, Peco, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  10. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Добро утро, добар ден - ПЕТОК јееее!
    Нема да бидам свекрва, така сакаше судбината - мојот Попај не беше доволно силен да издржи и снаа на мајка да донесе!
    Ама затоа ќе бидам дупла баба, и сваќите тука ќе ги „поткупувам“ со кафе, благце, слатки муабети за да има мир во куќа... во спротивно има косичката да им ја искубам ако ги мачат ќерињата мои! Сваќи, јасно?
    @tinan , се за арно нека ти е, честитки!!!
    За пружање алишта и јас сум од кај мајка научена на ред и поредок, свеки не сум ја приметила како пружа!
    Сега сум на приземје, немам тераса па лете-зиме сушам во сушара!
    Готвам речиси сВе, кај мене рецепт нема сврха, не сум жива ако нешто не модифицирам при правење!
    Обожавам да готвам, љубовта често преку храната ја манифестирам!
    nice day.jpg

На kukla21, Peco, WORRIED.BT и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Добро утро!
    DSC_0013.JPG
    Само да ве поздравам, а одамна не сум, од моето работно место, да ви посакам среќен петок и убав викенд :party:

На sweet-cherry, Ano, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    20.227
    Добро утро убави дами. Јас уште не можам да се освестам. Многу уморна вчера, уште ме држи. Второ кафе пијам.

Него, @manja666 ме потсети на дешавка од порано. И мм е на форум. Кога бевме во врска, често знаев да се логирам од кај него и да коментирам на некоја тема, на која тој претходно веќе пишал свое мислење. ]:) Нормално дека немаме ист став за се. Па така членовите го напаѓаа оти бил контрадикторен, не знаел шо пишувал, мењал мислење итн. :rofl:Хахахах. И си смени пасворд. Наравно. И му се скарав. Хахахха. Детиште. :lol: Не дека сега не сум. Пак знам да "одлепам" по некогаш. (facepalm) Мада, остарев бре. За месец 30 ка. И две мали деца. Секогаш сакав да бидам убава, згодна, млада мама. :) Сон.

Размислуваме со мм каде на одмор и кој период. Па така по нетов барам на истата тема. Имајте убав и пријатен ден.

На sweet-cherry, Peco, WORRIED.BT и 16 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.014
    Кај работиш, сакам и јас? ^_^:l:
    Директен пренос од моето работно место inspiration-meme.jpg

На Peco, Rebecca_R, Kitten и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Имајте убав ден и од мене.Не сум во форма,кај од времево променливо кај од пред уписи (facepalm).Ај ќе се преживее.Сваќе ич да не ми се секираш,како сакаат така нека си прават,ако побараат помош,не одбивам,во спротивно заедно со сваќата ќе си уживаме;).Кафенце одам да мавнам,оти притисок низок не се крепи,ајдете има за сите :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:

На DVAANGELA, Lianna Anna, N.2106 и 18 други им се допаѓа ова.
  15. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.239
    Допаѓања:
    70.735
    Добро утро
    Мене не ми е, се преиспитувам за одлуките што ги донесов и се премислувам...Не знам што е правилно, што треба...ПМС ме дрма и уште повеќе допринесува на ср*њето што го чувствувам
    Се извинувам на негативниот пост, немам на кого да се искажам!
    Имајте убав ден и викенд!

На DVAANGELA, mal.ecka, Viktorijaaa5 и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Наздравје сваќе, еве да те освежам! Ќе биде уписот, не се секирај...што реши зетко да учи?
    cheers.jpg image_12273130_0.jpg

На Peco, WORRIED.BT, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    На WORRIED.BT, kuc, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.014
    Ако е умен - лаборант.
    Слушај паталец :)

Јас во ВА-Дрен завршив, да се врати времето лаборант ќе учев.

И докториве 80% се средно лаборанти иначе :)

На WORRIED.BT, kuc, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Еве слика од моите. Јас сум цицлес ( не дека неам ама неам бујни :D ) Инаку идат посебно, горното беше 770 а долните 520 . Имаат избор мн ама во Буњаковец. Пр Сара фешн во Лептокарија нема волку избор .
    Еве ги да ги ѕирнеш имаат и др слични модели :D

Прикачени фајлови:

На DVAANGELA, eli25, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  20. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    Ве исчитав...барем поголемиот дел! Е така и јас секоја година си купувам купачи, долен дел, нормален крој, за да секоја наредна истите ми бидат танга. :rofl:
    Минатата година, на одмор во Црна Гора. На плажа мислиш натпревар кој е понамонтиран и позгоден. А јас како иснпектор Кришо, уште што немав грмушка понесено, зад неа да се кријам. Одам на плажа со туника у склад со боите на костимот, се треснувам на лежалка, поглед лево-десно, мислиш ќе крадам бубрег некому, па дури тогаш се соблекував. Србинките сите кварцани, нозе по 2,5 м долги, цицка у прв план, моиве за споредба спрема нивните како јајца на око, кулираат у стилот „Јеботе сине“, а ја моиве талибанци неможам до пладне да ги испомачкам со фактор 50 и мислиш змаеви летам на плажа, а не дека деца водам за рака. Првите денови комплексите ми беа на хај левл, после си реков, ма што ми е бре гајле, дојдов да уживам, а не финоќа да продавам. Станавме хит на плажа заради милата му ѕвезда на синко мој, а он кадрава косичка како на клинци вртена, крупни округли очиња, маскота! Сите го гмечеа, го викаа кај нив, се сликаа со него, му правеа ќефови, маж ми од егото во вода не можеше да влезе, демек каков син направил, абе што да ти причам кад све знаш. Ми приоѓа една госпоЖа на нивоу и ми вика: „Јао госпоЏо, ја чу вам га украсти“, ја погледнав под цвикерот и и викам „Јао госпоЏо, вратичете га за 15 минута“ кога ќе види што ѓаволче се крие под тоа слатко лиценце. И така од лани само папучите за на плажа и шеширот ми се таман, а деновиве ќе морам во потрага по нови купачи.
    Туку имам една дилема. Не сум љубител на анимал принт, ама балетанкиве некако за срце ми се залепија и не можам да се одлучам кои да ги купам. Некако со портокаловата комбинација, повеќе ми го прават меракот. Ај мавнете око, па помогнете да пресечам 19244053_10207157260084919_105605203_n.jpg

На sweet-cherry, Ano, Skorpija25 и 29 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.