Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Добар ден друштво
    Некако не се наспав,цела ноќ несоница :(
    Од мака дури и јадев во 3 часот..
    Абе оние нодле суп многу се добри така за брз оброк :)
    И така очекував да си поспијам докај 9, но не одеше по планот...
    Телефонот ко навиен, едно време се почуствував како секретарка :)
    Едвај чекам да помине денот,да си дремнам малку :)
    А да петок е, денес на посно... Валјда риба Кје се јаде :)
    Кога сме кај постењето еве тема :)
    Практикувате ли постење среда-петок?

На Skorpija25, Dadusicka, DVAANGELA и 9 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.014
    Еееј супер, Буњаковец баш ми одговара. Убави се многу, стварно, и бојава ептен.
    Јас циц имам, ме нервираат повеќе и од стомакот и гзот, и нив ги имам :D

@Gea розевитеееее:inlove:

На DVAANGELA, eli25, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Хемијата на оваа насока не мачи,не е баш беспрекорен другар со неа,незнам што да речам-мислење?

На N.2106, Rebecca_R, Petar80 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Добар ден.:)
    Куќава ја средив, за појадок земав банана, кафе сеуште не сум се напила, :|наместо кафе пијам чај од коприва. :|
    За ручек гравче ми е спремно, останува да испазарам зеленчук за салата и да спремам шарски плескавици.:mm:
    Вода немаме по неколку часа во текот на денот и тоа ме нервира многу.:envy::|

Купаќи не иде ред да си купам , да се подновам затоа што во голема неизвесност сум секогаш дали ќе одам на одмор или не, па глупо би ми било да купам да не идам никаде.8-|

Хаха морам да споделам и со вас на врата ми дојде гледачка, ми нудеше хеланки и реков не сум заинтересирана, па кога почна да ми зборува некои работи пола ги заборавив,|( ми вели сестро златна дај ми златен прстен да ти гледам на него:lol::rofl:како од пушка и велам немаме злато во куќава продадено е:lol: вели па донеси нешто твое што ти е највредно ни едно ни две се замислувам и велам последно уверение ми е највредно,8-| ненормална сум знам.:$:rofl::lol:

И после како ја осудиле гатачката и ја пратиле во притвор ете така има наивни луѓе кои кога имаат мака цело злато ќе го дадат на вакви гатачки.:drunk:

На Tajnaotrovna, Skorpija25, Lianna Anna и 21 други им се допаѓа ова.
  5. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Портокаловите, дефинитивно!

На Petar80, Annath, Lejla8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.014
    Ни јас не сакав биологија/хемија/математика затоа запишав економско.
    Па на факс и анатомија, физиологија, статистика, експерименти, свашта учев :)

Ако е само хемија, ќе се помачи и ќе научи.
    Ама важно е и што тој сака.

@Izdrzliv ние не практикуваме религија, па со тоа ни постење :)

Последна измена: 16 јуни 2017
    На N.2106, Sesil, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    @Gea двата пара се убави ама јас би ги одбрала другите.

Од вчера униформа на работа па сега до работа можам да носам што сакам. Одбрав штикли, уште да најдам што со нив. :D

Купаќи ретко купувам, со години имав едни од основно, ете колку сум сменета:D Лани само купив долни црни полутанга за мерак на Џејми, оваа години не знам дали ќе ги облечам. Мерак ми е сега за со висок струк ама ќе трошам од кога ќе видам што со одморот.

На sweet-cherry, Skorpija25, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Нaспaн, кaфе испиенo. Сaкaм дa усисaм пo дoмa, aмa сум се oптегнaл нa двoседoв.
    Вечер пo гoсти.

@Izdrzliv тaa темa јa пoминaвме веќе. :)
    @tinan те имaм сретнaтo низ фoрумoв, aмa сè ми е измешaнo кaј тебе. :drunk: Кaкo и дa е, некa ти е живa и здрaвa ќеркичкaтa. :)

На kuc, PUPICA, Bebulleee и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.387
    Допаѓања:
    8.807
    Добро утро. Сабајле поспав повеќе, после со мајка ми на скајп заглавив. Си сварив макарони не изедов ни една третина нешто лошо ми дојде. Иначе многу често почнав да јадам ама количински не е многу. Како што сум цел живот слабичка сега ми е страв телото тотално да не ми се смени :wasntme:, ама ке имам изговор бебе ќе дојде.
    Не сум многу по чипсовите, тоа ако ме мрзи да испукам пуканки.
    За алишта мајка ми цел живот ме замараше по ред да ги редам, мислев кога ке се омажам ке си редам како сакам, ама веќе навика останало.
    Утре одиме на шетање до Австрија, тука ни е блиску. Можеби и ке купам фустанче за свадбата што ми следи следниот месец.
    Имајте убав ден.

На Skorpija25, mal.ecka, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.280
    Допаѓања:
    57.222
    @Gea, балетанки ретко сфиѓам, анимал принт уште поретко, ама овие се преубави. Ако се од мк, пиши од каде.
    Ако имаш можност, двата пара земи ги, ќе одат во различни комбинации. :D

На Doozy, kuc, Rebecca_R и 8 други им се допаѓа ова.
  11. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.239
    Допаѓања:
    70.735
    @Gea мене розевите повеќе ми се допаѓаат
    Портокалова боја не сакам

На sweet-cherry, kuc, Rebecca_R и 6 други им се допаѓа ова.
  12. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добар ден :hai:

Пак бев на пауза, не знам што се пишувало, кај има да се честита, честито :hug: Се надевам ништо лошо не се случило :(

Разведрување после долго време-сестра ми ќе дојде :l: Во секунда ми се смени расположението :) Е сега, дури во Септември доаѓа, ама ќе чекам, друго е кога знам дека доаѓа :) Да ја изгушкам силно најсилно :hug:

И уплативме за на одмор (poolparty). Ќе одиме на среќа, без средени документи :bandit: Не излегуваме од ЕУ, не проверуваат, па затоа се осмеливме :?:. Се надевам дека сега стварно ќе отидеме, дека нема малиот 40 да качи пред излегување за на аеродром :worried:.

Чекам некои вести во понеделник, се надевам добри ќе бидат :o:

И така си раскажав јас се :rofl:
    Добри сте сите? :hug: :l:

На Tajnaotrovna, Skorpija25, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  13. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво женски.

@Gea преубави се и двата пара.Од Бос Куманово се така?Имате во Куманово продавница?Овде кај нас ги имам сретнато само во Буњаковец,ама овие модели не.
    Јас би ти рекла првите,од причина што како првите со врвки имам,ама баш не ги износив.

Купаќи едни од Лисца земав,се токмам за уште едни,видов интересни во Бонати,српска продавница со солидни цени,пола цена од оние на Лисца,ама моделот што си го бендисав не ме собра(мала корпа имаа).

Јас пуштам машини и пеглам,полека почнав со пакување.

На sanjaeva, vitamina, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    137.491
    Алиштата на лице, секогаш, грдо ми изглеат наопаку, како ќе купам нови ако не обелат старите :lol:

За постење, не постиме, едно не сме побожни друго сирење на маса ако нема бес не фаќа. :tmi:

На Lianna Anna, Peco, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.014
    Овчо и тоа, мееееее да вика од кутија! :D
    Башка кафе со млеко пијам, а без кафе сабајле личам на лута свекрва.

На vitamina, Chantal, Bebulleee и 9 други им се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Охоо jас правен терав таму, ама се откажав после на факс правен, јер адвокати со лопата да ринеш. Битно да нема математика, физика и хемија ми беше филмот. :D

Пружам на лице и гаќи на мегдан сонце да ги фати. Ма кој ме гледа со затворена тераса. :D

Иии не верувам во попови, не постам, верувам дека не може со постење да се простат гревови. Убиј човек па пости ќе ти прости Бог. Или па ако ти удрат шамар сврти и друг образ. Ц. Не верувам во тоа.
    А во Бог верувам.

На vitamina, Rebecca_R, Sesil и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    @Gea портокаловите, мене поубави ми се ем од практични причини- поубаво ќе ја држат ногата, другите се на врзување. Немам добро искуство со тие на врзување.

@CameliaMiller не работам во зоолошка, ама исто како да сум, ќе видиш секакви домашни животни низ Шутка :D Посебно гуски за извоз, на кој ќе му треба гускина маст нека се обрати кај мене ;) :D

И јас сум во дилема каде да купам купаќи, баш го видов дуќанчево Бонати ама не влегов да видам цени. А има ли некој купувано купаќи од ЊуЈоркер да ми каже какви се со квалитет?
    Оваа година ќе ни требаат повеќе "реквизити" за на плажа, па гледам и да поминам поевтино.

Денес посен грав за ручек, така падна договор, не оти постиме :D Дома не сме верници, при тоа и дибидуз непостачи сме :)

На marama, Peco, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.014
    Јас божем економист ќе станував, ама... Тапа ми беше, стварно досадно.
    Само сум мислела дека не сакам природни науки, а генетика ми беше омилен предмет на факс.

Инаку факсот ми е само љубов, со средно сум вработена. Бар за до толку ми послужи средново.
    А имам куп сестри на работа кои дипломирале правен, економски, социјална, географија... Ама завршиле средно медицинско и така работат.
    А бидејќи државата стимулира висока школа за сестри, скоро сите студираат од ново сега, имаат право по еднаш да полагаат испит и тој ден не им се одбива од одмор, башка со висока одма земаат поголема плата.

Тоа е супер, се помалку приучени сестри ќе има. Сестринската работа е многу одговорна и бара многу знаење, во суштина се' треба да прави сестрата, докторот само наоди да гледа и да оперира. Кај нас уште доктори диши диши прават.

Се надевам во иднина сестринската професија ќе почне да се смета за сериозна, каква и што е.
    Само за тоа можам браво на бившиот министер да му кажам, не може веќе секој да биде болничар, не па сестра.

Ама се расприкажав... :D

@Kitten нејќам гускина маст, сакам живо гувче за гушкање. Ме знаеш мене и животинките. Сите ги сакааааам!
    ДМ ми вика ти ЗОО дома ќе направиш :D Среќа па и он ги сака, ама да не ме контролира, веројатно штала ќе направам сред Скопје. Викам јас селско дете во душа сум...

На Skorpija25, Mr. Right, Kitten и 19 други им се допаѓа ова.
  19. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    Ви благодарам на сите за сугестиите. Бев, купив и се вратив :) Сакав да ги земам и двата пара, па куд пукло да пукло, меѓутоа кога ги пробав портокаловите, се разочарав бидејќи на мојата нога ич убаво не стојат, ама ич. Другиве многу поубаво ми стоеја и нив си ги купив.
    @LivingGlam исто мислење делиме по прашање анимал принт. И јас воопшто не го сакам, ама ете, никад не реци никад :) Да, од МК се, фабрика во Куманово ги произведува.
    @ph.orhideja Да, од Бос се, само тие немаат дуќан ни во Куманово, туку директно во фабриката ги продаваат, башка моделиве им се на попуст.

На sweet-cherry, marama, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Да ме праша мене некој ( не ме прашува ама си кажувам :D ) цел медицински персонал треба да биде мн внимателно одбран. Не е само на работа. Од доктор, до сестра, до болничар до се...
    Колку неписмени доктори имаме страшно нешто. И сметам дека сите треба да имаат високи плати зашто реално се работи за човечки животи. И пожарна исто. И сл на нив. И бенефициран стаж. Мене ако ме прашаш. Така сите ќе се среќни, задоволни и мн помотивирани.

На Skorpija25, mareane, Chantal и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.