Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Го обравме ами како,ама ај почекај,све за љубав,од кај да знаеме.Или тие због љубави тука,или ние како чеиз со нив,па пак семејство на куп:rofl:.Машкиве покасно созреваат,па уште колку ќе сменат,а и дури да стигни за леб да вади,да се надеваме дека нешто во оваа наша мила,ке се мени на подобро(fingers)

На Skorpija25, bittersweet, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    137.482
    За доктори више ми се смачи да коментирам. Јесте има секакви, од крајно одговорни и посветени до некои што мува не ги лази.За стручност не сакам да зборам, не сум компетентна, треба повеќе знаење да имам од било кој па да ги оценам. Обично ако доктор е комуникативен и ни изнакаже се го сметаме за добар и стручен, ако е ќутлив - не го бива. Кај нас треба здравството од корен да се реформира, докторите се само еден сегмент од здравството. Платата не е оправдување за неодговорноста нивна, знаеле сигурно што потпишуваат, коа веќе потпишале нека бидат одговорни и нека си ја извршат правилно. Ако сметаат дека има место кај што може да работат и да имаат подобра плата и услови за работење нека си одат таму.

@Izdrzliv Јас трауми имам од Кавос. Дење пустелија, навечер ко овци да разбркуваш од сред пат, па да можеш да поминеш. :lol:

На bittersweet, Mr. Right, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    @duffi
    Ти си била со дечко-маж
    Затоа ти се свиѓале островите :)
    Искрено, местата не се за пар...
    Сем ако не се некои свингери, или неш слично
    Ама за човечиња како мене ооооо
    Башка усовршување Инглиш ;)
    Ама иди удварај се на инглиш,хахахха
    Абе нема удварање,директ мада.ка :)

На Skorpija25, Gea, WORRIED.BT и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.419
    Допаѓања:
    262.442
    Мене не ми држи веќе задникот за такви журки...остарев. Ми вика вчера пријателка, облечи за утревечер удобни чевли ќе тераме до сабајле. И викам џабе сестро и со патики да дојдам ќе ти заспијам некаде.
    Мир и тишина дома. Пуштив клима, ги сместив сите по кревети и се мислам дали да им се приклучам. Кафево прво да го испијам, ич мерак не ми прави :/

На sweet-cherry, mal.ecka, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  5. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.291
    Допаѓања:
    85.333
    Со маж да не фатиш работа викна мајсори од 10 минути работа 3 часа се направи ја до сега сум правела генералка не другоу туку комшиве ќе речат што вредна жена зеде:lol: на два дена чисти
    Еден туш да мавнам и кафе ладно ќе си направам да одморам од работа .

На Skorpija25, bittersweet, Mr. Right и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.102
    Здраво девојки cup-of-coffee-with-heart_46949620.jpg
    Денес сум мрза, направив само тестенини со сос... И друго ништо не работев ^_^
    Овакво нешто ретко ми се случува, па уживам во денот... Дури и Фемина отворив во ова време (waiting) :lol:

Пупица... Хммм, зошто срамота? Ова е типична подготовка за свеки :rofl:

8-| Не зезаш???
    На темава се муабетиме за се и сешто, па така и сушењето алишта дојде на дневен ред... По 5-ти пат 8)
    Некои од нас штедат струја и немаат сушари, па си спростираат алишта по жици ]:)
    За штипки колку што се сеќавам не сме дискутирале... Ке биде и таа тема некогаш :rofl:

@mira.mira сладоледот се прави лесно, а е превкусен!!! Рецепт #2347 :f:
    @mami blue „ПС те сакам“ ја имам читано оддамна, но содржината ја паметам... Книгата е прекрасна :)

ПС Темата за медицинскиот персонал ке ја прескокнам... Кога бев средношколка професијата медицинска сестра беше ценета... Само оддличните ученици можеа да се запишат во „Панче Караѓозов“!!!
    Но, од тогаш, со минување на годините, се во државава отиде во погрешна насока, за жал :tmi:

На sweet-cherry, Skorpija25, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.386
    Допаѓања:
    8.801
    Нека не те лаже тоа, цел живот зборев како нема шанси да живеам далеку од семејството, туѓина и слично, ама љубов чуда прави :D. Дури и мајка ми на сите им збореше дека малата може, ама јас да одам далеку нема шанси не сум таа јас. Кога дојде со мм да решиме каде ке живееме имавме 4 држави на располагање и мк не беше ни прва ни резервна опција, кога ке си ги видиш можностите за живот понатака различно размислуваш.

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  8. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.997
    Допаѓања:
    113.017
    @Val-Dim воопшто не се зезав :!: фан сум на убави штипки, тоа ми е најмногу жал по сушарава што не ми треба да си докупувам, голем дел поделив на мајки :doh:
    Ги чував одделно по форми, сортирани видови, во пластиката подредени никогаш измешани, ги миев често, на алиштата редев се ист вид, кога еден ќе заврши сличен до него, на една маица различни штипки шанса нема да ставам :$ штипки на жица останати да висат :shake:
    И не го правев ова со мака туку од навика!
    Да не продолжувам мислам како сум ги пружала :rofl:

На Ano, M&M, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.419
    Допаѓања:
    262.442
    ^Monk да ти подзавиди :)

На M&M, bittersweet, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Гадно чувство: ќе направиш нешто добро оти ете те замолиле, а не си човек што се радува на туѓа мака и после сто души ќе ти кажат дека ич не требало да му помагаш оти не заслужува! Сегас се каам што помогнав ама нема назад :@:@:@:@:@:@:@:@:@:@!

11. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    За маките и грешките од белите мантили веќе имам пишувано,последици големи претпевме.Синко тргнува кон таа професија,се надевам,дека нема да биде како ,,нив,,.Ако не подобро на друго место те.во друга професија да си бара иднина,рано е да се кажи дали ќе стигни до др или како и да е,само да има совест и чесност кон работата своја,друго и не ми е важно,тоа му го потенцираме,не важно дали си болничар или др,важно е Човек да си.Ни јас ни мм не сме газеле преку луѓе,за да оствариме нешто за себе,многу пати штета на себе сме си направиле ама на друг не.

На Skorpija25, bittersweet, Mr. Right и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.981
    Допаѓања:
    164.422
    Како не, не се.
    Повлечи си го зборот.
    Зависи од парот, ама со дечко немам отидено на одмор што не е остров или ако нема роуд трип.
    И на Закинтос со дечко, па предобро ни беше. Занте не виде у издание ко Скопје што ме нема видено. Од шетање, забавување, пиење...све по список.
    Ако си бил на Кавос и одиш со иста агенда пак, смени оди на Закинтос, пута 10 е од Кавос.

На kuc, Kitten, fallenangel и 10 други им се допаѓа ова.
  13. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Ме потсети дека ми се нема случено да помогнам а да видам дека некој е свесен за тоа...

На green.eyes, CameliaMiller, Izdrzliv и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716

Острови не биле за пар, сутра мало. Батали ти блувотници и СПБ, островите се прекрасни, ама за тоа треба да знаеш каде да одиш. Никогаш не сум паѓала во транс за пиење и гласна музика, тоа и во Скопје го има. Знаеш, нирвана со некоја девојка од соседите ни, која не знае дека Трета СвеЦка сеуште не се случила, не можеш да доживееш. ;)

Ама добро, некој оди на одмор за да ебе, некој да ужива во морето, брановите, breathtaking пејсажи, зајдисонца.

На sweet-cherry, M&M, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.955
    Допаѓања:
    203.280
    Интересен ми се гледа... ама глумицава не ја можам... не знам зошто, ама антипатична ми е... убави очи има, ама како појава... брррр :shake:

Касни си и топла супа, чајче, одвнатре да се стоплиш.

Во исчекување да си одам дома, дремам на форумов... т.е голем дел од денов го поминав тука :$
    ама што да се прави кога немам работа, пред да одам на породилно вака не беше :?:

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.981
    Допаѓања:
    164.422
    Се стоплив со чај и супа, ама бога ми и греалка. 37 сега, ќе искочам кај и да е, ќе видам дали е повремено или се стабилизирав.

И јас се мислев ради Сара, ама пределите, куќата, Италија, ме освоија. Ме потсети на еден филм со Лив Тајлер, не знам каква Бјути се викаше филмот.
    На почеток на лето секогаш имам потреба од вакви филмови.

На fallenangel, Annath, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.222
    Допаѓања:
    124.966
    @Gea првите. И јас не сакам анимал принт, рееееетко нешто да ме ареса. Имам таков принт ташна, е таа си ја сакам:)

На Gea, Sesil, Rebecca_R и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.807
    Допаѓања:
    145.399
    Тоа велам, ако си за журка на правото место си. :)

На green.eyes, Annath, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.863
    Гледав купачи во 5 бутици. Цените беа до плафон ама моделите за на никаде. Со цветки некои шарени огромни ко за баби.
    Ц.
    Златен и беј има душа што ти сака буквално.
    Ем ефтини

Сакам црни со риги т.е самите купачи да содржат риги - линии на нив. Не зборувам за шари туку онака крој.

На Skorpija25, kuc, Lejla8 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.955
    Допаѓања:
    203.280
    Stealing beauty на Бертолучи. Ми се бендиса, ама одамна беше.

На Lejla8, Lilit и kikin им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.