Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.296
    Допаѓања:
    278.146
    Добро утро и од мене ,врне.ли врне,студи гототво е со летната гардероба Ех што убаво би ми дошло еден шопинг ама лично за себе по можност со една другарка и во друг град.Ама пусти желби ,прво мора дечките да се опремат прибор со облека па зимници,па...

На bittersweet, joy1, WORRIED.BT и 7 други им се допаѓа ова.
  2. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Val-Dim балгодарам мила за честитакта.Првачето мое неможе да се навикне првите два дена со плачки стануваше , па и тоа униформите големи како рибарење да го праќам да оди а не во школо, па не сака да се облече, па плаче, ама сега е подобро само со мрза станува.позз и убав ден

На Val-Dim, bittersweet, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.958
    Ја ко дете во фирмава ме пуштија да купам доручек, си се прошетав, си се јавив на телефон, си попраив муабет, арно ми направија :D

На girl-miri, mareane, WORRIED.BT и 4 други им се допаѓа ова.
  4. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.553
    Допаѓања:
    180.915
    Едвај се свестив не спиев ич убаво сношти усвари сабајлето пошто касно легнав ама ете со сила се издигав едно испрати на школо друго пречекај
    Најмразам да простирам алишта коа има ветер ама шта се мора мора се ,ручекот денес ке биде усвари вечера ај у пм наопаку коа ке почне денот Утре сум на свадба па тоа ке се спремам денес и утре
    Имајте убав ден иако е тмурен и дождлив

На mareane, tessie, Peco и 2 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.958
    Аууууу спанки и спанковце, будете се! Едвај чекам дома да си идам, да си легнам под ќебенце и да се стопла, жива смрзната сум.

На Peco, tessie и Petar80 им се допаѓа ова.
  6. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Vreme - Oblačno sa pljuskovima. Ozbilna - Delimično oblačnа...

Марта хигеничарката од рано го светнала подот.
    Идам таква на штикли начеперена(hollest) ко ми летна ногава да нема на што да се задржиш...
    За миг се најдов на земаја:^)Мартооо мори подај рака да станам мор, без раце и без нозе ќе не оставиш...
    Што му чукна златна на подов што се лизга и свети:?:
    Политура за мебел му чукнала во водата, да светеле плочките(facepalm)
    Кој помини замини јас трета што од сабајле пољубив земја.
    Тие што ги видов, а што не ги видов можам да замислам. Грев на душа, луѓе мечки донесоа од планина со дајре им зачукаа мечки заиграа а ние наша Марта не можеме да си ја научиме на под да не става што ќе и перне на паметот. Здрава и права ќе дојдеш ќе те извадат на носила од паметот на наша Марта... прото тип нема.Задников уште ме боли а на ракава шљивка од модро накај зелена, добро кога не ја скршив кој ќе се влечеше по докторине:|

Ние внуката си ја запишавме во градинка:angel:
    Ја носиме по сат и половина и си чекаме пред врата да не му ја кресне да плаче.
    Од прв ден некое дете му опнал шамарот, ја повлекол да му го земе ранецот .
    Утрово со триста молби одам не одам се накани некако и седна во кола, ко на стрелање да ќе ја носиме збор не прозборе.Баш ми е криво а што убава претстава пред очи и створивме дека ќе си игра со врсничките.

Нешто благо по кафето:)

На Annath, Mrs.Bass, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  7. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.359
    Сабајле наидев на Еурека момент! Која е најголемата клетва да му ја фрлиш на женско? Се предавате? Јас ќе ви кажам. Да ти издишне гума. Море и јас ми се чини издишнав кога се вратив на паркинг. Рамна пита, нема шанси така да ја терам до вулканизер, отиде бандашот. Секој нормален ќе помисли резерва. Ни знам каде е (некаде под багашникот е), ама ни сакам да знам. Не кревам јас тон и пол железо на тие дигалки кога поима немам што правам. Имам пумпа, за жал сите со електроника напред, јас назад, па на нога е механичка. Dear Santa...
    Идеја, до пола да ја спастрам колку толку, да издржи додека стигнам до вулканизер, не е далеку, па нека ја оправаат они таму.
    И ајдеее...

Пола саат, душата низ носот ми излезе. Десната нога нема да ми прави муабет недела дена сигурно!

На Annath, Mrs.Bass, Val-Dim и 16 други им се допаѓа ова.
  8. ozbilnazena

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    А мор Имелдо, што не ја донесе кај нас дечкиве ќе ти ја напумпаа златна, а уметничко лизгање иде гратис од фирма:wasntme: Не ни бил денов не :)

На mareane, Peco, tessie и 2 други им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.958
    Приметивте ли дека денес Перица не ни е весел ич. Пепи злато крени глава, знаеш дождов за што го бива нели ;)

На imelda, Peco и danichap им се допаѓа ова.
  10. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.594
    Допаѓања:
    177.577
    Добар ден друштво, иако толку е стемнето, што повеќе личи на ноќ :)

Ова како да е извадено од говор на другарот Тито :) А можеби и подобро беше така. Сега кога ми се обраќаат со "Господине", најчесто следат инфомации што не ми се допаѓаат, во банка, во пошта, на шалтер на ЕВН и на други места.
    Поздрав

На mareane, imelda, ozbilnazena и 6 други им се допаѓа ова.
  11. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Мене дури ми е срам да кажам колку сум бил мрзелив денеска, цел ден се шалтам пред компјутер, пред тв, низ двор....да не требаше да одам вечерва на работа сигурно веќе ќе бев во кревет...:$
    Ај добра вечер на сите

На girl-miri, mareane, imelda и 4 други им се допаѓа ова.
  12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.553
    Допаѓања:
    180.915

е јас се згазив од смеа морав да го споделам со другачките

На Mrs.Bass, Petar80, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  13. ozbilnazena

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    За кафе некој е или удривте на секс и романтика[​IMG]

Тоа што се мора не е тешко...Така велат и вистина велат. Упс [​IMG]

Ај и јас ќе појдам со кокошките. [​IMG]

Нека биде кафево за сабајле, да ве расони де:hug::hug::hug:
    Добра ноќ.

На Annath, Mrs.Bass, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  14. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.359
    Какви романтики какви бакрачи. Сама си купив цвеќе денеска. Не дека не ми купува, ми купува. Ама ако требаше да објаснувам каква траума поминав, за да му текне, зарежи тоа, вака одам директно, си земам букет, шише вино, да јадев чоколадо и тоа ќе си земев, оти знаете,чести се сам за да те честат и други. Мојата филозофија е ако не види што бирам нема да знае што да ми земе.
    Ах, хакуна матата. Толку е интересно во секоја стаза. Го обожавам животов. Некогаш кога маж ми ќе видеше мои гаќи да се сушат на радијатор му беше романтика. Сега ако види моји гаќи се чуди дали далечинското што го бара е покриено под нив :tmi::bandit::lol:

На Mrs.Bass, kjukli, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Згрозена сум од целава ситуација со вчерашните вести за тој момструм во скопје.

@mareane мила со лесно нека ти е, чувал господ што не било полошо.

@imelda вешто ме потсети со мене маж ми и романтиката :rofl:
    Исти сме.
    Да појдам да ви кажувам за романтика ич муабет да не ви правам... одамна ја оставивме некаде ...тоа е, човек со тек на години поминува одминува и преминува се...свои години свои лудости 8)
    Мене не ме изненадуваат со цвеќиња и бомбоњери ами со пиво само :rofl: (facepalm)

Лека ви ноќ..

На Val-Dim, bittersweet, WORRIED.BT и 6 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Добро утро на сите
    Од кога јас зборам дека дете не се дава на никого на гледање..
    Аххх кога го видов видеото добив мини нервен слом

Од утре сум на друга локација...ке се солам на првиот крак

Туку да Ви кажам многу сум онака...не изнервирана туку гневна на денешните пријателства
    Се е од интерес.
    Додека имаат корист од тебе ќе те бараат, ќе ти праќаат роденденски пораки, ќе си одите по гости...

И на крај-мрак и тишина...си завршила работа и толку

Е...затоа НЕСАКАМ нови пријателства, доста ми е

На Annath, kjukli, Val-Dim и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Добро утро , Рефке колешке не се нервирај пријателства ово оно на денешно време искреноист од човек да добиеш е исто како да добиеш лото на ниво Европска унија. Се изгуби човечноста моралот, пристојноста, искреноста, убавиот збор. Нема манири ретко кој настапува со искреност со чуство со широко подадена рака без да те повлчече. Нажалост светов стана едно големо искористување или кој кого да зае*е, тоа е

На Val-Dim, WORRIED.BT, Peco и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Романтика??? Што беше па сега тоа :?:.

Мене не ме возбудуваат цвеќиња и чоколади како подарок. Си купувам секогаш сама, највише знам сама да си погодам :D

Тоа што многу ми значи, а ферски кажано не ми се случува често, е подарок без повод. Не мора да е нешто скапо, не мора ни да е купено, ама онака, да ми подари нешто затоа што нелетал на нешто што го асоцирало на мене, или од која и да е причина.

На Annath, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Val-Dim и 10 други им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.958
    Добро утро!

Денес за разлика од вчера потопло утро. Сабајлечки ме изневерија омилените фармерки :( Се искинаа на најкритичното место, меѓу нозе, па нормално кога не ги соблеков од мене :P Ајде и така кај и да е ќе купувам нови :P Не е дека немам фармерки, скраја да е, ама си ги сакав овие, бели и шизички :(

На Peco, danichap, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Добро утро добри луѓе.

Како сте? Како времето?

Јас онака.
    За дадилката еднаш веќе коментирав на темава (ама ми го префрлиле постот на некоја "посоодветна" тема. Поздрав до модераторите и само да ви кажам дека сакав настанот да го коментирам со овие луѓе со кои што ми оди муабетот. Што ако ја спомнам свекрва ми ќе оди таму постот? Или ако се сомневам дека сум бремена во таа тема? Свесна сум дека постојат сите тие теми ама јас сакав овде да се искажам, оти овде не се дефинирани темите на кои разговараме, туку лицата кои коментираат т.е. +- 40. Така?). Понатаму за истата не сакам ни да помислам, ми создава огромна нервоза.

@referentka уживај. Нека ви се погоди времето. Само пази на мигранти. Да не налеташ на некој крупен. Хаха;)

Малото синоќа со температура, претпоставувам од вакцината која ја примивме во Понеделникот. А ми рекоа само три дена да пазам за реакција. (Ќе замине постов кај Вакцини и реакции од вакцините)

Јас одам нес да си правам. :coffee::coffee::coffee:

На Annath, Val-Dim, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.