Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    70.718
    Добар ден
    Сношти неоправдан за неприсуство во трета смена, затоа домашна еден куп :D
    Бугарски песни мислам дека нема некој што не слушал. Хит беа, за да си во тек во друштвото мораше да се слушаат. Трето одделение бев кога станаа актуелни.

Кај нас моментално 17°, вчера дрва за на есен зедовме,ама како што ми стои денес ќе ги сефтосаме :doh:

Убав неделен ден :hug:

На green.eyes, didi1982, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Boranija +.
    Ne mnogu,okolu 30-35 kg...
    Neka ima.

На Lejla8, Annath, Tajnaotrovna и 2 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    279.202
    Јас станв во 10.30.,ама заспав во 5.30.
    Само што задремав синојка сетив земјотрес,се расонив,па пречекував,испраќав и така конечно во пет и пол си легнав...
    Од толку мрза сега малата ја праќам да оди по леб,денеска не мрдам од дома...
    За музика не се изјаснив зашто не сум некој љубител на музика општо.Можам секаква да слушам,а преферирам поп.Мм е тој што кај нас постојано би слушал музика и тоа што погласно,а јас секаков гласен звук ми пречи...

На green.eyes, didi1982, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Со бугарскава музика ич не сте интересни :)

На green.eyes, didi1982, Lejla8 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    И јас почнав да не ги осеќам... Кога имало? (facepalm)

На Lejla8, CameliaMiller, Dadusicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.092
    Допаѓања:
    154.760
    Да бе читам охрид натаму некаде бил земјотресот. Ориѓанки осетивте?

На Lejla8, CameliaMiller, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Што ти е навика :)

На Lejla8, Annath, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  8. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.364
    Да да имаше земјотрес:worried: цела куќа се затресе некаде кај 2 после полноќ
    Пишав во соодветна тема

На didi1982, Lejla8, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.216
    Допаѓања:
    124.935
    Денес ништо не работам. И кафе ми сварија . Маж ме носеше на доручек, ручек готов, сега спие па ќе уклучи машина ;) Јас се чудам што да правам. Освен хоризонтала, ништо друго не ми текнува :)

На green.eyes, didi1982, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    Леле луѓе.
    Што е со зимава надвор.

Свадба правев без адети. Немаше земање невеста, буткање врати, ни оро пред зграда. И онака живеевме заедно, па само се спемивме, дојдоа кумови и старосватица и негови и мои, поделивме подароци за спомен и сите заедно отидовме во матично. Црква правевме, само затоа што мм имаше желба. Морав да се крстам недела дена пред тоа, ама сепак ми беше битна желбата на мм.
    Турбо фолк немаше на наша свадба, ниту своеволно би ми текнало а пуштам дома, ама за добро друштво, во некој средина сигурно нема да побегнам ако се пушта.

На професионален шминкер прва пат бев за моја свадба и уште еднаш после тоа. претходно се сама се пришминкував, а од тогаш си најдов домашен шминкер - золва ми шминка одлично за мој вкус. Не сакам пренападна шминка, вештачки трепки и слични дрангулии. за фризер исто така - мојата свдба и уште два пати со посебна фризура. Ама генерално носам кратка фризура, па не ни има што посебно да се направи освен евентуално тазе шатирање.

Одмори и празници во камп сме терале - Дојран и Крани и стварно многу убави спомени имам од тие одмори. Се сеќавам во тој период во Дојран имаше фришоп, на кој поминувавме само со л.к. на мајка ми. Толку безгрижно било. Исто сум одела по големи хотели како Изгрев и Радика, ама порано беа полни и исто така имало многу дружби.

Стрес лечам само со скитање и дружење. Ептен ако загустело едно диазепамче од 2. Иако и тоа мислам повеќе од пласибо ефект ми влијае. :lol:

А да не заборавам последен бугарски хит кој се вртеше по дома беше “дим да ме ниама“

Последна измена: 18 јуни 2017
    На green.eyes, didi1982, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.317
    ^и јас исто. Мрза на ниво
    Му викам на мм да идеме у сити мол ми вика не сум била арна, и викам на ќерка да ме дружи вика што ќе ми купиш...дома ќе си седам :/

На green.eyes, didi1982, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.171
    Допаѓања:
    329.470
    Мене викни ме за таму
    Немора ништо да ми купуваш :D

На green.eyes, didi1982, eli25 и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    И јас се помислував за молот, ама знам дека ќе сакам да купам нешто, а мм сигурно ќе промрчи, па затоа ќе протестирам и ќе си седам дома.

На green.eyes, eli25, Petar80 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    @Peco што ме бркаш бе?!
    Чоек нешто да не напише на темава..

Хелоу.
    @CameliaMiller песната е таа што ти ја пратила ајрон :).

Пекол жешко.
    Пијам кафе.
    Друго не кажувам.
    Поздрав.

На green.eyes, eli25, Petar80 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Добар ден, убав ден.:)

Појадок банана , ред црна чоколада и овесни колачи.:mm:
    Во фаза сум на стекнување на нови навики во исхрана како на пример замена на кафе со какао и чај од коприва, денес за првпат ќе пробам цвекло од тегла, кој знае дали ќе ми се допадне вкусот.:(
    Куќа средена, исчистена, облека прередена и испрана, ручек се крчка во рерна полнети пиперки на дневно мени.:mm:

Професионална шминка и фризура на свадба на себе сум пробала само еднаш во животот, за свадба на најдобра другарка и никогаш повеќе.:!: Не ме погодија ни со шминка ни со фриз и заминав кај невестата со плачење;(:lol:па деверица бев требаше да бидам убава, а не како ѓавол со црна шминка:devil: ништо не испадна како што замислував. На крај невестата не нашминка, свирнаа свирачи, дојдоа сватови и поминаа плачките.^_^ Од тогаш до денес многу свадби истерав, сама се шминкав, не многу нападно и косата секогаш пуштена фенирана или пеглана.:handshake:
    За адети по свадби интересни ми биле, немам ништо против некој да си ги прави, кој како милува така нека си прави ако дојде ред моја свадба да правам ќе размислам дали ќе се прават и дали ќе има многу гости, :|посекако побитно ми е да се видам себе си невестински фустан.:lol:

Музика слушам секаква од српско до бугарско,:Dод турбо фолк до рок во зависност од расположение. :rock:Кога сум тажна слушам срцекршачки турбо фолк.:| Додека учев нон стоп си слушав музика на VH1, ако ми се погодии песната како пауза од учење ќе станев малку ќе си поиграм:dance:(poolparty):$ инаку не се доседува со саати над книга, :tmi: секогаш си викав играј играј, кога ќе дојде денот пред испит и таму ќе играш.:lol:

И на крај да споделам и со вас ми излезе изненадно патување во Црна Гора повеќе како тридневна екскурзија му доаѓа, така да ќе ми треба морална поддршка и охрабрување за ова патување бидејќи ова е прва подалечна дестинација за мене.:!:Иако се двоумев на крај се убедив некако се надевам добро ќе поминам, ама здравје има уште време до следен викенд.:)

Имајте убав ден.:)

На green.eyes, didi1982, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Дoбрo утрo. Зa мене е утрo дa се рaзбереме. :!:

Читaм земјoтрес имaлo. Кaде? Кoгa? Ништo не сум oсетил зa среќa. Искренo не ме ни чуди пaк дa пoчне дa нè дрмa, aмa aј дa не ширaм негaтивнa енергијa. Дa не бидaм и јaс суспендирaн. :D

Не знaм штo дa згoтвaм зa ручек, a и некaкo ме мрзи денес вo кујнa дa висaм. :doh:
    Туку, oвa јуни е или oктoмври? :envy:

На green.eyes, didi1982, eli25 и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    Ај да се мењаме... ти вози се со мојот, јас со твојот маж. Шизнувам коа ќе пушти музика погласно у кола.

На eli25, Petar80, Lejla8 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Дoбaр ден :*:
    Вo Ливaдиште и ние oдевме дo 92-93тa. Нa мoре, пa вo Ливaдиште. Кaмпoт вo тие гoдини беше препoлн.
    Кoј oдел тaму мoрa дa ги знaе бaбaтa и дедoтo oд Хoлaндијa, левo oд пристaништетo, кaј спустoт зa чaмци кaмпирaa, oд мaј дo oктoмври. Многу ми беa "убaви" луѓетo. И ми беa кaкo мaскoтa нa кaмпoт.
    Сегa сме нa другиoт, oхридскиoт дел. Мене и нa Трескa би ми билo убaвo. :lol:
    Имaм кaжaнo, стaнoт ни е нa 100-200 метри oд кaмпoт и никoј не сaкa дa oди вo негo. Журкaтa е тукa. Секoј си терa свoјa рaбoтa.
    Ајде :coffee::coffee::coffee:

На referentka, green.eyes, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  19. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.477
    Допаѓања:
    23.836
    Добар ден. :hai:

Мене па супер ми е времево. И онака немав никакви планови, а и едвај чекав да залади малку зошто претходниве дена не се дишеше од топло.

Мрза ме има фатено. Не ми се станува од кревет. Сабајлево за појадок направив пржени лепчиња, па кафе и сега кревет.

Вие добри? :)

На Annath, green.eyes, didi1982 и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Денот за спиење прва лига!
    Беба заспа па и јас дремам до неа, штета празна ми е батеријата па ќе мора да го оставам телефонот додека се полни оти немам штекер до кревет! Ќе барам некое филмче по каналите ;) Татко ми ни спрема турли-тава, со винце ќе ја комбинирам, од сега ми е испланирано...што има едно домашно розе, ммм на срце се лепи... тииит батериазис, ај чао!

На Annath, green.eyes, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.