Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

И ја ништо не видов, решавав спор со името, вагинално ехо и пап тест, пишував прашања за да дадам совет и кажував добра ноќ со либето.

Peco, Lejla8, Annath and 3 others like this.
  2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Што ве нема?! Многу муабети во ноќта, м? :)

Lejla8, Viktorijaaa5, Chantal and 4 others like this.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Спавају сви а радници раде а @kukla21 веч је доручкувана сигурно:D

Lejla8, simonka93, Chantal and 9 others like this.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Морнинг :coffee::yawn:

Да го почнеме денов со кафе и цигарче.
    Уште ме држи разочарувањето од вчера.
    Сабајлево накај работа едно куче ама ми скокна пред кола, среќа споро возев и коли немаше зад мене. Закочив во место, ама и телефон од магнет ми летна, и кафе се подистури и ташна се разлета, и срцево ми искочи. Среќа не го удирив, иначе ни куче ни кола ќе имаше.

Сакам да дојде август и да одам на одмор.

sweet-cherry, Lejla8, Abeja and 21 others like this.
  5. LBC

LBC Истакнат член

Ај добро утро и од мене.
    Се ококорив коа видов цицки гзови овде а ја уште нерасонета :yawn:
    Едно време беа ко сликана од Лилит, сега од доење ко бабана....таму негде кај колениците...

@CameliaMiller срчка нека не те фаќа, куче и со 70 да го удриш не значи дека ќе му е нешто. А за колата да не зборам што се ќе и биде. Мене ми излета така а 80 возев. Фар лом, таблицата летна, штраф што го држи фарот скршен. Кучето освен малце подисплашено ништо не му беше. Имаат коски бетер од слон.

Јас ќе одам во шопинг малце. Искрено едвај гледам ама овој е маст ду шопинг. Фрижидерот ми е таман за криенка играње...

Peco, Dadusicka, Lejla8 and 18 others like this.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Добро утрооо.
    Понеделник денес.
    Ајде викенд споен ќе имаме бар. (не дека ми менува мене ама на вас кои работите и те како мења) :)

Lejla8, Mr. Right, kikin and 11 others like this.
  7. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Добро утро,
    Цела ноќ не успеав да заспијам, стопати се превртев во креветот! Мисла ми беше оти утрово оставив деца кај мајка, малото прв пат го делам од мене! Во паника утрово и очилата сум ги заборавила таму, сега треба да најдам начин да ми ги пратат, оти вака полуслепа сум! Не сум навикната без нив, ептен ми е шубе од сабајле!
    Ај да пиеме по едно кафе па да се фатам на работа
    кафе.jpg

Peco, Lejla8, Mr. Right and 15 others like this.
  8. kukla21

@monik55 веќе за ужинка се спремам :)

mal.ecka, Lejla8, referentka and 5 others like this.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Кај мене сите уште спијат. И градинка забушаваме. Кога беше бебе и стануваше во 5 се шалев дека кога ќе дојде време за училиште нема да сака да станува и еве |-)
    Добро утро, убава работна недела. Кој е за кафе нека се пријави(highfive)

Peco, Lejla8, Mr. Right and 22 others like this.
  10. kukla21

:rock: два ли се кренати?

Lejla8 and Bozica1980 like this.
  11. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Здраво цурици. Гледам ноќеска перверзни сте биле. :rofl: Хаххах. Јас од шетање цел ден, рано заспав. Ама затоа денес, предвесник на утрото, во 5 станав. :party: Епа добро утро. :hai: На темата, цицки имам тамам, ниту мали ниту големи, а слабичка сум. Муж ми ме љубиТ со кило две, вишок, малу повеќе. Оти рипнав едно време, а нему тамам за фаќање. ;) Он исто згодничок. Тренира фудбал. Кога сме кај перверзиите, да раскажам дешавка. Не за цицки и газови, ами за нешто друго.:D

Пред 100 години во Црна Гора на одмор.
    Еден ден со другарка сами идеме на плажа. Сви остали још спавају. И налетуваме на еден дедо. Вели да не однесе со чамчето до плажата од карши. Островче, ич не ми текнува на името. Ние со нас земавме само 10 еу за двете. Испивме кафе на плажа, плативме чамче од плажа до островчето и од парите толку. И не води дедо до таму, гледаме една карпа у море и сакаме натака. И вели дедо ај ок, чиста е водата таму и јас ќе се испливам. Завршуваме ние тројцата на карпата, а од карши плажата кај шо требаше да идеме. И така ние се опуштаме, пружаме пешкири, се соблекуваме по бикини оно, ово. Другарка ми влегува у вода, а јас сакав прво цигара да запалам. И барам у торба, упаљач нигде. Аман бре човече. (facepalm) Легнувам на стомак оти спремна за сончање и и дофрлам на другарка ми оти упљач немаме, али цигарата ми е у уста. И гледам некој запалка држи до мене. Кревам глава нагоре го гледам дедото со упаљач у рука и она средното му се шантра лево, десно на ветерче. :tmi: Божеееееее. Уште малку да се наведнеше фалеше. Да, може и во уста ќе ми завршеше. :worried: Хахахха. Не сум перверзна иначе, само раскажувам. Дедо се соблекол. Мисли цура ќе ќари. Хахаххаха. Јас мртва ладна палам цигара и вртам глава. Хвала пуно. Другарка ми се измоча од смеење. Ок, мислам фала. Ај бидна тоа. Идеме сеа на островчето. Дедо требаше да се врати за саат време да не собере. Таму кафиќ. Ние денар у нас немаме. А дехидрирани, усти суви. Прегладнети. Препечени. Сенка ни за лек. И велам на другарка ми, идеме у кафиќ, седнуваме. Нити јадеме нити пиеме, гајле ни е. Очајно ни треба спас од сонце. И така седнуваме на маса. Доаѓа конобар, ние за греота, не сега, после, знаеш, она, ова. Разбра дечко и не остави раат. Ама, човече, за вода умрени. Карши нас една маса со дечки млади вода си пијат, нам лиги ни течат. Другарка ми ни едно ни две му вели на дечкото од карши, ај ако сакаш пола од водата дај ми. :rofl: Пропаднав во земја. :bandit: Дечково шок. Ај вика еве ти ја цела. И уште другарка ми две чаши нарачува да ја делиме водата. ]:) Така малце згаснавне жед. Доаѓа дедо фала богу и не враќа назад. А у чамче муабет од типот, утре ќе бидам на истото место, да дојдете, ќе ве водам на нудистичка плажа. :rofl: Хвала, ал да те никад више у животу не видим. :!:

sweet-cherry, Doozy, Peco and 18 others like this.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Добро утро! :D
    Дома не можам да ве дочитам, па ајде на работа, додекa уште не сум отворила... ама веќе отворив...
    Нема да правам муабети на темите што сте ги спомнале синоќа, само ќе ве поздравам со кафенце

Додуша, сакав уште нешто да ставам, во склоп на последната тема, ама ај реков, да не ве засркнам кога ќе пиете кафе :wasntme:

Убав ден! 8)

Peco, Rebecca_R, Lejla8 and 25 others like this.
  13. CameliaMiller

Значи @Annath не си хумана.
    Скар.

Rebecca_R, Lejla8 and LadyC like this.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Peco, Lejla8, Mr. Right and 8 others like this.
  15. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Добро утро.
    Јас уште се тресам од прееска. Како @CameliaMiller возејќи накај дома, ги оставив децава во градинка и си возам по брза улица. Околу шума насекаде ... и на пат ми излегоа две срнички. Право накај кола . Едната изгледа успеа да устрча покрај кола, другата по неа... нагло закочив. Среќа се заврти назад. Викам ми отиде под гуми срничево. Среќа не осетив ништо, на ретровизор гледам како истрча назад со расресени нозички...
    Јас се тресев , неможев да довозам до дома. Уфф бее
    Ќе отидеше невино животинче

Rebecca_R, Dadusicka, Lejla8 and 14 others like this.
  16. CameliaMiller

Реално ни животинчето е криво, ниту пак ние, ако возиме секако нормално, а не 120 на ограничување 60. Тоа луѓе како без акл колку пати ми претрчале, што останува за животните.

Мене ми е многу идиотски кога некој ќе удри животно и не застанува. Несреќа е, да, ама што сурат си што не застануваш?! Ако е живо носиш на вет, ако не е тргаш од пат барем да не го газат сите.
    Ама и јас пак многу очекувам, тоа луѓе испогазија и избегаа, а не пак за куче/мачка да застанат.

Или сум јас пречувствителна, или светов е тотално бесчувствителен.

@Annath се' ти е простено. :inlove::l:

Lejla8, mareane, Sesil and 6 others like this.
  17. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

На брза улица ограничување е 100ка. Значи возев и толку. Помалку не возам , не кочам друг сообраќај.

Обично овие диви животинчиња ги има овде во околинава ама рано сабајле или покасно попладне. Има и диви свињи ама излегуваат на одреден период.
    Значи среќа имавме и јас и срничкава. Да ја удрев на жал ,ќе застанев на страна... ќе видев што како.. ќе.ја сјебев колава. Срничката ќе отидеше. Значи денес ни бил среќен ден.
    Инаку си има закон овде . Ако се случеше нешто ќе морав да пријавам...

И еве уште треперам цела

Lejla8, mareane, Annath and 9 others like this.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

На места каде што нема огради и има опасност да претрчаат животни обично се ограничува брзина на помалку. Јас да сум ќе пцуев по срната оти може со таа брзина од паника да свртам кај што не треба и да заврши трагично, не да ја жалам и мислам оти ногата си ја повредила. Ама јас :D

Lejla8, Annath, Sesil and 3 others like this.
  19. simonka93

simonka93 Форумски идол

Добро утро, за мене сега почнува денот :sun:
    Имајте убава работна недела

Rebecca_R, Lejla8, mareane and 13 others like this.
  20. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Дојдов на работа во сандали, на боса нога! Смрзнав, нозете мраз ми се!

Lejla8, mareane, fallenangel and 8 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.