Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    И јас сум чуден...сум нашол на женски форум да објаснувам машки ставови....:rofl:
    Наместо да ставам кафе и да чекам домаќинките да станат...:P
    Ај добро утро на сите...
    Small-Business-Coffee-Econo.jpg

На Annath, galapce, green.eyes и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добро утро.
    Немам што да кажам.Офи јас еднаш да останам без зборови.

maz.png

На Mrs.Bass, ALISA0000, ozbilnazena и 8 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.193
    Допаѓања:
    258.421
    @AngelOfArh кај да ти честитам, ајде овде. Со среќа милаа, со лесно да си ја износиш бременоста. Се израдував ептен, прекрасен роденденски поклон:inlove::*:l:

На tessie, girl-miri, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.083
    Еј Феминки се согласувам со ninja35 дека не вреди да се објаснуваме околу машки жњнски но не сме сите исти. Не има и вакви и такви да не испадне фалба но борец сум во животот баш во се.
    Убаво утро на сите

На galapce, ozbilnazena, girl-miri и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.814
    Допаѓања:
    61.894
    Добро утро :f:
    Кафе испиено, перална пуштена 3-та од синоќа, усисивачот „пее“, крпа во рака... Домаќинките се станати оддаааамна 8)...
    Се исфалив сама себе, ама утрово сама дома, станав рано (чудо за мене), па си реков, ајде да го прекршам правилото - не чистам за викенд :D!!! Како ми „тргнало“ за саат-два ке завршам, па може во град по излозите да прошетам :D... А и да си купам нешто 8)... Нели нова сезона дојде :D!!!
    Совршен не е никој... И жените не се совршени!!! Ама убаво би било кога би имало повеќе вакви...

idealan-muskarac.jpg
    Упс... Сега видов... „безобразна“ од сабајле :$ :lol:... Ај да си дочистам :D...

На baba Rada, Annath, Mrs.Bass и 13 други им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.523
    Допаѓања:
    288.811
    Морген :coffee:.
    Недомаќински од постела да шкртнам некој збор додека кафе машината се загрее малку.

Си поспиваме убаво со бебуш, гревота е да се жалам. Туку станува еднаш кај 03-04 и верувале или не тоа ми е најубавиот момент во целиот ден.:inlove:
    Не вика, не плаче, но почнува забрзано да диши и прета, па така ја слушам. Ќе застанам до креветчето и гледам дека чека.
    Леле луѓе тие неколку секунди се најубавата глетка која ја имам видено во мојот живот. Џабе ваа/таа замја, архитектури, знаменитости. Кога ќе види бебуш дека сум застанала над нејзе кога ќе ми се насмее. Најубавата насмевка на цел свет е баш таа, во тој дел од денот.

Чиста љубов.:l:

Еве, едвај чекам да дојде три сабајле само што ви пишувам:rofl:.
    Убава на мајка. Иако сите викаат на татко и личела :devil:.

Туку за романтикава. Не сакам романтичен, шармер или сладкољубив. Сакам дела и тишина.
    Знаеме многу често да си наредиме маса, запалиме свеќник(од свеки тој ми е :rofl:), но повеќе мераклиски го доживуваме моментот а не како романтичен.
    Мали поклончиња онака да ме изненади немало никогаш. Ниту има време ниту талент за таква ствар.
    Ќе остави пари кај мене во новчаник, на маса, на комода...во плико во поштенско сандаче па јас да сум со купела што сакам:wasntme:. Од како сме заедно сум имала само еден роденден...и за него пари на конто ми префрли (facepalm).
    И така. Не е материјал за секоја, но мене ми е најарен на свет.
    Инаку јас кажувам еднаш и фала богу немало потреба да повторувам два пати. Знам и сама обврските како му се, па знам дека е закаснето можеби но не и заборавено.

На Annath, MacenceEna, tessie и 21 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.590
    Допаѓања:
    108.827
    Убава на мајка цела на татко и Даноооо.... Ама вие не сте свесни колку детево е плукнато татица :D Ние си ја насликавме лепотицата на мајка, да имала мое носе, уста, очи, уши, а цртите на тетка и да биле и ставата нормално, иначе тета е убедена дека ќе биде лепотица, па не ни размислува за лепотан :D

Е така два дена само за тоа се збореше :D

Добро утро лепоти мои :* Денес ќе идам да куглам, а куглање иде со кригла пиво и онион рингс, и како јас сега тоа да го избегнам? Не сакаме уште да кажеме на сите па ќе мора да се вадам на расипан желудник :P

На Annath, tessie, Petar80 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро и од мене. :)
    Да не ме критикувате недомаќинка дека сум, будна бев од 4 до 7 сабајле.
    Не не, мм си спиеше :rofl: ништо не работевме, да беше така немаше да се жалам уопште.

Сеа расчистувам низ дома, ама крпа не ми фаќа уопште. Може само со еден ручек денес да поминам и легачката.:?:

Поздрав до сите домаќинки :rofl:

bitno-ne-si-go-zagorela-pivoto.jpg

На Annath, Mrs.Bass, tessie и 12 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.233
    Допаѓања:
    277.390
    Денес реков не бидувам домаќинка ќе излезам на кафе со пријатели и успат ќе пробам да си најдам едни пантолони да купам.И влегов во 2-3 бутици кај кои едино може да се најде нешто како за нас(околу 40) и ништо еден до два модели 42 бр нема тек тук понекоја 40 која мие ептен кнап и ништо А цена 1500.Е тоа е негативната страна на помалите градови И кога сакаш да купиш нешто секојдевно мора 2 недели да бараш да чекаш да донесат нова роба и ти кога ќе ја распакуваат да стоиш на врата за да си најдеш број:worried:

На tessie, anel, Eli23 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    221.474
    Добар ден дами
    Го зграпчивте викендот никаде ве нема ]:)
    Викендско "уживање" за мене поминато покрај крпите и сјајот..се развреднив и јас денес те ручеци те средување те чистење.
    После долго време конечно асално наспиена ^_^

Ве честам со попладневно кафе и малку одмор после напорната работна недела...уживајте

images-1.jpeg images.jpeg

На Annath, Mrs.Bass, tessie и 9 други им се допаѓа ова.
  11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис и по некој џентлемен.:hai::hai::hai:

За романтики правите муабети?
    Мм беше романтичен туку јас лошата му ја убив романтичната страна.]:):devil:
    Првиот пат ми купил 12 ружи, јас целата онаква потресена му објаснувам дека кај нас само на умрен се носи парен број на цвеќе, утредента ми прати 101 ружа, јас неблагодарницата му објаснувам се што можел со тие пари да купи.(facepalm)(facepalm)
    Не сакам цвеќе, свеќи, бла, бла за мене романтично ми е кога ќе стане во сред ноќ да ме одмени во думкање на децата или сменета пелена, што да кажам немам ништо романтично во мене.:wasntme:
    Знае така без причина нешто да ми купи, као го видел и знаел дека е за мене ама онака срциња, мрциња такво нешто не.:lol:
    За низ дома, менува сијалици, коси одвреме на време тревата кога е топло без кошула/маица:Pмолерисува со помош од татко му и брат му и понатака ништо не го интересира ако му кажам пример дека течи чешмата, ми вика на што ти личам јас на водоводџија ли?:@
    Битно не го менувам за ништо, мене ми е најдобар на свет.:l::inlove:

До сега собирав низ цела куќа играчки, Матео низ цела дневна редеше доминос за да ги рушиме, Конта низ цела куќа реди диносауруси со камења, дрва, острови, Лети оди по двајцата и само им растура]:) таман милам сум собрала се, стапни на некое дрво, стапни на некое доминос абе нозете лом од оздоле ми се направени, башка боли оф леле мајко.:x:wasntme::lol:

@green.eyes честитки за станот, само убавини да ви се редат во него.:hug:

На Annath, JuLleE, Sky-butterfly и 22 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    221.474
    Битерче обожавам да те читкам тебе со твоите слатки фамилијарни проблеми околу децата нивните бисерчиња и играчките.
    Секој твој збор ми го топи срцето сестро ако ми веруваш.
    Толку позитива не сум сретнала..
    Дај боже сите ние што не сме си дочекале вакви слатки работи и проблеми во животот да дојдат и на наша глава.
    :$:?:

На Annath, JuLleE, tessie и 18 други им се допаѓа ова.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Жени имам проблем со онлајн кујпујвање.Поставив прашање во соодветната тема ,ај нека ми помогне некој/а која има искуство??
    (zilmer)

14. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    таа ти е картичка за плата, не можеш со неа да купуваш од Али...ако имаш револвинг од Стопанска, можеш со неа

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    ООО ме оправија жениве мене и го спасија маж ми од шопинг.
    Ама засега :devil::bandit:

На tessie, imelda, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Денес сум била домаќинка, ете така да знаете.
    Се осетив како Херкулес.:muscle:
    Ах кога сакам куќава во воздух ја кревам, дури стасав да ја соберам сливата и мармалад да направам (со мамето де). Не берев туку се качив на скала и со една ластегарка удри мавај, е не на рака ќе берам.
    Ааааааааааааа фали ме усто да не те расчепам. Утре тревата е на ред да ја подберам.:sweat:
    На ранчот не можам да одам се става кошуљица, паркет ќе се реди (смајлиштосекрсти).
    На мрзана му текнува во зима да прави нешто, ама подобро некогаш отколку никогаш. Блазе си ви на сите што живеете во стан, оваа аврава крај нема.
    Уште ова, бањата сум иако не е недела :emo: :D. Не повикувам на ништо седете мадро.
    Ај :smoke: едно петшеснаесет па да нанам.
    P.S. Кучето го истрижав и избањав.:)
    Е сеа ако ме нема добра забава на сите, живи, здрави и весели.:D

se.jpg

На baba Rada, Annath, JuLleE и 11 други им се допаѓа ова.
  17. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    @AngelOfArh, нека ти е со лесно бременоста:angel:

@green.eyes, честитки за станот, нека биде топол дом испоснет со среќа и убави мигови во него:sun:

Пред едно недела две одиме со мм кај тетката негова која живее малку подалеку од градот.
    Во двор гледам еден петел, мм вика што ќе отвара фарма тетка ми (facepalm)
    Од негде си дојде прашував по маало никој не рече мој е и ете си го чувам.
    Тето мор, купи му на петелов една кокошка да си има друшка да има на кого да се качи...
    па ко ќе ти заноси јајца кокошката ќе чукнеш еден пандушман во најголемата тепсија и ќе не викнеш со внуков на благо..Се зезам јас:DДенеска одиме и мм вика види и тоа чудо го сторила на петелов друшка му донела:lol:
    Е, друшкава црна во чифурот поутепана не можела да му донесе, петелов претни заврти се да и се качи оваа клекни...Работава роди бабо дете ту ај само жена да му се пише(facepalm)
    И викам тетко ма, по асолна не можеше да му најдеш на петелов ту си му ја донела оваа со малата душа]:)
    Е да ти кажам никој немаше мома за мојов беќар па дај што даш му ја донесов да не легнува сам :D
    Што немам жени во фамилијава :D Утре ја носам стрината на бања, ја пицнав фриз нов боја нова и таа дојде ко нова:angel:И велам таму немој многу да аздисуваш те праќаме ко единка да не ни се вратиш со некое пензионерче
    Од таму попатно на враќање ако го наканам дечково ќе му ја опрам кај едни пријатели повратници од странство кој имаат имот кој нуди одмор и релаксација а ги буди и сите сетила:)
    Денов помина со пречекај попрати, има денови кога куќа ми личи на пролазна станица а јас кондуктер кој не знае за во кој број се патниците:)Како и да е ручекот беше на време а вечерата ќе ја прескокнеме домаќинката на врата им пиша забранет влез :devil::angel:
    Тако речи одмарам уз Вас, иако ве не видим мисли ви читам :l:

На Annath, Mrs.Bass, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.550
    Допаѓања:
    177.036
    Што е проблемот со луѓево што не ги пишуваат цели зборови?
    мсм дек е мн теш да чит скр збр

На ozbilnazena, green.eyes, tessie и 12 други им се допаѓа ова.
  19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    151.247
    Кај сте ,бре?
    Во живот изгледа сите освен јас!

Заморен ден денес имав...
    На пазар сабајле едвај се довлечкав со торбите...ќерка ми во 12 имаше концерт со хорот и пееше соло..секој нејзин настап ми ја разгалува душата дополнително и ми измамува солзи...го заспавме брат и потоа и си бевме на шопинг и богами убаво си испазаривме..
    Едвај дочекав да си легнат..и јас заминувам да си ја гушнам перницата..
    Мирна ноќ имајте!

На Annath, Mrs.Bass, ozbilnazena и 11 други им се допаѓа ова.
  20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.399
    Допаѓања:
    179.872
    Ете си ја вратив МК тастатура на комјутерот
    Денес не бев ич домакинка си зедов децата и удрив на шетање е така да се пофалам :!:

На Petar80, green.eyes, tessie и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.