Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Добро утро!
    Помина една ноќ без деци по дома! На раат се наспав, на раат се спремив за на работа, дури и мафето на раат си го теравме!
    Миленици немам, на времето кај мајка си чував едно малтенезерче, ептен мило и питомо кутре, 12 години мака со него не видов! Нека му е лесна земја, замена до ден денес не сум му побарала!
    Деца не тепам, но ептен ретко знам еднаш по раче да ги плеснам, ептен ако е голема беља во прашање. Да признаам, еднаш - двапати ја имам и скубнато големата ама тоа ептен во напад на нервоза - еднаш ми истрча на улица и еднаш стопати и повторив да стане од водата во двор. И то...
    Првото мафе со мм беше кај него дома после 2 месеци врска, многу ни се заарни па си се зедовме :inlove:

Имам некои проблеми на работа, незнам како треба да се понашам во одредена ситуација. По карактер многу попуштам и не терам инает (ви пишував и во петокот дека од кожа се извадив затоа што попуштив) и сега пак слична ситуација - ама реков НЕ и сега ги чекам последиците!

На Peco, Rebecca_R, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    :|

... Ај, не ми е денот.

На Panthera, Annath, Lejla8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Aj, и мене....

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Минута молк за мачката. Уште толку за сите мачки без сопственици кои се снаоѓаат сами во животот :D

На mal.ecka, Skorpija25, Abeja и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    6 минути поминале, ма дајте некоја тема, да се разврти некој муабет!

Имате ли браќа/сестри. Мислите ли дека децата единици се најсебични и најразгалени?
    Еве јас сум единица, немам брат/сестра и многу ми фали тоа! Како дете се дружев многу со братучедите но сега секој си гледа своја фамилија а јас за арно/за лошо си немам близок!
    Не сум разгалена но некогаш се фаќам дека сум себична на пример мајка ми е многу блиска со сестрите, и несебично си помагаат а јас ете тие релации не ги разбирам... себично си гледам за мм и децата само да ни е погодено

На mira.mira, dunika, Chantal и 9 други им се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.214
    Допаѓања:
    124.928
    Пишете асално такси. Само јас се возам со Водно изгледа. Хотел промаја, попусти нема и дрски шофери.

На Mr. Right и Lejla8 им се допаѓа ова.
  7. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
  8. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Наше такси, Ројал, Панорама, Глобал.

Ин такси ги одбегнувам, дрски шофери.

На Rebecca_R, Annath, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    70.717
    Добро утро :sun:
    Доктори, банки, студентски прашања од сабајле сВе средено
    Дури и чорба частеше мм.

На дневен ред чистење пак, да средам за гостите...|(
    Имајте убав ден

На Rebecca_R, Skorpija25, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  10. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Денов цел ден исполнет, од еден роденден на друг со децата, па со другарките на кафе, тук, таму задремував како баба некоја на стол, :lol: децата уште во 7 заспаа, нека му ја мисли мм кога ќе станат во 5 сабајле:devil::lol:јас сега стандардно со кафе, цигарче и фемина.:lol:

Деца не тепам, не повишувам ни глас, мислам дека можам да се разбереме со нив со нормален тон на гласот, низ игра, укажување на грешките, по некоја ситна казна, среќни деца, среќни родители.
    Носам некогаш зејтин, ово обавезно кога летам некаде подалеку па стигнам жива, здрава, навика некоја ми останала.:)
    З`ш мм многу убав па штета ќе беше да не му се продолжат гените:rofl:а и во право бев, убави деца прави мада можеше да остави барем едно на мене да си личеше.:?::rofl:
    Не и да, сметам дека треба да им се помага на децата ама се да си има баланс, ете пример татко ми ми помага околу децата сега за да работам ама и не си го занемарува ни неговиот живот, не секогаш сме ние бопрв план пред се останатото и така и треба да биде.:)
    Децата ги учам низ дома да помагаат, нема женски, машки, пробувам од мали да им всадам некој навики што ќе им бидат корисни понатака низ животот и за нив и за мене.:lol:
    Првото мафе со мм..................истиот ден кога се запознавме,:wasntme:и чудо глеј ме зема за жена.:rofl::rofl::rofl::rofl:

Отидов малку да дремнам па после ќе одговорам на темата од @Sunshine_1979 :rofl::rofl::rofl:

На mira.mira, dunika, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  11. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Друштво...да ве поздравам ама онака...од срце :sun:
    Варам месо за мали, он спие дуфта на велико така гол оптегнат на спална ист на татко му ! Да моеше до толку копи пејст да е да се чудиш. :talk:
    А јас стандард, гнетам чим ви пишувам.
    Гледам нешто за плацеви се зборело. Ние сакаме викендичка да земеме некаде накај Марков манатир. Прво беше муабетот накај Грчка (мислам ви спомнав маж ми е грк, неговите живеат таму и чат пат доаѓаат ..баш беа пред некој ден) ама демек веќе има од неговите имот таму па тука негде ај. Мене ми прај кејф местото а и видов една на пазар3 таква баш ко шо сакам...сега останува да видиме да ја ѕирнеме..

Околу другине теми...дете т.е. бебе да тепам треба улавка малце да сум. Рано е за обврски по дома да го учам, а решивме да имаме дете зошто САКАВМЕ еднотавно. Мислам дека одговоров баш и не е одговор ама така беше уствари. Жртва за своето дете и после умирачка би била ако би можела. А во црква освен цвеќе ништо друго не носам. Не знам кој број носи попот хулахопки и шо ако е на маслиново? :rock:

На dunika, Ano, Skorpija25 и 17 други им се допаѓа ова.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Значи се пресмеав, крајот го краси делото. :rofl: :rofl: :rofl:
    Дај му 500 сам ќе си одбере какви носи. :D

Со мм прво мафе по три месеци, дека не можевме инаку :D, бебе одамна сакав ама желбата ми се исполни откако според него финансиски се сталоживме малку, што би рекол он плод на љубов :inlove: .
    Никад не сум удрила јер бебе, и за даље верувам во казни и награди, и ондак то. :D
    Ај второ кафе.

На mira.mira, Rebecca_R, Tajnaotrovna и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    FB_IMG_1497953499848.jpg
    This Simpsons cartoon aired 15 years ago in 2002. The actual photo was just taken last month....somebody explain this shit to me.
    И сеа?

На Оленка*, mira.mira, dunika и 24 други им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.166
    Допаѓања:
    329.416
    Или е видовит некој или е намерно направена така втората слика :D

Очигледно е..дури и Меланија Трамп одзади ја има и на двете слики а и шеикот од лево

На mira.mira, Skorpija25, Rebecca_R и 12 други им се допаѓа ова.
  15. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    Језивко @Lilit Дури и тие у позадина ги погодиле.

На мене ми беше супер времето така по ладничко и не се жалам кога можеш да се облечеш на кратки а да не се препотуваш од жега.
    Ама од утре веќе температурите ќе но бидат летни.Барем мојата страна кај што следам не ме излажала.

Драстична промена на косата.Од долга сега ми е малку под рамињата, рамна.
    Ми скратија едно добри 20 см. шо вика другарка ми таква кратка не ти била од раѓање.:D

На Skorpija25, Rebecca_R, referentka и 11 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Навистина нехумано.
    Затоа имаме толку скитници. Таа си створила фамилија по улица, па нејзините деца си створиле свои фамилии..
    И после многу бездомници, кучиња имало глутници, мачки завивале...

Сѐ потекнува од овој момент.
    За жал, само овде сметаме дека е тоа нормално.

Никаде во развиениот свет не можеш вака да се однесуваш со животно.

На Dadusicka, Rebecca_R, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  17. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    70.717
    На Annath, Lejla8, Sunshine_1979 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    И јас велам нехумано, но од страна на золва ми, и кога таа, која е љубител на животни, со години ја пазела, мазела грижела за мачката, и после милион убедувања дека не сакаме животни, не сме спремни да ја гледаме, чуваме, едноставно не сакаме, таа ни ја тутна со причина дека имаме двор,иако и сама знаеше дека таа мачка е учена за во стан...И кога таа, ако веќе ја сака мачката требаше да се потруди да и најде друго семејство, сепак има луѓе кои си сакаат животни и се би дале да ја вдомат, она тоа не го стори, зошто јас да го правам тоа место неа??? На крај така и заврши мачката
    За кученцево, иста песна, но ајде се нафативме бидејќи заминаа во странство па требаше три месеци да биде кај нас за да можат да си го земат,кучево остануваше само дома, додека ние на работа, малата во градинка, кога ќе дојдеа дома,женава што ми ја зимаше од градинка ми се јавува да каже дека на троседот се искакако- измочало,и тоа секој ден, а секое сабајле ја носевме надвор... во меѓувреме останав и трудна, со гадење и такви ствари бев, па затоа ја дадовме да ја дочуваат други роднини. тоа е со сила неможеш човек да натераш на нешто што не сакаш.

На Skorpija25, Tajnaotrovna, JuLleE и 7 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Океј е ако не можеш да чуваш некому да го дадеш.
    Золва ти е бог да чува, ама навистина не е во ред оставање на животни некаде.
    И после кога куче/мачка ќе нападне некого, прашањето е секогаш кај се здруженијата...
    На золва ти не е проблем, на вас не е проблем, здруженијата ги прибираат и пак криви..

@eli25 Еуро 15184 е албанска компанија, немаат некои вај возила, но се многу точни и ефтини. 2 години се возев со нив до раб. И назад.
    Други ти се добри Глобал, најмодерни се, со ГПС координати итн по порака ти стигаат, ама не се баш ефтини.

Последна измена: 20 јуни 2017
    На Rebecca_R, Annath, Mr. Right и 5 други им се допаѓа ова.
  20. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Мож е на хроно бе....осет малце! :fubar:

На Annath, Lejla8, LadyC и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.