Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.414
    Сестра имам,блиски сме доста. Не мора да значи дека ако е единец и ќе биде разгалено и себично.Доста единци имам во опкружување па у глобала не се ништо поразлични од некои што се растени со брат/сестра. Доста браќа / сестри знам што се раскарани и очи не сакаат да си видат, џабе се имаат еден со друг.
    А зошто го рачунаш за себичност тоа што се грижиш за семејството? За кого друг би гледала?

На Ano, Rebecca_R, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    @Annath мачоров за на забар е, да видиш каков умен пациент е :) еден заб му пломбираа, сега другиот напред што им се долгите заби му е поткршен (одсекогаш, уште бебе кога бил на улица му се скршил) сега тој ќе го прават.
    Јас не сум толку мирна на забар:$

На sweet-cherry, eli25, Rebecca_R и 5 други им се допаѓа ова.
  3. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    70.717
    Сестра имам ама исто ко да ја немам... Отсекогаш родителите не' форсираа да сме блиски и да се дружиме, ама едноставно не одеше.Карактерно сме различни скорс, ко север и југ... Таа беше помашкуданеста, поснаодлива, повеќе знаеше како да го придобие целото внимание врз себе...Јас си бев бубаче, ќути си, трај си. Иако јас сум поголема, секогаш се правеше/купуваше тоа таа што сака, без исклучок...
    Како што се скарав со моите,и со неа немам контакт...Секогаш другарките и' беа сестри, ми се потсмеваше и ме понижуваше пред нив... :(

На mira.mira, Ano, kukla21 и 19 други им се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.166
    Допаѓања:
    329.416
    Ја пуштив керка ми сама до Жито да оди.Ја пратам цело време од 4 ти кат да видам дали ке помине на пешачки ,дали ке трча.И нагласив дур кола не застане она да не поминува,иако е пешачки и има предност.Затоа што буквално прелетуваат колите.И гледам и има што да видам.8 коли поминаа на пешачкиот,ја гледаат дека она чека и ниту еден не застана.:envy:
    Тек деветата кола се смилува и ја пушти на пешачки да помине

СРАМ ДА ВИ ШОФЕРИ НИЗАЕДНИ ШТО ДЕТЕ НЕ ПУШТАТЕ НА ПЕШАЧКИ

На Petar80, mira.mira, dunika и 35 други им се допаѓа ова.
  5. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добар ви ден на сите.Сакаме животни,куче,маче,и јас и дечкиве,но свекрвица не трпи,така да шарпланинецот ми омилен го дадовме кај пријатели,чува овци сега и ужива во царството му.Непребол ми е,а се мазеше како мече плишано,дури кога го капев една по една шепа креваше да го истријам,со еден збор уживаше во мазење и пазење,а знаеше и да врати со галење,голема мечка плишана,секој ден ми недостига,другар верен;(.Брат имам,секогаш сме тука колку се можи еден за друг,можеби тешкотиите во живото не научија дека на друѓи немаме на кој да се ослониме.Со него можам и да плачам и да се смеам,и да се скарам,но тука сме во арно и лошо,во најтешките моменти сами сме биле со него,никој рака не ни подал.Не дека сме совршени,знаеме да се скараме,кога за некои работи не гледаме исто,но наоѓаме начин да се разбереме меѓу себе.Симонка лајкот ми беше во знак на подршка кон тебе :hug:

На Petar80, Peco, PUPICA и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Јас син ми уште го немам пратено на продавница...немам верба ни у него ни у шоферите. маалото ни е претежно мирно ама локалната продавница ни е на бесно ќоше, а видикот не ми го фаќа, така да...се уште не би го праќала. И да...срам да им е на сите шофери шо не пуштат воопшто пешаци на пешачки.
    Отсекогаш сум сакала деца, особено откако тргнавме со мм, знаев дека нему ќе му родам деца. Тој беше поупорен а јас некако како да одложував, не ради сумња, ами ради да се средиме троа. Среќа го послушав. Пошто ако чекаш да се средиш...време лета, и се нешто че фали за досредување. Преживеавме успони и падови секакви, а дечињата само не направија појаки и посреќни.

На Petar80, Peco, PUPICA и 22 други им се допаѓа ова.
  7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Имам сестра, сакана, најсакана. Заедно пораснавме, заедно се чувавме, мајка ми така не научи. Она е малку посебична ама знам дека ако треба ќе го даде животот за мене. За мене она е како мое дете, а и често знае да каже дека има две мајки.
    Од кога се омажи ми фали ептен, ако не ја слушнам не можам да заспијам. Во последно време чувствувам дека не е добра ама не кажува ништо. Дека цел живот сме ние три, чувствуваме што ни се случува.

На Petar80, mira.mira, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.166
    Допаѓања:
    329.416
    Сестра имам и јас постара од мене.Имаме несогласици некогаш ама воглавно си помагаме мн и се слагаме.Она е сосем спротивен карактер од мојот :)

Имам и брат (полубрат) кој не живее во Мкд и со кого немам никаков контакт со години

На Petar80, mal.ecka, kukla21 и 22 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Сестра ми е во пубертет.
    Со неа цел ден ми е :@

Ај ќе и' пројде.

@joy1 ми се смеат што на секој еден застанувам на пешачки, пропуштам возачи од споредна насока да се вклучат на главна улица итн.

Предолго бев пешак и добро паметам колку сум се нервирала, ни еден кога не застанува.

На Chantal, eli25, Rebecca_R и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Кога застанувам на пешачки,позади мене свират,оти нив многу им се брза,а се има случено на пешачки застаната,чекам пешаци да поминат,а некој паметен од позади да ме прошиша,нема време демек за чекање (n)Срамота

На Petar80, PUPICA, Bozica1980 и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Јaс пoрaнo не сaкaв мaчки, aмa пред пoлa гoдинa стринa ми и чичкo ми дoнесoa мaчкa и некaкo јa зaсaкaв. Некaде вo aприл се oмaчи и oстaнa сaмo еднo живo и тoa гo сaкaм. Ептен е слaткo. А кучињa oбoжaвaм. Истo чичкo ми и стринa ми гo чувaa oд мaлo. Зaеднo пoрaснaвме сo неa, игрaвме фудбaл низ двoр, трчaвме, јa гњaвев, јa тегнев зa уши, лежевме нa земјa пa сo еднaтa шепa ќе ми јa прегрне рaкaтa... Минaтa гoдинa вo јуни пoчинa. Штo oд стaрoст, штo oд бoлестa штo јa имaше. Пoследнaтa неделa мнoгу се мaчеше, ниту јaдеше, ниту пиеше. Јaс требaше дa oдaм дa јa видaм зa пoследен пaт нa 11 јуни, a oнa пoчинa нa 10. Сaмo јaс не јa видoв зa пoследен пaт и уште ми е кривo. :(

Имaм пoстaр брaт, aмa сo негo вooпштo не сме блиски. Плус и рaзлични кaрaктери имaме, кaкo небo и земјa сме. Јaс сум oнoј кoј му кaжувa штo дa прaви, кaкo дa прaви и штo му труби некoј пaт, нaместo дa биде oбрaтнo. Ме нервирa и ми сметa кaј негo тoa штo вooпштo не рaзмислувa, летa сo пaметoт. Интереснo ми е тoa штo јaс не ни требaше дa се рoдaм, тaткo ми не сaкaл втoрo дете вo смислa декa не мoжеле финaнсиски дa издржaт. Амa тaткo ми пoрaнo имaше финaнсии и зa десет децa дa oдгледa сaмo штo си прaвеше ќејфoви и нoрмaлнo еден ден му секнa извoрoт нa пaри. Тaкa и му требa. :)
    Не мислaм декa единците се рaзгaлени, нoрмaлнo пoстoјaт исклучoци. Амa oд другa стрaнa пa и чуднo ми е кoгa некoи се решaвaт нa втoрo дете сaмo зa дa не гo oстaвaт првoтo дете сaмo. Чуднo ми е зaштo пoзнaвaм брaт и сестрa кoи oчи не сaкaaт дa си видaт, се тужaт пo судoви зa пaрче земјa.
    Акo сметaм декa сaкaм еднo дете, тoгaш нa еднo и ќе oстaнaм, сигурнo немa дa имaм уште еднo сaмo зaрaди првoтo сaмo дa не биде.

На Petar80, Peco, Dadusicka и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Многу мразам возачи што немаат никаква сообраќајна култура. Сабајле баш еден им улета на пешаци, на толкав знак за пешачки премин, плус самиот премин видлив, ем ги гледа луѓето како поминуваат, ем не застанува. Е таквите се најлоши, а 90% се за жал. Многу имам страв од такви возачи, се замислуваат дека се којзнае што, само нив им се брза. За среќа, од сабајлешнава дешавка немаше настрадани, иако малку фалеше.

На Petar80, Lejla8, Bozica1980 и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Е тоа е тоа што ми фали, се до тинејџерството не приметував дека немам брат/сестра, мајка ми ми беше добра другарка, сето внимание и сите финансии ги имав само за себе, тука беше друштвото и братучедите - лесно време беше тоа - нит бриге нит памети.
    Но со годините моите остареа, болести навјасаа, мене триста проблеми ми се исподесија и едноставно сфатив дека освен мм немам никој кој може да ме ислуша, немам со кого да си поплачам па и да се порадувам оти родители како родители понуваш да ги пазиш притисок да не качат, стрес да не им правиш и неможеш се да им кажеш, се ептен на срце ставаат и поголеми драми прават!
    На неколку битни настани ми се случи мајка ми да биде во болница а јас дали себе да се гледам, дали на неа да мислам, трчај на посета, барај доктори, трчај моите работи да ги средам, ...тогаш си мислев да имам барем сестра/брат па да споделиме обврски!

На Ana Marija 1, mira.mira, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Зачудувачки сум изненадена од возачите со пристојни и скапи коли, секојдневно шетам со малиша никој не застанува освен горе спомнатите.
    Дечки со убави коли вртоврсани со кошули.
    Остатокот нема лична култура.

На Petar80, PUPICA, Lejla8 и 14 други им се допаѓа ова.
  15. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.364
    Јас имам брат три години постар од мене, за жал воопшто не сме блиски, во денот едвај две реченици разменуваме :( некако див карактер е, ништо не го интересира.
    Имам прв братучед генерација на брат ми, ее тој па ко сестра ми е :)

На Peco, Lejla8, marama и 13 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.089
    Допаѓања:
    154.723
    De lux, riva, classic. Сите имаат попуст а делукс најубаи коли. Другиве ноже и без клима да ти се погоди

На Petar80, Annath, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Плaвa Лaгунa? И oни имaaт пoпуст.

На Petar80, Annath, Rebecca_R и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    7.576
    Мене многу ми фали брат или сестра;(
    Сега кога ги немам и мајка ми и татко ми...ептен ми фалат:@

На Petar80, mira.mira, dunika и 15 други им се допаѓа ова.
  19. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Брат имам, 3,5 год постар од мене, од никогаш не сме се сложувале, ко деца воопшто, различни карактери до небо..Секогаш сме се карале, ама па не дај боже нешто да ми фалело, некој да ми се занесувал, он одма да се тепа :D
    Сега не живее во Мк веќе 9 год, пак сме на дистанца, ама осеќам дека како старееме, повеќе се зближуваме

На Petar80, mira.mira, Lejla8 и 18 други им се допаѓа ова.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.089
    Допаѓања:
    154.723
    За поминување на пешачки најопасен е моментот кога има повеќе ленти улицата еден ако заатане може тој од др лента да не застане брррр ко што јас имам страв од коли како ќе ги мислам децава кога сами ќе шетаат. Мојов е плашливко нема шанси уште сам да го пуштам во продавница нема да сака а знам дека се тука некаде со девојчето на Џој.
    Имам брат постар, многу се тепавме како деца (вообичаено за помала разлика 2.5г) подоцна многу се каравме. Мислам дека зградана ечеше од нас, никој неможе да ме извади од такт како он. Но во секој случај бевме и сме блиски, се сум можела да му кажам, ме вадеше кога сакав покасно да излегувам... само често јас се осеќав како постара многу беше брлив и неодговорен порано ама затоа снашка го тури у ред. Сега ми е криво што сме на 2 различни страни од градот децава многу ни се слагаат и би сакале почесто да се гледаме ама пусти обврски и немање време. Инаку дали се најразгалени единците не знам, познавам доста. Да не речам разгалени меѓутоа малку со посебен карактер што донекаде е нормално. Само сум забележала сите што биле единци сакаат повеќе деца се гледа дека им недостигало тоа во детството. Моиве се скоро 6г разлика ама многу се сакаат. Сега беа разделени на неколку дена неможам да ви опишам колку се радуваа еден на друг кога се видоа

На Peco, PUPICA, Lejla8 и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.